Keresés

Részletes keresés

scm001 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 349
sziasztok!

borzasztó idő van...meg elkapott valami fosok minden 10 percben betegség :-(
Szívesen segítek én is egy klub felélesztésében, ahogy az időm engedi :-) Folyamatosan meló van...

http://www.youtube.com/watch?v=qmWrfyppcZc

ezt láttátok már nekem az egyik kedvencem
adamrezi Creative Commons License 2010.05.15 0 0 348
Sajnalom ezt a mai napot, hogy nem mentem vegul, bar en a heten ket teljes napot vegigmotoroztam szerencsere! :)
Lassan csak vege lesz ennek a szutyok idonek is.

Nekem egy viszonylag olcsobb arai sisakom van, es nagyon szeretem.
Az is igaz, hogy erosen a szine miatt vettem meg, de ez mar a masodik szezon es nagyon szeretem.

Fuldugobol van olyan, ami kifejezetten motorozashoz van. Allitolag atengedi a forgalmi zajokat, a motor/kipufogo hangot viszont nem. Na, ezt nehezen hiszem el! Es nem is olcso.
Szerintem erdemesebb tenyleg egy jo sisakot megvenni, kicsit dragabban, mint a fuldugoval szarakodni minden esetben.

En jartam regebben azon a triumph forumon, de nagy elettel nem talalkoztam.
Ez kb a street megjelenese elott lehetett, mert akkor kezdtem el porogni a triumph-ra.
Aztan kozbejott nekem meg egy motor, de vegul csak megvettem. :)

Jelenleg azzal, hogy itt negyen- oten irogatunk, ez lett a legporgosebb triumph forum. :)

A honlapban talan en is tudok segiteni, de szervezesben mindenkepp kellene mas is ahoz, hogy valami klubbelet legyen.
Valoban elkelne a forgalmazo segitsege is...
Ha vegre sikerul osszejonnunk tobben is, akkor ezt is jobban atbeszelhetjuk.
csibu955 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 347

Tiszta hülye vagyok:D még le is írtad, hogy autóval voltatok:D

Lassan megyünk Edda koncertre, motorral akartunk menni de szakad, úgyhogy izzítom az autót lassan.

Előzmény: CaféTriple (346)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.15 0 0 346

Igen nyílván minden felszerelés vásárlása anyagi kérdés is, nem is kicsit. Csak azt akarom hangsúlyozni, hogy nem midig a legdrágább a legjobb. Konkrét példákkal: köztudott, hogy az ARAI a legdrágább, de nekem olyan formájú a fejem, hogy bármelyiket is próbáltam fel eddig, olyan érzés volt, mintha a fejem két oldalán egy-egy satupofa szorítaná a fejemet. Mondjuk anélkül, hogy mindezt említettem volna az IMET-ben a srác mondta, hogy szerinte nekem nem lesz jó az ARAI mert van két púp a fejem két oldalán. A másik tény pedig, hogy a legolcsóbb kategóriájú Shoei lett végül a megfelelő a speed mellé. Nyílván azt rontják el sokan, hogy jasszkarizásból pályasisakban motoroznak az utcán, aztán csodálkoznak ha hangos.

Azért nem neveztem, mert autóval voltunk. Előtte kb 1 hétig ilyen idő volt Ausztriában, mint ma nálunk. Még a hadsereget is bevetették a katasztrófaelhárításban. Szóval esélytelen lett volna motorral kimenni. Persze az odafelé uton alig pár csepp esőt láttunk, bosszankodtunk is, de a hazafelé úton már nagyon kemény özönvíz volt. Autóval is elég volt túlélni.

