Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2008.03.22 0 0 3707
En aprilisban kapok iteletet, es tulkepp semmi jo nem lehjet szamomra... csak maceras meg meg roszabb :(
Előzmény: primatti (3706)
primatti Creative Commons License 2008.03.22 0 0 3706
Oké, akkor megnyugodtam, nálam is csúcsrajárás van melóügyileg, (ez jó csúnya mondat volt) és ez így lesz július közepéig a törvénykezési szünet kezdetéig. Tegnap délután végre kaptam egy vézést a Pécsi Ítőlőtáblától, amit fél éve vártam, és hál istennek egy elsőfokú ítéletet jóváhagyták, újjongtam örömömben mert ez egy kemény ügy volt, a siker az enyém.
Előzmény: Törölt nick (3705)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3705
hehehehehehe nem, miert estel volna ki? :))) Ne haragudj, nagyon meghuztak nalunk a melot most emiatt a penteki unnepnap miatt... Raadasul tenyleg ugy tunik hogy az ugyfelek nem alszanak, mert este 7kor ugy jovok haza melobol hogy nincs semmi e-mailem megoldatlan surgos, es mire beerek reggel 9-re mar var 2-3...
Előzmény: primatti (3701)
quilla Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3704
Es majd szorhatsz husvet vasarnap viragszirmokat a kapuba jelezven, hogy vagyod, hogy megszenteljek a lakasodat...es mikor rohanva jonnek a 'templomiak' akkor orulsz, beengede oket es megszentelik a kerot...es rohannak tovabb :DD
Előzmény: Magdi0106 (3703)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3703
Nagyon kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek. A jövő húsvétot már mi is ott a messzi Lisboa-ban ünnepeljük ha minden jól megy.
rekoka Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3702
Igyekszem mielőbb megírni a tapasztalataimat, csak most még munkával eléggé el vagyok havazva... a szabadság ára, ugyebár ;-))

Előzmény: Törölt nick (3695)
primatti Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3701

Minden kedves fórumozónak itthon és külhonban Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!

Fornalha 4 napja küldtem neked mailt, nem kaptad meg vagy kiestem a kegyeidből??

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3700
Az nem tudom, sikerulni fog-e... bar lehetseges mert holnap unnepnap van.
Előzmény: wekerlei (3699)
wekerlei Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3699
Angyal vagy, köszi. Eddig mindíg taxival mentem és holnap csak kb. 30 percem van a csatlakozásra.
Előzmény: rekoka (3698)
rekoka Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3698
Igen, a 44-es tuti megy oda, és elvileg nem is hosszú az út.

A www.carris.pt oldalon találsz mindneféle menetrendet.

Előzmény: wekerlei (3697)
wekerlei Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3697
Tudja valaki, hogy megy-e busz a reptérröl az Oriente pályaudvarra?
momo.d Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3696
:-)))
Előzmény: Törölt nick (3685)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3695
a masodik kerdest ugy ertem hogy Magyaro. ---> Portugalia
Előzmény: Törölt nick (3694)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3694
rekoka, Trucha: amig frissek az elmenyek, megtennetek hogy irtok egy rovid beszamolot amit feltennek a weboldalamra... :-)

Ezek lennenek a kerdesek:

- Miert eppen Portugalia?

- Milyen transzportot vettetel igenybe es miert? Hogyan jellemezned az ar/ertek aranyt?

- Hol szalltatok meg es hogyan talaltatok ra a szallasra?

- Hol foglaltatok le, mik voltak az alt. feltetelek?

- Hogyan jellemezned az ar/ertek aranyt a szallasnal? Javasolnatok masnak is hogy ott szalljon meg?

- Mennyi idot toltottetek es melyik varosban?

- Milyen kozlekedesi eszkozokkel jutottatok el hosszabb tavolsagokra (pl. fovaros kornyeke, stb.) es konnyu volt-e jegyet venni, ertelmezni a menetrendeket?

- A berletekkel, jegyekkel mi a tapasztalatotok? Megerte a Lisboa card? Ar/ertek arany..

- Meg voltatok elegedve az informaciokkal amiket az elozetes keresesek alapjan gyujtottetek be meg Magyarorszagon/Interneten? Hol erdeklodtetek?

- Ert-e kellemetlen elmeny (sokat kertek a taxira, atvertek a boltban, stb.) az ut soran benneteket?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Szoval megtennetek nekem hogy valaszoltok e-mailben (es persze barki mas akiben meg frissek az elmenyek es szivesen segitene nekem a turistaoldalam fejleszteseben! :-)))
rekoka Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3693
Sziasztok!

Ma délután megérkeztünk Lisszabonból... Csupa pozitív élménnyel!

Bár a csomagom lemaradt Prágai megállásnál, azért egy darabig megleszek a tavaszi ruháim nélkül ;-)))

8 napot (ebből 6 teljes napot) töltöttünk kint:
Lisboa, Sintra, Cascais ... a környék nagyon szép, az emberek kedvesek és segítőkészek!

