Látom, ő lett a nagy kedvenc! :) Én is annyira szeretem, hogy már van is nálam, egy másik részén a kertemnek:) Egy kis pergolaszerű kapura tervezem felfuttatni, a másik oldalról pedig egy gyönyörű sárgát, a neve Goldener Olymp. De még csak tavalyi, ill. idei ültetesűek, nem nagy egyik sem. Ha szegények végre ki tudnak nyílni, hozom a képeket.
Ilyen még nem volt a világtörténelemben! Érdemes volt kimenni tegnap, mert a párom ma azzal az ötlettel állt elő, hogy egy elpusztult tujánk helyére rózsa kerüljön, méghozzá futó, hogy a kocsibeállónál lugast lehessen kialakítani:)) Megtette a hatását az a gyönyörő rózsa-alagút. Ő, aki úgymond "utálja a növényeket":) ilyen javaslatot tesz! Most gondolkodhatok azon, milyen fajta legyen. Jó nagyra növő kell, elég széles a hely.
Köszi az információt, addig gondolkodunk, hová is tehetnénk.
Tegnap is voltak finomságok, akkor azonban nem kívántuk a forró teát, mert sütött a nap, de a pogácsa finom volt. Ottó papa, aki mint alant írtam a vejem nagypapája és ennek a kertnek valamilyen formában a tulajdonosa, úgylátszik már ilyen modern vevőcsalógató módszerekkel él. Mi sajnos nem vagyunk olyanok, akik rögtön szaladnak egy kis protekcióért, pedig hát ismerjük is, nagyon kedves bácsi, tudtuk is, hogy van kertészete, de most is csak véletlenül jutott eszünkbe, hogy ez az a kertészet.
No hát mi is voltunk kint, az idő iszonyú, a kert gyönyörű. A kertészet vezetője nagyon helyes volt, mindenkit forró teával-forralt borral kínált. Beszélgettem vele, és azt mondta, hogy kb 2 hét múlva kapnak egy újabb rózsaszállítmányt és lesz benne Westerland is, akit érdekel. Ahogy valaki írta alább, nem hozták meg nekik a várt készletet, amiatt nem kicsit bosszankodtak. Én vettem egy Parade-ot, meg egy tő olyat, ami a bejáratnál virágzik (sötétbordó Othello.)
Szerintem, ha nincs kiállítás akkor is érdemes kiemnni, metr a kert tényleg mesés, hát ha még egy kicsit jobb idő lenne és nem tenné tönkre a virágokat az eső meg a szél.
Ja, arra nem reagáltam, hogy annyira lenyűgöztek a virágok, hogy nem nagyon nézelődtem, de bizonyos, hogy egy időben voltunk ott, nálunk én voltam a fényképész, ez is lefoglalt. Jó éjt!
Ennek a rózsának Törökbálint a neve, elnézést a tudatlanságomért, meg tudom, sok szó esett róla korábban, de azoknak a rózsáknak, amiknek magyar neve van, azok többnyire Márk Gergely rózsái?
Köszi, mindenképp megkérdezem őket. Meg "nagy bánatomban"(= tegnapi zuhogó esős napon) nézegettem az oldalukat, és a tájrózsáknak nevezettek közül el tudnék némelyeket képzelni itthon:)
Én úgy tudom, hogy csak azok vannak amik aweben is fel vannak tüntetve, de már ért meglepetés a Baumaxban, mert olyan rózsát vettem ami nem is volt. Futó La Sevillana. Egy levelet megér! Próba szerencse.
Azt nem tudod, hogy a Szőregi Áfész csak azokat a Meilland rózsákat szaporítja, amelyek a honlapjukon fenn vannak? Még mindig nem enged szabadon a Rabelais..., keresem, keresem, de még úgy érzem, nem jutottam közelebb a megoldáshoz:(