Biztos nem rossz a Tiger, az idén az az eladási sláger, már 4-t adtak el belőle a Frontosaban. Csak valahogy nekem olyan se hús se hal maga a kategória. Nyílván a magas motorosoknak nagyon praktikus lehet. Én csak 181 vagyok, úgyhogy nekem gyakorlatilag minden jó :)

Előzmény: csibu955 (345)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 345

Nekem sztem eléggé jó a hallásom, még így füldugóval is mondhatom, hogy mindent hallok rendesen. Próbáltam már azt, amit sokan imádnak, hogy fülhalgató és szól a zene...hát azt nem bírtam ki. akkor tényleg nem bírsz odafigyelni a zajokra. A füldugó számomra egy jó dolog. Eddig 3 sisakom volt, egy a simsonos korszakban...hát akkor szinte mindegy volt, aztán volt a nitro 5 évig, az tetszett kifejezetten, de amint írtam az agv-vel nem vagyok megelégedve, de így füldugóval nem rossz. Majd ha lesz komolyabban pénzem akkor majd elgondolkozok, hogy milyen sisak kellene.

És miért nem neveztél az építettek között?

Nekem nagyon tetszik a Tiger, a túraenduronak pont az a lényege amit leírtál, és a magyar utakra hidd el egyáltalán nem rossz. Eléggé magas vagyok, úgyhogy akár terepen is el tudnám terelgetni:D

Előzmény: CaféTriple (344)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.15 0 0 344

Igen, én is ezért mentem elsősorban. A Triumph-ok miatt. Magyar motoros találozón még nem is voltam, illetve 2008-ban Alsóörsön, a Harley-n. Az nem volt különösebben "kemény".

Szerettem volna benevezni az enyémet a privát átépítettek közzé és szerintem nem is valottam vona vele szégyent. Összesen egyetlen másik csutkakormányos Speed Triple volt, de az az LSL standján, szóval nem privát. Persze az látszott, hogy a dealerek többet tudtak az átépítésekre áldozni: Marchesini felni, Öhlins elől-hátul és persze volt egy-két kifejezettem giccses darab is. Ma már sajnos újra a gyári kormánnyal megyek, de még nem biztos, hogy ez lesz a végleges.

Ma reggel tudtam végre motorozni egy kicsit. Eredetileg Velencére akartunk legurulni egy kávéra, de mivel a tudorok azt írták, hogy DNY felől jön az áldás módosítottuk az útirányt  és Észak felé mentünk, Eszetergomba. Be is jött, amíg be nem toltam a garázsba a motort egy szem esőt sem láttam. Azóta egyfolytában esik. Majdnem 2 hét kihagyás után, már nagyon jól esett ennyi is.

Belenéztem a Tiger (bár pont a Tiger van abban a kategóriában, aminek nem értem a létezését, merthogy se nem túra, se nem enduró) fórumba is. Te, szerintem ez a füldugóval való motorozás nem a legokosabbb dolog. Megfelelő sisakot kell választani a motorhoz és akkor nincs rá szükség. Elég részletesen leírtam a sisak kálváriámat. Ma mentem először az újjal és ezzel már nincs gond.

Előzmény: csibu955 (343)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 343

Hát igen, számomra a rendezvény azért tetszett mert Triumph Triumph hátán. Azért az itteni motoros bulik sokkal keményebbek:D, de a tisztaság és rendezettség szempontjából lehetne mit tanulni.

Olyan újságokat mi is kaptunk miután kint voltunk ausztriában(de nem tudom mi miatt kaptunk), tényleg nagyon igényes lapok, sajnos azóta nem kapunk...

Előzmény: CaféTriple (341)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 342
A Motor Revüben használtmotor teszt: Tiger 1050 Kíváncsi vagyok...Ha rosszat írnak róla visszamondom az újságot:D
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.14 0 0 341

Megnézetem a Triumph honlapján a RAT infókat mát korábban is, de nem láttam igazi gyakorlati hasznát. Az első évben, amikor vettem a motort, 2X kaptam Triumph újságot postán, azok igényes kiadványok, ma is őrzöm őket. Azóta semmi.

Tavaly én is voltam a Tridays-en 2 barátommal, de autóval mentünk, mert akkor öntötte el az özönvíz Ausztriát. Még 3 magyar rocket-ossal, találkoztunk. Közepesen volt jó rendezvény, vlszg a nagy esőzések miatt nem voltak nagyon sokan. De a csapolt búza, meg a sült malac nagyon finom volt :). Voltak jól szervezett motorpróbák, mindenből több is volt. Már akkor ki lehetett próbálni pld a Thunderbird-öt is. Meg ott volt kevin Carmichel, de a vizes aszfalt miatt neki is vissza kellett kicsit magát fognia.

