Keresés

Részletes keresés

CaféTriple Creative Commons License 2010.05.17 0 0 379

Az 5K-ban benne volt az olaj, fékolaj és a hűtőfolyadék cseréje. A HF szűrő 2K, az olaj (Repsol Racing 5W50) 12K volt, de adtak hozzá egy láncspray-t is ajándékba. A hűtőfolyadékért kb 2500-t, a fékfolyadékért már nem tudom mennyit kértek, de az se volt vészes.

Előzmény: csibu955 (378)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 378
Naa nem is rossz, én is HF-szűrőt használok. Milyen olajat használsz? Akkor a lényeg, hogy 5K-ból megvolt az olajcsere!?+ amit vittél olaj
Előzmény: CaféTriple (377)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.17 0 0 377
152-es és 155-ös bejegyzések, meg egy néhán ykorábbi is. Most legutóbb legalábbis ez volt.
Előzmény: csibu955 (375)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 376

Mi a normális, elvárnám ha bemegyek egy boltba, üzletbe az eladó legalább köszönjön, ha nem is mosolyog de legalább nem egy unott pofával nézzen rám...nem egy boltból jöttem ki azzal a lendülettel ahogy bementem.

Viszont ha egy boltban,üzletben,étteremben egyéb helyeken normálisak velek akkor garandáltan visszamegyek. Kíváncsi vagyok milyen a frontosa...

Előzmény: CaféTriple (374)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 375
A Frontosa jól és olcsón dolgozik? Olvassak vissza?
Előzmény: CaféTriple (374)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.17 0 0 374

Emlékezz csak vissza rá, hogy mennyire elcsodálkoztam, amikor kiderült, hogy jól és olcsón dolgzik a Frontosa szervíz, pedig az a normális, ha valki normális. Bár az is igaz, hogy azért mintha látszana valmi fény az alagút végén és ebben most semmilyen politikai üzenet nem volt.

Előzmény: scm001 (373)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 373
amit írsz az országról és a hozzállásról ezzel szerintem mindenki találkozik nap, mint nap. Bár minden területen van tisztességes és kultúráltan tevékenykedő vállalat csak sokszor az emberek már nem hiszik el. Ezzel nap, mint nap szembesülök...
Előzmény: CaféTriple (369)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 372

Már ellenőrzöm is:D, háát igen...nem nagyon:D

2006-ban két motorvételből és eladásból megvolt az Rs-árának az egyharmada:D

Előzmény: scm001 (371)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 371
az én gyerekem nem lehetnél :-)
Előzmény: csibu955 (370)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 370

Nekem fater is motorozik az ő apja is motorozott, anya anyukája is motorozott, az ő apja is motorozott:D tehát nálunk szinte alap volt ez.

Igen 88-as születéső vagyok, még nem vagyok 22.5 éves sem:D, nem tudom hány éves vagy, de a Triumph klubban szinte mindenki elmondhatta, hogy simán vagy akár a gyereke is lehetnék:D

A szülők sokat támogatnak, de én is mindent megtettem, hogy motozhassak és most ezen a szinten tarhassak (nyári melók, jó motorvételek, jó motoreladások, végülis eddig egy motoromon sem buktam), de kétségtelen, hogy szülői segítség nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Előzmény: CaféTriple (368)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.17 0 0 369
Én is új jármű vásárló vagyok és bukok is rajta szépen. Egyedül az autó van meg már régebben, most lesz 5 éves, de ez legalább egy BMW. Így nem matekozom, hogy azon amit buktam vehettem volna egy BMW-t már. Én is állandóan attól félek, hogy hogyan vernek át a kereskedők, nepperek, szervizek. Olyan ez az ország, mintha mindenki társasjátékot játszana, egy igen speciáli "gazdálkodj okosan"-t
Előzmény: scm001 (366)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.17 0 0 368

Hi, én meg azokat az embereket (srácokat) irigyeltem, de piszkosul, akiknek apu vett egy motort vagy autót. Az enyém nem volt ilyen jó fej, ennek megfelelően a humorom sem fejlődött ki :) Tényleg nem savazni akartalak.

