Labdarúgás - FTC: a Fotex lemondott a szavazati jogok 80 százalékáról (MTI)
Az FTC Labdarúgó és Sport kft. vasárnapi rendkívüli taggyűlésén a társaság tagjai megállapodtak abban, hogy a Fotex Rt. a szavazati jogok 80 százalékát átruházza az egyesületre.
A szavazati hányad változásával a Fotex Rt. közvetlen beavatkozásának lehetősége megszűnt, és a jövőben elsődlegesen a Ferencvárosi Torna Club gyakorolja a tulajdonosi kontrollt a taggyűlésben.
A társaság tagjai úgy vélik, hogy ezzel a döntéssel sikerült feloldani azt a sokak által összeférhetetlenségnek nevezett problémát, mely szerint Várszegi Gábor, a Fotex Rt. igazgatója közvetett módon két első osztályú labdarúgó csapatot működtető Kft. (az FTC mellett az MTK) irányítását ellenőrzi.
Furulyás János, az FTC elnöke a Labdarúgó és Sport kft. honlapján azt mondta, hogy a korábbi tulajdonosi szerkezet olyan feltételezésekre adhatott okot, amelyek sem a Ferencvárosra, sem a tulajdonosokra nem vetettek jó fényt.
- Nyáron a csődtől mentette meg a cég a klubot, amely a labdarúgó Kft.-vel együttesen közel egymilliárd forintos adósságállománnyal küzdött. A befektető nyilvánvalóan azzal a szándékkal költött pénzt a ferencvárosi futballra, hogy később ez az üzlet megtérüljön. Ez úgy is megtörténhet, hogy a Fotex Rt. értékesíti a megszerzett tulajdonrészét - nyilatkozott az elnök.
Furulyás kijelentette: a Fotex Rt. a továbbiakban színtiszta pénzügyi befektetőként lesz csak jelen az FTC Labdarúgó és Sport Kft. életében.
Márpedig hidd el, hogy a BL meccseitekre azért nem megy ki a legtöbb magyar, mert " ki kíváncsi a zsidók csapatára". Bocs, ez a gondolat nem tőlem származik. Nem is értek egyet vele. Valszeg ugyanezen okokból nem nő a nézőitek száma a sima bajnoki mecseken sem, de míg ezt nem nagyon sínyli meg a csapat, mert az ellenfelek nem olyan erősek, addig egy BL meccsen, ahol sokkal jobban fel kellene pörögni, nincs hangulat. Ezt nem én, hanem az Illés Béla nyilatkozta. Vele vitatkozzatok, ha akartok. Nem érdemes.
Az MTK-nak nem az antiszemitizmus miatt van kevesebb nézöje, hanem a hagyományok miatt. Egyrészt Budapesten nagyon sok csapat van, sok az egy szurkolóra jutó csapatok száma, másrészt minden csapatnak megvan a társadalmi köre, ahonnan a szurkolói kikerülnek, és ez az MTK-nál egy szük kör. Egyébként meg nekünk nem csak abszolút, hanem relatív értelemben is alacsony a nézöszámunk, azaz nekünk akkor fog rendszeresen 10000 ember kijárni a meccseinkre, amikor a hagyományosan nagy szurkolószámú csapatoknál (FTC, ZTE, Debrecen, Györ, Hali, bocs, ha valakit kihagytam) minden héten 40-50000 ember lesz kinn.
A nézőszámot tekintve sajnos még hazai viszonylatban sem állunk jól, pedig a játékunk (és tavaly a Dunaferré) nem rossz. Az a baj, hogy nemzetközileg ez nagyjából semmi, mert valljuk be, a BL csoport számít manapság valaminek (na jó, amit a Halmaiék az UEFA kupában csinálnak, azt elfogadnám). Tudomásul kell venni, hogy a közegek (stadionok, szurkolók, stb.) sem vonzók, az árak a fizetésekhez képest magasak, nincs rendszer az egészben (mint pl. az Ajaxnál, ahol nem nagyon lehet jeggyel mászkáló embert látni a stadionban - mindenki bérletes). Ahogyan a focinkat, úgy a nézőszámot sem szabad összehasonlítani a nyugatival. Egyébként Zavát már kezdem megszeretni, de azért inkább Tököli jött volna.
