Keresés

Részletes keresés

Dugó Boss Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2119

"Azt gondolom, hogy összemosol dolgokat - ha érdekel."

Muhaha!

Lófaszt - mondta a grófnő, hogy zavarát leplezze (Esterházy)

Előzmény: Törölt nick (2117)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2118
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2117

Azt gondolom, hogy összemosol dolgokat - ha érdekel.

Előzmény: Dugó Boss (2115)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2116
Dugó Boss Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2115

Gondolom, te elsősorban a migráncsaidat véded ezzel " magyar férfi ugyanolyan erőszakos, mint a kölni szomáliai szilveszterkor"-eljárással.

Magát az színházi ügyet tulajdonképpen leszarod.

Előzmény: Törölt nick (2112)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2114

Ez bármit jelenthet, tulajdonképpen semmit nem ismert be. Ráadásul az is lehet, hogy egyszerűen csak megtört a nagy nyomás alatt.

Előzmény: szigetköz- (2111)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 1 2113

vizsgálat önkéntes alapon zajlik, annak során pedig olyan egykori hallgatókkal is beszélnek, akik ma már a szakmában dolgoznak.

Előzmény: Törölt nick (2110)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 1 2112

Az egy JOGI fogalom. Jogilag ártatlan valaki, amíg ...

De ha hiányzik a spájzból a sonka, ahová csak Gizikét látod bemenni, neked teljesen egyértelmű, hogy ki lopta el.

Előzmény: lyukas csokoládé (2108)
szigetköz- Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2111

Mi a faxt akarsz bizonyítani?

2017. október 26., csütörtök 12:11
Marton László közleménye    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) -
    Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.
Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.
Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.
Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.
Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.

Marton László

Előzmény: lyukas csokoládé (2108)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2110
Abszolút Igazság Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2109

"Én is ismertem olyan férfit, akit nemi erőszakkal, sőt, pedofíliával vádolt meg a tőle épp válófélben lévő felesége. Két év telt el, mire a bíróság kiderítette, hogy egy szó sem volt igaz a kegyetlen vádakból, ám ezalatt az addig közmegbecsülésnek örvendő férfi tönkrement, elvesztette mások előtti becsületét, a munkáját, az egészségét, mindenét."

Érdekes, hogy az ilyen esetek miatt nem indul világméretű hisztériakampány, pedig ez kicsivel komolyabb, mint hogy megfogják valakinek a combját...

Előzmény: Abszolút Igazság (2097)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2108

No de mi a helyzet a bizonyítással, az ártatlanság vélelmével?

Előzmény: Törölt nick (2107)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2107

"Ezzel az írásommal nem az a célom, hogy relativizáljam a szexuális zaklatások tényleges áldozatainak szenvedéseit, vagy hogy kétségbe vonjam a megalázott és kihasznált leányok, nők és asszonyok felháborodásának jogosságát, az pedig végképp nem, hogy bármiféle mentséget keressek az elkövetők számára. Csak azt szeretném, hogy ne felejtsük:

minél mélyebb indulatok szabadulnak el egy adott téma kapcsán, minél elementárisabb a társadalmi felháborodás, annál inkább hajlamosak vagyunk a statáriális ítélkezésre, annál hamarabb válik a jogos fölzúdulás össztársadalmi lincshangulattá."

---

Minél elementárisabb a társadalmi felháborodás, annál inkább elítélik a cselekedetet.

És minél többen röhigcsélnek rajta, minél többen csinálnak viccet belőle, minél többen mentik fel a bűnöst, annál kisebb a bűn.

Vagy nem. Csak a társadalom éretlen, a bűnössel együtt.

Előzmény: Abszolút Igazság (2097)
alias78 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2106

Gondolod, mi?

Előzmény: Kerepessy Jenő (2027)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 1 2105

Mondtak helyben nemet, mivel nem mentek bele Marton "közeledésbe". 

Előzmény: Abszolút Igazság (2100)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2104

Ezek szerint nem tudod mi az álságos.

Előzmény: pirinyócsipa (2103)
pirinyócsipa Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2103

nyilvánvalónak tűnik hogy valamit kompenzálsz.

Kompenzálom a hazugságot, az álságosságot. Minden témában baromira tud zavarni egy bizonyos "szint" felett a témából, jellegéből adódóan...

Ennyike.

