Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 2003.01.09 0 0 125
Balu1st: nagyobb baj, hogy a létrehozása is politikai okokból történt.

akarcsak a holocaust muzeumok legtobbje.

MGperY: legnagyobb ász volt a maga idejében, néha az a kézimunka tanárnő is eszmbejut, az a hogyishívják, na, aki a opaszokat terlegette, 2 liberálpatkányozás közbe'.

ez a potyka bacsi, akit kesobb goncz kituntetett.

VM ÁVH-ról ír, szerintem helyesen.

nem helyesen, de az az egy betu szorszalhasogatas. csak masokon hasonlo hibakat ker szamon, mikozben o maga ennel nagyobbakat is elkovet bo lere eresztett cikkeben. (az ES is flekkre fizet?)

Előzmény: Törölt nick (79)
elemes Creative Commons License 2003.01.09 0 0 124
off

Meszaros Tamas: " Ez a Fidesz-szokás szerint megint egyszer mértékét vesztett retorika ... "

Meszaros Tamas koziro meg mindig nem kert bocsanatot Sebestyen Martatol (a 168 ora 2002 aprilis 4-i szamaban kb arrol irt ketoldalas cikket, hogy S.M. beepul a fidesz hazugsagkampanyaba amikor egy nem letezo intezmenyrol jelenidoben beszel). Meszaros Tamas elfelejtett tajekozodni -- az intezmeny letezett es azota is letezik, a foton S.M. annak egyik ablakabol nezett kifele.

/off

Előzmény: Törölt nick (101)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.09 0 0 123
"Egy benzinkút esetében meg… Na mind1. Minden relatív…"
Azért én ezt a véleményt történészek és muzeológusok körében nem képviselném vehemensen bukósisak nélkül :)
Előzmény: VII. Nagyapó (115)
Egy polgár Creative Commons License 2003.01.09 0 0 122
Igyekszem, bár Téged még nem értelek be.
:)

"Lajcsi" - azért ez kemény kissé.

Előzmény: PuPu (121)
PuPu Creative Commons License 2003.01.09 0 0 121
Lajcsi, milyen változatos dumád van!
:O))))
Előzmény: Egy polgár (120)
Egy polgár Creative Commons License 2003.01.09 0 0 120
Te már csak tudod...
:)
Előzmény: PuPu (119)
PuPu Creative Commons License 2003.01.09 0 0 119
Nagy dolog a hit...
:O)))))
Előzmény: VII. Nagyapó (115)
MGperY Creative Commons License 2003.01.09 0 0 118
lehet agyon vagy proxyzva.
írd be ezt:
http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=CIMOLDAL0301

vagy ide katt.

Előzmény: Caidhan (116)
wizes Creative Commons License 2003.01.09 0 0 117
MG/Y
Lassan műx!
Agyad?
Simillált?
Vagy síma?
wizes.
Előzmény: MGperY (110)
Caidhan Creative Commons License 2003.01.09 0 0 116
miért van az, hogy nálam a www.es.hu azt állítja, hogy a legutóbbi frissítés december 9-én volt?
VII. Nagyapó Creative Commons License 2003.01.08 0 0 115
Lehet, hogy minden szava igaz, csak ugyan mit mond velük? Már azon kívül, hogy ilyen csoportosításban hangulatkeltésre kiválóan alkalmasak. Az igazság az, hogy VM csőrét b*ssza a múzeum, ezért hisztizik egy sort… A cikkből legalábbis valahogy nem az világlik ki, hogy a vadliberális VM vágya, hogy a TH ezek nélkül a hibák nélkül állítson örök emlékművet a vörösterror áldozatainak… :-) Mert hogy ez nem egy higgadt elemzés, azt nyilván ti is látjátok.
Párhuzamnak ajánlom Lovas István Öszehasonlító Véralgebra és a Holocaust c. írását. Az is csak tényeket ír, mégsem arről szól, hanem arról, hogy LI utálja a zsidókat…
Jelentem, én sem vagyok a hivatalos forrásból érkezett válasz, - színvonalában sem -, ne úgy kezeljetek, csak pár megjegyzés…

Míg a Terror Háza egy dolgozójára 2,6 millió Ft bérköltséget irányzott el? 2002-re, addig ugyanez az összeg például a Nemzeti Galéria esetében 1,35 millió forint, az Iparm?vészeti Múzeum esetében pedig 1,27 millió.

