Ahogy korábban jeleztem, hogy külön bejegyzést szentelek az Alba elleni meccsnek.
Sikerül megnéznem, mivel leadta a Kapos Tv, a tegnapi beharangozás után.
Egyáltalán nem a bírókon múlt a vereségünk, hanem azon, hogy képtelenek voltunk alkalmazkodni a bírói felfogáshoz és ezután változtatni rajta.
Igaz, hogy több véleményes ítélet is volt mindkét oldalon, de nem azok miatt alakult ki ekkora különbség, ez tisztán látszott a felvételen, hanem a számtalan egyéni hiba miatt mind támadásban mind védekezésben. Ráadásul az egymás elleni +9 pontos különbség megtartására való felzárkózás kísérletet is feladtuk az utolsó negyedben, számomra érthetetlenül.
Pedig nem kezdtünk rosszul, az első félidőben sikerült is a felzárkózás Csizma bravúrjának köszönhetően a végén. Drahos is jól szállt be kosár plusz gólpasszal egy betörés kiosztás után, de már akkor látszott, támadásból védekezésbe borzasztóan rendeződünk vissza, eladott labdák félpályánál, kihagyott könnyű ziccerek, előkészítetlenül elvállalt felesleges kinti dobások, alapvonali bedobásból ziccert kaptunk lejáró támadóidő előtt, ezek mind fejben dőlnek el, egyértelműen koncentráció hiánya, hiába az időkérések, nem volt változás.
Aztán a 3. negyedben átrobogtak rajtunk, a zónavédekezésünk súlytalan, simán átdobták, lábbal ki se értünk az üres dobóra, ott el is dőlt a meccs, utána már rohantunk az eredmény után. Lassú, akadozó támadójáték, rossz befejezésekkel, szörnyű volt nézni, hogy kijátszott akciónk nem is volt. Eddig sem ment Tv-s meccseken sem itthon, sem idegenben, pedig nem először szerepeltünk országos média közvetítésben, remélhetőleg megtörik a Tv-s átok a szezon későbbi részében.
A fault arány 12-25 lett, nem 9, köszönhetően annak, hogy sokszor lábbal való odaérés helyett inkább kézzel odaütöttünk oda hátulról feleslegesen, a buta faultok után pedig dobhatták az ajándék büntetőket kevés sikerrel.
Nem használtuk ki az erősségeinket, gyenge oldali befutásokat, szenvedtünk felállt védelemmel szemben, nem voltak meg a gyors indítások a 2. félidőben a szerzett labdákból, se betörés-kiosztás, a Csizma-Ronca centerkapcsolatot is méltatlanul kevésszer használtuk a palánk alatt, ez volt az egyik döntő a gyenge lepattanózás mellett 32-18 oda.
Rövid a kispad, Jancsikin nem tényező semmilyen téren, Drahosnak ismét szoknia kell az A csoportot a B-s kitérő után, a fiatalok kevés lehetőséget kaptak, hogy érdemben hozzátegyenek nem úgy a túloldalon, ahol folyamatosan rotált a spanyol edző.
A félidőben csak Tóth játszott egyedül több percet, mint nálunk majdnem a teljes kezdő.
Egyáltalán nem volt végig letámadás, agresszív védekezés annál inkább, hiszen nyomás, csapdák a labdáson folyamatosan, meg is zavartak minket pl. Hinnant indiszponált játéka, erőlködése.
Ami látszott az, nem is feltétlenül fizikai fáradtság, hanem szellemi fásultság, mentális enerváltság pl. Csizma frusztrációja, felesleges szövegelése nemcsak a kispadon, bár most még csak heti 1 meccsünk van, mi lesz így a 3 napos MK-n, ha bravúrral sikerülne nyerni a Sopron ellen meg majd a középszakaszban, ahol kemény ritmusban folyamatosan jönnek a meccsek erősebb csapatok ellen idegenben. Kevesen vagyunk, főleg ha a légiós trió sem hozza magát, márpedig ott bőven lenne kit cserélni és hiányzik egy magas ember is a rotációból. Hullámzó kétarcú a csapat, főleg idegenben, de bőven elérhető a nem túl erős mezőny miatt a rájátszás, ahogy korábban is írtam, utána meg majd kiderül. Ehhez első lépésként a Pécs ellen kell bizonyítani, akik ellen lehet, még idegenben is megszerezve az első 2014-es győzelmet.