Előzmény: lyukas csokoládé (2101)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2102

Ő egyszerűen csak kiszolgálta a jellemzően szarevőkből, Kerepessy Jenőkből, Kerepessy Jenőnékből (hüjenőkből), ifjabb és éltesebb Kerepessyekből álló közönség igényét a a célra legalkalmasabbnak látszó történet karikírozásával.:) És még vicces is volt.

Mondjuk kitérhetett volna arra (aztán lehet, hogy megtette, csak arról nincs felvétel), amit már itt a topikban is emlegettek, hogy ezekben a történetekben gyakran petyhüdt pöcsű, vérnősző barmok szerepelnek, mert ezek a jelzők viszont tényleg rontanak kicsit a hitelességen. És akik ugyanezeket a jelzőket annyira szívesen használják meg jót röhögnek rajta, azok persze nagy álszenten kitérnének az összes hitükből, ha azt mondaná nekik az ember, hogy ő meg nem csak egy sötét, hanem egy világos sikátorban sem szívesen találkozna például Gurmai Zitával.:)

Előzmény: 5496 (2059)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2017.10.27 -1 2 2101

Süt a személyes sértettség az írásodból, nyilvánvalónak tűnik hogy valamit kompenzálsz.

És hogy mi bajom? Leírtam már, hogy nem érted az a probléma tünete.

Előzmény: pirinyócsipa (2096)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2100

"Teljesen kétségbeestem, ilyen még nem történt velem. Viszont azt éreztem, hogy ha ellenállok, nem tehet semmit, egy előadás közepén ülünk. Tehát kivettem a kezét, és még valami olyasmit is suttoghattam, hogy kérem, ne, vagy nem szeretném, vagy valami ilyesmit. Mosolygott, megpaskolta a lábamat és kiment."

Nagyjából ennyi.

Nem húsz év múlva kell rinyálni mint egy hidrokurtizán, hanem ott helyben kell határozottan nemet mondani.

Előzmény: gitana19 (2069)
Kerepessy Jenő Creative Commons License 2017.10.27 -1 1 2099

Igen. Erről én is azt éreztem, hogy ez egy igaz történet.

Előzmény: gitana19 (2069)
Kerepessy Jenő Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2098

Benned gondolom fel sem merül, balliberális, hogy valaki azért dolgozik, mert szereti, amit csinál, szeret alkotni, szeret valamit létrehozni vagy éppen üzemeltetni, és nem a pénz az egyetlen motivációja.

Előzmény: bojnik (2062)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2017.10.27 0 2 2097

Ez az írás megérdemli, hogy teljes egészében itt álljon:

Zaklatott zaklatók

A kép, melyet szerkesztettem, nem vicc akar lenni, hanem miközben a nemzetközi "#MeToo" kampány zajlik, szeretném fölhívni a figyelmet arra, hogy mint minden éremnek, ennek is két oldala van.

Egyrészt...

Kívánom, hogy minden szexuális ragadozó, gyáva, másokat kihasználó aberrált alak (mert férfinak nem lehet őket nevezni) nyerje el méltó büntetését!

Kívánom, hogy legyen ereje és bátorsága minden áldozatnak kilépni a fényre, így megszabaduljon a lelkét bénító szégyentől és fájdalomtól.

Másrészt...

Vigyázzunk egymásra, mert óriási veszélyt jelent, hogy a fölfokozott társadalmi közhangulat sodrásában bemondásos, rámutatásos alapon megvádolnak embereket, akiket mindenféle vizsgálat, eljárás és nyomozás nélkül odadobnak a nyilvánosság elé, hogy verbálisan megkövezzék, meglincseljék, fölkoncolják őket. A Genezis könyvének 39. fejezete szerint Józsefet az egyiptomi főúr, Potifár felesége juttatta börtönbe úgy, hogy szexuális zaklatással, erőszakkal vádolta meg őt, holott ez a vád nem egyszerűen szemenszedett hazugság volt, hanem éppen fordítva esett meg a dolog: Potifár felesége zaklatta Józsefet, aki elhárította a közeledést, a hiúságában sértett asszony pedig kíméletlen bosszút állt a fiún. Nem volt nehéz dolga, hiszen József idegen volt Egyiptomban (eleve gyanús), héber volt (no comment), rabszolgaként került a házhoz (a vér nem válik vízzé) és férfi volt (minden férfi disznó, csak AZT akarja). Józsefnek esélye nem volt, hogy tisztázza magát, annyi társadalmi előítélet és mélyen ülő sztereotípia ellen kellett volna tudnia megvédeni magát. Nem tudta...