Egy benzinkút esetében meg… Na mind1. Minden relatív…

elfelejtett szót ejteni arról a 120 millió forintról, amelynek a mérleg bevételi oldalán kellene szerepelnie

Én ugyan nem láttam azt a költségvetést, de pl. nem hiszem, hogy nyilatkozott volna előre nem látható költségekről… Új intézmény, nyilván vannak hibák, perek, hasonlók…

. A "Mi történeteink" cím? site-ra az elmúlt közel egy év során összesen öt darab "történetet" sikerült rögzíteni

Nem írnak. Lusták. Na és? Ettől még sztorik vannak…

Az igazgató asszony, a t?le megszokott rendkívül finom ízléssel, nem mulasztotta el mindehhez hozzátenni, hogy Pet? Ivánt nyilván e személyes megfontolások motiválják, amikor tönkre akarja tenni a múzeumot.

Tőlem ez lehet gusztustalan, de igaz… Álszentség azt állítani, hogy nem.

egy rövid id?re szervezetileg az ÁVH alá rendelték az alapvet?en határ?rizeti feladatokat ellátó Honvéd Határ?rséget, ám ez a szervezet - bár nyilván számos politikai feladatot is ellátott, és a diktatúra intézménye volt - nem azonosítható az ÁVH által m?ködtetett politikai rend?rséggel.

Hm, ez engem kísértetiesen emlékeztet a vitára, hogy a Waffen-SS tagjai, mint sorkatonák milyen megítélés alá essenek, illetve jár-e nekik a nyugdíj… Szóval megint előjött a kettős mérce. Azért nálunk a határőrség is csinált csúnya dolgokat, ha jól tudom…

Így járt például az a hajdan volt fiatalember is, aki a harmincas években egy évtizeden keresztül volt országos síbajnok, 1945 után azonban csak úgy tudta sportpályafutását folytatni, ha leigazolt a Belügyminisztérium sportegyesületéhez, a Bástya SE-hez.

Erről azért megnézném a bizonyítékokat… Emögött lehetett több is. Ha nem, az ténylegkínos hiba… Nem hinném, hogy plussz 1 névért elkövetnék.

Én magam közel három hónappal ezel?tt jártam utoljára az igazgató asszony által vezetett m?intézetben, és Pet? László fényképe már akkor is a Tettesek falán volt

Én ugyan egy kicsit korábban voltam ott, de ez TUDOM, hogy – akkor – ez nem volt igaz, addig csak a név volt kinnt.

a tettesek falára kétszer is kihelyezett fényképen Pet? Lászlónak nem sikerült önmagára ismernie, aminek azaz egészen egyszer? oka, hogy a képen nem ? látható.

Vagy mégis… Egyébként meg akkor örüljön, hogy nem látta mindenki őt… :-)

A többi csak fröcsögés, fröcsögés, fröcsögés…

Előzmény: drzyx (-)
PuPu Creative Commons License 2003.01.08 0 0 114
Hát ő az a faszi, aki alijázott a családjával, - nemde?
:O))))
Előzmény: surmi (99)
surmi Creative Commons License 2003.01.08 0 0 112
Tenyleg nem ez a lenyeg, csak ugy megragadott. Hogy talan nem jol van. Tudod, akkor nyithatna vmi jobbos elmebeteg egy topicot ,hogy "Vasarhelyi mar megint hazudik", es olyan jol ellenne mindenki :)
Előzmény: MGperY (109)
Egy polgár Creative Commons License 2003.01.08 0 0 111
A cikkhez és teljességhez hozzátartozik, hogy a Népszavában jelent meg valamikor a múlt héten, ha jól emlékszem.

De ettől még nem rosszabb, csak gondoltam, ha már pvcpadlo kihagyta ezt, akkor hozzáteszem.

Előzmény: Törölt nick (101)
MGperY Creative Commons License 2003.01.08 0 0 110
akkor sose legyél hajéktalan.
Előzmény: Ódri (103)
MGperY Creative Commons License 2003.01.08 0 0 109
csak én írtam (pongyolán) hogy pető ávós volt, pestiesen így mondják az ávhásokat, rövidebb jobban lehet kiabálni, ilyesmi.
VM ÁVH-ról ír, szerintem helyesen.
mongyuk ennél többet nem érdemes foglalkozni vele, ti. nem az lényeg hogy ávó vagy ávh, hanem az hogy pető lászló tettes-e vagy sem. VM azt írja, hogy tettesek falán van a kép, illetve egy ember képe, akiről azt hihetnők h pető iván apja.
szóval akkor több kérdés lehet:
1. ha a határőrségnél volt akkor zöld ávós: ott volt-e?.
2. átszervezés: ávh-s lett midenki (bűn ez?)
3. mit követett el, ha tettes?

egyébként ez az egyik csapdácska, amivel a TM vezetése operál, mi itt vitatkozgatunk h zöld/kék, ők meg nyúlják le a zsét, jól.

mingyá' elő is bányászom a byerf 100 milllés megbízását.

