Sajnos nem sok mindenről számolhatok be, mivel tavaly ősszel ültettem. Idén eddig hozott egy kb 100-120 cm es ágat és rajta három csodálatos virágot. Ja és tegnap vettem észre, hogy másik három hajtás is nekiindult tőből.
Csak tudnám, mi az, ami ennyire nem okés ott:(, olyan emberrel még nem találkoztam volna, aki minden téren elégedett lett volna vele:(( Nagy kár, pedig gyönyörűek a Márk rózsák!
Én meg asszem annyira "okos" vagyok, hogy mintha már lenne itthon ilyen, a múlt héten vett mellett, csak az elbűvölő illat nem rémlik. Majd ha végre kinyílik, és hozok képet, megszakértitek nekem?
Az is lehet, hogy most heverik ki az eddigi "viszontagságokat". Nem úgy értem, hogy Nálad szenvedtek, hanem hogy a rózsa azért csak kinti növény, és igyekszik helyrejönni:)
Az enyémeket kb. másfél hónapja ültettem ki, és majd holnap hozok képet, jól látszik a különbség a benti és a már kinn hozott levelek között, gondolhatod, melyek javára:)
Hoznak friss hajtásokat?
A tápoldat nagyon jó ötlet, a rózsa nagyon szereti a tápanyagot.
Arra a konkrét kérdésre, hogy a jövőben lesznek e most nem kaphatóak, mondta, hogy a Márk féle rózsák biztos, hogy nemlesznek. Hogy miért, azt nem mondta.
Az Othello asszem, úgy rémlik az Auslo volt kiírva, elbújtatva a nemistudommár mi közé, alá, alig tudtam megtalálni én is. :) De lehet, hogy tévedek:( Inkább olyan bíboros, nem?
Nem kicsik! Amikor utoljára ott jártunk, elég régen, kb. 4 éve, még "csak" embermagaságúak voltak:))
1 hónapja ültettem át őket. Nincs kártevője, megnéztem. Napos az erkély, bár a mostani időjárás nem túl kegyes hozzánk. :-)
Ma vettem tápoldatot, hátha az a baja. Lehet, hogy 1 hónap alatt kimerül a táptalaja? Ha a tápanyaghiány volt a baj, mennyi idő kell, hogy rendbe jöjjön?
Nem tudja valameikőköt, hogy mi volt a neve a Berkenye kertészet bejáratánál lévő angol rózsabokornak a neve? Volt belőlle három és gyönyörű sötétlila színe volt.
Sajnos kírva nem láttam... de hátha ismeri valaki... :o)
Kb. mi is, vagy kicsit később. Két kisgyerek, fényképező apuka a különös ismertetőjel:)
A tapasztalatom azt mutatta, hogy voltak ott elfekvő, különlegesebb rózsák is:) Kellett egy kicsit kutakodni, ez igaz. Ezek csak a legeslegutolsó sorban, eldugva, főként cimke nélkül voltak.
A szegényesebb felhozatal oka, hogy egyik szállítójuk áruja nem jött meg, még elérni sem tudták sehogy:( Ez azért elég durva:((
Bár talán szokatlan a színe, de gyönyörű és hihetetlenül illatos ez a Westerland nevű futórózsa, szívesen üldögélnék egy ilyennel befuttatott pergola alatt:-)