Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.13 0 0 212

Íme a mai okosság...

4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.13 0 0 211
Ez nem hangzik rosszul. Én eddig egyetlen bontóval beszéltem, de azok kicsit meg voltak szédülve. Valahol Piliscsaba felé voltak, ha jól emléxem.
Előzmény: V8 traktor (210)
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.13 0 0 210
Nekem a jobb oldali tükrömet zuzta meg valamelyik teherautó a pesti utcán, tiszta ideg voltam mikor megláttam . Eredeti üveget hozattam bele /glavírozás is benne van/, tavaly poton 16000.-ért.
Előzmény: 4.0 SOHC (209)
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.13 0 0 209

Köszi az infókat! Holnap fel is hívom a bontót. Persze még meg kell várnom, hogy kijöjjenek felvenni a kárt. Addig nincs kocsizás. De a mázlim, hogy legalább volt a cégnek érvényes biztosítása. :-S

Ezt baromira kihagytam volna...

Előzmény: V8 traktor (207)
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.13 0 0 208
Explorer találkozó: nem tudom hogy ti hol laktok de nekem Pest megye előny.
Jún.10.-Jún.25.-ig Erdélyben nyaralunk a családdal Kolozsvár és környéke , természetesen az autónkkal. Csavargós hegyi utak stb. Majd beszámolok a tapasztalatokról a kocsimmal kapcsolatosan.

Horpadásjavítás:1117 Bp. Budafoki út 183. Tel.: 06 30/934-6666
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.13 0 0 207
Ford autóbontó Bp. Üllői Út 871. Tel.:06 30/9495-707 itt lesz üveg , legalábbis 3 hónappal ezelőtt volt.
Explorer találkozó: valami olyan hely kéne ahol terepen is tudunk menni , de a komáromi autóstalálkozó sem rossz. Igaz ez az egyik "szülő"exploreres kollégának nem jó.
Előzmény: 4.0 SOHC (206)
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.13 0 0 206

Sziasztok!

Ma reggel a munkahelyemen kaptam a hívást, hogy valami fűkaszás vagy gyökérfűrészelős szörny amit az utcában dolgozó közterületes munkások működtettek, felcsapott egy csomó sódert, betörve így az autóm bal hátsó utas üvegét, valamint egy jókora horpadást ütött a bal hátsó sárvédőmön. Fő a és vagyonvédelem és persze a másik cuccainak megbecsülése.

Szóval bal hátsó zöld gyári üveg is WANTED!

Mikka Makka Creative Commons License 2008.05.13 0 0 205

Sziasztok!

99es explorerhezz kellen BW 4405 osztómű, vagy alkatrész, vagy ha valakinek van szerelési tapasztalat ez ügyben, szivesen vennem.

Bontoban van 240k ért, kicsit felbosszantott, hogy milyen madarnak nezik az embert, a legdrágább felujitott is 500 USD, nem beszelve arrol, hogy lehet hogy csak lanc kell, es egy ket fogaskeék.

üdv

Mikka Makka

Belabatyo Creative Commons License 2008.05.13 0 0 204
Sziasztok!

Regebben ment egy beszelgetes itt a forumon arrol, hogy vajon a hosszu, 5 ajtos explorerek rendelkeznek-e a kocsiszekreny meret miatt (vagy akarmi mas miatt) egy gyari sebessegtiltassal. Volt egy olyan elmelet - talan a regebbi modellekre igaz is - hogy 140 km/h kornyeken tiltanak, azaz annal jobban nem is tudod hajtani oket. Raadasul ekkora autoval nem is "illik" szaguldozni, azaz szerintem ostobasag.
Nos ettol fuggetlenul kiprobaltam egy hajnalon az M6-on. 160km/h-nal meg lett volna hova nyomni a gazt, a motor meg ugy 3000rpm kornyeken morgolodott.

Talalkozo: augusztus 8 kornyeken szulunk, szoval nekem elobb jobb lenne :).

Kerdes: a bal elso kereknel ha benezek a gep eleje fele, akkor latok logni egy nagy szurke csatlakozot. Valakinek van valami 5lete, hogy az honnan szabadulhatott el? Egyelore nem talaltam meg a helyet...