Előzmény: surmi (97)
wizes Creative Commons License 2003.01.08 0 0 108
MekkbotsálythatÓ!
Habár?????
wizes.
Előzmény: hét szűk esztendő (106)
wizes Creative Commons License 2003.01.08 0 0 107
Kéne?
wizes.
Vót 1 topicom SM.
Elűszedjem?
wizes.
Előzmény: hét szűk esztendő (102)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.01.08 0 0 106
Nem, inkább szép. :-)))
Előzmény: wizes (105)
wizes Creative Commons License 2003.01.08 0 0 105
Gazdag vagy?
wizes.
Előzmény: hét szűk esztendő (102)
scope Creative Commons License 2003.01.08 0 0 104
Sajnos a gondolkodás nem sor-ban állás kérdése.
Minden ellenkező hír ellen!
Előzmény: hét szűk esztendő (94)
Ódri Creative Commons License 2003.01.08 0 0 103
pedig aszongyák, hogy a nők bonyolult lelkek.
Előzmény: MGperY (96)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.01.08 0 0 102
Melyik Maris, mert a történetben 2 Maris is szerepel?
Miben hazudtolom meg magam? Erre nem válaszoltál.
Előzmény: wizes (98)
Inus-Finus Creative Commons License 2003.01.08 0 0 100
Schmidt Máriát csak az Aczél György felé benyújtott pályázata miatt , ha értesíthetnem.
üdv:
soltika
surmi Creative Commons License 2003.01.08 0 0 99
Lovasrol ebben a kontextuusban mi jut eszedbe? :))))

Bocsi az offtopicert, de nem tudtam kihagyni :)

Előzmény: PuPu (93)
wizes Creative Commons License 2003.01.08 0 0 98
Mariskád fizet, hogy Maris maradjon.
Az ész nem hordozza a háton a xart!
wizes.
Előzmény: hét szűk esztendő (94)
surmi Creative Commons License 2003.01.08 0 0 97
Államvédelmi Hatóságnak (ÁVH) összefoglaló néven azokat a szerveket nevezzük, amelyek az 1945 és 1956 közötti tizenegy év alatt több néven látták el a politikai rendőrség feladatát. 1945 után a központi állambiztonsági szervezet a Budapesti Főkapitányság Politikai Rendészeti Osztályából alakult ki. 1946-ban BM rendelet önállósította a szervezetet a Magyar Államrendőrség Államvédelmi Osztálya (ÁVO) néven. Az 1950. január 1-jével életbe lépett újabb BM rendelet az ÁVO-ból a Belügyminisztérium Államvédelmi Hatósága (ÁVH) néven függetlenített szervezetet hozott létre. Kiállításunk e szervezettörténeti átalakulás 50. évfordulójához kötődően a Történeti Hivatalban őrzött dokumentumok, fennmaradt tárgyi emlékek, múltidéző tablók, szervezeti táblák, korabeli fotók bemutatásával kísérelte meg bemutatni az Államvédelmi Hatóság korabeli működését.

Ebbol nekem az jon le, hogy VM nem nezett utana elegge. Amikor a Hatarorseget bedaraltak, akkor nem kek meg zold AVO volt?
AVH csak utana jott...

surmi

Előzmény: MGperY (83)
MGperY Creative Commons License 2003.01.08 0 0 96
nem vagy te sem egy bonyolult gyerek, az szentigaz.
Előzmény: Ódri (95)
Ódri Creative Commons License 2003.01.08 0 0 95
A hajléktalan dolgozzon és tartsa el magát, nem hiszem, hogy az én vagy más dolga lenne. Nekem se ad pénzt senki, hogy legyen hol laknom...
No a Terror háza az egy arra a korra szakosodott múzeum. Vagy meg van tiltva új múzeumok létrehozása?
Előzmény: PuPu (87)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.01.08 0 0 94
Miben hazudtolom meg önmagam?
Melyik Mariska nem fizet nekem?
Előzmény: scope (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!