Illatról jut eszembe, mikor pénteken kimentünk a telekre, megálltam a ház mögött, és látom, hogy kinyílt jó néhány újonnan ültetett rózsa, és csodálatos rózsaillatot éreztem! Többméteres távolságból! :-))) El se hiszem, olyan rég vártam erre!
Ha nincs túl sok rózsád, akkor érdemes először biomódszert alkalmazni, és simán, kézzel, -ha nem bírod, kesztyűvel- ledörzsölni őket. Mondjuk ezt elég gyakran ismételni kell, de tuti jó, környezetbarát és olcsó módszer.
Tavaly ültettem először rózsákat, így most először találkoztam a bimbókon levéltetvekkel. Rengeteg van rajtuk. Mit tanácsoltok, mivel kezeljem és hogyan?
Martha, nem tudom merre elsz. . .az USA-ban biztos vagyok benne mindenhol megkapod - talan meg interneten keresztul is. Biztos Europaban is lehet kapni.
A rózsát nem, de az érzést igen! Van mikor én is erős vagyok, és nem veszem meg, de aztán napokig, sőtt hetekig az jár a fejemben vajon miért nem vettem meg?.... :o))
Teljesen igaz, látod, erre nem is gondoltam, nem látok tovább az orrom hegyénél:( De, akkor is, nincs ennél szomorúbb számomra, hogy itt van ez az óriási szellemi-fizikai teljesítmény és létrehozott kincs, és senki nem karolja fel; nincs igazi elismerés, és egyáltalán nem is ismerik, még itthon sem:(( Én annyit tudok tenni, hogy a kertészet nyakára járok, minden rózsabarátnak ezerszer elmondom, (már jól unnak is:)), és a kertembe telepítem az összes, számomra elérhető fajtát. Bár képes lennék többre!
Emiatt a bolond időjrás miatt megálltak a rózsáim a nyílásban... Pedig már olyan türelmetlen vagyok...:o))
azért most is hoztam...
Abmridge Rose
Camille Pissarro
Graham Thomas
International Herald Tribune
Rosenresli - Kordes Bokor rózsa, fenséges illattal... és változó szinekkel... Kezdetben erős rózsaszín, narancsos beütéssel, majd fakul és a végén halvány rózsaszín...:o))
Rosenresli - (Sajnos fújt a szél, így nem lett valami éles a kép, de így is látszik a szép kontúrja... :o))