Kösz.A szaga az ehetetlen részének van.Az ehető része az nagyon finom.Csak sajnos mivel fel kell bontani a szag nem meguszható.Nekem a mag kellene igy ha véletlenül mégis összefutnál vele,és vedd meg utánna elrendezzük.Üdv.:Jóska
A XVI. kerületben a Szlovák úton van egy zöldséges , ahol minden trópusi pókhusi kapható. Tavaly karácsony előtt durián is volt. Nem járok arra minden nap /évente 3-4 -szer/ , lehet , hogy most nincs , de lehet az ellenkezője is:))
Egyszer láttam duriánt zárt üvegbe volt,a környéken nem lehet megmaradnia szagától,a repulőkre se engedik fel ,azt hiszem egy hónap mulva kerülök a közelébe ,de venni azt hiszem nem lehet.Majd megkérdezem.
Ki tudna információt adni,hogy Budapesten hol lehetne Durián gyümölcsöt/Durio zibethinus Murr./.kapni,venni.Sehol nem bukkanok rá pedig biztos valamelyik keleti üzletben van.Nem feldolgozva hanem gyümölcsben maggal együtt.Kösz ha valaki informálna meghálálnám.Előre is köszönöm.Üdv.:Jóska
Rég jártál erre, Neked is sok az őszi kerti munka, tudom sajnos! Az elhelyezése a növényeknek nem könnyű, meg persze ,hogy mikor vigyük be, mert ez a ki be pakolgatás ez nem egy leány álom! :-)))
Már tegnap írtam ide ,de eltünt. Nekem azt ígérte a Margaréta csk., hogy értesít ha új növény érkezik, bízom benne ,hogy így lesz, mert eddig is nagyon precizek voltak!
Sziasztok! Vica46 írta, hogy a flórában van hétvégenként virágkiállítás. Ez hol van pontosan ? Szeretnék vásárolni vaniliát, és lenne pár eladó növényem is.Bármilyen Pest közeli vásár érdekel ahol lehet adni venni.
Tényleg szépek a növényeid,igen nagyon pontosak voltak nálam is! Nagyon sajnálom viszont,hogy kb egy évvel ezelőtt nem rendeltem tőlük pisztáciafát és Kesudió fát. Rövid ideig lehetett kapni,mire meggondoltam magamat már mind elfogyott-felvásárolták. Remélem a közeljövőben ismét lesz náluk,mindig előrukkolnak valami ritkasággal! Szép estét!!
Szia! Nagyon szépek, sokat növekedtek ! Kérdezném a kis csíkossal mi van ? Sikerült az ágon, a szaporításod? Amit hoztam mind növekednek szépen sőt a mini terem! Tudom ,hogy most csóválni fogod a fejed, de lehet ,hogy nem vírusról van szó, hanem vitamin hiányról! Ez az állításom 85% most, de remélem 100%-ra emelkedik és nem lefelé megy!
Ez évben a pitangáim cserben hagytak,nem ehettem róluk,változtatnon kell a teleltetésükön.Az egyik növénybarátomnál már többször megcsodáltam ez évben is, februárban elkezdett virágozni és a mai napig folyamatosan nyílik és terem.A fotók a mai állapot:sok virág,még zöld vm.piros gyümölcsök egyidőben. Van nála egy törpe gránátalma,ami viszont nagy gyümölcsöket terem,csaknem akkorák,mint a boltokban kapható normál méretű gránátalmák.A bokor is,a virágjai is egyértelműen törpék,de ehhez képest a gyümölcsök hatalmasak.A gyümölcsök íze savanykás,de szerinte élvezhető. Tavaszi kép virágzáskor és most a gyümölcsökkel. Kaptam tőle saját fáról,saját készítésű kalamondin lekvárt. Nála is érek a sárga szamóca guava.
Szia! Én is szeretnék ilyen finom teát kortyolgatni! Marika küldenél nekem ,ha megkérlek egy kis ágacskát? Légy szíves nézd meg a hozzászólásaimat és kérj valamilyen növénykét cserébe!
Légbuborékos tasakban jól bírja.Egy kedves ismerősömnek abban küldtem,és szerencsésen megkapta.Amennyiben kapok címet Kicsitibitől,szivesen küldök neki is.Elég szépen elterjedt az enyém,úgyhogy tudok belőle adni.