Visszanézegettem a korábbi hozzászólásokat, és szeretném megkérdezni, hogy ennek a fehérednek mi a neve? Tiszta fehér, vagy van benne némi más szín is? A Fair Bianca fehérsége annyira tetszik most, hogy azt hiszem, muszáj lesz még fehéret vennem. :) Meg persze pirosat és sárgát is, mert olyan szépeket mutogattok. :)
Ma voltam a kertészetben, tele van Márk gergely rózsákkal, újítottam is egy Árpádházi Erszébetet, egy Ingridet, és még egyet, de annak elfelejtettem a nevét.
Rég jártam erre. Biolat látom hogy keresel Caterina. Én mondjuk a 18. kerben lakom, az itteni gazdaboltban lehet kapni, én is ott vettem. Nem tudom merre laksz, és sajna csak ezt tudom mondani.
Virágügyileg a sárga futóm lassan elvirágzott sajna és nem tudtam képet csinálni mert kamera szervízben volt:( A rózsaszín bokor viszont most kezd nyiladozni, úgyhogy majd csinálok róla képet, és felteszem.
Na, ma is elő vettem a gépemet, néhol látszik, hogy igen tetves de estére permetezek, mert most egy kicsit fúj a szél és nem szerteném, ha a tavamba kötne ki a vegyszer.
Megjegyzés: az első képen látható rózsa az a trehány kertész rózsája mert kimardt az idei metszése.
Addig is :
BIOLA
rovarölő szer
Dymol Kft. 2143 Kistarcsa, Raktár krt. 1. Tel: 06-28/470-500, dymol@dymol.hu
A készítmény neve: BIOLA rovarölő szer
Felhasználás A Biola felhasználható téli-tavaszi lemosó permetezés-hez, és lombos állapotban a levéltetvek, pajzstetvek, takácsatkák elleni védekezésben.
Hatóanyaga: 50% növényi olaj.
Előnyei: Kontakt hatású szer, nincs növényvédőszer-maradék a termésben, nics sem munka- sem élelme-zésegészségügyi várakozási idő.
Kiskereskedelmi értékesítés: gazdaboltokban.
Nagybani értékesítés: Dymol Kft, valamint az Agroforrás Kft., Agro-Multisector Kft., Bagi Kft. nagykereskedések.
Húú! Ezt kérdeztem tavaly tőletek, álmaim netovábbja ez a rózsa! Még csak csokorban láttam és azóta epekedem utána. Lehet valahol itthon ezt kapni? Szőregieknek lehet ilyenjük? Tavaly egyikőtök berakott egy képet egy Meiland rózsáról, ami hasonló, de mégsem teljesen ez.
Tényleg, Magyarországon nem lehet valahol kapni dobozolva katicabogarat (biovédekezési eszközként tetű ellen)? Nyugaton állítólag van, azt olvastam. :-((
Este 9-kor érek haza legkorábban. Ha nem esik, gyomlálok kicsit a szürkületben. Reggel pedig majd' mindig futás van. Szóval a kép még várat magára...
Ma reggel körberohantam egy kis fahamuval a rózsák között megint. Gyéritésre nagyon jó. A katicáknál nincs jobb eddig a kertünkben, de ők csak kevesen vannak.
Tavaly meséltem egy szép és illatos, házzal örökölt rózsáról. Mesebeli az illata. Szépen hajt, bimbózik (nem remontál :( Szegényt megpróbálták kipusztitani, amit nem hevert még ki. Őt dézsmálták legjobban a hernyók, hamar visszatérnek rá a levéltetvek és valami fehér izé is megjelent a bimbók körül. Az üvegházi molyokra hasonlit távolról. Mi jó ellenük (csak környezetkimélő megoldásban gondolkodom)?
Valamelyik nap megszagoltam megint a szomszédban dzsungelként fejlődő futórózsát. Finom az is - bár nem érhet fel az én beteg rózsaszinemmel :). Asszem vannak már gyökerei a tavasszal belőle szedett ágaknak. Ha ilyen angolos marad az időjárás (ott most nagy szárazság van, hihi), leveszem róla a flakont. Modjuk Medárdkor :) Zsurnak és a kétszinű szirmokat kedvelőknek nagyon tetszene. Kivül narancsos a széle, belül mélysárgák a szirmok. És óriásira nő.
Mindenfelé bimbók vannak, olyan izgalmas!
Köszönöm a képeket, amit feltesztek! Nagyon jó nézegetni. És köszi mindenkinek a tanácsot Ida Klemm ügyében.