A Hawkins-Wilson meccs első hét frémjében 5 százas volt, az utolsó frémben mindketten elkövettek egy-egy hibát, pedig könnyűszerrel Crucible rekordot dönthettek volna. A rekordbeállítás így is megvan az öttel.
A 147 miatti díjazás nem számít bele a ranglistapontba, csak a normál díjazás, úgyhogy csak Robertson előzheti meg O'Sullivant.
Hawkins egyelőre szokás szerint topformában van a világbajnokság első köreiben, ugyanakkor az elmúlt négy elődöntőjéből egyedül a tavalyi, Williams elleni nem volt nagyon sima vereség, úgyhogy neki szerintem ott lehet valami mentális blokkja. Szerintem Wilsont, és Gilbertet is meg fogja verni, de ha Robertsonnal játszik, akkor azért megint kinéz neki egy nagyobb vereség.
Megvájer sose volt még ilyen nyugodt, megfontolt és koncentrált, mint az utolsó 10 lökésben!!!!! Pedig a riporter is mondta, hogy sokszor elgurul a gyógyszere:DDDDDDD Kahilt még fogjuk látni, sokszor!!!!
Most látom csak, hogy kiesett a tourról Jamie Jones, Rory Mcleod, Joe Swail. Dominic Dale és Nigel Bond pedig csak az egyéves ranglista alapján maradtak bent, tehát jövőre nullázódnak a ranglistapontjaik, és még nehezebb lesz bent maradniuk. Sajnálom, hogy felettük ennyire eljárt az idő.
Gilbert játéka kifejezetten kellemes meglepetés volt az egész meccsen, megérdemelt győzelmet aratott, ha hozza ugyanezt a formáját nehéz dolga lesz vele Hawkinsnak, vagy Wilsonnak.
Maguire 2013 óta nem nyert pontszerzőt, az idei szezonja kifejezetten jónak mondható 3 elődöntővel.
Azért van annak bája, hogy az előzetesen "halálosnak" tekintett alsó ágra ez csak annyiban igaz, hogy a nagyágyúk gyorsabban hullanak, mint a Trónok harcában.
2016 óta először biztos, hogy lesz selejtezős elődöntős a tornán, igaz akkor kettő is volt, Ding és McManus akik egymással játszottak. Azt nagyon érdekes lesz látni, hogy amelyikük odakerül majd mit tud kezdeni a nagy lehetőség kapujában. Én személy szerint Cartert várom megnyerni a negyedet, de nyilván nem lehet leírni Wilsont és Zhout se.