Keresés

Részletes keresés

magyar szurke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 29
Nekem van velemenyem, hogy miert, de az nem pozitiv a tuntetokre. Roviden az IMF szerepet, erejet, s a gazdasag tv-eit nem erto csoportok, s az o erzeseiket meglovagolo populista "vezerek" miatt tort ki.

A dolog rákfenéje a megtermelt jövedelmek és adók elosztásában rejlik. Lehet kevesebből is jobban élni sokaknak, ha másképp, más preferenciák mentén osztogatunk és fosztogatunk :)

Az nem ugy van, hogy egyszeruen mashogy osztogatunk, s akkor jobb lesz a szegenyeknek. Ha pl. felemeljuk az adokat, akkor kevesbe lesz versenykepes az orszag, s kevesebbet lehet elosztani. Hosszu tavon a szegenyek is rosszul jarnak.

Előzmény: Antisystem (26)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 28
Haliho!

Végülis el tudtad olvasni azt a cikket a tar.hu-n?
Pont erről van benne szó...

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (27)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 27
Egy ev alatt 9%-al nott az adossag a GDP-hez kepest. Meg 2-3 ilyen ev, s komoly gondjaink lesznek, ezert tartom hangulatkeltonek az ilyen topikokat. Kivancsi vagyok, hogy Antisystem mennyire fog orulni, ha 3 ev mulva megint egy Bokros csomagot kell bevezetni a jelenlegi kormany politikaja miatt? Az nem a szegenyeknek fog fajni, nem sokkal jobban, mintha a felelotlen koltekezest most hagynank abba?

Szerintem egyébként akkor volt rá szükség, ha elfogdajuk, hogy itt kapitalizmusnak köll lennie...különben ment volna másképp is.

Kulonben sem ment volna maskepp, mert nem lettunk volna fizetokepesek, s ez nemcsak a tokearamlas, hanem az importot, s vegeredmenyben a termelest is ellehetetlenitette volna. Hja bizony meg a szocializmusban sem gyoztuk le a gazdasag alapveto tv-eit, azok olyanok, mint a gravitacio.

Előzmény: Antisystem (18)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 26
Nézd, ucso vitánkban én böcsülettel megkérdeztem, hogy tudod-e min tört ki a prágai háború, oszt Te nem mondtad azóta se, hogy "tudom" illetve "nem tudom"
Most meg éppen ott vagyunk :)
A dolog rákfenéje a megtermelt jövedelmek és adók elosztásában rejlik. Lehet kevesebből is jobban élni sokaknak, ha másképp, más preferenciák mentén osztogatunk és fosztogatunk :)

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (25)
rtsrulez Creative Commons License 2003.05.09 0 0 25
Nyilvan nem tudom mivel van bajod amig le nem irod :-)

De nem is ertem hogy kepzeled azt, hogy a gazdasag az nem no (vagy csak alig), a fizetesek meg nonek szepen tovabbra is.... Lehet azt is, de akkor a munkanelkuliseg is el fog indulni az eg iranyaba, megtekinteni a sztratoszferat :-(((

Előzmény: Antisystem (17)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 24
Fenéket, magánzom. A dolog nem pénz kérdés, az elv nem árucikk.

ÜdV

Előzmény: elemes (22)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 23
Valszeg kevésbé, de legalább őket is érintette, nem a szegény szegényedik, a gazdag meg gazdagszik fajta volt. Optimum _AHHOZ KÉPEST_

ÜdV

Előzmény: elemes (21)
elemes Creative Commons License 2003.05.09 0 0 22
köszi, a mostani kormányt változatlanul jobban kedvelem az elődjénél

ezek szerint kaptal az 50% beremelesbol?