Előzmény: csibu955 (338)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.14 0 0 340
he-he, tényleg jól kiosztották
scm001 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 339
http://totalbike.hu/technika/motordoktor/2010/05/05/nehez_a_kuplung/

én nagyon röhögtem a hozzászólásokon!!!!
csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 338

Van ott még egy Tiger forum is. ha van rá időd az sem rossz.

A Frontosáról azért lehet nem túl jókat hallani, nem az igazi a hozzáállást, amikor volt triumphos rendezvényünk, mind a kétszer megigérték, hogy hoznak tesztmotorokat, hoztak is mind a kétszer de nem lehetett velük menni. Van egy székesfehérvári szalon is, a tulaj nagyon normális, ő hozott egy 675-ös daytonát és azzal lehetett is menni.

A klub végülis teljesen normális lenne, mivel aki még 2007 tavaszán, nyár elejéig belépett az kapott pólót és bejegyezték a R.A.T.-be (Riders Association Of Triumph). Van róla egy kártyánk is. itt van képet. Az a srác aki ezt intézte...még 2007 ben lelépett magyarországról és nem is nagyon akar visszajönni...Úgyhogy ha lenne valami vállalkozó szellemű+ aki jobban beszél angolul mint én az felvehetné a kapcsolatot. Majd valami levelet össze kell hozni, fel kell lendíteni az egészet egy kicsit.

Akkor volt egyenpóló is, ami azóta sajnos jól megkopott, ez a logó ami a jobbos képen van, az volt az elején. Igazából lehetne megint csináltatni, de legalább 20-40db kellene, hogy megérje jó minőségben legyártatni.

Előzmény: CaféTriple (337)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.14 0 0 337

Ok, megtaláltam. Daytona név alatt. Végog is olvatam.

A 240K nem tudom lefotózni, mert régi mechanikus 5 számjegyű számlálója van és állt is egy kicsit hasonló probléma miatt, mint amit a másik fórumon boncolgattatok. De a srác új triple-jében tavaly óta 38K van, szóval elhiszem neki.

Előzmény: csibu955 (335)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.14 0 0 336

Nem találom a fórumot a spormotoron, bemáolnád a lineket.

Egy klub, oldal és közösség gondozása a márkakereskedő érdeke lenne, csakhát ők nagyon lazák. Nem akarnak olyan hondásnak látszani. De ez egyelőre az ő dolguk.

Előzmény: csibu955 (335)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 335
A villaolajat tudom cserélni, de a télen nem volt rá időm, most meg már nem akarom megbontani mert bármikor kellhet a motor...majd a télen.
Előzmény: CaféTriple (332)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 334

Még annyit, hogy a klubb létezik, inkább fel kellene kicsit támasztani, ha valakinek van ideje és tehetsége, egy honlap jó lenne, a régivel sem volt baj, csak nem nagyon írkált oda senki, végülis ha lenne egy honlap, egy jó fórummal, és az ilyen olyan fórumokról odaköltözne mindenki, akkor eléggé jó beszélgetések lehetnének.

csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 333

Háát, hogy elpusztíthatatlan-e?? Majd kiderül:D Én is láttam már 90,130.ekm-el 955 blokkot, azért egy fényképet nem bánnék a 240-es órájáról! Ha arrra jársz, gondolj rám! Beszélgettem német szervizessel, mondta, hogy nagyon strapabírók a 955-esek, sok a 100.e feletti példány. De mondta sajnos találkozott már egy olyannal aminél 66.e-nél kikukucskált a hajtókar.

Azt "várom" (mert úgysem tudnék még venni), hogy meglássam mit bírnak 1050-ek, de eddig még nem hallottam róla rosszat, igaz még nem nagyon találkoztam olyannal ami túl lenne mondjuk a 30-on.