Félreértés ne essék, én nem gúnyolódni akartam, csak a száraz tényeket rögzítettem, hogy az MTK hiába ver ki akárkit 1-2 ezer ember megy ki a BL meccsükre. A Dunaferr BL meccsén a Hajduk ellen 12000, a Rosenborg ellen 18000 néző ment ki. Ilyen a Hungária krt-n sose lesz, de ez nem a csapat hibája, hanem antiszemitizmus, amit én elítélek. Az nb1-es meccseken nálunk is alacsony a nézőszám. Azért ne mondjátok, hogy elhibázott volt bajnokcsapatokat nevelni. Kisváros ide, vagy oda a lányok megnyerték a Bajnokok Ligáját. Ha ez hiba volt, akkor az is hiba, hogy Várszegi az MTK-t protezsálja? Na látjátok, ez se hiba, mert van egy jó csapat. Kevés nézője van, de nem lehet minden tökéletes. Egervári mester azt mondta, hogy mindenki azzal főz, amije van. Nagy szégyen volt kikapni a favágó ciprusiak ellen? Kár volt kiállni ellenük, súlyos sérüléseket okoztak, azért állunk így a bajnokságban is. Nektek könnyű, mert a hetedik hely nem járt nemzetközi szerepléssel, na és megvettétek az egyik legjobb játékosunkat a Zavát. Nem kívánok olyan rosszat, hogy nektek is a barbár Nicosia jusson, én nem vagyok szemét.
Igazad van, de a kis költségvetésű kluboknak nincs más lehetőségük. Hiába kerül sokba az utánpótlás kinevelése, egyrészt sokkal kedvesebb a szurkoló szívének egy saját nevelés, másrészt egy kiforrott sztárt megvenni tízszer annyiba kerül. Még mindig nem tudom, mi van Ferenczivel, az utolsó hír is a "valszeg" volt. Akár marad, akár nem, csatárt kell venni (Robbie Fowlerről lecsúsztunk).
Ezúton kívánok én is mindenkinek kellemes ünnepeket!
Háát igen... szép kis hírverés volt a Hajduk elleni meccs elött, közben, után... még maga ovi is kilátogatott a meccsre!!! ez a nagy szám skacok! bár igazságszerint rosszul lennék ha a mi stadionunk környékére vetődne... amugy meg amikor pl. a Croatia ellen elég jó eredményt hoztunk idegenben azután sem volt semmiféle nagy országos MTK-láz, vagy mi? Meg hát a mi kis csapatunk az utobbi években azért rendszeresen ott van a nemzetközi porondon. azt nem mondom, hogy hú de nagyon, de a magyar mezőnyből mindenképpen kiemelkedően!
mondjuk azért az igaz, hogy azért a két meccsért gratula a Dferrnek, mármint a Hajduk ellen! DE azért ez az idei kis ciprusi izé... háát, az egész magyar labdarúgás szégyene.
amugy meg az egész stadion építési őrületet egy nagyon-nagyon elhíbázott lépésnek gondolom, és tök mindegy, hogy ki mennyi pénzt kapott, meg ilyesmi, de talán először az UTÁNPÓTLÁS nevelést kéne megizmosítani, aztán amikor már lesz Magyarországon 3 focistának kinéző ember, na akkor lehet majd stadionokat építgetni...
arrül persze nem is beszélve, hogy amíg szép, ÜRES stadionjaink lesznek, addig pl. az egészségügy meg talán ilyen mély ponton még sohasem volt anyagilag, node félre a politikát, ez itt a drukkerkocsma...
viszont a mai nap jó híre:
A MTK csapata nyerte meg a Magyar Labdarúgó Liga karácsonyi játékos futballvetélkedőjét, amelyen hat élvonalbeli együttes négy-négy felnőtt, illetve egy-egy serdülőkorú játékossal vett részt a budapesti Körcsarnokban. A második helyen a Ferencváros, a harmadikon a Dunaferr végzett.
néztem a tvben, sajnos csak a 3. játéktól, de hát ebben is kitünt, hogy az MTKs játékosok mind technikailag, mind játék-felfogásban és kultúrában messze a többi csapat fölött van!
(na jó a fradi fejelő-bemutatója nem volt rossz próbálkozás... de aztán jött a döntő, ugyebár :))
Rosso abban igazad van hogy még nem nyertük meg a baknokságot de nem hiszem hogy neked mint Dunaferr szurkolónak van erkölcsi alapod bírálni a mi nézőszámunkat hiszen a ti stadionotok sem esik szét a szurkolók tömegétől.