Az idővel nagy mázlink volt, rengeteg sütött a nap és csak 2-szer kaptunk zuhét, de egyiket sem dirketben. Ma reggel viszont ömlött - szerencsére a reptérig viszonylag szárazon eljutottunk ;-)

Néha érdekes volt a helyiket télikabátban látni 18 fokos napsütésben, mikor rajtunk kb 1 réteg volt ;-)))

Ha bárkinek bármi kérdése van írjon, mindere szívesen válaszolok!

Fornalha! Köszi még egyszer a kedves ajándékokat és a kezdeti segítséget ;-))
Sajnálom, hogy végül nem tudtunk a versenyen találkozni.

Az egész hét csodálatos élmény volt - lejártuk a lábunkat is, de minden fáradságot megért!!!!
quilla Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3692
Jol nez ki igy is (nekem a masikkal sem volt bajom) ebben egy dolog zavar, hogy a szovegen nem latom az egeret :) Na de ez nem is lenyeges gond :)
quilla Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3691

Hat Lisboara mara 14-et mondott a radio es egszakadas foldindulast, szoval esik :)

Nalunk verofeny es 18 fok... aztanki tudja mi jon meg delutan :)

Előzmény: papa_maci (3689)
Trucha Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3690

Szia!

Nekem tetszik.

Tegnaptól "újra itthon". Nagyon tetszett Lisszabon, Cascais, Sintra, Estoril, etc.

Szombaton voltunk Jazz koncerten, egy kicsike "lebujban" (Hot Jazz Club), isteni volt, nyáron még jobb lehet, mert van egy kertre nyíló része is. Kb. 25-30 ember hallgatta a németországból érkezett bandát. A Bicanense-t nem találtuk meg.

A kaja, az időjárás szuper volt, csak szuperlativuszokban tudok beszélni az élményeinkről.

...folyt köv.

Üdv mindenkinek: Trucha

papa_maci Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3689
Ja ! A 20 fokért  meg majd megesz a fene!! :DDD
papa_maci Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3688

Sziasztok!

Igazad van az idővel kapcsolatban. Csak ez egy olyan dolog,hogy aki nem járt még arra felé és nem tapasztalta meg  személyesen, az nem hiszi el hogy vizszintesen is tud "esni " az eső, és akár mit csinál ,akárhogy próbál védekezni ellene, hát bizony szarrá lehet ázni. :)))

Itthon sokan nem tudják elképzelni, hogy egész délelött felhőszakadás van délután meg mintha teljesen máshol találná magát az ember,vakítóan süt a napocska .))

Mi, tavaly Portoba jártunk így. 

Előzmény: Törölt nick (3687)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3687
Azt hiszem most 2 par is megtudta hogy miert nem erdemes az idojarasrol kerdezgetni :-))). Remelem elmondjak majd a szemelyes tapasztalatakat!!!

quilla: lattad mar az oldalt amit beirtam? Nezd meg es mondj velemenyt. Mar nem piros, a design nem tetszett es felraktam egy ujjal...
wekerlei Creative Commons License 2008.03.18 0 0 3686

Ügyes vagy!

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 3685
Haliho! :-)
na mit szoltok?
mulher Creative Commons License 2008.03.13 0 0 3684
ola todos, munkat keresek Lisboa-ban. tud valaki segiteni? tarsalgasi angol, szoban mais ou menos, irasban fejlettebb portugal es anyanyelvi magyar tudassal. ertek a grafikus programokhoz. gyerekekkel szivesen foglalkoznek de most minden megoldas erdekel. mailcimre kuldok angol, portugal, magyar cv-t. (jelenleg Palmelaban elek, Lisboa-tol kb 40 km-re.)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 3683
Belefér:)) Amikor majd tudunk konkrét dátumot, lelevelezzük hogy hogyan kerüljön át a könyvhad hozzánk.
Előzmény: Törölt nick (3680)
BirdyB Creative Commons License 2008.03.13 0 0 3682
Sziasztok,

Had kerdezzem, hogy milyen koltoztetocegrol beszeltek?
momo.d Creative Commons License 2008.03.13 0 0 3681
Jöjjön a következő adag:

101. When you've traveled to/vacationed in/visited at least 10 countries in your life.

102. When you don't use measuring cups when cooking.

103. When you are standing next to the two largest suitcases at the airport.

104. When you have rugs covering every inch of your house.

105. When you live abroad and you could kill to eat proper hungarian food!!

106. When your neighbour sun tans topless.

107. When people question you for eating a sandwich for breakfast.

108. When mixing red wine and coke is a delicious combination and you can't believe that foreigners think its weird.

109. When every 2nd person you know is either a Gabor, a Feri, Csaba, Gyorgy, Balazs, Eva, Bea, Eszter, etc.

110. When - even if you have a cold - your grandmother tells you to gargle with salt water!

111. When you have ever had a Romanian say something bad about Hungarians.

112. When you can think of at least 5 different varieties of pörkölt and couldn't imagine your life without rakott káposzta or somlói galuska.

