Az NB1.hu tudósítása
---
MTK-Mariopol 1-1
Buzsáky Illés alteregója
Korábban Illés volt az, aki, ha nem ment az MTK-nak, segített – mióta nincs Illés, Buzsáky vette ár ezt a feladatot.
Így volt ez szombaton is. A csapat ugyan nem játszott rosszul, akadtak helyzetei is, ennek ellenére a gólszerzés csak nem akart összejönni. A Mariopol ráadásul vezetést szerzett, így a magyarok futhattak az eredmény után. A szünet utáni cserék némi frissességet vittek a játékba, majd a hajrában Buzsáky 11-esből egyenlített.
Bognár György az első félidőben a
Hajdu – Mónos, Győri, Lambulic, Elek – Czvitkovics, Zavadszky, Buzsáky, Jezdimirovic, Madar – Branezac,
a másodikban a
Vlaszák – Győri, Lambulic, Elek – Madar (Zavadszky), Skoric, Lazic, Kanta – Czvitkovics (Buzsáky), Markovic, Juhász
összeállításban szerepeltette a csapatát.
---
Amit még hozzáfűznék:
1. Kb. 400-an voltunk
2. Jól indult a meccs, de az első félidőben sehogy sem tudtak betalálni. (Láttunk már ilyet tavaly tavasszal is...)
3. Többnyire szépen játszottak, de gólhátrányban nem értem miért kell öncélúan cselezgetni, tartani a labdát.
4. Illés és Smiljanic baromira fog hiányozni a Vasas ellen. A Győri, Lambulic, Elek védősor sajnos még nem eléggé összeszokott, a megfelelő csatárkettőst pedig nehéz lesz megtalálni.
5. Az "én kezdőm":
Hajdu - Győri, Lambulic, Elek - Mónos, Jezdimirovic, Füzi Á. - Zavadszky, Buzsáky - Czvitkovics, Markovic.
Oszinten szolva a regisztracios jotanacsok utan mar annyira nincs is kedvem hosszaszolni. Az MTK meg fogja nyerni a bajnoksagot(legalabbis remelem) de innen Franciaorszagbol is borzaszto olvasni a jatekosok adas-vetelerol, ami egyszeruen arcpirito. Tudom regi tema, es orulni kene annak, hogy most van egy eros MTKnk, de ez egy pillannatnyi allapot. Egyetlen egy kerdesem van: Miert nem tudott a Varszegi kimaradni ebbol az egesz Fradi-megmentesi akciobol? Garantaltan nem hagytak volna eltunni a szinrol a "nemzet buszkeseget", "mindannyiunk fradikajat". Vilagbotrany lett volna. Meg lehet nezni mekkora adossaga volt meg par evvel ezelott a Real Madridnak(mar bocs a hasonlatert) es most hol allnak(Varszegi nelkul).
Jo lenne olyan bajnoksagot nyerni egyszer amelyikben nem VG es nem a politika(lasd meg MFB)keveri a lapokat.
Innen Franciaorszagbol is: Gyerunk gyerekek, verjuk meg a Vasast, MINDOROKKE MTK!
Trokan Peter (Janos)
UI.: Voros Peti a Bekescsabanal Jatszott, majd Szegeden es ha minden igaz most Papan van a PELC-nel, Kozma mintha Kazinczbarcikara ment volna(de lehet hogy hulyeseg).
UI.2: In memoriam Hidegkuti Nandor, csak csatlakozni tudok az NS cimlapjahoz
szvsz nem lenne jó se Madar se Kanta csatárnak, mégpedig azért, mert túl alacsonyak... ez nem baj, ha szélsők és el kell lavirozniuk mindenki mellet, de ha pl. egy Salamon "méretű" védővel kell megbírkozniuk akkor nehézségek lennének...
amugy két jó játékosról van itt szó, azt azért ne felejtsük el! Bár az utobbi időben Csipa beadási teljesítményével abszolute nem vagyok megelégedve, ja és szögletet se tud rúgni... Kanta nagy tehetséd, de sajnos az utobbi időben (főleg Kriston után) már nagyon figyelnek a védők rá és eléggé aprítják...
