Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1031

Úgy látszik, a nyomda ördöge mégsem aludt el :o(

A borító hátoldalán pont az elérhetőségükből, az e-mail címükből kihagytak egy t betűt !!! Így próbálja őket valaki elérni...

Ez az cím van a borító hátoldalán: solaris@solarisstudio.hu (szóval, az a bizonyos betű kimaradt...)

Előzmény: mozibusz (1002)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1030

Mi volt ebben az OFF ?:o))

Gyertek minél többen abból a fórumból is!!!

Előzmény: vega59 (1027)
tillA Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1029
Kiváncs vagyok, Miskolcon melyik üzletben mikor lesz kapható... Majd figyelek és beszámolok róla. De először is a szerencsés pestiek leírásait várom magam is!
Zobor Creative Commons License 2005.09.06 0 0 1028

Milyen a NOAB??????

Írjatok már valamit róla!!!

(én csak később fogok hozzájutni :-(((  )

vega59 Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1027
Halihó !

Köszi, hogy átlinkeltél, itt is olvasom a híreket coool !
Solaris Forever !!! eheh most is azt hallgatok :))
Khmm bocsi az off-ért de én is egy megszállott Solaris rajongó vagyok !!!
Előzmény: cirrocumulus (1026)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1026

Mégiscsak sikerült! De nagy érzés volt Gergőéknél belemarkolni abba a dobozba!

Hú, már alig várom, hogy én is elindítsam...

Előzmény: cirrocumulus (1025)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1025

Nem mondod...

Az előbb néztem a honlapjukat, még ki se tették!

A fenébe, holnap ebédidőnél előbb nem tudom megvenni; nem hiszem, hogy ma 6h-ig vissza tudnék rohanni a Stereo Shop-ba...

És megfogadtam, bármennyire is tetszik, addig nem írok róla egy sort sem, amíg cirrocumulus nem hallgatta meg! Azt hiszem, közöttünk egyértelműen övé a kezdés joga!

Ez nem ér! :o)

Én meg pont arra gondoltam, hogy majd csak jóval később írok róla, írjatok előbb Ti, hiszen számotokra ezek a számok abszolút ismeretlenek.

Én meg ismerem őket, csak jóval rosszabb minőségben...

Úgyhogy mindenkinek: irány a Stereo Shop, vagy ha nem budapesti, akkor rendelje meg gyorsan, hogy minél előbb minél többen írhassunk róla :o)

V É G R E, V É G R E, hogy megjelent a NOAB !!!!!!!!!!!!!!!

</P>

Mozibusz: nyugodtan írjál róla elsőként, légyszi!

Előzmény: mozibusz (1024)
mozibusz Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1024

Hát megvan!!!! Itt tartom a kezemben!! Ma jött meg a Sztereo-ba, a Bartók Béla útra! Máshol még nincs! Aki szeretné, indulhat - én most fogom megnyomni a play gombot, ahogy végeztem a levéllel!

És megfogadtam, bármennyire is tetszik, addig nem írok róla egy sort sem, amíg cirrocumulus nem hallgatta meg! Azt hiszem, közöttünk egyértelműen övé a kezdés joga! Ha ismeritek az Alapítványt (és miért ne ismernétek?), akkor jöjjön az Első Szóló!

Kedves cirrocumulus! Minél hamarabb, hogy mi is írhassunk!

Szóval, akkor play....

Előzmény: clavicula (1023)
clavicula Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1023
NOAB-ot akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1022
Látom, még mindenki alszik (vagy nagyon dolgozik) ... :o)
Előzmény: cirrocumulus (1021)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1021

Csaba Vendégkönyvébe Basa belinkelt egy másik (!!!) Solaris Fórumot:

a ZENEFÓRUM lapon Van aki ismeri a Solarist ?

Megpróbálom átcsábítani ide őket ;o)

cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1020

Robi válaszának az elejét megismétlem, mert az teljes egészében idézet volt tőle (nem tudom, miért másztak el a színek):

NOAB CD:

"Jelentem, hogy a NOAB borítóstul-mindenestül készen van! Keddre kerül bele a borító és a CD a tokba, úgyhogy szerintem legkésőbb csütörtöktől ott lesz a Gergőnél. Vagy még előbb is. Ez már biztos."

Előzmény: cirrocumulus (1019)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1019

Hű, hát kezdenek felgyorsulni az események Solarisék háza táján...!

