Keresés

Részletes keresés

deriva Creative Commons License 2006.10.31 0 0 623

Monte Isola meglesz, en is szeretem nagyon.

Ez a Cimitero Monumentale jol hangzik. Ez is hulyen hangzik, de szeretem a szep temetoket. :) Merre van? 

A vasarokat en sem hagyom ki...sajnos...a  gatyam is ramegy, mert mindig meglatok valamit amit feltetlenul meg kell venem, mert marha nagy szuksegem van ra.... :)))

Az egyetem nalam kizart,mivel kicsit sem vonz a dolog ugyanis az elmult 5 evemet ott toltottem, soha tobbet...legalabbis a kozeljovoben tuti nem. :)))

Ez a milanoi parkok megfogott...hol vannak szep parkok milanoban????? Ok, a  Sforza, meg van egy bazi nagy a varos vegeben amit meg ismerek, de az tele van extracommunitarekkal,meg pukokkal mindig od jartunk futni, de a "tarsasag" miatt nem szivesen megyek oda. :)) 

Azert az USA sem lehet rossz.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (622)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.31 0 0 622
:))
Bárcsak akkor lettél volna ott, amikor én! :DD

Hát, igazából ezeken kívül nem nagyon csináltam semmit, mert én nem tudtam betelni vele!!
Voltál már a Cimitero Monumentale-ban?
Ok, hülyén hangzik, de a legszebb helyek egyike, ahol jártam...Az államat nem bírtam összekapirgálni, annyiszor esett le...Bár..egy idő után azért nyomasztani kezdett a tudat, hogy akárhogy is, ez akkor is csak egy temető...de gyönyörű...
Meg a piacok, azokat én soha nem tudtam megunni!
Meg még valami, ami én soha nem tudtam kivitelezni, tekintve, hogy tavasz vége volt már...Mindig elterveztem, hogy bemegyek valamelyik egyetemre, és meghallgatok egy-két előadást. Nem hiszem, hogy abban a tömegben eggyel több arc bárkinek is feltűnt volna! :D
Szóval, én ezt csinálnám, de nem tudom pontosan, téged mi érdekel.
Ja, lehet, hogy nagyon unalmas vagyok, de én pl szerettem a milánói parkokban ülni, és nézni az öregeket, meg a gyerekeket...

És nem, nem megyek vissza mostanában, az USA-ból nem nagyon ugrálhatok, sajna...Bár megtehetném! :D

Tudod mit? Menj el helyettem Monte Isolára, légyszi!!!
Előzmény: deriva (620)
deriva Creative Commons License 2006.10.31 0 0 621

Ja, egy kerdes. Te mit csinaltal szabadididben itt? Azon kivul, hogy setalgattal es minden emlekmuvet, muzeumot, keptarat, san sirot...stb... megneztel???

Ezeken mar tul vagyok, es marahara nem tudom mit csinaljak mikor epp semmi dolgom. Mit csinalak a milanoiak azon kivul hogy mindenki elhuz innen  valamerre amit teheti?

Előzmény: Mrs Fred Weasley (618)
deriva Creative Commons License 2006.10.31 0 0 620

Szerintem sem fogom megszeretni. Es rajtad kivul nem is ismerek senkit aki itt el es ennyire szeretne Milanot...meg az olaszok sem... :)))

Nem akarsz megnt itt elni? Unatkozom... :)))

Előzmény: Mrs Fred Weasley (618)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.28 0 0 619
Puszi neked! :D

/jön a tél New Englandbe! ://
Előzmény: pálmácska (605)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.28 0 0 618
scifo?
hát....nekem sok minden, csak az nem! :DD

Amúgy, ha eddig nem szeretted meg, akkor ezután sem fogod! :D
Én azért költöztem oda, mert amikor elöször voltam ott, én kijelentettem, hogy nekem ott ÉLNEM kell!!!
És éltem is ott! :D
Előzmény: deriva (612)
Dro0pY Creative Commons License 2006.10.27 0 0 617
Köszi!!
Előzmény: deriva (615)
Dro0pY Creative Commons License 2006.10.27 0 0 616
Most jutott eszembe. Nov1 ugye munkaszüneti nap, üzletek, stb zárva.