Akkor nem nekem címezni és válaszolni rá kissé pikírtem és nem reagálok rá, ennyi a történet. Egy szurkoló legyen elfogult a saját csapatával szemben, én is az vagyok sokszor, de nehogy egy videó elemzésénél ezt bizonyítanom kelljen bárkinek is, megkérdőjelezve ami a videón is látható, mert az egy vicc.
A Pécs jóval gyengébb csapat az Albánál és a Berénynél is, a kérdés, hogy a mi lecsökkent önbizalomhiányunkat és a mentális fásultságunkat sikerül-e közel 1 hét felkészülés alatt levetkőzni, mert bőven győzelmi esélyeink vannak Pécsett is, még ezzel a rövid rotációval is csak nem egyénieskedve. Bár előjött az elhagyom Kaposvár táblát szindróma, ahogy a korábbi években is, idegenben, de az Alba vereség előzetesen bőven benne volt, a Berény nyerhetőbbnek tűnt látva az összes hazai EC-s bukdácsolásukat saját szememmel, mondjuk ott a mutatott teljesítvény volt halovány többektől is közte egy számomra cserélhető légióssal, akit szó nélkül cserélnék is még február előtt egy korábban itt játszóra.
A Sopron idegenbeli meccsünkön kívül, csak alsóházi ellenfelek vannak, ráadásul hazai pályán 3 is a Szeged, Mte, Falco elleni, ami itthon kötelező, szóval bőven elérhető a felsőházi célkitűzés. Utána mi lesz már nagy kérdés számomra is látva az egész szezonbeli hullámzást, egy-egy jó hazai szakasszal.
Drahos jó, hogy visszatért, ha sikerül stabilan hoznia magát, csak éppen nem irányítóban vagyunk kevesen ott hárman is vannak, meg alsóposzton, ahol ugye fiatalok is vannak, hanem nincs cserecenter, vagy legalább egy 20-25 perces 4-5-ös, aki védekezésben és támadásban is opció lehetne, nem feltétlenül nagy számokkal meg egyéni stattal, hanem, hogy Roncát és Csizmát tehermentesítse, mert ők borzasztó sokat játszanak kezdőként, a középszakaszhoz meg az esetleges rájátszáshoz nem ártana a friss láb meg tiszta fej sem, plusz a padról senki még csak kiegyensúlyozott, közepes teljesítményre sem képes, pedig tehetséges kaposvári fiatalok ülnek többségben, akik ha lehetőséget kapnának, lehet élnének a bizalommal.
Úgy roppant nehéz, hogy a közvetlen riválisok honosítanak meg légióst igazolnak és tartani kellene velük a lépést elvben, csak közben ismerjük látjuk a jelenlegi helyzetet, viszonyokat, a korlátokat, persze nekünk elsősorban nem is velük kellene foglalkozni, hanem a saját lehetőségeinket kihasználni, amihez világos célkitűzések és megfelelő kommunikáció kellene minden téren.
Soma perceket sem kap, Jancsikin meg 4es poszton kevés, mert kb. 2 meccsen nyújtott valamit a többin terített betli, az ellen is rá játszik, nincs védekezése lábbal csak az nem veri meg, aki nem akarja látszott a Berény ellen is. HMarci fiatal, de ez még nem az ő éve, szoknia kell az A csoport légkörét, pozitívum számomra, hogy a múltkori szimpatikus nyilatkozatában látja is a saját korlátait és miben kell fejlődnie.