Az megint érdekes kérdés hogy miért újítjákfel a dunaújvárosi stadiomt amikor ott van a közelben Pest ráadásul a Dunaferr semmit sem tettle eddig azasztalra.Jó mondhatod hogy kiütöttétek a Hajdukot de pl:az MTK is kiütötte a Fener ami egy picit nagyobb csapat mint a hajduk csakhát ezt a mecset nemközvetíttete az m1 így aztán nem is kapott akkora hírverést demondhatnám a CSZK Szófiát is amely kb egyszinten van a Hajdukkal!!!
Még nem nyertétek meg a bajnokságot, honnan tudod, hogy ti játszotok a BL-ben? Annak a kevés nézőnek, aki lenne a BL meccsen minek új stadion?
Majd egyszer biztos lesz nektek is, de nem annyira sürgős, előbb nézőket kéne toborozni.
Mit tudtok a stadionfelújítással kapcsolatban.
Nálunk vannak már tervek?
Mikor kezdik?
Vagy a BL-ben induló reprezentáns együttes játszon abban a stadionban, amit a tulaj saját pénzen hozott rendbe???
biancoblou! Nem tudom kie a szam, de ez nem serto. A zsidok hanukat unnepelnek karacsony helyett, biztos vagyok benne, hogy nem egy zsido szarmazasu szurkolotarsatok van a taborban. Szemelyszerint en csak zsidokat ismerek akik az MTK -nak szurkolnak es jo barataim.
Tehat BOLDOG HANUKAT! akit erint, a kersztenyeknek, pedig BOLDOG KARACSONYT!!
Egy kedves dunaújvárosi számról (06302837265) a következő SMS-t kaptam: "Boldog hanukát az egész zsidó tábornak!R.A. ultras" Mivel titeket is érint, gondoltam megosztom veletek:-).
Egyébként olyan mindegy, hogy Ferenczit mennyiért adtuk el, az úgysem a mi pénzünk, hanem Várszegié :-(.
Nagyrészt egyetértek veled, egyedül Madar esetében nem. Minden szeretetem és megbecsülésem ellenére szerintem a felépülése óta gyengécskén játszik.
Ami a te elemzésedböl is látszik: csatár kell!!!
A siralmas és pocsék helyzetkihasználású tavasz után egy az ősz jobban sikerült, mint szerintem bárki közülünk remélhette. Persze mindebben benne volt a Fradi és az Újpest gyengélkedése, a Nicosia pofonja és a következmnyei a Dunaferrnek plusz a ZTE négymeccses vereségsorozata.
Egyénenként:
Hajdu Attila (6,5) - jól védett, bár néha bizonytalannak lehetett érezni, a kevés kapott gólhoz viszont a védelem is kellett.
Mónos Tamás (5) - bár voltak jó meccsei (pl. az Újpest elleni hazai), de nem értem, miért szerződtették, hiszen ezen a poszton már most jobbnak tűnik nála...
...Horváth Levente (6) - aki szerintem posztja egyik legjobbja lehet 1-2 éven belül.
Komlósi Ádám (5,5) - nehéz eldönteni, hogy dicsérjem vagy sem. Újabban látványos megmozdulásai is vannak, s magabiztosan védekezik, ám a kiállítások - és sajnos a piros lap nem egyszer benne van a játékában - lerontják
teljesítményét.
Mico Szmiljanics (7) - végig meggyőzően irányította a védelmet, talán nem túlzok, ha azt írom, hogy az egyik kedvencünkké vált az ősszel.
Győri János (6,5) - sérüléséig kulcsszerepet játszott a csapat sikerében, remélem tavasszal a válogatottban is helyet kap.
Elek Norbert (5,5) - átlagos teljesítményt nyújtott, gyanítom tavasszal kevesebb játéklehetőséget kap.
Füzi Ákos (7) - végig a csapat motorja volt, egyedül a győri meccsen vesztette el a fejét, azért viszont kár volt, ellenben az Újpest elleni meccsen bravúrosan játszott.
Zavadszky Gábor (6,5) - egyre jobban beépült a csapatba, a fontos rangadókon bedig gólpasszokat adott, vezető gólokat szerzett.
