Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 689
Különben amit még érdekesnek tartottam az interjúban, amit a kínai/taivani zongoristákról mondott, hogy már kiskorban micsoda virtuózok, de nem érez semmi érzelmet, ill., hogy értelmeznék a darabaot az előadásukban...
Előzmény: tnsnames.ora (684)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 688
Erről még szívesen kérdezősködnék, sajnos ez itt egy topik...
Nem kell válaszolnod (mondhatni: költői kérdés), férfiként hogyan lehet megélni egy ilyen regényt? Én csak mint nő tudom átérezni...
Előzmény: tnsnames.ora (686)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 687
Köszi, sajnos hamarosan indulnom kell, ha még idejében haza akarok érni.
Képzeld, olyanon bosszankodom, hogy majdnem leesik a szoknyám :))) , ami nemrég még feszült. Az előbb ráálltam a mérlegre és ismét 1kg-val kevesebbet mutatott. Kezdek megijedni magamtól :)))
Bocsi, de kikívánkozott belőlem.
Előzmény: tnsnames.ora (683)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 686
>Még mindig a Lady Chaterlyt. Egy nap alatt nam tudom ám kiolvasni. Főként, mert mást is kell csinálnom néha.

Nekem sem egy nap alatt volt meg. Azon folyamatosan el kellett gondolkodni, ahogy így visszaemlékszem.
Előzmény: Foeniculum V (680)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 685
>Sajnos rossz hír
Bogányi biztos azért ültette el a fülekben Rachmaninovot, negatív kontextusilag, még a Müpában, hogy most jobban fogyjanak a jegyek... :o))))))))))
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 684
Bogányit illetően, inkább az egyetemi sorozatás egyik előadását kéne elcsipni, ahol egyszerre beszél és zongorál, azaz interaktál a közönséggel. Az interjú szerint, már vagy 10 előadás lement, és a második félév még elöttünk áll.
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 683
>Viszont a látványhoz a bal erkély talán megfelelő lehet?

Abszolút! Pláne, ha valakinek jobb a szeme, mint az enyém.

A bal erkélyről jut eszembe, hogy amikor legutóbb Miskolcon voltam szimfónikus After Crying koncerten, az egyik számba beleremegett a karzat (zenével harmóniában, természetesen). Na az nem semmi élmény volt. :o)
Előzmény: Foeniculum V (681)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 682
http://zeneakademia.jegy.hu/auditwiev.php?eid=98153&aid=12&vid=6
Előzmény: Foeniculum V (681)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 681
Viszont a látványhoz a bal erkély talán megfelelő lehet?
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 680
Sajnos rossz hír: már csak erkélyen van hely, ill. jobb oldal első sor. Talán a hangzás fontosabb számomra, főleg, ha esetleg csukott szemmel hallgatok. Persze szeretem az egész zenekart nézni, ha van. Különben utánanéztem és a nagyteremben lesz.
Még mindig a Lady Chaterlyt. Egy nap alatt nam tudom ám kiolvasni. Főként, mert mást is kell csinálnom néha.
Előzmény: tnsnames.ora (676)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 679
>Jó lenne, ha itt lennél...
Ez kedves... :o) Lélekben mindig itt vagyok! :o))
Előzmény: Foeniculum V (675)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 678
Én maximálisan kerülöm az online-rendelést. Néha szükséges nekem is elsősorban külföldi (informatikusi) online vásárlás, azt is egy barátommal igyekszem megoldani.
Előzmény: Foeniculum V (674)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 677
>Vásáry Tamást kedveled?

Nem kifejezetten és a kifejezetten nem között ingadozik a vele kapcsolatos hozzáállásom. ;)

Legelőször tán egy Chopin-zongoraversenyt hallottam vele még fiatal titán korából, ami annyira nem volt rossz. Viszont úgy érzem körülötte is nagyobb a glória, mint indokolt.

Az tuti nem mennék el a Vásáry koncertjére (annyira nem érdekel), viszont Bogányiéra esetleg igen, a tisztábban látás kedvéért, megpróbálva feledni a Youtube-s számomra borzalmas Chopin-keringőt. De Bogányitól leginkább egy Bösendorferes interpretációt szeretnék hallani élőben, lehetőleg olyan darabbal, amit nem akkor hallanék először.
Előzmény: Foeniculum V (673)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.14 0 0 676
Attól függ mire szeretsz fókuszálni: a látványra, vagy a hangzásra.

Látványnál én a zongorista kezét szeretem nézni, mint Parlagfű is a másik topikban :o) -> azaz baloldal első sorok középe lehet a nyerő.

Hangzásélmény-maximalizálásnál, abszolút kerülendő az erkély, szerintem, én leginkább a földszint első harmad közepét favorizálom.

Bogányi szerintem nem a kis teremben lesz :o)

Melyik könyvet olvasod ilyen iramban? Kellene tudnom a korábbi hozzászólásokból? ;)
Előzmény: Foeniculum V (672)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 675
Jó lenne, ha itt lennél...
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 674
Most néztem a Zeneakadémia honlapján a helyeket, már alig van, azok is szörnyű helyekre szólnak.
Nem tudod az online rendelés itt is csak kártyával lehetséges?
Nem mertem bejelölni, nem szeretek kártyával fizetni.
Előzmény: Foeniculum V (672)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 673
Vásáry Tamást kedveled?
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.14 0 0 672
Most látom, hogy még itt voltál este.

Ma megyek jegyet venni. A klasszikus topik után eszembe jutott megkérdezni, szerinted hova érdemes vennem? Igaz, azt sem tudom melyik teremben lesz a koncert. Túlzottan nem néztem utána, csak Rahmanyinovnak megörültem...