Udvozlettel...
Előzmény: grandc (197)
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.12 0 0 203

Csak a hely miatt, ha valaki nem tudná hova tenni a helyszíneket. :-)

http://www.szallasjegyzek.hu/korozsa/

http://www.uvegtigrisetterem.hu/

Ebből mondjuk nem sok derül ki.

http://www.iranymagyarorszag.hu/szomjas_csuka_vendeglo/I310445/

Ezeken a helyeken egyébként motoros túrák alkalmával többször is megFORDultam. :-) Merem őket ajánlani.

Persze lehet azt is, hogy semmi kajálás, csak összefutunk valahol egy jó kis erdei tisztáson. :-)

4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.12 0 0 202

Sziasztok!

Én aug 1-3-ig esküvőn vagyok vidéken. Szerencsére nem a sajátomon. :-)

Ekkor nem tudok sajnos elmenni a találkozóra.

Egyébként a helyszínnel semmi gondom, az erőd is príma környezet lenne.

Mellesleg szerintem olyan is elképzelhető lenne, hogy nem kötjük össze semmilyen egyéb találkozóval, hanem mondjuk vagy célba veszünk valamilyen erdei kajáldát egy terepjáróhoz/SUV-hoz méltó helyen, mint mondjuk a Kőrózsa Panzió Kemencén (ne ijesszen meg a neve senkit, nem lehúzós), vagy felugrunk az Üvegtigrishez és piknikelünk egyet a fűben a Garancsi-tónál, vagy akár elmehetünk Esztergom felé is Dobogókő felől át a hegyen és ott az erdő szélen erre a célra kialakított helyen összeütünk valami bográcsos motyót, vagy tudom ajánlani a bélapátfalvi tónál lévő Szomjas Csuka éttermet is. Isteni a kaja, nagy a parkoló és csodálatos a táj. Mondjuk közel nincs... :-) A parkoló Dobogókőn viszont közel van.

Boarder001 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 201

Eszembe jutott mág valami.

A jobb, meg igazából a bal oldali ajtózáram is szarakodik. A probléma az, hogy egy kis rugó el van törve a zárszerkezetben ezért nincs a kilincsnek "ellenállása" és nem jön föl a centrállal a gomb. Belülről nyitható, mert a kilincs áthidalja a problémát.

Általában a gumituningot alkalmazom, ami azt jelenti, hogy a kis rugót egy befóttesgumival helyettesitve igazitom ki a helyzetet. Ez addig műxik, amig el nem fárad a gumi... Nyáron rövidebb ideig, a telet végigbirta.

A lényeg: Mi a megoldás?

Szervizben még nem kérdeztem, mert tuti, hogy kicseréltetnék velem 250ezerért az egész ajtót üvegestül fényezésesetül (motorostul). :-)))

Boarder001 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 200

Irtam a szervezőnek is, hogy mit szólna, ha néhányan Explorerrel benyomulnánk oda.

Kérem, hogy jelezzétek, ha érdekel Titeket (addig is amig onnan választ kapok)

Boarder001 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 199

Sziasztok,

szerintem is jó ötlet a találkozó.

Talizhatnánk az merikai autó összejövetelen Komáromban a Monostori erődben aug 1-3 ( www.fortmonostor.hu ), szervező www.usacar.hu

még nem tudok róla semmit, hogy idén mi lesz, hogy lehet menni, mi kell hozzá, stb.

Egyszer már voltam, akkor tetszett :-))

Az időpont elég messze van, úgyhogy mindenki betervezheti, Komárom meg nem a világvége....

chevyfan Creative Commons License 2008.05.12 0 0 198
101-es hozzászólás... végsebesség
Előzmény: chevyfan (101)
grandc Creative Commons License 2008.05.12 0 0 197
Üdv!
140 környéki tíltást említettél. Tök laikusként ez mi lenne?
Meg amúgy sem látok tisztán, mert amit említettetek abból nekem nem egyértelmű, hogy melyik mértékegységben gondoltátok.
160-170 km/h-ban végre elég karcsúnak tűnik (szívódízel Mussom is ment 150-ig, td Terrano meg 160) igaz amúgy meg irreális.
Előzmény: Belabatyo (164)
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.12 0 0 196
A hidrotőke tisztítót csak simán beletölteni az olajba. Nem kell leereszteni , új olajjal betölteni stb.
Előzmény: 4.0 SOHC (191)
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.12 0 0 195
Írjatok helyszíneket hol lehetne a találkozót megszervezni... Gondolom az időpontot csak hétvégére lehetne betervezni , mert a legtöbben akkor nem dolgoznak....
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.12 0 0 194

Nekem egy Suzuki GSX1400-am van.