Robi válaszolt nekünk és nem semmi hírözönt zúdított ránk!!!

Íme, Robi válaszai:

NOAB CD:

"Jelentem, hogy a NOAB borítóstul-mindenestül készen van! Keddre kerül bele a borító és a CD a tokba, úgyhogy szerintem legkésőbb csütörtöktől ott lesz a Gergőnél. Vagy még előbb is. Ez már biztos."

NOAB novella:

Erre azt mondta Robi, hogy tényleg újraírja majd, türelmünket kéri és addig nem akar előzetest adni róla. (Pár szóban úgysem az igazi, ezt nem is lehet így.)

a saját szólólemeze + a mexikói Solaris DVD:

"Nos, én szeretném azt is idén (mármint a szólólemezt), de nem nagy a valószínűsége, hogy sikerül. Túl sok most a feladat a régebbi dolgokkal (pl.: a mexikói Nostradamus DVD teljes hangkeverése hátra van még, a képanyag elkészült, pénteken kaptuk meg az engedélyt a Hungarotontól, hogy a DVD-extrájának szánt mexikói-útifilm alatt az eredeti Marsbéli-zene szólhasson, ennek az útifilmnek a képvágása zajlik éppen). Szóval, ezek prioritást élveznek.

A WTMB megjelenésének legvalószínűbb időpontja a jövő tavasz. De még meglátom. Ez leginkább a Tamáson múlik (Erdész Tamáson), hogy mikor tudunk időt szakítani a keverés befejezésére."

+ vannak még egyéb tervek is, amik egyelőre képlékenyek, ezért Robi megkért, hogy azokról ne írjak még.

Viszont .......... viszont ......... lesznek még hírek hamarosan :o)))))))))))))

Előzmény: lokomotivum (1014)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1018

Igazán nagyon szívesen!

Nekem az idő ilyenkor abszolút nem számít, amikor az örömömet akarom kiírni magamból, mert tényleg nagyon jól éreztem magam ezen az estén!

A másik dolog meg, hogy miért nem csináltak időponthoz kötődő tördelést is: ez abszolút a fesztivál szervezőinek a dolga lett volna, hogy szemléletesebbek legyenek az egymáshoz képesti programok - valószínűleg így többen is lehettünk volna abban a(z) - egyébként minden oldalról nyitott - sátorban.

Előzmény: lokomotivum (1017)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.04 0 0 1017

Nagyon szépen köszönjük a beszámolót, idődet nem kímélve írtad le a koncertet, hiszen a hozzászólás tanúsága szerint éjfél után vetetted "papírra"soraidat. Egyszer említetted, hogy a hegedű a "gyöngéd", vagyis a kedvenc hangszered, így gondolom nagyon hiányoltad Edina játékát, de azért az úgy tűnik így is nagyon jól érezted magad.

A lerágott csontot egy kicsit tovább rágicsálva, nekem az tűnt fel, hogy egy-egy időpont mellett többféle esemény volt különféle helyszíneken jelezve, Attiláék viszont sehol. Miért nem lehetett pl. úgy: 18.00 Szőlőskerti gyermeksátor: Kollár-Naszádi projekt, és természetesen az adott időben más helyszíneken fellépők a hely megjelöléssel felsorolva. Mi van akkor, ha valaki nem olvassa el külön a gyermeksátor programfüzetét, más pedig éppen nem hívja fel a figyelmét, hogy bizony ott is lesz egy várhatóan nagyszerű program. És hát a beszámolódból az tűnik ki, hogy lett is.

Nagyon örülök, hogy felnövőben van egy újabb zeneértő generáció. Reméljük a kissrác zenei igényei a méreteivel párhuzamosan növekedni fognak, nem fogja alább adni mindenféle zenei divathóbortnak bedőlve.

Előzmény: cirrocumulus (1016)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.04 0 0 1016

Bízzunk abban, hogy kedvenc koncerlátogatónk megtalálja a módját, hogy ott legyen - meg reméljük sokan mások- és aztán majd beszámol nekünk.

Hű, azt se tudom, hol kezdjem…

Azt mindjárt leszögezhetem, hogy eléggé feldobott hangulatban jöttem el Attiláék ma esti koncertjéről! De csak szép sorban…

Az esti koncertet megelőzte a budafoki koncert, ahova időben odaértem szerencsére.