113. When you know that CS, DZ, DZS, GY, LY, NY, etc. are all ONE LETTER, and when telling it to your foreign friends, they all think it's weird.

114. When you say 'Szia' or 'Hello' instead of 'Viszlát' to your friends when you say good-bye to them, and your foreign friends think it's weird as well.

115. When you think that a glass of 'pálinka' or 'forralt bor' is better than medicine.

116. When you know what 'kakaós csiga' is.

117. When you have a bumper sticker on your car or map in your home of "Nagy Magyarorszag".

118. When you smuggle salami back from Hungary.

119. When you can (actually) pronounce Gy, as in HOGY VAGY - and not say hogi-vagi.

120. When you think thats weird that Americans dont have gates around their homes.

121. When having a barbecue means roasting lard on a stick and dripping the grease on bread.

122. When friends/family celebrate your birthday by pulling your ears.

123. When there is thermal water or a spa in your hometown or very close to your hometown.

124. When you have a good time with your friends by singing songs containing the words temetõ, keresztfa, sírhely, meghalt.

125. When you think zsíros kenyér and pálinka is a balanced meal as long as you also have onions.

126. When you know you can easily find a shop open in the middle of the night to buy alcohol and you will not be asked for ID.

127. When you know which nation has the most Nobel prize winners related to its population.

128. When you know what tepertos pogacsa is.

129. When you have to stand out to the rain to grow tall.

130. When rántotta is an egg food and not hitched by something.

131. When people from all over the world keep on asking you if you understand anything from Finnish language.

132. When you can talk about the most intimate things with complete strangers on the bus, waiting for the doctor, etc., but you are avoiding discussing your financial state even with your closest relatives.

133. When you know that the front passenger seat in a car is called "anyos-ules"... and then proceed with a few mother in law jokes to top it off!

134. When you can't make do with normal sized pillows, they have to be huge or minute.

135. When there are more books in your apartment than in a foreign friend's entire neighborhood.

136. When you speak to foreign people in Hungarian, but slower and louder than normal to make them your language understandable!

137. When you eat bread with just about everything, even with potatoes.

138. When you never eat your steak if it's not very well done - like roasted dark.

139. When you are a citizen of the only country that has a crown with a tilted cross on the top.

140. When most of your childhood games revolved around 'bújocska', 'fogócska', and 'snúr' preferably with fillér-s (the old hungarian 'cents').

141. When you live abroad and wonder around in a bookstore, you very frequently end up in the travel section, longingly staring at the photos of the unbelievably gorgeous Budapest (or which ever city you are from)

142. When your mom chases you with a wooden spoon and your dad says "Vigyaz, mert mindjart ossze akad a bajuszunk.." even when you're clearly a girl.

143. When you are eating something that looks like a plate full of puke, you call it "Lecso". But it tastes amazing!

144. When you speak a language that no one can understand in a whole world... only Hungarians.

145. When your grandma gives yous "madartej" for dessert.

146. When you can't simply say "fine, thanks" when someone asks "how are you?" but you rather go into details of your life.

147. When you think that huzat equals certain death because again, this was handed down to you by your omnipotent and all-knowing mother.

148. When you say "kurva" to describe something amazing!

149. When your foreign friends have a hard time understanding that your friends in Slovakia and Transylvania are Hungarians by birth but not Hungarian citizens.

Előzmény: Magdi0106 (3674)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 3680
ihh ez a koltozteto ceg jol hangzik, nem passzolhatnek at par doboznyi konyvet en is??? :DDD Mar tobb mint 1 eve kinlodom a 25 kg-s sulyhatarral a repulon, es ritkan megyek haza... Viszont pl. a Dumas-gyujtemenyemet ugggggggggggggy szeretnem magam mellett tudni... hulyeseg, de nincs egy olyan hely ami biztonsagos lenne most az en cuccaimnak Mo-n. Anyu hazaban nem lehet mert elhordjak... a baratnomeknel felujitas, stb.
Előzmény: Magdi0106 (3671)
quilla Creative Commons License 2008.03.12 0 0 3679
Engem a dedszuleim hazara emlekeztet :) Nem rossz, de en magam korul nem szeretem annyira :) De akkor neked ez jo hely lesz ebbol a szempontbol is :)
Előzmény: Magdi0106 (3678)
Magdi0106 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 3678
Szeretem a rusztikus fa dolgokat, úgyhogy szerintem tetszeni fog. No az Ikeát nagyon nem szeretem.
Előzmény: quilla (3677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!