Rákerestem a Triumph klubbokra és kijött a neved valahol, tényleg 88-as születésű vagy? Akkor gyakorlatilag a gyerekem lehetnél (korban)

Előzmény: csibu955 (367)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 367
Itt most süt a nap, tanulnom kellene...de...
Előzmény: scm001 (366)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 366
na de ne offoljuk a fórumot:-)

Hétvégére itt hagytam a mocimat bent a meló helyen és végig idegeskedtem a két napot, remélem holnap már hazavihetem
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 365
az enyémben 1.9-es van chiptuningal...sokan meglepődnek amikor gyorsulunk :-)
Előzmény: csibu955 (363)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 364
Meg azért bevallom: én is irigylem az olyan embereket akik 8 év alatt 5 új autót tudnak venni:D. Remélem megtaláltad mind a kettőt.
Előzmény: scm001 (362)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 363

A Superb biztos nagyon jó lehet, nekünk egy Octavia van, 2 évesen vettük 18.ekm el. Mondhatni újonnan, sztem az új ár 50-60%-ért. Csak 1.4-es de nem rossz, bár elférne benne egy 1.9es D-motor.

Lehetne számolgatni:D, van egy öcsém, a család sztem annyit elbenzinezett már, hogy egy lakást, kisebb házat biztos lehetne venni:D...de ez van, nem szabad kiszámolni:D

Előzmény: scm001 (362)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 362
mindig irigykedve tekintettem az ilyen emberekre (akik értenek a műszaki dolgokhoz)... én autókkal is sokat buktam kb 8 év alatt 5 új autóm volt :-( Na nem is számolom ki, de egy szép BMW-t biztos vehetnék csak azon a pénzen, amit elbuktam...Most egy Superb van és ezt imádjuk :-) Remélem most meg van az autó és a motor is :-)

Előzmény: csibu955 (361)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 361

Nekem még soha nem volt új motorom, apa vett egyet 2003-ban, ő mindig annak a híve volt, hogy 2-3 évesen érdemes autót,motort venni. Sztem igaza is van, azért értünk a gépekhez úgyhogy ilyen gond nincs. De pl. amikor ő kinézte a motorját Yamaha Virago 535-újrakezdő motornak akkor 2-6 évesen is 1-1.1 milláért mentek, újonnan meg 1.35, nem kérdés melyiket érdemes megvenni, de kevés új motornál látom, hogy ennyire tartaná az árát. Most is vannak fent 2-3 éves Tigerek 2 ért hibátlanul elvileg 6-8.ezer km-el. 1.59 ért olyan van ami már sérült de szépen megjavították, ha lenne annyim lehet ott kezdeném(persze megnéznék egy két ST-is:D ).

Viszont ha valaki tényleg tudja, hogy milyen motort szeretne, és tudja hogy 5-10 évig el lesz vele akkor simán megéri az új.

Előzmény: scm001 (359)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 360
Akkor jön ki az új? Addigra csak meglesz a fejidom :-)
Hogy állsz a vásárlással?
Előzmény: Mcemru (358)
scm001 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 359
Jó reggelt!

Jogos, ott a két pont! Én eddig mindig új motort vettem és mindig buktam az eladásnál...Ezt mindig azzal magyaráztam, hogy egyáltalán nem értek a műszaki dolgokhoz és nem tudok használtat venni, könnyű lenne átcseszni a fejem. Most úgy érzem 250 km után, hogy megtaláltam a termetemnek, habitusomnak és egómnak megfelelő motort :-) Ezt eddig csak a Hornetnél éreztem, de nem volt az igazi... Valószínűleg innentől nekem is a csinosításra fog menni a pénz.
Előzmény: CaféTriple (356)
Mcemru Creative Commons License 2010.05.16 0 0 358
2012-ig, mire kijön az új Triple, nem arra ígérték? :)
Előzmény: scm001 (351)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 357

Csak azért nem tettem nevetős felyet a kérdésem után, hogy viccnek veszed-e:D!! Amióta álítottam az első futúművon ismét beleszerettem az RS-be. Már kezdtem elhinni, hogy egyszerűen nem én vagyok a béna, aztán kicsit állítottam a futóművön és sokkal jobb lett, mintha nem is az én motoromon ülnék.

Sztem is hülyeség mindig új motort venni, én most tartok kb. a motorom áránál, tehát még mindig el lehetne adni annyiért amennyiben nekem van, de eszem ágában sincs, ameddig meg nem döntöm a 240.ekm-t:D....

Előzmény: CaféTriple (356)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.16 0 0 356
Na ne szórakozz mán, azon a múltkori túrán, ami említettem nektek, konkrétan ott volt az a 955-ös Speed is, amiben 240K van, utast is vitt a fickó, hát egyszer sem maradt le. Szó sincs itt utcai versenyről, de jó kezekben a te RS-d bármikor odabasz(hat) bárminek. Ez csak egy sznob magyar baromság, hogy csak az új motor a jó motor. Én ha megtehetem, szeretném az enyémet megtartani végig, a hülyék meg vegyenek évente hitelre olyan versenymotort, amit aztán soha ki sem visznek pályára, cserébe viszont totál alkalmatlan az utcai közlekedésre. Amit ők elbuknak az árfolyamon, meg az amortizáción én inkább karbantartásra, motorzásra meg sokminden másra költöm.
Előzmény: csibu955 (355)
csibu955 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 355