Nem is árt egy kis "levegőzés". Már túlvagyok a könyv felén, de egyre inkább átitat az a kénes, füstös levegő, ami árad belőle, és a szereplőket is tönkreteszi. Máskor meg a fülledtség...
Vidámabb könyv olvasása közben legalább a kedvem jobb. Most viszont kiírom magamból...eddig ezt nem tudtam megtenni.
Előzmény: tnsnames.ora (671)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 671
Az rendben van, hogy téged nem bántana, de engem bántana. ;)
Előzmény: Foeniculum V (670)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.13 0 0 670
Megtettem, bár valójában az ilyen dolgok nem bántanak. Legközelebb te is megteheted helyettem.
Előzmény: tnsnames.ora (669)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 669
Parlagfű is említette a Bogányi-interjút a komolyzenés-topikban. Lehet, hogy be kéne linkelned odai is az interjút. megtenném én is, de nem akarok más tollával ékeskedni. Viszont nagyon frissek vagyunk, mi már majdnem ki is veséztük a témát, mire ott felbukkant. :o))
Előzmény: Foeniculum V (659)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 668
Igen! Az első fele alapján mindenképpen életerősebb és élettelibb felvétel. A zenekar a karmesterrel nagyságrendekkel jobb. Ez már határozottan hallgatható. Hangilag sem annyira rossz (nekem), bár Rubinsteinét természetesen nem éri el.
Előzmény: Foeniculum V (666)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 667
Nagy örömmel látom. És a legfontosabb, hogy jól is esik neked. Ez lehet a biztos kulcs minden továbblépésedhez. Úgy hogy a kulcsot már szinte nem is kell keresned sokszor, hiszen mert már birtoklod, csak a zárba kell valahogy beleillesztened...
Előzmény: Foeniculum V (664)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.13 0 0 666
http://www.youtube.com/watch?v=NF0WaXEf0xM&feature=related

ez lendületesebb, itt viszont a felvétel nem tökéletes.
Előzmény: tnsnames.ora (662)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 665
A másik az olimpia kapcsán jutott eszembe.

Az olimpia szerintem bukás volt, mondjon bárki bármit. Egy Kovács Kati, akinek másodperceket kellett volna vernie a teljes mezőnyre, ő általa csúcsosodott ki az ország-világnak megmutatható elbukás, mármint jel szinten. Ő körülötte rontottak el halmozottan mindent, amit csak lehetett, úgy, ahogy azt Pekingben lehetett a legfényesebben látni.

És ilyen értelemben remek párhuzamot lehet felfedezni az olimpia és a politika között. Négy évig szinte bárki bármit csinálhat, egy a lényeg, hogy a választások körül, ki hogyan tud koncentrálni, szerepelni. És ez a döntő pillanat adja meg a perdöntő impulzust egy hosszabb négy éves periódusnak. Márpedig _folyamatosan_ jól teljesíteni és egy adott _konkrét_ pillanatban jól teljesíteni az két különböző feladat egy embernek, embercsoportnak.

Ezt órákig tudnám most fejtegetni (a párhuzam sokféleképpen él, szerintem!), de nem akarok még véletlenül sem politizálási csapdába esni. Akinek van legalább egy kicsi fantáziája, az különben is tovább tudja mindezt fűzni. A lényeg, amit az egésszel akarok mondani, hogy pártpolitikától függetlenül is lehet elemezni a kérdést pro és kontra. És szerintem érdekes téma. :o)
Előzmény: tnsnames.ora (663)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.13 0 0 664
Na mit szólsz, milyen sokat fejlődtem az elmúlt időszakban: már ilyen esetekben is különbséget tudok tenni :))) Nagyon megy ez már nekem !!! ;)
Előzmény: tnsnames.ora (662)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 663
Két dolog jutott eszembe délelött jártamban-keltemben, két tök különböző témában.

Az egyik a Dvorak-After Crying párhuzam. Ezt igen félve írom le, a Crying-topikba bele sem merném írni, P.Péter is tuti "tiltakozna". :o)

Ott érzem a párhuzamot, hogy mindkét alkotó(társaság), a korát akarta megszólítani, a kor saját zenei nyelvén (Dvorak -> szimfónikus és népi motívumok, Crying -> rock és egyéb), közel akarta hozni valóban a mondandóját az emberekhez, és valóban egyedi eszközökkel. És sugárzik belőlük az életöröm, a kirobbanó energia, tettenérhető bennük és általuk a harmónia.
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 662
Egyetértek, abszolút, nekem az jutott elsőként eszembe, hogy olyan szétfolyós lett.
Előzmény: Foeniculum V (661)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.13 0 0 661
Valójában ezt a felvételt találtam; számomra kissé lágy a hangzása, én erőteljesebben (kontrasztosabban) szeretem, ha lehet így kifejeznem egyáltalán magam. Annyira sok felvételt azért nem ismerek a témában...
Előzmény: tnsnames.ora (660)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.13 0 0 660
Igen-igen. Az valami fenséges és minden hangja. :o) Schumann szintén a-moll zongoraversenyével együtt jelentek meg régen csőstűl LP-k, mindkettő 30 perc körüli játékidejű, és így ideális LP-műsort alkottak.

Ez a Rubinstein-féle képileg és hangilag nagyon jó, zeneileg nekem túlságosan old-school, és kevéssé életteli. Számomra megint csak Szvjatoszlav Richter tudta leginkább élettel költészettel és szenvedéllyel megtölteni. Viszont a zongorahangzás az perfekt.
Előzmény: Foeniculum V (657)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!