Már ezen a koncerten is lehetett látni, hogy elég nagy formában vannak a srácok! (Szirtes Edina, sajnos, ma nem játszhatott velük, más fellépései miatt.)

Hallani csak azért nem lehetett ezt mindig, mert nagy volt a nyüzsi és a háttérzaj. Tényleg gyermeksátorban volt a koncert, ahol sok-sok asztalnál nagy belefeledkezéssel alkottak a gyerkőcök: rajzoltak, gyurmáztak, üveget festettek stb. És persze, rohangáltak, visongtak – aranyosak voltak, csak ettől időnként nem lehetett annyira a zenére figyelni. Minden korosztályú csemete volt ott, még egy egész fiatal, talán pár hetes csecsemő is tekintgetett kifelé az átlátszó ablakú babakocsijából – hiába, nem lehet elég korán kezdeni a megfelelő zenei alapozást :o)

Aztán néhány csimóta a színpadra is fölmerészkedett koncert közben és nagyon-nagyon figyeltek: egyiküket különösen Kornis Feri bongójátéka nyűgözte le, nem is mozdult a helyéről, végig csöndben volt… Egészen addig, amikor a mamája mégiscsak leemelte onnan:  akkor nagyon tiltakozott e merénylet ellen :o) Aztán még kétszer visszajött ez a, talán 3 éves kisfiú a színpadra… - alakul a következő rajongói generáció ;o)

A koncertet kb. negyedóra után egy rövid időre meg kellett szakítani, mert még hátra volt a kicsik számára egy rövid bibliai jelenet bábelőadása, és mire Attiláék befejezték volna a koncertjüket, az már a csöppségeknek késő lett volna. 8-10, kicsit már nagyobb gyerek adta elő a szőlőmunkásokról szóló példabeszédet, de mikrofonok nélkül, így a távolabbi asztaloknál továbbra is nagyon buzgólkodó csemeték (akiknek igazából szánták) nem igazán figyelték az előadást; leginkább a szüleik meg más felnőttek figyelték a bábozó gyerekeket.

Ez csak egy 5 perces közjáték volt csupán, aztán folytatódhatott a koncert, ami nem is trió, hanem négyes formációban zajlott: Király Lóránt basszusgitáros ezen a koncerten is játszott, csupán a dobost, Őry Tamást nélkülözték itt – bajos lett volna a dobszerkót is átfuvarozni ilyen rövid idő alatt a másik helyszínre :o) + azt még be is kell állítani. Így ő már ott várta a többieket. Már a budafoki koncerten is sikerük volt Attiláéknak – kicsit szellősen voltunk ugyan, de a fesztiválon csak úgy arrafelé sétálók közül is többen ott ragadtak és megtapsolták őket.

Este 7h előtt pár perccel fejeződött be a koncert, aztán a srácok gyorsan összepakolták a cuccaikat és áttűztek az 5Égtáj Kávézóba. Én kétszeri buszra szállással és a buszokra való elég hosszú várakozással is kényelmesen átértem szerencsére.

Az esti koncert nem sokkal 8h után kezdődött és kb. ½ 10h-ig tartott – és nagyon-nagyon jó volt: zene és hangulat szempontjából egyaránt! Tele energiával játszottak, ma este a zsoltárfeldolgozások is sokkal húzósabban szóltak. Őry Tamás dobos is nagyon elemében volt, nagyon szépek voltak a cin-játékai is. 

Edina hegedűjátékának hiánya több számban is nagyon feltűnő volt, viszont érdekes volt megfigyelni így, egy kicsit csupaszabban némelyik számot.

A zsoltárfeldolgozások előtt Attila általában átadta a szót Naszádi Gábornak, aki pár szóval bemutatta ezeket a zsoltárokat nekünk.

Attilának ma este fantasztikusan laza konferálásai voltak – sokszor megnevettetett minket –, nagyon jó kedve volt és a játékán is érződött ez a hangulata. De az egész csapat is nagyon feldobottan játszott! Egész jó kis klubhangulat alakult ki – a terem megtelt, még a galérián is voltak. Nem nagy a hely, az alsó részen kb. 40-en lehettünk, néhányan már csak állni tudtak. (Sajnos, jópár ülőhellyel kevesebb volt, mint a június végi koncerten, mert a terem hátsó részének a felét függönnyel leválasztották és ott is kialakítottak 2 helyet internetezés céljából.)

