Keresés

Részletes keresés

stor Creative Commons License 2009.10.24 0 0 336
1 és 2 és 3: nem ismered. Saját bevallásod szerint sem agykutató, sem pszichiáter nem vagy, így azt sem tudod megítélni, hol tart az agykutatás és mennyire fejlődik.
4: hinni lehet az agy ismerete nélkül is. A lélekben pláne.
5: a lélek nem ad magyarázatot semmire. Az agykutatás fog. Az ismereteid hiányát kipótolod a hiteddel, ez történik. Az lenne egy korrekt eljárás részedről, ha kijelentenéd: "bocs, hiszek a lélekben, de talán az agykutatás majd választ ad azokra a kérdésekre, amikre nekem most azonnal választ kell kapnom a lélekben magyarázatként."
7: a kérdés még mindig él, de úgy tűnik, át kell fogalmaznom: mi az oka annak a különbségnek, ami kritikussá tesz az aggyal, és kritikátlanná a lélekkel szemben? Miért akarod egy spekulatív hittel megmagyarázni a tudáshiányodat a nagyon is kézzelfogható aggyal kapcsolatban? Erre egyetlen használható választ adtál, a 4-est. Tehát azért hiszel a lélekben, mert vallásos vagy, és inkább degradálod a tudományt, csak hogy a vallásos hitedet megtarthasd. Ennek ismeretében nem értem, miért nyitottad ezt a topikot, legalábbis nem a kérdés miatt, ez egyre nyilvánvalóbb.
Előzmény: ÜGYI2 (292)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 334
Bocs Fiúk, Lányok - megindult a Pavlovi reflexem - miután a konyhából mennyei hang szólított.
Nincs Mese, ha az Úrnő szólít - menni kell. Különben hőmérsékletenergia nélküli leves a büntetésem !!

Nem fenyegetés - majd gyüvök.

ÜGYI
Előzmény: ÜGYI2 (333)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 333
Köszönöm.

ÜGYI
Előzmény: DMA (331)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 332
Szerinted a szobor benne van a kőben ??

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (326)
DMA Creative Commons License 2009.10.24 0 0 331
Mintha annak idején ennek a reflexnek a gyorsaságát azzal indokolták volna, hogy az ingerület nem kell megjárj az agyat.
De elhiszem Neked, Te foglalkozol ezzel évtizedek óta :-)
Előzmény: ÜGYI2 (327)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 330
Petyus !

Van fogalmad arról, hogy az agy hány információval "dolgozik" egyszerre ?? Ugye, akkor érted a választ. Nézz meg egy háziasszonyt a konyhában, miközben felsír a gyerek a szobában. Összegezd Magadban mi mindent is csinál egy perc alatt !!

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (328)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 329
Ne haragudj, de kénytelen vagyok így kérdezni - tudod, mi az, hogy "reflex"? (Mielőtt még lehülyeségeznél valamit.)

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 328
Tul sokk ilyen történet van ahhoz,hogy ne legyen igaz.Reflexszerű mozgás lehet.
Ha sétálunk akkor is megy ha nem figyelünk oda,esetleg máson gondolkozunk.
Felmerűl a kérdés,hogy egyensulyoz,vagy miért nem megy a falnak mint egy felhuzott játék kocsi.
Előzmény: ÜGYI2 (321)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 327
Kevered az ingerület kiváltásának helyét és az ingerület keletkezésének helyét.
A patellareflex kiváltásának a helye a térd, az ingerválasz képződésének a helye minden esetben az agy.

ÜGYI
Előzmény: DMA (325)
DMA Creative Commons License 2009.10.24 0 0 325
Lentebb írtad, hogy a gerincvelő nem képes ingerület generálására.
Pedig ilyesmi reflexmozgás lehet ez, mint a térdreflex.
Előzmény: ÜGYI2 (321)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 324
"Ez meg az emlékeidben összemosódhatott. "

Nem tényleg az volt a cikkben.
Előzmény: ÜGYI2 (315)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 323
Sir !
Kérem, had hívjam fel becses figyelmét arra, hogy az én elmémben a Lélek-fogalom nem egyetlen "megbomlott agy szüleménye", hanem nagyon sok emberé. Mégis, van közöttünk is tehetséges kutató, akármilyen értelmiségi, művész - általában humán beállítottságú Ember.
Kész a teája Sir ! Kér hozzá citromot ??