Volt nekem is Gilera Runner 180-am, ismerem az érzést! :-) Az italjetben ugyanaz a blokk van ha jól tudom.

Érdekesség Explorerhez azoknak, akik még nem ismernék:

Pötyögjétek be az autótok VIN számát (Vehicle Identification Number) és látni fogtok róla 1-2 adatot, amit már úgyis tudtok, de azért jópofa. :-)

https://www.fleet.ford.com/maintenance/VIN_tools/default.asp

http://www.ford-trucks.com/vin-decoder/index.php

Előzmény: Belabatyo (193)
Belabatyo Creative Commons License 2008.05.12 0 0 193
SOHC, tudom OFF, de a motor az nekem is nagy szerelem. Milyen geped van? Nekem jelenleg egy "elmeny motorom", egy Italjet Dragster 180.
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.11 0 0 192
Ja és korrekt szerelő továbbra is WANTED!
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.11 0 0 191

Sziasztok!

3 in 1

Azt a tisztító motyót benne is kell hagyni, vagy olajcsere előtt kell beleönteni és  le kell engedni az olajcserekor?

Nekem az a gondom, hogy hidegindításkor felbőgnek a tőkék, mint egy kiló szög a osógépben. Azt megoldja, vagy nem vicc a 5W30-as olaj és tényleg azt kéne beleraknom?

Szerintem kezdhetjük lassan kikristályosítani a találkozó időpontját és helyszínét, ha nincs ellenetekre. Mivel a másik hobbim a motorozás, tudnom kellene viszonylag időben, nehogy ütközzön valami nagyobb túrával. :-) Mit gondoltok?

Akinek a króm kerék kupakja a szofisztikáltabb gömbölydedebb fajta és esetleg valamelyik meg a szögletesebb brutálabb, annak tudnék szolgálni egy gömbölyűvel cserébe egy kockásért.

Előzmény: V8 traktor (190)
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.11 0 0 190
A hidrotőke tisztító neve: LIQUI MOLY- Hydro-StöBel Additiv-....német termék, nagyobb autósboltokban lehet kapni. /kb. 1200 forint/
Előzmény: Belabatyo (189)
Belabatyo Creative Commons License 2008.05.11 0 0 189
V8, SOHC,

a ropogasra feny derult. Van egy utkozo valahol elol, amikor teljesen ala van szedve ez recseg, kopog. Gumi nekem is beleer, de az inkabb valami surlodo hangot ad.
Kodlampa: hat en amikor megvettem az auot, nagyon sokat kerestem a kapcsolojat az elsonek. Aztan egy ejszaka eszrevettem... de bevallom en azt hittem, hogy az elozo tulaj kottette at.
Milyen tisztitot raktal bele?
Rozsda: en meg nem vettem le a potkereket, de attol kicsit felek amit alatta fogok talalni. Nekem meg a hatso lokhariton van egy rugy, pont kozepen, ahol a kerek-leereszto nyilas van.
Van egy ujabb uzemanyag fogyasztasi meresem! (Tankolos modszer) Tehat:
- kizarolag varos (Budapest) megadugok, stb... 16.3/100km
- utazos, minimalis varosi hasznalat: 11.7/100km

Talalkozo: siman jonnek!
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.11 0 0 188
Exploreresek!
A hajtóműolajba rakjatok "hidrotőke tisztító" adalékot....Már egy hónapja beleraktam isteni a motor hangja............
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.11 0 0 187
A kerék és a motor közötti védő gumi nekem is hozzáért a kerékhez ha teljesen alászettem a kormányt. A szerelő mondta ,hogy nyugodtan levehetem azt a védő gumit. Már másfél éve nincs rajta......
Előzmény: 4.0 SOHC (185)
4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.11 0 0 186

Tapasztalatok és jótanácsok! :-)

A legfontosabb: Ha a benzinszint mérő már csak egy negyedet mutat, lehetőleg ne álljatok meg komolyabb lejtőn. Én megálltam a garázs lejárójában és reggel nem indult a "busz". Előre folyt az a kevéske 20 kiter benzin a tankban és nem tudta kiszippantani az AC. Hozathattam egy barátommal kannában benzint. % litert ráöntöttem és máris pöccent. De mire erre rájöttem...