Mi a helyzet ilyenkor a turista látványosságokkal (dóm, múzeumok, stb), és az éttermekkel?

(az utolsó vacsorára épp nov1-jére kaptunk jegyet, úgyhogy az gondolom az megtekinthető lesz :)
deriva Creative Commons License 2006.10.27 0 0 615
Navigli,Porta Ticinese, Corso Como a kozpontja az ejszakai eletnek....de a belvaroban azert nehez nem talalni valamit. :)
Előzmény: Dro0pY (614)
Dro0pY Creative Commons License 2006.10.27 0 0 614
Még egy kérdés!

El szeretnénk menni késő este-éjszaka néhány bárba, beülős helyre. Ilyet tudtok ajánlani? Milyen környékre érdemes menni, ahol van élet, és sok ilyen hely?
Előzmény: Dro0pY (613)
Dro0pY Creative Commons License 2006.10.27 0 0 613
Vasárnap indulunk...

Mondjatok már pár jó olasz éttermet, elsősorban a stazione centrale környékén... Az se utolsó szempont, hogy ne menjen rá a gatyám :))
deriva Creative Commons License 2006.10.27 0 0 612

Igaz, tuti emiatt nem haladnak...nyaron 2 hetig naponta tobbszor setaltam el a Dom mellett, de munkast sose lattam...jelzem, mostanaban se...lehet mindig rossz idoben megyek, de a reklamok ott vannak, a munkasok nem... :)

Irigyellek,hoy ennyire szereted Milanot, en meg mindig csak "megvagyok vele" de nem szeretem kulonosebben...szmog, kaosz, dugok, beton beton beton...nekem kicsit szkiiiifoooo... :)))  Talan egyszer megszeretem....

Előzmény: Mrs Fred Weasley (611)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.26 0 0 611
Kozel ket eve, amikor eloszor lattam, SEMMI nem latszott belole, a tornyokbol (hogy a *** hivjak ezeket?:DDD) kb 20 cm, vagy annyi sem..
De en akkor is imadtam! Meg most is.
Nincs mit tenni, en szerelmes vagyok a varosba!!

Ps: azt tudjatok, ugye, hogy a milanoiak azt suttogjak, hogy azert megy ENNYIRE lassan a felujitas, mert a varosvezetes az allvanyokon elhelyezett reklamokbol, hirdetesekbol iszonyu bevetelekre tesz szert...
no comment...
Előzmény: kiefli (610)
kiefli Creative Commons License 2006.10.26 0 0 610

Szia!

Bizony, bizony, már ilyen sok látszik (akkor nem csak én gondoltom úgy, hogy egyre több). Találtunk a metró aluljáróban egy képet a dómról, le is fotóztuk. Jó régi lehet, mert ott még nem volt felállványozva. Kb. ilyen lesz valaha, csak tisztább.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (609)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.26 0 0 609
Ááááááááh!!
Már ilyen sok látszik a Dómból?
De jó! :DDD
Előzmény: kiefli (608)
kiefli Creative Commons License 2006.10.25 0 0 608

Helló Milánó rajongók!

A Rinascente 7. emeleti teraszára érdemes felmenni, mert az étterem októberben már nem működik kint, de jól rá lehet látni a dómra.

pár kép a múlt hétvégéről:

kugela Creative Commons License 2006.10.24 0 0 607
a hátizsák más kontextusból: poénból bementem a rinascentébe. hátizsák, kócos haj, fáradt fej, minden. de alig tudtam kijönni az egyik d&g-s eladó miatt. nem látják, hogy nincs az embernek pénze? :))
Előzmény: pálmácska (605)
kugela Creative Commons License 2006.10.24 0 0 606
most hétvégére mentem milánóba...
venere.com / backpackers.com
www.atm-mi.it
www.tuttocitta.it
nekem kb. ennyi kellett. :)

hajnali ötkor a viale umbriáról a hotel felé gyalogolva azon gondolkodtam, hogy mit tudok írni ide a közbiztonságról... van. 40-50 percig tartott az út (szeretek gyalogolni), semmi nem volt. előtte pár órával ültem egy parkban egyedül, odajött 2 pasas, akik füvet akartak eladni, de miután mondtam, h nem kérek, azonnal otthagytak. ennyi "inzultus" ért. és ehhez rakjátok hozzá, hogy egyedül voltam végig lányként.