Én is ismertem olyan férfit, akit nemi erőszakkal, sőt, pedofíliával vádolt meg a tőle épp válófélben lévő felesége. Két év telt el, mire a bíróság kiderítette, hogy egy szó sem volt igaz a kegyetlen vádakból, ám ezalatt az addig közmegbecsülésnek örvendő férfi tönkrement, elvesztette mások előtti becsületét, a munkáját, az egészségét, mindenét.

Ezzel az írásommal nem az a célom, hogy relativizáljam a szexuális zaklatások tényleges áldozatainak szenvedéseit, vagy hogy kétségbe vonjam a megalázott és kihasznált leányok, nők és asszonyok felháborodásának jogosságát, az pedig végképp nem, hogy bármiféle mentséget keressek az elkövetők számára. Csak azt szeretném, hogy ne felejtsük:

minél mélyebb indulatok szabadulnak el egy adott téma kapcsán, minél elementárisabb a társadalmi felháborodás, annál inkább hajlamosak vagyunk a statáriális ítélkezésre, annál hamarabb válik a jogos fölzúdulás össztársadalmi lincshangulattá.

A dán Thomas Vinterberg jegyzi A vadászat című zseniális filmet, amely megrendítő erővel mutatja be, hogy mi történik egy férfival, ha ártatlanul vádolják meg olyan szexuális bűncselekményekkel, melyeket sohasem követett el. Aki csak teheti, nézze meg, mert nem csupán elementáris erejű alkotásról van szó, hanem segíthet, hogy kicsit árnyaltabban gondolkodjunk arról, amikor egy embertársunk célkeresztbe kerül, és a megfelelő hívószavakon keresztül kimondatik rá a kilövési engedély.

Segítsük a homályban maradt szexuális visszaélések napvilágra kerülését, a szexuális ragadozók felelősségre vonását, az áldozatok gyógyulását, de legyünk óvatosak!

Emlékezzünk: ha Potifárné ma élne, ő is posztolna egy hatalmasat a "#MeToo" kampány szellemében, a poszt lájkolói és megosztói szeme könnytengerben úszna, a sok szív pedig megszakadna az együttérzés súlya alatt. Mindeközben József egy tömlöc sötét melyén szenvedne. Ártatlanul...

Bolyki László

http://szemlelek.blog.hu/2017/10/24/zaklatott_zaklatok

pirinyócsipa Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2096

Te amúgy mit kompenzálsz ezzel?

Én mit?

Én egyenes beszélek?

Gond, hogy nem a picsogós finom PC-t nyomom, hanem a tényeket?

Visszakérdeznék: neked mi bajod ezzel? Nem tetszik a realitás, a valóság és a korrektség?

Előzmény: lyukas csokoládé (2093)
pert2 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 2095

Ha visszavonnak egy szindarabot parszaz nem llios koltsegeketvszemetbe dobva, akkor ezt a szinhazigazgato fizeti ki sajat zsebbop, esetleg a rendezo, vagy netalan eppen en?

pgy57 Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2094

A punci megléte nem a nő definiciója.     

Viszont, a nő conditio sine qua non-ja a pina.

Előzmény: pirinyócsipa (2088)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2017.10.27 0 3 2093

Te amúgy mit kompenzálsz ezzel? Azért tudjuk már az embereket egyénekként kezelni és ne rögtön a legrosszabbat feltételezzük bárkiről. Akár férfi, akár nő.

Előzmény: pirinyócsipa (2086)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2092

Inszeminacio lesz a megoldás."

Ja! De honnan lesz sperma, ha kasztrálják a férfiakat?
Rajzolnak?

Előzmény: baculum (2053)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 2 2091

Igy is lehet mondani, hiszen nem vette emberszámba őket, csak valami játékbabának, akinek hol a mellét lehet megfogni, hol a bugyiját. 

Előzmény: pirinyócsipa (2088)
5496 Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 2090

Szerintem elnézted, hogy mire válaszolsz.

Előzmény: Törölt nick (2089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!