Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
szerencsére csak függőlegesen elnyúlik a kép de így is elviselhető :) ha jól tudom a videora-ban változtatni tudom a film felbontásán... majd kipróba...
2 kérdés:
- hol tudok új usb power adapter-t?
- amikor a fentivel töltöm, ugye tudok zenét hallgatni vagy videót nézni?
huh lehet fafejű vagyok, de ezt akkor sem értem! ha az iTunesban akármelyik oszlopra is kattintok, nem rendezi át az iPodon! ha az első számozott oszlopra kattintok, így meg nem lehet átrendezni a listát a "cibálással"
Jajj, nagyon szépen köszönöm ezt a felvilágosítást. Így már világos a dolog. Én természetesen abból indulok ki, hogy nem lesz baja. Ez most sajna még nem nekem érdekes, hanem a vevőmnek, aki érdeklődött, hogy mi a helyzet a garanciával. És azért is rendelem kintről, mert ha gari idő lejárta után romlik el valami, akkor a javítás költségével kiegészül az ár a magyar árra. Mégegyszer köszi. Majd beszámolok a további fejleményekről, ha megjött az én kicsikém is. Sziasztok
Naszóval: A világgari ügyintézése során be kell mutatnod egy számlát, amin minimum szerepel: a vásárlás helye, dátuma, a termék megnevezése. A szériaszám nem szükséges, de jó ha van, mert: Az Apple néha néha bekéri a számlát, mielött engedélyt adna a garanciális cserére. Ha van a számlán szériaszám, akkor gyorsabban lefut az ellenőrzés. Ha nincs, akkor viszont hosszú hetek is lehet. De ne parázz, indulj ki abból, hogy nem lesz baja. :)
Most nem tudom mit csináljak. Az iPod típusa rajta van, meg vissza is lehet keresni az egész vásárlást (kicsit macerás). Esetleg lehet kérni egy új számlát, amin szériaszám is van. Pl nálatok az üzletben lenne garanciális javítás egy ilyen számla esetén, vagy ez az Apple központtól függ?
Ha legalabb az szerepel rajta, hogy milyen iPodot vettel, akkor mar jo lehet. De ha az Apple szuroproba szeruen ellenorzi, akkor par hetig eltarthat, amig vegeznek vele. Ha van rajta szeriaszam, akkor gyorsabban a vegerejarnak.
Az elso sorban vannak szamok. Na, azok a sorbarendezeshez vannak. Ha te a szamcimre, eloadora kattintasz, akkor azok szerint rendezed sorba. De ha te akarod meghatarozni, hogy mi szerint legyenek sorban, akkor az elso oszlopra kattints, es cibald a dalokat abba a sorrendbe, ahogy szeretned oket!
vá-vá-várjál: az nem lehet, mivel azt régen is próbáltam, hogy rendeztem egy listát a más szerint, plstílus szerint az oszlop tetejére kattintva, de ez nem módosítja az iPod beállítását!
A garancia érvényesítésének feltétele a számla megléte, amiből kiderül a vásárlás helye, időpontja, valamint beazonosítható a termék: szériaszám rajta van.
Sziasztok! Egy kérdés felmerült bennem a német eBayről érkezett iPodommal kapcsolatban. Az iPod dobozt nem bontottam fel, így nem tudom mi van benne. De minek kell ahhoz benne lenni, hogy itthon érvényes garanciája legyen? Egy Rechnungot (számla) küldtek hozzá külön. Van érdeklődőm, és ő kérdezte, hogy hogyan is megy ez. Remélem még ma tud nekem választ adni valaki. Előre is köszi Üdv
mostanában nem követtem a fórumot, így csak azt szeretném kérdezni van e már megoldás a számok pl név szerinti rendezésére az iPodban, mivel egy listán belül nem igazán követi sem a track, sem a title névsorrendjét... ill. lehet e képeket a eddigi feltöltöttekhez tölteni?
Akinek van kedve, vegye meg az icelink-et vagy amit akar, de szerintem:
én kb 150-200Ft-ból készítettem el az iPod csatolómat... :)
vegyél két 3.2-es jack apa és egy 3.2-es jack anya csatlakozót, meg 2-3 méter árnyékolt 2 eres kábelt...
eddig egyszerű is!
Aztán töltsd le az autómagnód manuálját, pontosabban a kapcsolási rajzait! Nekem egy kenwood CD-s bukóelőlaposom van, ami nem is rossz kütyü! ha keresel a márkádban egy régebbi típust sokat fog az is segíteni...
Két megoldás létezik! (Ha garanciás, szerintem ne folytasd... )
Keresel a kapcsolási rajzon egy olyan IC-t aminbe bemegy minden számodra érdekes hangjel (AM, FM, CD CD-tár stb.....) én a CD bemenet helyére kötöttem. Az IC-be 3 szál fut be az CD bemenethez természetesen és ezeket az IC-től 1 cm-re szépen elvágod egy szikével... mindkét irányba lepucolod a szeigetelést a három érről és ráforrasztassz egy kevés kábelt, hogy beérjen a kesztűtartódba mondjuk (én oda tettem) sz IC felöli kébelre teszel egy anya Jack-et a CD felöli oldalra pedig egy apa jack-et. Szépen kivezeted a magnóból, leszorítva, hogy ne repedjen fel a nyák...
Ha az anyába egy jack jack-el bedugod az iPododat, azt tudod hallgatni, ha a másik kábelt akkor a CD-t... ennyi!
Én ezt így használom már 2 hónapja és fafa!
Ami zavaró esetleg: írnod kell egy CD-t track nélkül mert minden trackváltásnál és pause és egyéb dolognál az erősítő IC-sen le lesz kapcsolva, így ha nem pörög egy szám a CD-n, nem hallod az iPodod. De ez nulla probléma. Én a dátumot raktam ki a kijelzőre, így tojok a CD-re.
másik: a hangerő nálam kb5%-al alacsonyabb mint CD-vel, de jó rendszernél ugye ez nem észre vehető!