Akármennyire is fájó, még 10.000 sem lenne normál koncerten. Eluntam ezt a vitát, h minden fórumon az megy, hányan voltak anno a Kisstadionban, írtam a Concerto-nak egy levelet, hogy mi az igazság és azt írták vissza, hogy 6000 voltak 2003-ban. Ennyi.
őszintén mondom, az ilyen beírásoknak nem hiszem, hogy lenne foganatja. akik olyan magasságokban, annyi pénért dolgoznak, mint egy sziget szervezői, pont leszarják az ilyen érzelmi kirohanásokat egy rajongótól, és nem fognak egy szikrányit sem elgondolkodni a dolgon, de még csak lelkiismeretfurdalást sem fognak érezni. szerinted hol érdekli őket a zene szeretete, rajongók tisztelete hangzatú mondat? sehol! őket is már régóta a profit hajtja. az meg megvan stabilan már évek óta kisebb kaliberű előadók meghívásából is, ami mögött sokkal kisebb a kockázatuk is arra nézve, hogy bukta legyen. előre bocs' ha piszkálódásnak érzed, nem annak szánom, csak így látom a magyar valóságot.
sziget.hu-n hagytam egy kis olvasnivalót(bár tudom, illetékesek úgysem olvassák...):
"kedves szervezők, szigetesek!
remélem valaki elolvassa néha a fórumot
pár sorral lejjebb már leírtam a véleményemet, félelmeimet, egy dolgot azért még leírnék: A ZENE SZERETETE és A RAJONGÓK TISZTELETE!!! ha ez nem jelent nektek semmit, akkor nem vagytok érdemesek arra a munkára, amit választottatok(?!) ebben az esetben kérlek benneteket, adjátok oda ezt a melót valakinek, aki ért hozzá, SZERETI ezt csinálni lehet hogy lesz olyan ember, aki kevesebbért jobban, színvonalasabban csinálja ezt a melót
ez a turné az IRON MAIDEN legsikeresebb korszakát öleli fel, a talán valaha volt leggigantikusabb szinpadképpel a világon mindenhol CSONT TELTHÁZ előtt játszanak, HATALMAS BEVÉTELt produkálva a rendezőknek
szerintem ha ezt a turnét nem tudjátok elhozni, akkor a pár sorral feljebb leírtakat tessék figyelembe venni ésszerű indoklást el tudok fogadni, de a szokásos(12-13 éve nyomatott) 2 kamu szöveget nem: 1.magas költségek(50-60 ezer fizető néző esetén ilyent nem tudok elfogadni...) 2.a zenekar naptárába nem férünk bele(2007 okt-nov. óta lehetett tudni hogy a nyáron erre jönnek...)
tisztelettel: egy MAIDEN-FAN(a sokezerből)"
kiváncsi vagyok, mikor tiltanak ki a sziget.hu-ról(pedig úgy érzem finom és nőies voltam)
de biztos voltak még nagyon jók, és hasonlóan ötletesek. egyébként milyen jó érzés lehet annak a rajongónak, aki(k)nek ez volt az ötlete. ugyanis egy olyan maradandónak mondhatót alkotott, ami ha nagyon kis részét is, de képezi a legendás Iron Maiden történetének. Jópofa, hogy így időnként bevonják nagy zenekarok saját rajongóikat egy-egy ilyen eseménybe. A Metallica is tavaly egy rajongói ötlet alapján választotta ki nyári turnéja nevét.
IRON MAIDEN has confirmed a Spanish date as part of its "Somewhere Back In Time World Tour 2008". The concert will take place on July 11 at the Via de La Plata Festival, which will be held in Merida, in southwest Spain. According to The Metal Circus, some rumors suggest that SLAYER and AVENGED SEVENFOLD, as well as LAUREN HARRIS, could be playing the event, although there is no official confirmation. Tickets will go on sale this Saturday, January 12 through Tick Tack Ticket and the usual outlets. The second Spanish date, which will supposedly take place on July 12, will be announced during the coming days.
Marad Prága... De most komolyan, hogy gondolhattuk, hogy Maiden lehet egyáltalán a szigeten. Régi nagy rockbanda max hammersátor(lásd Saxon, Hammerfall), maiden ahhoz meg túl drága.
Újabb levélváltásom volt az LNH-val. Leírtam, (nem így, de ez volt a lényeg) hogy csipkedjék magukat, mert a rajongók a környező országok pénztárait fogják gazdagítani, ha nem jelentik be időben a hazai koncertet. Arra a kérdeésemre, hogy ki rendezi a bulit ezt a választ kaptam Hegedűs Lászlótól a LNH főnökétől:
"Nincsen közünk a koncerthez", magyarul a Szigetes szervezőkön múlik a dolog.
A úgy néz ki, hogy eddig senki nem mondott még biztosat. Csak nehogy mi igyuk meg a töketlenkedésük levét...
Ettől függetlenül lehet, hogy itthon is lesz koncert, csak mint mindenben, szervezésben is fényévekkel le vagyunk maradva már a környező országoktól is. Isten malmai lassan őrölnek..hát még a magyar malmok... "
Ha a LNH ezt nyilatkozta, akkor a multkor hazudott, hogy 12-én lesz csak a hely nincs meg. Két ellentétes nyilatkozat a LNH-tól.
Ha így van akkor biztos nem lessz mert a LNH kivül más nem fogja idehozni. Úgy, hogy ez az egész magyar helyszín egy nagy kacsa, úgy mint tavaly a Honvéd páéya , SAJNOS
azért a sziget mindig le van maradva, sok fesztiválnál(nem mo-on) már nov-dec-ben lehet tudni, hogy köv. év július 18-án játszik a templars of metals nevű banda
szóval én azért bizakodom, hogy csak a szokásos pöcsölés megy
ezzel csak az lehet a probléma, hogy ha áprilisra áll össze, akkor az azt jelenti, hogy durván 5 hónap áll rendelkezésre, hogy elkezdjék komolyabban (plakátok, tv reklám stb.) promotálni az eseményt, az meg elég rövid idő ahhoz képest, ha pl. abból indulunk ki, hogy a szintén augusztusi prágai bulira a jegyeket már decemberben elkezdték árusítani.
de ha igaz az aug. 12.-i időpont, akkor meg egyértelmű, hogy NEM a szigeten lesz... ha lesz egyáltalán. kicsit kezd hajazni az eset a tavalyi Bozsik Stadionos koncertre. :-D
Írtam a Sziget-nek levelet hogy igaz-e a hír miszerint lehet hogy a Szigeten lép fel a Maiden.
Válasz:
"Egyelőre ennek semmi valóság alapja nincsen. Az idei fesztivál aug. 13-18-ig tart majd, ha lesz a szigeten Maiden, akkor csakis ebben az időszakban. A program tavasszal, április körül már valószínűleg összeáll és akkor ez olvasható lesz a honlapunkon.
Addig is kérjük a türelmedet és hogy kövesd figyelemmel a honlapot. Üdvözlettel,"