Előre is köszönöm, ha olyan, amilyenről álmodom..., kerestem sokfelé. de csak halvány másait láttam, amit nem is értettem, hiszen az emlékeim rózsabokra nagyon szép volt. Igaz, én inkább úgy emlékszem, hogy nem magas, inkább terjedelmes volt, mert nem felfelé álltak az ágai, hanem finoman lehajlottak, tömve bimbók százaival, persze lehet ez csak tartás kérdése, hiszen írod is, hogy vékonyak az ágai. Mihez is hasonlíthatnám? Majd gondolkodom rajta.
Off Semmi baj, legalább beszámolhatsz, ha van rá időd, mit láttál, érdemes-e kimenni:)) De azért hagyj nekünk pár tő rózsát;)) Az összefutást meg majd lelevelezzük. On
Csali! Katasztrófa van kilátásban, mert a férjem beadta az unalmast... Azt mondta, ma eltud vinni az érdi kertészedbe, de holnap nem, mert "olyan sok dolgot" akar otthon csinálni... (Na persze erre kíváncsi leszek!) Szóval ma megyek a kertészetbe, és így a találkozónkat máskorra kell szervezni. Bocsi!
Igen, ismerem, de sajnos a nevét nem tudom. Édesanyám csak paraszt rózsának hívja... :o) Terveimben szerepel egy ilyen rózsa beszerzése is. Szeretem az illatát és a virágának az egyediségét. Olyan "angolos"... :o))
Itt Veresen szinte minden második-harmadik kertben, ahol van futórózsa, megtalálható egy rózsaszín, telt virágú, bimbóban inkább gömb alakú, kinyílva olyan mély csésze formájú, nagyon finom illatú rózsa. Nem kimondottan futó, hanem inkább nagy, lehajló ágú parknak mondanám. Régi típusú, 7 levélkéje van egy levelén, színe középzöld, széles, piros közepű pálhával. Kevés, de apró tüskéi vannak, de csak a fiatal hajtásain. Szerintem csak egyszer virágzik.
Ezek alapján ismerős valakinek?
Tegnap végre kijutottunk a házból, /éppen nem esett, sem szél nem fújt viharos erővel:)/ és elámultam, milyen szépek. Gép híjján kép nincs -- egyelőre.
Most kb 2,5m , de csak azért, mert nagyon vékony, hajlékony hajtásai vannak, én egy elszáradt almafára kötöztem fel az amúgy helyenként 5 m-es hajtásokat. Nagyon szívesen szaporítok belőle, ha tetszik neked, szuper gyorsan gyökerezik, a barátnőmnek tavaly gyökereztettem , most már 1-m-es és tele van bombóval.
Nekem is van emlékem a szülői ház csodaszép, még a XX. század első éveiben ültetett bokor-futó rózsájáról, nagyon szerettem, volt piros és rózsaszín, ha esetleg a Tied olyan lenne, bárhol is laksz, megkeresnélek egy hajtásért! Nagyon izgatottan várom, hogy milyen lesz a virága, talán egyszer kinyílik az időjárás ellenére is:-( Milyen magas most az a bokor?
Sajnos a nevét nem tudom, a nagymamám kertjéből mentettem meg nyamvadt ágacskaként 5 évvel ezelőtt, mikor eladtuk a házat. Nem is emlékeztem erre rózsára, mert a nagymamám nem szerette ezt a rózsát, kapával írtotta, mivel nagyon gyorsan és buján nő. apró, pompom szerű rózsaszín virágai vannak, én a Super Dorothyhoz hasonlítom, de az nem lehet, mert amikor ez a rózsa ültetve lett, még nem volt Super Dorothy
Csúnya őzikék, nem találnak más kaját! :-( Képzeld, a múltkor a telkünkkel szemben lévő sztyeppén" (az utca másik felén füves "ősvadon" van) kb. húsz méterre a telkünkről ugrott fel egy őzike. Nem tudom, ő ijedt-e meg jobban, vagy én hirtelen. Amúgy nem félek tőle, csak nagyon váratlan volt...
Tavaly az őzek voltak a hunyók, kitaposták, kirágták számos növényét. Van szóbeli ígéretem idén őszre, de azért még nyomatékosítani szeretném az igényemet, némi látogatással is. Meg persze annyira kiváncsi vagyok a kertjére:)) Bár ebben az utóőszi időben, lehet, hogy csak júliusban fognak nyílni, de nem baj.
A biokert topikba tettem be linket nemrég. A rózsa utálja a paradicsomot. Én mégis mindig ültetek mellé, de nem kiszúrásból, csak egyszerűen nincs olyan hely, ahol ne lenne rózsa:)
off Ha végre eljutok Hozzátok, viszek egy csomó bársonyvirág palántát. Bárcsak már ott tartanánk...:((( on