MTK-t 50 éve szeretem.
/mióta a csipám kinyílt./
wizes.WG.w.
Ps.
Hidegkuti Bácsi miatt írok most.
Sok mindent ismertem a környezetében.
Baromi nagy labdarúgó volt /sajnos már nem/.
Nándi bá! > Találkozunk!
w.
A Vasasnak végül egész jó kezdőcsapata lett. Nem lesz könnyű az első forduló, ráadásul a tegnapi meccs alapján még mindig nem tiszta, ki lesz nálunk kezdő. Szombaton mindenesetre már ott leszek, megnézem a fiúkat. Én is bírnám, ha Buzsáky játszana.
Ja, és akinek van kedve, góltotózzon az MTK csapatban!
A sajtóban ne is bízzál! Az utolsó egy néhány edzőmeccsről egy sort sem írt sem az nb1.hu, sem a Nemzeti Sport, pedig biztos sok embert érdekelne az eredmény.
Aki ki tud menni a mai edzőmeccsre, írhatna pár szót. Benneteket jobban bízom, mint a sajtóban. Főleg az új szerzemények teljesítménye érdekel, megérte-e leigazolni őket.
Alattomos és csúnya rúgást kapott Illés Béla a ciprusi edzőmeccsek egyikén, s
az így elszenvedett combsérülése még mindig nem jött rendbe teljesen. A
Borsodi Liga éllovasa immár a Hidegkuti-stadionban készül, de a csapatkapitány
továbbra sem nem vehet részt az edzéseken, s egyelőre megjósolhatatlan,
játszhat-e a nyitó fordulóban Angyalföldön. Az orvosi stáb szerint a Vasas ellen
talán a kispadra leülhet az MTK-szurkolók kedvence.
„Javulgat a lábam, de még sajnos nem tudok edzeni - mondta Illés Béla. - Ezen
a héten az uszodában leszek, és szobakerékpárt tekerem, s ha minden jól
alakul, a jövő héten elkezdhetem a futásokat. Sajnos előfordulhat, hogy nem
jövök rendbe a tavaszi rajtig. De türelmesnek kell lennem, mert ez egy
veszélyes sérülésfajta, ezért hallgatok az orvosi stábra, és végzem a számomra
összeállított rehabilitációs programot. Legutóbb Isztambulban, a
Fenerbahce-meccs napján szenvedtem ilyen jellegű sérülést, de biztató, hogy
most sokkal kevésbé dagadt a lábam, s nem is érzek olyan erős fájdalmat,
mint akkor. Sajnos éppen a bajnoki rajt előtt marad ki két hét a
felkészülésemből, így ha a teljesen rendbe is jövök, akkor is lesz némi erőnléti
lemaradásom."
A szurkolók egyébként szerdán megnézhetik, mennyit javult a kék-fehérek
játéka a ciprusi edzőtáborozás nyomán. Bognár György együttese 15 órakor a
tréner egykori klubjával, a Bajával játszik edzőmeccset a Salgótarjáni úti hátsó
pályán.
Béla miért nem játszhat? A Vasas ellen tényleg nem lesz könnyű, és én sajnálnám, ha nem sikerülne bent maradniuk, de nekünk mindenhol győzni kell (na jó, egy-két idegenbeli meccsen az x is jó).
Béla miért nem játszik??!! Ez így már tekintélyes névsor. (Már ami a hiányzókat illeti.) Szmiljanics, Komlósi, Illés. Szerencsére a kispad elég hosszú.
Én is egy vasasos barátommal megyek, és én is kétszer voltam VASAS-MTK-n, de csak az egyiket nyertük meg, a legutóbbit. A tavaszi úgy lett 2-2, hogy Juhász R. a 92. percben befejelt egy - sokak szerint vitatható szabadrúgásból történt - beívelést. Az televíziós ismétlésből természetesen egyértelműen kiderült, hogy teljesen jogos volt a szabadrúgás.