Czvitkovics Péter (6,5) - azt hiszem, nem kell hosszabban ecsetelnem, hova juthat, ha így folytatja, remek gólpasszokkal tűnt ki.
Madar Csaba (6) - tavasszal remélem még jobb formában lesz.
Goran Jezdimirovics (6,5) - rosszkor jött a kiesése, szerencsére pontokban talán nem érezte meg hiányát a gárda, amúgy a stabil csapattagok közül egyedül vele nem kapott ki egyszer sem a csapat.
Bojan Lazics (6) - az elején kényszerből szerepelt, ám nem lógott ki a csapatból.
Kanta Szabolcs (6) - Füzi felépülése után kevés lehetőséget kapott, de Kriston nem valószínű, hogy elfelejti...
Buzsáky Ákos (6) - nem jutott túl sok játéklehetőséghez, talán majd tavasszal többször bizonyíthat (de remélem nem a Vasasban).
Illés Béla (8) - talán nem kell indokolnom.
Ferenczi István (6,5) - lassan közhelynek számít "legendás" helyzetkihasználása, de így is több meccset döntött el.
Szasa Branezsac (5,5) - nem győzött meg az ősszel, mint ahogy...
Bükszegi Zoltán (5) - sem.
Juhász, Balaskó és Szekér nem játszott sokat.
Kíváncsi leszek, mi sül ki az igazolásokból, de a BL-hez még legalább 2 jó és összeszokott (...) csatár kellene. Ezért sajnálom összességében Ferenczi valószínűsíthető távozását. Szilire nincs szüksége a csapatnak, hiszen az irányítói poszton van a legtöbb játékosunk. Igaz, a jó pontrúgásai (szabadrúgásból nem szerztünk sok gólt - Szmiljanics furcsa találatát és Buzsáky bombáját kivéve) nem jönnének rosszul.
Egressy es Kenő nem hinném hogy visszajönnek. Egressyt nem is sajnálom... Viszont Waltner nagy húzás lehetne.... Talán még Debrecenből Kerekes jöhetne.
Kékség
Én már csak akkor hiszem el, hogy eladták a Ferenczit, ha belinkeli valaki, amint szófiai mezben futkározik a pályán, persze nem a Hungária krt-n. A Tökölinek élő szerződése van a Dunaferrel és van benne egy kitétel, hogy kötelesek elengedni megfelelő ajánlattétel esetén, csak egy a bökkenő- kizárólag külföldre.
A Zetéből választhattok: Egressy, Kenesei, Waltner közül, bármelyik van olyan jó, mint a Pista gyerek. Persze mélyen bele kell nyúlni a bukszába és akkor elengedik valamelyiket, de marad még a levából bőven így is. Esetleg külföldről hoznak majd csatárt, több ötletem nincs, de nem féltem az Mtk vezetőit.
HOppá Fülöp:
„Elviekben mindenben megegyeztünk a bolgárokkal, és most már csupán az van hátra, hogy a két ünnep között aláírjuk a szerzõdést. Nem volt könnyû döntés a számunkra, mert csapatunk egyik legértékesebb játékosáról mondtunk le, de olyan ajánlatot kaptunk, amellyel az MTK is jól jár. Azt persze elismerem, hogy egyenlõre nem tudjuk, kivel pótolhatjuk Ferenczi Pistát. Vannak tehetséges fiataljaink, itt van Juhász Roland, aztán Szasa Branezsac, de néznünk kell egy csatárt akár itthonról, akár külföldrõl. Magyarországon nem lesz könnyû találni, ezt elismerem. Majd meglátjuk..."
Most nem tudom hogy örüljek vagy sírjak egyrész régi álmom volt hogy a Ferenczyt jó pénzért eladjuk de vajon ki fogja őt pótolni?????????
Igazad van, Tököli miatt nem kell álmatlanul forgolódnom, mert ő vagy külföldre megy, vagy marad a Dunaferrben. Már milliószor megmondta és ő van olyan korrekt, hogy ehhez tartja magát. Egyébként elégedjetek meg a Zavával, kurva jól jártatok vele. A posztján a második lett az NS ranglistáján, a Henriket azért nem tudta megelőzni még ő se.
Te csak ezt tudod mondani!De egy biztos okosabb vagyok nálad,hisz én nem mtk-s vagyok!Na csá okoska most nem érek rá veled foglalkoznom!
FTC&Bayern Munchen!!!