Neeeem... meg elotte vettem egy kevesebb expos, garis D800e-t es a D800-at utolag eladtam. 2900-ert vettem masfel eve vagy, hogy es ugyanannyiert adtam el. Nem megalomania, de ha adott a lehetoseg akkor miert ne? Az "E" jobban tartja az erteket. :)
elnézést, ha ez nagy hülyeség, rendkívül rutintalan vagyok, de emellett nem tudok úgy elmenni, hogy ne kérjem ki a nálam tapasztaltabb nikonosok véleményét:
szóval bárki vett már tőle? hallott ilyesmiről? mi lehet a dolog mögött? /több, mint gyanús/
Jó lenne itt a D800 ,,hibajegyzékét" folytatni. Ebből szerezhetnénk legtöbb használható információt, hiszen nyálas reklámízű ismertetők bőven fellelhetőek a neten. Az is megeshet hogy valami nem is igazi hiba, hanem egy fotóstárs más módon használja a gépét, és így megoldotta a problémát.
Máris írok még egy gondot:
Ha a második kártyára biztonsági JPG mentést teszünk, munkaközben törölgetve a selejtet, a RAW ból a leselejtezett kép törlődik, a JPG -ben megmarad. Az ügyfél választ a JPG ből, és olyat kér ami már nem is létezik..... Ja tudom ez is olyan mint a nyakpánt, eddig is így volt....
Ha még abban a helyzetben vagy, hogy kezedben mindkettő, valami éles objektívvel 5.6-8 rekesz körül készíthetsz valami élességteszt fotót. Érdekes volna ide egy x20 körüli nagyítással egy részletkivágást feltenni.
Most meg megvan mindketto. Gyakorlatilag D800 arban kaptam meg a D800e-t. Szerintem abszolut nincs nagy kulonbseg, de ha kb 30ezer forintnak megfelelo helyi volt az upgrade, akkor miert ne. :) Lattam meg egy eladot, 300 expos D800e, vata uj eredeti MB-D12, plusz akku es RRS L-Plate kb 615k forintert. Viszont az nem garis, szerintem hong-kongi beszerzes lehet.
Ja talan annyi, hogy nekem mind a D800, mind pedig a D800E balfokusz-problemas volt. A Nikon Szingapur 3-4 nap alatt helyrehozta gariban. Szerencsere idekoltoztek a mi irodahazunkba egy emelettel alank :)
Azért az mindenképpen hiba, hogy nincsen eredeti Nikon csere mattüveg. Mikroprizma, mérőék, és/vagy hosszabb fókusztávolságokhoz optimalizát üvegek. Ez mindenképpen hiba. Egy 1995 ös, szóval az előző évezredből számazó Contax 645-nek bizony jobb a mikroprizmás keresője. Ha ott az AF dolgozik, az a mikroprizmán látszik. :)
Különben a D800 AF-je különösen jó, akár azt is mondhatom, kitűnő.
Azért nem adtam fel, hiba biztos van még, és meg fogom keresni! :)
Sose próbáltam. Eleve a manuális fóluszálással sem foglalkozom. Most hétvégén a Prakticámmal lőttem hármat, ez minden manuális fókuszálási igényemet kielégítette.
Viszont mióta megvan a makró, és bevetettem az f22-t, szembesülnöm kellett azzal, hogy koszos az érzékelőm.
Igazából egy dolog zavar talán egyedül az elmúlt 15 hónap alatt: a LiveView módú fotózás (szerencsére ritkán használom) nagyon lassú. El nem tudom képzelni, mit csinálnak ilyenkor a mókusok odabent... :-)
Az ergonómiája nagyon példás, az akku nekem nem vészes, van máááásik. A pánt valóban lehetne szolidabb.
Az előző Sony Alpha A700 pántján volt egy kis műanyag csat, amire rá lehetett tennni a vakusín borítót, meg a szamkagyló borítót, ha az ember levette. Itt ez nincs...
Más hibát is lehet említeni. Ha már egyszer kívánságra van hangjelzés, akkor akkor miért nem lehet ezt úgy beállítani, hogy segítse a manuális élesreállítást? Vagy néktek sikerült?
Én se nagyon tudok gizdább dolgot megnevezni ezekkel a gépekkel kapcsolatban, mint a típust a nyakpántról a térbe vetíteni, na de hát a cégek érdekei így kívánják, hát legyen, nekem mindenesetre egyedi pántom van, a gyári meg pihen bontatlanul a celofánban.
Amit még a gép "szemére lehet vetni", az a fokozottabb energiahasználat, ami azt jelenti, hogy egy akksival már csak a fél világból lehet kimenni, igaz, a videózás tényleg szíjja rendesen a töltést. Na de ezért van a pótakku, személy szerint csak gyárit vettem.
,,Ahogy olvasgatom itt ezt a topikot, nem nagyon látok D800-atgyalázó hozzászólást."
Ezen ne múljon.... :) Először is a vállpánt vacak. Ha már valaki vesz egy ilyen gépet, ne nézzen úgy ki, mint egy cirkuszi hirdetőtábla. Zavaró, hivalkodó rajta a D800 felírat.
Valóban megneheziti a gyors munkát a RAW. Ezért inkább a szériamukákat JPEG-ben fotózom, pontos fénymérésel, egy kis kontraszt meg egy kis szaturációt még a
gépen rányomok. Minimális az utómunka. Az élességgel nekem semmi gondom nem volt.
Közel másfél éve használom, 23k körüli képet készítettem vele. Szeretem. Ami kissé zavaró, az a 40 MB méretű képméret, mármint raw-ban, én csak azt használom.
Majd lesz, aki leköpködi valamelyik oldali autofókuszát, meg ilyesmik, én ám semmi rosszat nem tapasztaltam vele.