CaféTriple Creative Commons License 2010.05.14 0 0 332

Van hogy egy napig a gép előtt rohadok és van hogy 2 napig be sem tudom kapcsolni. Mindig más.

Szóval az RS klasszikus darab, jobb, mint az ST, a 955-ös motor meg elpusztíthatatlan. A Frontosánál van bent egy, amiben 240K van. Az azért nem semmi. Tudod cserélni a villaolajat és a fékolajat is? Gondolom miért ne.

A klubbot meg azért kérdeztem, mert nagyon piszkál a dolog, hogy kllene egy.

Előzmény: csibu955 (328)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 331
Köszi, de azért nagyon kevesen szerelnek egy motort "teljessé" én csak annyit tudtam, hogy mit éri megvenni és mit nem. Csak ennyit csináltam, hogy összeraktam annyira, hogy ki lehessen próbálni, hogy egyáltalán tetszik-e nekem ez a Triumph. Hát tetszett, aztán első,oldalsó idomok nélkül motoroztam vele 2009 tavaszáig. Persze ehez az is hozzájárult, hogy 2008-ban előzés közben egy swift bekanyarodott előttem balra.. akkor megint az eleje kapott...úgyhogy a motor már túlélt egy két dolgot.:D Visszatérve a festést és előkészítést sem én csináltam. De a tankpadot én tettem rá:D, olajat meg egyéb szervizelést,ellenőrzéseket én végzem.
Előzmény: scm001 (330)
scm001 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 330
mindig irígyeltem azokat akik elég tudással rendelkeznek ahhoz, hogy vegyenek egy motort, amit ők szerelnek teljessé....gratulálok. Nekem még a tankpad felhelyezése is gondot fog okozni :-)
Előzmény: csibu955 (329)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 329
Látható azért, hogy nem volt rommátörve, idomok is megvoltak, össze lett hegesztve, fejidomot kellett venni és lámpát. A többi maradt.Annyit még, hogy kapott egy hasidomot, az ülés most télen át lett húzatva, mert a 60.000km kezdett meglátszani rajta, plusz a szivacsozáson módosítattam, mert szinte mindig két személlyel motorozok, nekem nincs akkora helyre szükségem elől, illetve egy kis púp szerűség is kellett a hátul ülőnek, hogy ne tudjon annyira csúszkálni. és így megkaphatta a fűtőszálakat is.
Előzmény: CaféTriple (313)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 328

Szia, nézegettem, hogy miért nem írsz:D közben meg már rég írtál.

Akkor válaszolok.

1. A sportmotoron is van fórum, van amikor kicsit jobban beindul, van amikor haldoklik hónapokig, itt nem tudom mi a helyzet, ott van egy Daytona, és egy Tiger forum már kértük, hogy vonják össze de még semmi....

2-3. Igen ez a Magyar Triumph Tulajdonos Club, létezik, sztem nincs bejegyezve, de a lényeg, hogy van, 2007 ben tavasszal találkoztunk elősször személyesen akkor kb. 10 motorral voltunk Kaposváron egy motoros találkozón, majd kb. egy hónap mulva csináltunk egy Triumph napot, végülis egy lightosabb péntek estéből, és egy keményebb szombat+estéből állt, voltak fellépők, Tatán volt a Zsigmond király udvarban (remélem jól emlékszem). Ahoz képest, hogy szinte mindenki ingyen jött játszani, vagy minimális pénzért nagyon jó volt, akkor kb. 20-30 Triumph fordult meg a hétvégén, +kb. ugyanennyi másfajta motor, nappal a tatai starndon voltunk este pedig az udvarban. Aztán júni végén kimentünk Ausztriába is. Itt volt egy europai szintű Triumph találkozó: Triumph Tridays. Nagyon jó volt, 13 motorral mentünk ki, ebből 3 típusidegen:D de mindenki jól érezte magát. 2008-ban is szerveztünk Tatán ugyanott, minden ugyanúgy zajlott eléggé sokan jöttek, végülis hasonló volt a 2007-es hez, de jóval több triumphos volt, estére mondjuk csak a kemény mag maradt, 3 nap kánikula, úgyhogy nem bántuk, hogy a strandon lehettünk:D

2009-ben láétszódott a válság, meg aki szervezőknek mondhatóak a csapatból, vagy építkeztek, vagy dolgoztak, vagy tanultak. Vagy mindhárom egyszerre...úgyhogy 09-ben semmi nem volt. Most nem bánnám ha összejönne, gondolkozom azon, hogy megint ki kellene menni az osztrákokhoz, és én meg akinek még van kedve kicsit motoroznánk tovább.