Több érdekes dolog is elhangzott ma este:

- az egyik, hogy Király Lóránt 3 hónapos külföldi ösztöndíjat kapott, ezért legközelebb csak decemberben lesznek újabb ilyen jellegű koncertek, viszont akkorra már megújuló programot ígért nekünk Attila;

- a másik, hogy Attila tervei szerint a következő Musical Witchcraft lemez koncertlemez lesz (!), az új számok is így, koncertszerűen szólalnak majd meg – az még nincs eldöntve, hogy egy koncert alapján készül el a majdani CD vagy több koncert anyagából lesz összeállítva, mindenesetre nagyszerű a hír szerintem;

- aztán megtudtuk azt is, hogy a „XV. századi vándorok” zenéje is már nagyon régi: Attila elmondta, hogy ezt a zenét ő tkp. már 1980-’81 tájékán megírta, de csak ’98-ban kerülhetett lemezre, az első szólólemezére (azt viszont már sokszor emlegette Attila a koncerteken, hogy a „Poseidon” a legrégebbi számuk: ezt Naszádi Gáborral közösen még gimnazista korukban írták)

- a koncert előtt félfüllel mintha azt hallottam volna (Király Lóri mesélte az előttem ülő ismerőseinek), hogy terveik szerint a későbbiekben 2 havonkénti rendszerességgel lépnek majd föl ezen a helyen…, de erről Attila végül is nem tett említést a koncerten. Az ötlet nem hangzik rosszul: jó kis klubélet alakulhatna ki és végre nem kéne sok-sok hónapot, akár 1 évet is várni egy következő koncertre! Persze, hogy aztán Attila idejébe ez hogyan fér bele a munkája mellett… Majd meglátjuk.

Amiről most esetleg elfelejtettem írni (amilyen szita az agyam, biztos elfeledkeztem pár dolgot megemlíteni), meg részletes track listával majd később jelentkezem.

Bár a technika kicsit cserben hagyott engem ma: az esti koncert 60. perce táján leállt a felvételem, fogalmam sincs, miért. (Azt hittem, az elem merült le idő előtt, de nem; az MD-walkman-em is rendben működik, a lemezzel sincs semmi baj szerencsére és hely is volt még rajta bőven – amit addig fölvettem, azt le is játssza rendesen. Sajnálom nagyon, hogy nem sikerült végig megörökítenem ezt az igazán remek hangulatú koncertet!)

A koncert után Attilától nevetve megkérdeztem, hogy mit tud NOAB-ügyben: ő is már csak nevetni tudott ezen a pech-sorozaton, de azt mondta, hogy pénteken már egy jó (!) füzetet látott Robi kezében, úgyhogy talán hétfőn vagy kedden már tényleg…

Ja, és Robinak még délután elküldtem a mail-t; kíváncsi vagyok, válaszol-e nekünk…

Előzmény: lokomotivum (1007)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.03 0 0 1015

Sajnos, most nem tudok információval szolgálni :o(

Ahogy írtam is lentebb, erről a Noab-novelláról én is csak tavaly áprilisban értesültem. Úgyhogy fogalmam sincs, miről szól Robi novellája, mi a cselekménye stb.

Annyit tudok csak, hogy ez teljesen kész volt és Robi többszöri költözései során valahogy nyoma veszett... Szerintem mindannyian jártunk már hasonlóan: nekem eddig 2 nagy költözésem volt és emlékszem dolgokra, amik régen megvoltak, most meg már sehogyse találom... - pechünkre Robi novellája is erre sorsra jutott.

De annyit tényleg megtehetek, hogy mail-ben Robitól megkérdezem.

Na, befejezem, mert aztán megint lecsúszom Attiláék koncertjéről!

Előzmény: lokomotivum (1014)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.03 0 0 1014

"...rá kellett döbbennie, hogy az évek során elkallódott ez az anyag"

Magyarul ezt a novellát valamilyen szinten elkészítette, talán teljesen készre írta, de arra nem kerített sort, hogy megpróbálja kiadatni? Gondolom ha valami kiadónál ott lenne egy példány máris könnyebb lenn a dolog. Mivel a hozzászólásaidból következik, hogy személyes jó kapcsolt fűz az együttes tagjaihoz, szépen kérlek ha tudod pár szóban írd le ki is Noab, milyen korban, mely helyszínen játszódik a történet. Ha ez így nem megy ugye nem nagy kérés, hogy próbáld egy kicsit Robit kikérdezni róla! :-))

Tudom azt a lovat ütik amelyik a legjobban húz, azt hiszem a többiek nevében is hozzád fordulok, ugye azonnal értesítesz minket ha megjelenik a Noab!!!! Mert hát kihez is fordulhatnék? Fiúk, lányok azért ha másnak is van erről információja azonnal írja meg, a lényeg, hogy minél előbb tudomást szerezzünk a lemez megjelenéséről.

