Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
:o) Meg fel, a 8-dik hiányzó tételeivel egyetemben. Annak a nyitó és zárótétele se piskóta. Az 1.tétel azért érdekes mert egy játékos témát elképesztő szemszögekből képes láttatni Dvorak. A 4.tétel, meg egy kicsit emlékeztet Beethoven Eroicajának párhuzamos tételére, annak középrészét/koncepcióját illetően. Mindamellett elépesztő hatásosra sikerült zene: ragyogóan mutatja a nyílegyenes utat Új világ szimfónia felé.
Nem biztos az. Engem régebben nagy nehezen megdumált az asszony, hogy elmenjek vele valami táncikálós rendezvényre, de ott körülöttünk többen is fellökődtek véletlenül, aztán azóta tudok mire hivatkozni, ha megint eszébe jut ilyesmi.
Csak egy régebbi (rólam alkotott) véleményedet próbáltam értelmezni, ugyanis megmaradt bennem (ellenben veled), mert azóta sem világos. (lehet, hogy jólesett volna, ha megdicséred a külsőmet?)
Három amerikai bank csődölt be egy nap alatt http://index.hu/gazdasag/vilag/harom081124/
"Újabb három bank jelentett csődöt az Egyesült Államokban egy nap leforgása alatt, amelyre még nem volt idáig példa. Pénteken két kaliforniai és egy georgiai bank is kénytelen volt bezárni kapuit és ezzel már huszonkettőre rúg az idei évben csődbe ment bankok száma az USA-ban."
Általában a két szememen keresztül. :o) És akkor sem mindig látok, pedig már az Illés is megénekelte, hogy "Láss, ne csak nézz!" :o)
Komolyabb válasz azért nincs, mert férfi ember nem beszél ilyesmikről. Valamilyen 'kép' biztosan van magamról, sőt remélem valamennyire helyes önértékelésből fakad. De mindez valójában annyira huszadrangú, hogy említést sem érdemel.
Viszont engem speciel pont hogy másnak a külsője sokkal jobban érdekel. Ha jön velem szemben egy szemet eltérítő hölgy, az bizony tud 'érdekelni'. :o)
Lehet, hogy egy fok elég, de nem biztos, hogy meglépem azt a bizonyos grádicsot. ;)
Különben erre most egy csomó különféle válasz is eszembe jutott. 1.- Valóban fontos számomra a külső, a SAJÁT külsőm (azzal pedig pillanatnyilag majdnem elégedett vagyok!!!) :) 2.- Azt mondják férfinél elég, ha egy fokkal néz ki jobban az ördögnél :) 3.- "csak "egy tánc, semmi több.... 4.- (most dicsérjelek?) ...érdekel ezek után a külsőd egyáltalán ;)
Ilyen bátor vagy, hogy 'látatlanba' is táncolnál? Lehet, hogy egy hangyányit sem nézek ki jobban, mint a legrusnyább ördög a három szarvával. Mondjuk az is igaz, hogy megfelelő szemüveggel lehet kezelni a helyzetet... :o))
Azt hittem minden lány szeret táncolni, és a "kéretés" a fiúk reszortja. ;)
Én vagyok egyébként a falábúak királya. :o)
BTW: Bármennyire is szeretném a táncot, de annyira nem volt benne sose sikerélményem, és ezért annyira elhanyagoltam, hogy ma már 1000%, hogy képtelen vagyok rászánni magamat a parkettára-lépésre.
A hölgytag meghatódva köszöni a csodálatos zenét. Valahogy mindig sikerül ráérezned a pillanatnyi lelkiállapotomra?! :) Egyszerűen nem is tudom, hogy ismerem-e, olyan ismerősnek tűnnek bizonyos részek, de lehet, hogy csak mert annyira nekem szól. Nagy-nagy puszi érte.
http://www.pantelweb.hu/myatom/ -ra tettem és teszek fel még pár Dvorak szimfónia-tételt
Az I/3,4-ra emlékszem meg voltam zavarodva ifjúként annyira szerettem, és egy időben napjában többször is hallgattam. Zseniális scherzo téma, fantasztikus hangulatú harangtéma a fináléban.
A VI/3-nak a rusztikusságát szeretem, bár ezzel lehet, hogy egyedül vagyok.
A VII-ről már beszéltem. Minden hangja egy kincs, a zenetörténet kiemelkedő eseményének tartom.
A VIII/3 pedig a topik hölgytagjának kellene elnyernie a tetszését, ha még nem ismeri. Ez az első ilyen irányú tippem. Lehet, hogy nem jön be.
>>>Nem tudom melyik 'porzsákot' akarod megvenni :o),
egyelőre a 7. szimfóniát, és a G moll zongoraversenyt keresgélem, majd lehet hogy utánanézek a többinek is, de csak youtube szinten, és ha megtetszenek akkor lépek tovább. A 8.-at különbenlehet kapni. Anno a Prokofjev-féle Rómeó és Júlia után is legalább egy évet kutaszkodtam, mire előjött valamilyen lemez. Azon a szinten meg talán még nem vagyok, hogy egy általánosan közepesen jó előadást megkülönböztessek a kimondottan jótól (az abszolúte rosszat már meg tudom különböztetni :) )
Meg tudom érteni, nemvéletlenül halogatom én is a dolgora való rászánásomat. ;)
Viszont ez a legbiztosabb módja a külföldi vásárlásnak, szerintem (pláne ha valaki nem esetileg akar ilyenbe belebonyolódni).
Azt se felejtsük el, hogy internetes vásárlásnál jóval olcsóbbak a tarifák, mint bolt esetében. Igaz a szállítás hordoz magában rizikót és kellhet optimalizálni a költségek csökkentése érdekében.