egyedül az tudott kibillenteni a nyugalmamból, hogy a porta garibaldi környékén sehol nem lehetett venni kártyával atm-jegyet. van egy csomó automata, de semelyik se működik.
végül másik megállónál vettem kétnapos jegyet, ami viszont rávezetett a bliccelés egyik lehetséges formájára... azzal ugyanis a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen kell lemenni a metróba, ahol általában hiába próbáltam mutogatni a jegyem. :)

na még eszembe jutott valami:)
itt is írta valaki, h nem tudja, hogy melyik villamos merre megy; aztán meg milánóban is többen állítottak meg ilyen-utcát keresve, mint budapesten egész életemben (olaszok is!)... egyszerűen nem értettem, mit bénáznak, miután max. százméterenként van olyan busz-/villamos-/metrómegálló, ahol van szép, nagy, olvasható, részletes térkép milánóról. ráadásul alatta ki van listázva az összes utca. és rajta van mindenféle tömegközlekedési eszköz.

éljen milánó és a london loves
pálmácska Creative Commons License 2006.10.24 0 0 605

Szia Fredné!!!!!!!

Örömmel látom, hogy te is előkerültél. Igen, én is elfogult vagyok ha Milánóról van szó, talán nekünk azért sikerült olyan jól, mert én minden apró utcát, piacot, metrót buszt, néznivalót kivülről fújtam, mire az utazásra került volna a sor. Hála neked, többek közt!!!!!!!!! Mi is ezerszer sétálgatunk, villamosoztunk este sötétben, és soha sem volt semmi gebasz. Lehetett volna, de így nem lehet elindulni sehova. Pl. én itthon (Budapesten) elő nem venném a pénztárcámat. Mit elő nem venném a pénztárcámat, ki se nyitnám a táskámat!!!!!!!! Milánóban ez nem volt gond, vásároltunk utcán, aluljáróban, piacon. Persze itt is lehetett volna valami, de nem volt.  Mondjuk nem mászkáltunk hátizsákkal, sem több száz vagy több ezer euróval, csak amennyire szükség volt. Bár ott sokra van szükség.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (604)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.10.20 0 0 604
Amikor meg nem laktam Milanoban (mint minden hsz-em, ez is ezzel kezdodik:DDDD), hanem csak varoslatogatoba mentem, tel volt, december kozepe, azaz mar delutan 4-kor toksotet volt, megsem feltem egyszer sem!!! Pedig teljesen EGYEDUL voltam!
Hotel Losanna pedig nem a belvaros kozepe (viszont nagyon jo helyen van), megis minden este 10 korul estem be, semmi gondom nem volt.
Lehet, hogy szerencsesen kifogtam, de olyan szinten vagyok elfogult Milanoval szemben, hogy ha agyoncsaptak volna is ott, azt sem bannam! :))

Palmacska!
Ti a comoi tonal voltatok, nem Lago d`Iseonal? aszittem :))
Előzmény: Dro0pY (597)
Attilio Dolcetti Creative Commons License 2006.10.19 0 0 603

Honnan szereztél jegyet vanyek?

Én is írtam ide a fórumba, de nekem sajnos nem válaszolt senki...

Előzmény: milan-inter (589)
deriva Creative Commons License 2006.10.19 0 0 602

Akkor a Corso Como-ra menjetek, ott van elet...meg zsufoltsag...viszont ott nem garantalom a kozbiztonsagot... :)))

En eddig 3x vonatoztam, igaz mindig az allomason vettem, de a jegy 2 vagy 3 honapig volt ervenyes,mar (nem emlekszem, de nagyon csodalkoztam) de a neten foglalt nem tudom meddig ervenyes.  Ha veszel egy jegyet pl. Milanobol Veronaba, mehetsz akarmikor, a lenyeg, hogy ha regionale-ra veszed nem mehetesz IC-vel vagy mas tipusu vonattal, de ez logikus. Az meg mindgey hogy hetfo reggel 8 vagy kedd delutan 2... Viszont ha meg tudod venni neten, jobban jarsz, vagy menj ki az allomasra 1 oraval elotte. :)

Előzmény: Dro0pY (597)
deriva Creative Commons License 2006.10.19 0 0 601
Tuti etterem...ez nehez...en eletem legjobb pizzajat (bar nem vagyok oda annyira az olasz pizzaert)egy etteremben ettem itt a Porta Ticinese-n, de sajnos pontosabb infot nem tudok, viszont barmikor odatalalok. :))  Amugy ha oda elmentek, tele van etteremmel, barral, biztos mind finom, talaltok majd egy megfelelot.
Előzmény: milan-inter (595)
raisinparis Creative Commons License 2006.10.19 0 0 600

Köszi, Pálmácska.