Előzmény: cirrocumulus (1013)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1013

Hú, azt hittem, már írtam róla...

Jó sokáig számomra is egy misztikus valami volt a Noab számcím, de valahogy sose kérdeztem rá, hogy ki vagy mi is ez a Noab...; ők meg a koncertjeiket sosem emlegették.

Aztán tavaly áprilisban Robi elmesélte, hogy réges-régen írt ő egy novellát, amiben a főszereplőt hívják Noab-nak, és e novella alapján készült maga a szám is.

Robi eredeti terve az volt, hogy ez a novella a NOAB CD melléklete lesz, de hosszas keresgélés után rá kellett döbbennie, hogy az évek során elkallódott ez az anyag.

De még nem tett le róla, hogy újra megírja ezt a történetet...

Előzmény: Törölt nick (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1012
Lehet, hogy tudnom kellene, de sehogy nem ötlik be : Ez a NOAB szócska végülis mit jelent ?
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1011

A tömeg majd a Lajcsira fog özönleni -bár azt hiszem leginkább erre van igényük- Attiláékra pedig ki megy el?

Hál' Istennek a két program nem is esik egybe, mire Lajcsi elkezdi (20h), Attiláék már a másik koncertjükbe vágnak bele az 5Égtáj-ban :o)

Előzmény: lokomotivum (1007)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1010

És ugye Bogdán Csaba kilépett az Első Emeletből ? Nem ütötte meg nagyon magát ? :-) De ugye a CD-t nem vitte magával és nem törte össze ? :-)

...

U.i.: Bocs a képzavarokért, de oly' jól esett !

Előzmény: cirrocumulus (1009)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1009
Ha azt vesszük, hogy a 2. emeleten dolgozom és a CD az 1. emeleten van... :o))
Előzmény: Törölt nick (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1008

csak 1 emelet választ el a NOAB zenéjét tartalmazó CD-től

Csak nem az Első Emelet ?

;-)

Előzmény: cirrocumulus (1003)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.02 0 0 1007
Kötözködni akarok a szervezőkkel! A programfüzet fő lapján halvány utalást sem látunk a Kollár-Naszádi Projektre. az úgy eldugva a gyermeksátor programjai közt szerepel. Persze a gyerekek már otthon lesznek , és kit fog érdekelni egy gyereksátor esti programja. A tömeg majd a Lajcsira fog özönleni -bár azt hiszem leginkább erre van igényük- Attiláékra pedig ki megy el? A szentendrei fellépésükről olvasottak alapján tudom szüségük van a zenéjüket befogadó hálás közönségre. Hál Istennek van egy kultútéren meg amúgy mindenben tájékozott társunk (na vajon ki az?) aki rendszeresen felhívja a figyelmünket a jelentős eseményekre. Tudom nagy dumagép vagyok és csak magyarázom a bizonyítványom, de nem tudok elmenni a koncertre, mert este van vége és akkor már képtelenség Bükre hazajutni, az éjszakai állomási csövezésből meg már valahogy kinőttem. Szóval mi marad? Bízzunk abban, hogy kedvenc koncerlátogatónk megtalálja a módját, hogy ott legyen - meg reméljük sokan mások- és aztán majd beszámol nekünk.
Előzmény: cirrocumulus (1006)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.01 0 0 1006

Kis érdekesség: ha megnézitek, a két hivatkozott honlap hogyan harangozza be Attiláék szombati koncertjeit - látható, hogy micsoda hivatkozási alap lett a SOLARIS név!