Ha elál az esső, mondjuk úgy juni,július környékén talán már eláll, akkor találkozhatnánk. Motoroznánk egy kicsit, beszélgetnénk meg ez meg az!?! Persze csak ha ilyen régi veterán Triumph-al is mehetek?

scm001 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 354
talán a jövő hétvégén beleugrik a hiányzó kilométer...már ittam egy felest és valamivel jobb lett a gyomrom...
Előzmény: CaféTriple (352)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.16 0 0 353
Nézte valaki a superbike/supersport közvetítést. Most egyik sem nem volt egy körömrágós meccs, de azért Davis a Daytonával megint 3. lett. Tolhatna egy kicsit komolyabb apanázst alá Hinckley, sztm nála nem atudás, hanem a tecjóhnika hiányzik.
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.16 0 0 352

Először is jobbulást, talán most is érdemes lenne elővenni a pálinkás módszert :), az különösen jó az ilyen nyavalyákra.

A bejáratás  miatt ne aggódj, csináld azt, amit én szoktam, az első napon, amikor jó idő van, irány az autópálya, szép egyenletes tempó, jó hosszú egyenesek, néha lehet kicsit végigkapcsolgatni, meg gyorsítgatni, akár 1 nap alatt is meg lesz a hiányzó 600km. De hidd el nekem, amikor a gyárakban lejön a gyártósorrol a gép, ott bizony nem cicóznak vele, nyélgáz neki oszt kész. A bejáratás inkább a te élettertamodat hivatott növelni semmint a motorét. De azért én is mindig betartom. Van még olyan is, ha mondjuk egész májusban rossz idő van, hogy bejáratják neked fékpadon valami kisebb összegért, merthogy 1 hónap után akárhány km-t is mentél illik lecserélni az első olajat.

Az iwiw nálam nem játszik, de a facebook sem. Bogaras "öregember" vagyok. Jó lesz ez a fórum nekünk egyelőre, ide majd felteszem a következő túrákaz is, van 2-3 ötletem.

Előzmény: scm001 (351)
scm001 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 351
Támogatom az ötletedet és mindennel egyetértek!

az első lépés:
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8687577

ez vagyok én :-) Remélem jó a link!

Keddtől fokozatosan javuló időt mondanak remélem, mert őrület, hogy nem tudom bejáratni a motort:-)

A frontosától lassan hívhatnának, hogy megvan a beígért ajándék fejidom! Kíváncsi vagyok, hogy mikor kapom a telefont :-)
Előzmény: CaféTriple (350)
CaféTriple Creative Commons License 2010.05.16 0 0 350

Szevasztok!

Hát az idő az tényleg szürreális, különösen annak tükrében, hogy tegnap délelőtt még sikerült gurulni is egyet. Ádám, én is sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, pont a te motordra lennék a legkiváncsibb a leírtak alapján. Bár ha jól emlékszem már valami megosztón képeket is láttam róla.

Az, hogy ez a fórum így beindult először is Ádám ötlete volt (köszi) és bár nem ő indította, hanem még Triumph autósok, talán elnézik nekünk, hogy kakukkfiókaként ide keveredtünk. Ez akkor történt, amikor a Mi-n már többedjére szóltak be nekünk, hogy ebből vagy abból a cikkből ne csináljunk már megint Triump fórumot.

Az, hogy ilyen aktívak vagyunk nyílvánvalóan annak a következménye, hogy mindannyiunkban megvan a motorozás és a márka szeretete. Az is adja magát, hogy adott esetben tudunk egymásnak segíteni és ez bizony hasznos lehet. Többször utaltam már rá, hogy szvsz a márkakereskedő alapvető érdeke lenne egy klubszerűség életrehívása, minimális ráfordítás mellett csak nyerhetne vele. Én biztosan nem így állnék hozzá. Konkrét példaként gondoljatok csak scm001 motorvásárlására.

Az lenne a javaslatom, hogy tartsuk életben a fórumot, ezzel csak nyerhetünk. Minél hamarabb hozzunk össze egy-két közös motorzást, ismerjük meg egymást kicsit és ha utána is úgy érezzük beszéljünk róla, hogy hogyan tudnánk javítani a javítanivalókon.

Végül is már tényleg lennénk egy páran: 4 Street, 1 Sprint RS, 1 Tiger és jómagam a Speed-del és már most is tettünk a márka ismertségéért és elismertségéért.

Mára meg marad a TV-s motorzás (superbike, supersport)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!