Jaa, végülis nem szünt meg, az oldalt eléggé kevesen nézegették, volt rajta chet de nem úgy működött ahogy kellett volna sajnos, a srác aki fejlesztette volna az oldalt nagyon elfoglalt, nem tudott vele foglalkozni, kb. 40-50 tag volt akkor, mondjuk azóta nagyon sokan vettek triumphokat. Bármikor össze lehetne röffenteni a társoságot, telefonszámok, e-mailcímek nálam vannak, juni. 10. után több időm lesz, majd valamit összedobunk.

4. Nem természetesen nem volt új, 2006 augusztusában, hoztuk olaszból, idomsérült volt, az eleje kapott, 2007-ben papíroztuk le, tehát ez a 4 idény amikor motorozok is vele. 27.500km el vettem most már túlvan a 63.-on. Festést kapott, 3 túradobozt, tanktáska, markolatfűtés, ülésfűtés, középálvány (ez gyári ócsón), túraplexi, sport dob, gsx-r 1000 ről. Végülis kb. ennyi.. keresek egy képet is, milyen volt, milyen lett.

Előzmény: CaféTriple (313)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 327

Elindultam mert elált, aztán mire kiértem a házból már csöpörgött...5km mulva már esett, 10 km mulva már szakadt de ez hozzá tartozik.:D, majd amikor már nem láttam semmit megáltam a tesznyóban szétnézni.

A képek amúgy Ausztriában készültek 2007-ben a Triumph Tridays-en. Ritka amikor több száz Triumph van egy helyen, és mindenkin Triumphos póló,kabát stb. Nem kellett senkinek magyarázni, hogy a Triumph nem olasz hanem angol.

Előzmény: scm001 (326)
scm001 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 326
nekem fél óra múlva kell indulni, de szerintem vonatozás lesz belőle...
Kifejezetten teszik az alsó kidörrenővel :-) Ebben a színben is megvettem volna :-)
Előzmény: csibu955 (324)
scm001 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 325
lecsapott a vihar
csibu955 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 324

Itt is szakad... már most csendesendik, fél óra és indulnom kell.. na nem baj.

Amúgy csak úgy megsúgom:D, hogy amikor elősször bemutatták a Street Triplét a nagyvilágnak, én akkor ott voltam, és az elsők között fényképezhettem le:D.

Itt hozták helikopterrel Annyira nem volt hétköznapi a dolog, mint ahogy a motor sem hétköznapi.
Előzmény: scm001 (323)
scm001 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 323
A westend felett a vihar :-((((
scm001 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 322
2006: cbf500
2007: CB600F
2008: GSX650F
2009: szintén
2010: Street Triple
:-)
Előzmény: csibu955 (321)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 321
Értem, hát meg lehet szívni az ilyen dolgokat, de ha a szín mindegy volt akkor nincs mit megszívni. Milyen motorod volt előtte? A hornettől sokkal jobb. Már technikailag is sokkal jobb..Sztem persze
Előzmény: scm001 (320)
scm001 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 320
mivel április elején adtam el az előzőt, már nagyon szerettem volna egy másikat. Hosszú vívódás után egy Hornet és Triple között így döntöttem. Hiába a szerelem... Aztán mindegy volt milyn színű csak meglegyen...és ilyen volt a szalonba :-) Ennyi a történet röviden. Az a bajom ha kell valamik, akkor azt hirtelen. Ezt már sokszor megszívtam, de ez van...
Előzmény: csibu955 (319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!