Azok az izzók nagyon trükkösek tudnak lenni! Sokszor láttam már jó pár esetben olyat, hogy ránézésre tökéletes ilyen 5w5-ös izzó nem működött, de egy másik helyette meg simán ment. Ha van, akkor tegyél be helyette egy másikat. A helyzetjelzőnél is nagyon tudja szívatni az embert az ilyesmi...
Azt egy szerelőnek szerintem tudnia kell. Én nem vagyok szerelő. Nem értek hozzá. :-( De nálam a srác nem is szarakodott sokat, rögtön tudta, hogy mit kell cserélni.
Nekem is hangja van amikor álló helyzetben tekerem, ez egyértelmű toronycsapágy, úgy emlékszem már egyszer cseréltem, de lehet hogy nem, mindenesetre most gyári vw lesz benne.
Nekem ropogott mikor tekertem a kormányt álló helyzetben vagy lassan kikanyarodáskor és arra a vw szervíz kicserélte az összes lengőkar szilentet meg ha jól emlékszem a stabilizátorokat és ugyanúgy ropogot elöl,,,maj egy szerelő ism. meg itt a fórumon is mondták cseréljem ki a toronycsapágyakat,,,és tényleg az csinálta,viszont azóta is induláskor legelső megmoccanásra(kormány,kerék) ropok picit majd síri csen van végig míg le nem állok kis időre.Ezt a csapágy minőségére fogom(skf)
amire még nem sikerűlt rájönni az nem kopogás/lógás hanem felütnek az első kerekek ha beleszaladok egy hullámos útba kopogás nélkűl csak maga a tompa erős felütést érezni/hallani(mintha ki lenne nyúlva/gyengűlve a rugó.
ugyanakkor elég libegős/pattogós/ a futóműve ennek a b7-nek,mások meg agyon dícsérik
Nálam is van hasonló hiba. A jobb elejétől kopogó hang jön ha rossz az út. Kicseréltem már a stab. rudat a toronycsapágyat de minden maradt. Voltam rázópadon minden rendeben van elméletileg.
Mondjuk ez egy AUDI A2-be való de nem nagyon hiszem, hogy sokban különbözne a Passatétól, de ha mégis, akkor arra kell rákeresni és biztos vagyok benne, hogy lesz találat!
Ha tippelnem kéne akkor stabilizátor rúd, tapasztalatból tudom, hogy képes akkorákat koppanni kátyúkban alacsony sebességen, mintha egy lemezt ütögetnének a kocsi alatt., normális úton viszont semmi hangja.
Könnyen ellenőrizheted, ha a rúdat kézzel meg rángatod oldal és tengely irányban, nem szabad kottyannia.
Ááá mindig találok vmit!!!😡,de témyleg bosszantó nagyon.
szóval a b7 variant passatom egyenetlen hepe-hupás úton néha hatalmasakat csattan/koppan az eleje,annyira,h az utastérben érezni az ütést.
mintha a végén koppanna a rugó
műszakin pedig még csodálkoztak mennyire rendben van a futómű/lengéscsillapító (200e km)értékek,kézzel lenyomva az autó sarkait keményen visszarugózik semmi belengéssel,viszont menet közben eléggé belibbenősnek érzem.
ettől független lehet lengéscsillapító?
vagy ezeknek ilyen a futóművük?
fura,h e60 bmw,golf 6-7 ilyet nem művelt ugyanolyan utakon
Sziasztok ! Két hete egy 2.0tdi cr passatot vettem, a hasonló évjáratú (2009-190 000 km) benzines tsi eladása után. Sokat használtam a cng-benzinest passatot de európát járva megelégeltem az izgalmakat. (tél-hóvihar vagy szakadó esö, te meg keresed a tankolási lehetöséget- mert azért sverie és HU kivételével nem sok helyen jelzik elöre a kutakat !!!) Tudom lehet benzinnel is menni de az városban és autópályán horror !(fogyasztás) Hozzászoktam a mindig biztos-finom megbizható tágas uzemhez. Most vissza a jó öreg dieselhez. A kereskedötöl hazafelé vákumpumpa gatya, 2 km vissza, javítják cserével, kiderul az is hogy egy egérke megrágott egy vezetéket ,de javítás után az autó tökéletes. Tegnap a központi kijelzö egy rövid hangjelzés után kirja: ENGINE WORKSHOP FAUL- talán jól irom, tempomat kikapcsol, lassitás, megfordul, irány haza. Néhányszor, 20-40 sec közökkel megismétlödik majd mintha semmi nem történt volna . Erö dinamika komfort minden az elvárható . Nagy, legjobb márkaszervizek mindegyike mást mond,! Most garázsban állok azon tanakodok merjek-e saját lábon(keréken) menni a szervízbe. Ott alapos kiolvasás és az esetleges javítás várható. Van-e tapasztalata valakinek e téren ? A buta de udvariasan mosolygó munkafelvevökön kivul profi szerelökkel kint nyugaton nem lehet találkozni, ezért nagyon nehéz döntenem. Nagyon köszönöm a "laikus"válaszokat is, sok okos ötlet is bejön ilyenkor. Még egy apróság : sokan elátkozták már elöttem az eletromos kéziféket, utálom autohold nélkul. Hallottatok-e arrol hogy vannak okos hozzáértök akik "beírják" az autó számítógépébe , dániában megírják kb 450 dkk-ért. (elnézést a nem mindig tökéletes magánhangzókért !!)
Lehet az egy masik egyseg, de huzd ki a kocsidbol, es nezd meg. Meg esetleg a katalogus szamat. En 3000 kilometerre vagyok a kocsimtol, nem tudom megnezni. Maga a kapcsolo 30€ korul van.