Előzmény: Antisystem (15)
elemes Creative Commons License 2003.05.09 0 0 21
a Bokros csomagnak volt egy nagy előnye az összes többi hasonlóval szemben, hogy legalább nem diszkriminatív módon volt szivatás

igen, csak a vagyonos retegeket kevesbe erintette, a vagyon nelkuleket meg fokozottan, de egyebkent tenyleg borszinre vallasra stb tekintet nelkul dobta meg az inflaciot :-D

Előzmény: Antisystem (18)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 20
Csurkista a túrót, kedves Elemes. Ez prágai-genovai vonal :)

ÜdV

Előzmény: elemes (19)
elemes Creative Commons License 2003.05.09 0 0 19
Nem ismerek rad.
Mi ez a csurkista vonal?
Előzmény: Antisystem (-)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 18
Nézd, a Bokros csomagnak volt egy nagy előnye az összes többi hasonlóval szemben, hogy legalább nem diszkriminatív módon volt szivatás. Ez tagadhatatlan. Szerintem egyébként akkor volt rá szükség, ha elfogdajuk, hogy itt kapitalizmusnak köll lennie...különben ment volna másképp is.

ÜdV

Előzmény: W.Post (16)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 17
Mint tudod kedves rtsrulez, az IMF által képviselt gazdaságpolitikával vannak súlyos bajaim, ugyanis az törvényszerűen mindenhol a társadalmi olló nyílását eredményezi.
Úgyhogy másfajta megoldásokat szeretnék a fennálló problémára, amit hiánynak hívnak.

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (14)
W.Post Creative Commons License 2003.05.09 0 0 16
Nem csak az IMF bírálja a kormányt. Szerettétek, védtétek a Bokros csomagot is, most megint megkaphatjátok.:Đ

Békesi: azonnali gazdaságpolitikai fordulat kellett volna

Meglehetősen élesen bírálták a kormány gazdaságpolitákát a Pénzügykutató Klub csütörtöki vendégei: Petsching Mária Zita, Antal László és Békesi László egyetértettek abban, hogy a magyar gazdaság nem áll fenntartható növekedési pályán, és hiányolták a választások után szerintük elmulasztott gazdaságpolitikai korrekciót.

A Medgyessy-kormány folytatja elődje túlköltekező gazdaságpolitikáját, és ezzel tovább rontja a versenyképességet - véli Békesi László, a Horn-kormány volt pénzügyminisztere, aki szerint az új kormánynak egy azonnali gazdaságpolitikai fordulatot kellett volna végrehajtania. A szakember kritikusan szólt a kampányígéretek rigorózus végrehajtásáról, és hiányolta az állami kötelezettségvállalások felülvizsgálatát. Békesi László érthetetlennek nevezte a strukturális reformok nélkül végrehajtott 50 százalékos béremelést, de elismerte, hogy a gazdaság növekedési üteme enyhén emelkedik. A közgazdász ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedés mögött a lakosság eladósodása, az emelkedő bérek hatására bővülő kereslet és a túlköltekező költségvetés áll.

Békesi László hiteltelennek nevezte a jegybank monetáris politikáját, amit azzal indokolt, hogy az MNB csak a választások után figyelmeztetett a túlköltekező költségvetési politika veszélyeire, és merev egyoldalú kamatpolitikájával hozzájárult a versenyképesség csökkenéséhez. - Semmilyen inflációs veszély nincs jelenleg a gazdaságban, és az infláció mértékének csökkenése sem a szigorú monetáris politika, hanem a csökkenő olajárak és a fokozódó nemzetközi verseny miatt következett be - tette hozzá.

Erőteljes változtatás nélkül az EU-csatlakozás lélegzethez juttatja a magyar gazdaságot, de nem javít a versenyképességen, és ez hosszan elnyúló stagnáló állapotba szoríthatja a gazdaságot - véli Békesi, hozzátéve: 2004-2005-ben jelentős váltásra van szükség annak érdekében, hogy a magyar gazdaság felzárkózzon az unióhoz. Ennek egyik fő sarokpontjai - a szakember szerint - a bérfejlesztések radikális visszafogása.