Pedig csak 1 szem Solaris-tag van a Naszádi-Kollár Projekt tagjai között, mégis a budafoki fesztivál programjainál így említik őket:

18.00 Naszádi–Kollár Projekt (a volt Solaris zenekar) ,  

az 5Égtáj Kávézó program címszavánál pedig egyenesen ezt olvashatjuk:

Jelenleg nyári szünetet tartunk. Szeptember 3-án, szombaton nyitunk.
Ezen az estén lesz a Solaris együttes koncertje, 19:00-tól. Tavaly ez volt az egyik legjobban sikerült koncertünk, úgyhogy valószínűleg idén is nagy élmény lesz - ha csak tudsz, gyere el!

Amúgy a kezdési időpont nem is jó, mert 20h-kor lesz a kezdés, hisz 19h-kor még épp csak befejeződik majd a budafoki koncert :o)

Előzmény: cirrocumulus (1004)
lokomotivum Creative Commons License 2005.09.01 0 0 1005
Jó, hogy megírtad már ezt a hozzászólásodat, hiszen a Tőled kapott koncertfelvételek egyikén szerepel a Noab és egy bizonyos tételt azonnal felismertem rajt, és beszélni akartam róla, de így inkább hallgatok, nem lövöm le a poént. Egyébként csak annyit, hogy elsőre milyen fordítottan gondolkodtam: lám a Noabban felhasználták X szám részleteit, aztán később döbbentem rá, hogy ez fordítva igaz mert a Noab volt a régebbi alkotás, csak kiadásban nem jelenhetett még meg.
Előzmény: cirrocumulus (1003)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.01 0 0 1004

Kollár Attiláéknak most szombaton, szeptember 3-án két koncertje is lesz!!!

A napokban az egyik metrókijáratnál a kezembe nyomták a XVI. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál programfüzetét, amelyben örömmel fedeztem fel a programok között, hogy szombaton a Naszádi-Kollár Projekt is fellép a „Szőlőskert Gyermeksátor” szombati programjai keretében 18 órakor.

Attilától nemrég kaptam az értesítést, hogy valóban fellépnek, de nem a N-K Projekt, hanem a Naszádi-Kornis-Kollár trió játszik majd, kb. 50-60 percet este 18 órakor!

térkép A helyszín térképe:

a koncert a Budafok–Tétény Általános Ipartestület székháza előtt (XXII. Mária Terézia u. 60.) lesz.

A másik koncert pedig nem sokkal ezután lesz: ismét az 5Égtáj Kávézóban, este 20 órakor, de ott már kiegészül a csapat az új tagokkal, Király Lóránttal és Őry Tamással, vagyis itt már a Naszádi-Kollár Projekt játszik majd (bár Szirtes Edina, sajnos, ezen a koncerten nem tud velük játszani, mert több helyen is fellép aznap).

A cím: 1011 Budapest, Fő u. 31. - Szilágyi Dezső tér 1.
(A Batthyány tértől a Lánchíd felé 1 perc, bejárat a Fő utcáról)

Attiláék szeretettel várnak mindenkit a szombati koncertekre, aki érdeklődik a Musical Witchcraft zenéje és a zsoltárfeldolgozások iránt!

cirrocumulus Creative Commons License 2005.09.01 0 0 1003

Sikerült szereznem 1et a hibás borítóból - néhol fejjel lefelé, de jellemzően össze-vissza vannak összeillesztve a füzet oldalai.

Azért ehhez már tényleg "tehetség" kell a nyomda részéről!

Képzelem, szegény Solaris-tagok mit szóltak, amikor ezt megtudták...

Ennyi küzdelem meg halasztódás után még ez is... - ez már Murphy a köbön!

Viszont attól tartok, ezt az egészet nem lehet kijavítani, csak újra nyomni. Az meg kész lesz vajon 1 nap alatt?

Hát... én is kétkedve hallgattam tegnap Gergőéktől ezt az információt: hogy mára már pótolná is a nyomda, amit elrontott?? Elég elképzelhetetlennek tartom én is, úgyhogy jobb, ha nem éljük bele magunkat a jövő hétfőbe...

...én nem sokat tudtam a régi Solarisos időkről, a Nostradamus volt az első albumom, és mint a rák, haladok visszafelé....

Megéri! A következő archívnál már egyenesben leszel :o)

Nagyon tetszik az egész dizájn - minden zöld, ahogy az első archívon kék volt. Egy csomó érdekes story van benne, nem bírtam letenni (persze, nem is lett volna könnyű, annyira kaotikusan jönnek egymás után az oldalak!).

Ne csigázz minket, már így is pattanásig feszülünk mindannyian!!!