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (320)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 322
A felvetésem logikája akkor is helyes. Ha az egyik oldalon feltételezek "fejlődést", akkor ugyanazt megtehetem a másik oldalon is. (De ez csak filozófia - Te is érzed. A Hit-re nincs bizonyíték, nincs "fejlődés" - a Hit van, akiben megvan, van, akiben nincs. Csak utalok rá, hogy sokakban van.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (320)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 321
Számomra pontosan az impulzus lefutásának hosszúsága a meglepő a csibe, vagy bányász-sztorikban. Ugyanis azt Te is tudod, hogy amikor arra gondolsz, hogy megmozdítod az ujjad, szinte abban a pillanatban meg is tudod tenni. Tehát az impulzuslefutás időben rendkívül gyors és ha nincs "utánpótlás", akkor az első lépés után mind a csirkének, mind szegény bányásznak össze kellene rogynia. Ezzel szemben viszonylag hosszú idő telik el mindkét esetben. Itt nem működik semmiféle tehetetlenségi faktor, hacsak nem az impulzus által keltett energia nagysága játszik közre. Ugyanis annak is "el kell fogynia", nem csupán az impulzusnak.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 320
Csak épp fogalmad sincs, mi a "nem matéria", azaz a nem materialista embereknek miben kellene hinni. Eleddig az elmédben létező képzeteket tudjuk csak beazonosítani.
Előzmény: ÜGYI2 (319)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 319
Egyébként ezt a kérdést én is feltehetném, csak fordítva. Miért biztos az igazában a materialista, aki nem hisz a Lélekben ? Pusztán azért, mert amit a materializmus állít, azt bizonyítani tudja. Egy csomó dolog van, amit nem tud a materializmus sem. Erre mindig kész a válasz: majd jön a fejlődés és arra is lesz matérián alapuló válasz. És ha azt mondom, hogy majd lesz egyszer, amikor a hitre lesz bizonyíték ??? Ha az egyik nem kizárható, akkor a másik sem !!
Nahát - nézzenek oda !!!

ÜGYI
Előzmény: stor (291)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 318
És meddig kéne fennmaradnia az impulzusnak? (Én veled ellentétben láttam fejetlen csirkét futkorászni).
Előzmény: ÜGYI2 (311)
Paleokrites Creative Commons License 2009.10.24 0 0 317
Nos ezen sokat töprengtem már, hisz a Japán harcművészet természeti élményeiből átültetett és a gyakorlati tapasztalatokból merített gondolatisága is tükrözi a mester szavait; " a lélek az amely vezeti a gondolatot és uralkodik a test felett "....

A lélek a személyiségünk fontos része, pszichénk lényege..., a tudatunk kiteljesedése..., formálója..., az agytevékenységünk esszenciája....

A hit lehet a nitró.... :)
Előzmény: ÜGYI2 (313)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 316
Stor ! Te most ironizálsz Petyussal. pedig az Ő bányászsztorija gyakorlatilag azonos a csibesztorival.

ÜGYI
Előzmény: stor (290)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 315
Petyus !

A csibesztorihoz hasonlóan a bányászsztori is lehet (részben) igaz. Csak a tíz méter menés az nem stimmelhet. Lehetett az max. 1 méter. Egy kicsit misztifikálták az esetet.

Ez meg az emlékeidben összemosódhatott. Arról lehet szó, hogy leírták, hogy az ember a tényleges agykapacitásának 10-20 %-át használja a mindennapokban. (Bár részemről ezt kissé kevésnek találom, de ezen ne nyissunk vitát.)

Üdv.:
ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (287)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 314
Kelt mint fenn és lenn .........

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (293)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 313
Miért ne foghatnánk fel átvitt értelemben annak .....???

ÜGYI
Előzmény: Paleokrites (297)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 312
Bízisten néhány napomra rá fog vetülni ez a csirkebalhé. Inkább eszem halat. Az egyébként is egészséges !

ÜGYI
Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (310)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 311
Nem ez a lényeg Sir !
A gerincvelői idegek önmaguktól nem képeznek ingerületet, hanem az agytól kapják. Az agy ból érkező ingerület végigfut a teljes idegpályán. (Nem állítja le, hogy közben az impulzusadónak kampec.)

Komprende Sir ?

Szolgálatára.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (305)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2009.10.24 0 0 310
Persze, nem akartam én ehhez semmilyen csodát rendelni csak arra a mondatodra, hogy "Ha nincs az agyból ingerület, akkor a test magatehetetlen...", volt egy reakció.
Erre is csak azért mert a nagymami csirkevágását hoztad példának, bennem pedig élénken él a nem túl szívderítő látvány.
Előzmény: ÜGYI2 (307)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 309
Szőr ! Kérjen kérem Jeantól egy kis türelmet. (Ovális, lila tabletta a kredencen. A kredencet ne vigye oda !).

Szolgálatára Sir !

ÜGYI
Előzmény: ÜGYI2 (306)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 308
Köszi...
Előzmény: Paleokrites (296)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 307
Ez semmi más, mint a megindult idegingerület "lefutása". Utána snitt. Nincs ebben csoda. (Én ugyan nem láttam ilyet, de ha mondod, hogy még felvétel is van róla - elhiszem.)

ÜGYI
Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (304)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 306
Ismétlem: a Lélek-ről adtam (saját magam által kreált) "definíciót". De: nagyon röviden: az agy működéséről a test vegetatív működéseire vonatkozóan a tudomány ad magyarázatot - és ezek helytállóak, mert a megállapításra jutáshoz szükséges kísérletek bármikor megismételhetők. (Csak egy primitív szelet: Pavlov reflex)
Az érzelmi reakciók - amiből, mint tudod, rengeteg van - vonatkozásában kevés a konkrét és főleg reprodukálható ismeretanyag. Mint alapjaimban hívő ember a Lélek fogalmát erről az oldalról megközelítve úgy hiszem (ismétlem:HISZEM), hogy a Lélek Istenhez a kapocs, ugyanakkor kapocs az agyhoz is. Az agy eszerint a felfogás szerint mintegy "tranzitállomás" működik a Lélek és a test között. Ennyi.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 305
Nyilván, hiszen a gerincből induló idegek sértetlenek, így valóban mozoghat a lába és a szárnya egy ideig.
Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!