Antal László közgazdász, a Pénzügykutató Klub vendégeként abszurdnak nevezte, hogy ma a vállalati szektor a nettó megtakarító a gazdaságban, és kritikával illette a kormány lakástámogatási rendszerét. A szakember ugyanakkor elismerte, hogy az Európai Monetáris Unióhoz történő gyors csatlakozási szándék jelzi, hogy a gazdaságpolitika irányítói is változtatásokra törekszenek.

Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa szerint ma már a 3,5 százalékos idei gazdasági növekedési előrejelzés is túlzottan optimistának tekinthető. Petschnig Mária Zita felhívta a figyelmet arra, hogy az ipari termelés az elmúlt időszakban folyamatosan lassult, és kritikával illette, hogy a beruházások is kizárólag állami megrendelések hatására nőttek. Az export növekedési üteme soha nem látott mértékben csökkent, és az ország tőkevonzó képessége tovább mérséklődött - hangsúlyozta a kutató.

(MTI)

Előzmény: Antisystem (7)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 15
hát tessék, nesze neked 100 nap.
éjjé meg belőle!
- köszi, a mostani kormányt változatlanul jobban kedvelem az elődjénél. De ettől még az IMF lehúzhatná magát...

ÜdV

Előzmény: bad100 (9)
rtsrulez Creative Commons License 2003.05.09 0 0 14
Most mi baj van ezzel? A szocik elkezdtek koltekezni a vakvilagba, eleg egyertelmu hogy ennek elobb utobb meg lesz a hatulutoje. Az IMF most erre felhivta a figyelmet.
Erre te az IMF-t szidod. Nem inkabb azokat kene akik a szarsagot csinaltak, szortak (szorjak) a penzt ketmarokkal?

Nem a rosz hir hozojat, hanem az okozojat kene megagyabugyalni....

bad100 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 13
erkölcs.
Előzmény: Antisystem (10)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.09 0 0 12
Ejnye! Hát félre tetszett érteni?
Előzmény: W.Post (5)
bad100 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 11
sorosnál is? :-)
Előzmény: Antisystem (7)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 10
A témában indifferens. Nem attól lesz Mari néninek olcsóbb a patikaszer, ha a miniszter kevesebbet keres párszázezerrel.

ÜdV

Előzmény: W.Post (8)
bad100 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 9
dehát ő eszt akarta!
még a KGBvel is megküzdött......

hát tessék, nesze neked 100 nap.
éjjé meg belőle!

Előzmény: Antisystem (4)
W.Post Creative Commons License 2003.05.09 0 0 8
Még időben felemelték a saját fizetésüket, értük már nem kell aggódni.
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 7
Itt az IMF-et kell fikázni, spec a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy az IMF mit pammog. Pláne, hogy nem csak Magyarországon teszik...

ÜdV

Előzmény: fertozott (6)
fertozott Creative Commons License 2003.05.09 0 0 6
Én is úgy látom, hogy szinte az egész kormány nyomorog !
Alig loptak még eddig !
W.Post Creative Commons License 2003.05.09 0 0 5
Az IMF jobbról osztja az észt?:Đ
Előzmény: kis pimasz (2)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 4
És? Nekem úgy tűnik, hogy most az IMF éppen a Medgyessy-kormányt kritizálja. Neked nem?

ÜdV

Előzmény: bad100 (0)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3
Na ja, a téma ilyen szempontból kényes...ezért kell megvitatni...

ÜdV

Előzmény: kis pimasz (2)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.09 0 0 2
De jó, hogy már megint osztják azt a nulla észt jobbról ...
Antisystem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1
dühömben még a linket is elszúrom...

Itt a cikk

ÜdV

bad100 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 0
péter sokat harcolt a KGB ellen, akik a szomszéd irodában voltak, hogy ezek tanácsot adhassanak neki..... bizony!úgybeszéjjé!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!