Tekintettel a barátságunkra, most is a VASAS táborban fogom végignézni a mérkőzést, és ez csak abban az esetben lehet szomorú a számomra, ha a hatodig gól után - amit természetesen Juhász fejel - már nem bírom megállni, hogy felugorjak örömömben. Bár eddig nagyon kedvesek voltak velem a VASAS szurkolók, lehet, hogy jobb lenne ha nem tudnák meg, hogy én a jobbik csapatnak szurkolok.
Szerinted egy MTK-drukker megveheti a Fradit? Hát persze, hogy minden előfordulhat. De nem is hallottam erről a "kísérletről", nem is érdemes beszélni róla.
Annak nagyon örültem, hogy klubhovatartozástól függetlenül sokan nyilvánították részvétüket Nándi bácsi miatt. Meg lehetne tartani ezt a hangnemet a kevésbé szomorú időszakokra, eseményekre is.
Ja, és ha lehet, ebben a fórumban valóban foglalkozzunk focival.
Én aztat javasolnám, hogy a jövőben hagyjuk figyelmen kívül az ehhez hasonló hozzászólásokat.
Semmi értelme újra és újra magyarázgatni: az emberek egyik részének ezek triviális dolgok a másik részének meg úgyis hiába magyaráz bárki bármit.
Van valami hír Ciprusról?
Lehet, hogy én nagyon buta vagyok, de én akkor se nem értem, miért ne vehetné meg VG Szabicsot.
Ha valaki tudja, legyen szíves, ossza meg velem.
Végül: kimentek a tavasz első meccsére? Én biztosan.(Csak attól félek, verést kapunk a vasastól.)
Azt mondjátokmeg, hogy a Magyar Testgyakorlók Köre után miért kellett Nektek még a Hungária név is. Miért kell ennyire bizonygatni azt a magyarságot? Gyanus ez!
Az MTI tegnapi anyaga:
---
Olasz lapok Hidegkuti Nándorról
Garzó Ferenc, az MTI tudósítója jelenti:
A pénteki olasz lapok "legendásnak", "forradalmárnak" nevezik Hidegkuti Nándort, az Aranycsapat csütörtökön elhunyt játékosát.
"Meghalt Budapesten a labdarúgás egyik mitikus alakja, az első modern csatár" - írta róla az Il Messaggero, emlékeztetve, hogy ma már csak hárman (Grosics Gyula, Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő) élnek a régi nagyszerű együttes tagjai közül. - "Hidegkuti forradalmár volt, ő ismerte fel elsőként azokat a lehetőségeket, amelyek a futballpálya által behatárolt, s mégis oly végtelen térben megtörténhetnek."
Ezeket a csodákat ő maga valósította meg: olyan gyorsaságot vitt a játékba, amely addig ismeretlen volt az egyszerű halandók számára, és a labdát olyan utakon vezette a kapu felé, amelyek amúgy szigorúan lezártnak tűntek a többiek számára" - állapítja meg az olasz lap, s Hidegkutit egy mérnökhöz hasonlította, aki kilencven perc alatt egész hidakat képes felépíteni.
Egy másik cikkében ugyanez az újság leírja a Wembley-stadionban 1953. november 25-én rendezett mérkőzést: az angolok elleni 6-3-as magyar sikerrel zárult találkozón Hidegkuti háromszor talált a házigazdák kapujába.
A La Gazzetta dello Sport is megemlékezik a játékosról, mint az első olyan hátravont középcsatárról, aki "megalázta Angliát". "A világ azóta sem látott olyan kilences számmal játszó labdarúgót, mint amilyen ő volt" - állapítja meg a lap "Magyarország legendás hősének" nevezve az Aranycsapat egykori támadóját.
---
A mai NS szerint a stadion névadóján a Fiorentinával játszunk barátságos mérkőzést.
Részvétem.
Ahogy a Sportban is olvastam: "Egy legendával lettünk szegényebbek, de egy fényes csillaggal több ragyog felettünk"
Örökké emlékezni fogunk rád Nándi bácsi
ezt most találtam Markovic mondta:
"MTK are a great club with a realistic chance of becoming Hungarian champions this year and qualifying for the UEFA Champions League."
Úgy legyen !!! Márcsak Nándi bácsi emlékének is.