Az overdrájvról: A magyar használati kicsit faramuci. :-) Az amerikai könyv szerint az OD egy vontatásnál használatos feature. Alap esetben az autó igyexik minél hamarabb elérni a legnagyobb sebességfokozatot, így amikor elindulunk, akkor gyorsan váltogat felfelé, már alacsony fordulaton is. Ez vontatásnál kellemetlen lehet, mert a húzott teherrel magas fokozatban elég lomhán viselkedne. A bekapcsolt OD-vel viszont ezt a gyorsan ötödikbe politikát nem folytatja a kocsi, hanem jobban kihúzatja a sebességeket, hogy a nagyobb húzott teherrel is legyen rugalmassága.

Összefoglalva, ha be van kapcsolva, akkor egyel alacsonyabb sebességi fokozatban üzemelteti a váltót, mint amiben alapesetben lenn ugyanilyen sebességnél. :-)

Rohadás: Ajtók belső aljai. Legalábbis nekem ott kezd virágozni. :-)

A ködlámpáról: A ködlámpa nem ködlámpa. Kiegészítő reflektor. A fényváltó kapcsoló működteti, mint az elsődleges reflektort.

A találkozó 5letét én is támogatom! :-)

Bocs a hosszú hozzászólásokért! Rég jártam erre! :-)

Megbízható korrekt SZERELŐ továbbra is WANTED!

4.0 SOHC Creative Commons License 2008.05.11 0 0 185

Sziasztok Kedves Exploreresek!

Örömmel látom, hogy mennyire felpörgött ez a topik.

Van néhány észrevételem az olvasottakkal kapcsolatban:

Először kezdem a rövidekkel. :-)

Belabatyo-nak

Lehet hogy butaságot mondok, de nekem is ropogott teljesen alászedett kormánynál az eleje. Be is ijedtem rendesen, amikor egyszer jobban megnéztem mi az. A gumi széle beleér olyankor abba a gyári papundeklibe, ami takarja a motortérbe vezető hatalmas lyukat a sárvédő alatt.

A csörömpölésről nem szólnak, mert viszonylag drága javítani. 400-500 dolcsi a láncszett, ha megrendeled az USA-ból, a munkadíj pedig egy motor ki-be miatt alakul elég félelmetesen.

Az enyém még azóta is csörömpöl. :-( Továbbra is keresek megbízható szerelőt, aki nem nyúzza le az összes bőrt rólam. A lánccsere egyre aktuálisabb!

Sokat olvastam a témáról amerikai oldalakon. Ez egy típushibája a 98-99-es Explorereknek. Igazából nem a vezérműlánc nyúlik meg, hanem a feszítőben lévő rugók lágyulnak ki hő hatására és ezért tud a lánc csilingelni. Nekem is a termosztát hiba után erősödött fel igazán, amikor picit melege lett a motornak. Igazából csak esztétikai kérdés...

Az amerikai tulajok azt mondják, hogy több tízezer Expi csörömpöl az amerikai utakon. Ők kevésbé foglalkoznak a dologgal.

Többieknek:

A hátsó ablaktörlő lapát nekem is szarul töröl, akárhogy hajtogatom, akármilyen gumit veszek rá. Ha végre jut rá időm, akkor veszek egy olyan újfajta C alakú lapátot, hátha az megoldja a kérdést. Esetleg próbálta már valaki?

V8 traktor Creative Commons License 2008.05.10 0 0 184
Hallott valaki FORD EXPLORER találkozórol????
Kéne egyet csinálni!!!!.............??????
V8 traktor Creative Commons License 2008.05.10 0 0 183
Érdekes dolog...
A kipufogó leömlőket ki kellett csrélnem mert egy két helyen "szeleltek".... Elvittem a Bp.-en lévő kipufogó "klinikára".... Hú ez sokba kerül nem is vállaljuk mert a motort is ki kell venni hogy kicseréljük a leömlőket" /kb 250000.-/ Elmentem egy Budapesti tuning céghez és 110000.-ért csináltattam új leömlőket.... Tanúság : Több helyen körbe kell nézni...
Előzmény: inholland (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!