szóval az történt, hogy az audiogalaxy-n, ahonnan szoktam letölteni számokat, Alanis Morissette-él találtam egy Black Velvet c. számot, amit végülis nem is ő énekel...
Szerintem nem dolgozta fel a One Of Us-t, miért is tette volna? Több kategóriában is Grammy-riválisok voltak '96-ban, együtt robbantak be a köztudatba (bár kétségkívül Alanis nagyobbat szólt).
aha
azt már vki megmondta, hogy a One of us-t feldolgozta, és azt nem tudom, hogy a Black Velvetet is vajon?
az ő neve alatt töltöttem le, de kicsit gyanús...nem vagyok biztos benne, hogy az az ő hangja :)
ha a cimlapon levo #20 Hungary szovegre gondolsz az csak azt jelenti, hogy a magyar lemezeladasi listan a 20. helyen van ;)
(tour date-eket nem talaltam)
Ez szerintem csak az új album eladási listája országok szerint. Ezek szerint a Magyarországon a megjelenés utáni első héten a 20. volt. De azért nem bánnám, ha megcáfolna valaki és kiderülne, hogy én olvastam rosszul... :)
Sprint: köszönöm a címet!
Március 14-én Alanis Morissette nap az MTV-n 2002-03-13 12:17:55+01
Alanis Morissette új lemezének, az Under Rug Swept-nek megjelenése alkalmából február 4-én fantasztikus lemezbemutató klubkoncertet adott a rajongók és a média számára Milánóban, melyet a Music Televsision rögzített, és amely március 14-én kerül adásba, az Alanis-nek szentelt nap keretében.
A koncertfilm 19.00-kor kezdődik, azt követően pedig 21.00-tól a Behind the Music című műsorban interjút láthatunk az énekesnővel, 23.00-tól az 1999-es MTV Unplugged koncertet eleveníthetjük fel, a nap zárásaként pedig megnézhetjük az A. M. Top Tent.
--
Csak azt nem írják, hogy melyik MTV-n. Gondolom az európain.
Gyönyörű ez a Mercy című szám, de meg kell valljam, egy büdos szót nem értek belőle :(. Egészen a végéig élt bennem a gyanú, hogy nem is magyar, csak valami halandzsa, kevésbé igényes közönségnek szoktak ilyet elkövetni világzene néven vagy valami ilyesmi, de ez nem fért volna össze az Alanisrólről alakult képemmel. A legvégén aztán ez a "de mindenki vagja/varja, .... senki" azért meggyőzött. Meg közben ezek a "senki", "mindenki" foszlányok. Ha nem ő írta, van rá némi esély, hogy a szövegtöredékekből megtaláljuk az eredetit. Próbálkoztál már valamilyen audioprogrammal kiemelni az éneket?
Egy Alanis fórumot képtelen vagyok szó nélkül ott hagyni :). Szóval nekem is nagyon bejön a zenéje, nem mellékesen a személyes varázsa, ahogy benne él minden számában.
Az új albumról nekem egyébként - mostani hangulatomban - a That Particular Time teccik a legjobban. Épp most gondoltam rá, hogy lefordítom magamnak a szöveget (legalább tudjam már, miről énekel ilyen gyönyörűen, hogy teljesen befordulok tőle), a szövegkeresés közben találtam meg ezt a fórumot is. A szöveg még nincs meg, de ennek a fórumnak megörültem.
Egyébként abban az MTV-s cikkben, amiben arról írnak, hogy AM magyarul énekel, egy megjelent albumról van szó, ha jól értem. Ha valaki esetleg meg tudja szerezni az anyagot, hálás lennék érte. Eddig úgy tudtam, hogy nem beszél magyarul és nem különösebben foglalkoztatja a magyar származása sem (nem mintha ennek bármennyi jelentősége volna).
ÉLjen. Ma vettem Joining You maxit. Rajta a Melancholy Mix, These Are the Thoughts (megjegyzem, nekem az Unplugged verzió jobban bejön) és a Thank U BBC Live.
Meghallgattam a két számot, megérteni viszont nem sokat sikerült belőlük... Az is baj, hogy bezavar még pl. a zene meg vmi másik figura, aki még énekelget mellette.
Tudja vki, hogy a What if God was one of us c. számot eredetileg Alanis Morissette énekelte, vagy ez már vmi feldolgozás általa?
Hát, mitmondjak, elég érdekes, én még nem nagyon értem a szöveget (csak egy pár szót), de lehet, hogy idővel sikerül kisilabizálni a dolgot...hallgassátok meg, érdemes!:-)
Először is köszi az infót, én is rákerestem a számokra az audiogalaxyval. Egy csomó olyan számot is találtam így tőle, amik elég ismeretlenek voltak a számomra...de lehet, hogy én nem vagyok eléggé kiművelve még Alanis Morissettből :)
Vajon máshol nem is fog megjelenni ez a maxi, csak Ausztráliában? fura...
Sister Blister első hallásra nem rossz :) Viszont a Flinch két variációja között nem fedeztem fel sok különbséget...bár a live-ot is csak eccer hallgattam meg eddig.