Én már alig várom, hogy odaadhassam neki ezt az "ajándékot". Karácsonyra tervezem, de nemtom hogy bírom ki addig.

Elhatároztam, hogy egy dobozba összegyűjtök milánóis cuccokat (spagetti, Knorr alap, egy várostérkép, hasonló baromságok) és így adom át.

A zavaró körülményekkel meg nem fogok foglalkozni, vigyáznunk kell egymásra.

Kiváncsi vagyok, milyen lesz, mit szól...:)

Szállás már megvan, repjegy is.

Előzmény: pálmácska (599)
pálmácska Creative Commons License 2006.10.19 0 0 599

Kedves raisiparis.

Én is anyukámmal voltam Milánóban. Ő Németországban él tizen éve, de nem nagyon mennek semerre, csak haza, de ide is autóval. A párom nem óhajtotta látni Milánót, úgyhogy ketten mentünk. Örök élmény volt, mondjuk mi 5 napig mentünk, nagyon sokat gyalogoltunk, bejártuk a piacokat, ücsörögtünk a Sforzesco (remélem jól írtam) parkban, elvonatoztunk a Como-tóhoz, szóval nem vesztegetünk az időt. Anyukám olyan volt, mint Alice csodaországban, úgyhogy megérte. No és természetesen - bár ezt már mondtam néhányszor - a Hotel Losanna-ban szálltunk meg. Ott aztán elmondanak mindent, a megnéznivalóktól a metrókig, a buszjáratokig, a vonatindulástól a vonatérkezésig, szóval mindent.

A közbiztonságról annyit, tolvajok mindenhol vannak, és Pesten úgy járok, hogy a hasamhoz szorítom a táskámat, és lezárom a kocsimat, főleg ahol "ablakmosókat" látok. Milánóban is biztosan van néhány elvetemült, mi nem láttunk és nem is hallottunk semmiféle incidensől. De hangsúlyozom, ettől még létezik.

Előzmény: raisinparis (580)
raisinparis Creative Commons License 2006.10.19 0 0 598

Hátha tudok másoknak is segíteni.

Hotel Scala Nord, asszem a legjobb áron sikerült foglalni: 138 eur, 2fő, 3 éj, összesen, reggelivel. (jövő márc.)

www.hotelclub.net

Dro0pY Creative Commons License 2006.10.19 0 0 597
Akkor OK. Mert én tervezek éjszakai mászkálást is, beülni bárba, ilyesmi.

A vonattal kapcsolatban lenne 1 kérdésem. Látom, hogy a neten lehet venni vonatjegyet, bankkártyával online kifizetve. Ez a jegy csak az adott időpontban induló vonatra lesz jó, vagy ugy van mint itt, hogy +2 napig adott távon mehetsz vele? Mert szivesen megvenném itthonrol a jegyet (ne kelljen ott sorban állni), de az indulást-érkezést percre pontosan nem szeretném lekötni.
Előzmény: deriva (592)
Dro0pY Creative Commons License 2006.10.19 0 0 596
Mi nem rohanunk, épp elég az itthonra. Én leülök egy órára is nézelődni egy szép helyen, vagy beülök egy jó olasz kajára valahova...
Előzmény: bubu45 (591)
milan-inter Creative Commons License 2006.10.19 0 0 595
Kedves Deriva! Köszönöm a válaszodat, nyugodtan indulunk. És a tuti étterem? Vagy mind az?
saramate Creative Commons License 2006.10.18 0 0 594

Nagyon köszönöm a tippet és DroOpYnak is a kirándulás javaslatot. Remélem az időjárás kegyes lesz és akkor nem lesz gond

Előzmény: deriva (586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!