Az Alba meccsről is írok bővebbet ha meg tudom majd nézni, persze ha végre a Kapos Tv nagy kegyesen leadja, nem harmadszor ismétli korábbi hazai meccsünket, ahogy hallottam a Berény ellenit is sikerült vmi technikai hiba miatt máskor leadniuk a héten, hiába ők is követik az idegenbeli sormintát, amit 2013-ban, pedig már azzal, hogy online is elérhető volt a honlapon korábbi meccseink, azt hittem sikerült ezen a holtponton átlendülni, tévedtem.
A pécsi meccs létfontosságú lesz, egyrészt muszáj nyerni, másrészt az ottani játék fontos lesz a folytatásra. Nagyon nehéz lesz ott nyerni, ha összejön lendületet adhat, ha ne adj' Isten kikapnánk akkor félek a továbbiakra is kihatással lesz. Hatalmas harc lesz az 5. helyért, egyik hátralevő meccsünk se lesz egyszerű...
Tegnap egyébként pozitívum volt, ahogy vártuk is, Drahos mentalitása. Remélem átragadt a többiekre is és nagyon remélem a rotációnk is végre a helyére áll, mert fásultak leszünk a végjátékokra.
Ez a "csapatom" duma nekem szól, nem Neked. Semmi közöm ehhez az egészhez, de kiakaszt mikor valakiennyire elfogult. Azon, hogy Chism úgy dobta fejbe Hortit a labdával, hogy ha oda se nézett, hangosan röhögtem. Legalább ne legyen itt a video, mert így nagyon szánalmas.
Ha ezt a gyenge csapatom dumát a Kaposvárt nekem címezted akkor nagyon rossz helyen kapirgálsz csak szólok.
Tévedsz, mert Horti megállt elfoglalta a védőpozíciót és dolgozott a bal könyök Csizmánál, igaz, ilyen több is van egy meccsen, de nem is írtam az ellenkezőjét, mert most konkrét esetről van szó.
Ráadásul direkt oda is nézett majd odadobta a labdát, de ezt neked is látnod kellene, ha már te töltötted fel a videót, függetlenül mi a csapatod..
Ilyen befordulásból 34 van egy meccsen. Még oda se ért, már dobta el magát. A labdát meg nem irányítottan és nem erővel dobta oda, hanem jól látszik,hogy oda se nézett és hátrafelé ejtette a labdát.
Az érdekes volt, főleg, hogy cseréltünk is bedobás előtt Csizma bejött, mégsem tűnt fel senkinek a kispadnál, hogy 4 emberrel vagyunk csak a kosár után volt reklamálás.
Az alapvonali bíró háttal volt, de a többieknek szólnia kellett volna és megállítani a játékot, mert Puljkot a sarokban kezelték.
De egyáltalán nem ezeken múlott, hanem, hogy harmatgyengén játszottunk Berényben rengeteg hibával.
Bal könyökkel belefordul Csizma, bár Horti is látványosan dobta magát, ja és utána eldobta a labdát, amivel eltalálta a földön fekvő játékost ezért a technikai, plusz folyamatosan szövegelt, feleslegesen, amiért korábban figyelmeztették is.
Így van, a magas poszton kevesen vagyunk, hiába szenzációs Chism, és játszik élete formájában Roland, szuper a kezdő, de nincs mélység. Mondjuk szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezáltal rábukkantunk Horváth Marcira, van benne fantázia, nem most, de egy-két év után akár érdemben is be tudhatna majd szállni támadásban is. Magyarként, és ez óriási kincs.
Alacsonnyabb posztokon viszont megvagyunk, tele olyan játékosokkal, akik képesek meccseket eldönteni, és bármikor bepakolni egy 15/6-ot a közösbe.
Magas poszton azért nem vagyunk sokan, Horváth Marcitól nem lehet elvárni, hogy mondjuk támadásban érdemben tegyen hozzá a meccshez. 4-es poszton Báne be tud segíteni, meg ha talán még életet verünk valahogy Somába, akkor ő is.
Tavaly nagy szerencsénk volt, hogy a teljes szezon lement sérülésmentesen, idén sajnos ebből visszakaptunk rendesen. Remélem most már rendben leszünk és Puljko válla is rendben van/lesz.