(Ráadásul, ha belegondolok, hogy csak 1 emelet választ el a NOAB zenéjét tartalmazó CD-től...; sőt, az előbb egy pillanatig a kezemben is tartottam ezt a CD-t! Hát, égette a kezemet rendesen! Eléggé borsódzik a hátam ettől a helyzettől, de még régen megfogadtam magamnak, hogy csak a megjelenése után hallgatom meg én is, ezt így tartom korrektnek.)

A borító-szöveg alapján baromi kíváncsi lettem viszont a Noab-ra (mármint magára a számra!), csak cirrocumulus információ-morzsáiból ismertem eddig. Idemásolok nektek pár bekezdést a Noabról szóló passzusokból...

Hát, igen - sajnos szavakkal semmilyen zenét nem lehet visszaadni, a Noab szám összetettségét és nagyszerűségét meg végképp nem! Biztos vagyok benne, hogy mindegyikőtök számára nagy felfedezés lesz, igazi élmény!

Amire Csaba lentebb célzott: ha végre meghallgathatjátok ezt a számot, majd tényleg lehet találgatni, mely későbbi Solaris-számokban használtak fel a Noabból részleteket...

1.) Noab -

Csabi:

Ennek a Solaris-korszaknak a legjelentősebb alkotása volt a Noab. Mai szemmel nézve, kb. két lemeznyi zenei ötlet volt ebben az egyetlen kompozícióban! Mondjuk, a hossza sem volt átlagos. Aki ismeri a Solarist, annak pedig számos meglepetést is tartogat: olyan, későbbi alap-Solaris lemezek nyúltak vissza hozzá, mint a Marsbéli Krónikák, a Los Angeles 2026 vagy a Nostradamus. Mindegyikben fölismerni azokat az ötleteket, amelyek eredetileg a soha-meg-nem-jelent Noab-lemezre születtek! ....................

Előzmény: mozibusz (1002)
mozibusz Creative Commons License 2005.08.31 0 0 1002

Sikerült szereznem 1et a hibás borítóból - néhol fejjel lefelé, de jellemzően össze-vissza vannak összeillesztve a füzet oldalai. Ám a hossza nem semmi - 20 oldal!

És számomra rohadt érdekes, igaz, én nem sokat tudtam a régi Solarisos időkről, a Nostradamus volt az első albumom, és mint a rák, haladok visszafelé....

Nagyon tetszik az egész dizájn - minden zöld, ahogy az első archívon kék volt. Egy csomó érdekes story van benne, nem bírtam letenni (persze, nem is lett volna könnyű, annyira kaotikusan jönnek egymás után az oldalak!).

Viszont attól tartok, ezt az egészet nem lehet kijavítani, csak újra nyomni. Az meg kész lesz vajon 1 nap alatt?

A borító-szöveg alapján baromi kíváncsi lettem viszont a Noab-ra (mármint magára a számra!), csak cirrocomulus információ-morzsáiból ismertem eddig. Idemásolok nektek bár bekezdést a Noabról szóló passzusokból:

1.) Noab -

Csabi:

Ennek a Solaris-korszaknak a legjelentősebb alkotása volt a Noab. Mai szemmel nézve, kb. két lemeznyi zenei ötlet volt ebben az egyetlen kompozícióban! Mondjuk, a hossza sem volt átlagos. Aki ismeri a Solarist, annak pedig számos meglepetést is tartogat: olyan, későbbi alap-Solaris lemezek nyúltak vissza hozzá, mint a Marsbéli Krónikák, a Los Angeles 2026 vagy a Nostradamus. Mindegyikben fölismerni azokat az ötleteket, amelyek eredetileg a soha-meg-nem-jelent Noab-lemezre születtek! ....................

Hiába kanyarodtunk el az idők folyamán az eredeti stílustól egyéb zenei produkcióinban, szerintem meghatározó és felismerhető a Solaris-os  alkotóműhely közös kiindulópontja és stílusjegyei.

Robi:

A Noab egy igazi concept-album A oldala, aminek a story-ját is megírtam. Története volt a dolognak. És ma - a régi anyagok válogatása közben - sajdult bele a szívünk igazán: milyen nagy kár, hogy ezt annakidején nem vehettük fel stúdióban! Hogy nem jelenhetett meg, mint a Solaris első albuma! Bevallom, ma is nagyon tetszik az egész.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!