Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 960
Valójában egyszer készítettem, de olyanfokú ellenszenv fogadta, hogy gyorsan megszabadultam tőle :((( Különben talán hasonló az árpáéhoz....kicsit füstös íze van.

Az Őrségben termesztették, és használták gabona helyett, ami ott nem tudott megteremni. Elvileg ez is egy gabonaféle, valójában a sóskafélék családjának tagja, és az Őrségben őrölve lisztként is, meg kásának, pogácsába tepertő helyett készítik... én anno köretként próbálkoztam, mint a rizst elkészíteni, csak hagymával pirítva.
Előzmény: eref (958)
PETYUS Creative Commons License 2008.12.01 0 0 959
A hajdinának nagyon erős saját íze van, töményen nem kellemes. Lehet viszont kölessel keverni, amitől felhígul az íze, és ha egy kis füstölt bacon-t is belefőzünk, úgy már egész jó lesz. A legvégén egy kis morzsolt lestyánt érdemes belehinteni.
Előzmény: eref (958)
eref Creative Commons License 2008.12.01 0 0 958
Hajdina: annak milyen íze van?
Előzmény: Foeniculum V (955)
eref Creative Commons License 2008.12.01 0 0 957
Na és ez vajon hogy hangzik? Kedvenc grafikus kottám, bár a művet nem hallottam. :)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 956
Ez nem hangzik...az más...(lesz)

Igyekeztem Adenti hangulatot varázsolni szerény kis topik(unk)ba...
Előzmény: eref (954)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 955
Nem semmi!
Csak nem egy "fehér holló"hoz van szerencsém véletlenül?! ;)

Ezek után rá merhetek kérdezni tán a hajdinára is???
Ismeritek egyáltalán? (őrségi hagyományos alap étel)
Előzmény: eref (953)
eref Creative Commons License 2008.12.01 0 0 954
Ez szép. Vajon hogy hangozhat?
Előzmény: Foeniculum V (948)
eref Creative Commons License 2008.12.01 0 0 953
mint padlizsán, cukkini, édeskömény, sárgarépa

Nyamm-nyamm... finomak!

hántolt árpa

Nem ettem. A kölest viszont szeretem. Sok-sok éve Kárpátalján voltam egy társasutazáson, ott állandóan kölest adtak köretként. A társaság nagyobb része fintorogva fogadta. A lengyeleknél meg van olyan töltött káposzta, ami hús helyett kölessel van töltve.

Előzmény: Foeniculum V (940)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 952
Szombaton a Mezzon néztem Johann Strauss: A denevér c. nagyoperettjét/operáját(?), francia előadás volt, de eredeti német nyelven, kivéve a börtönjelenetben Frosh anyanyelven beszélt (gondolom ama humoros jelenet érdkesebb/érthetőbb volt így).

A darabban van egy zene/tánc szerintem vagy galopp, vagy polka lehetett; balett táncosok jöttek be és break táncot és elektrik bugit táncoltak a zenére (pl. fejen forogtak) eléggé érdekes volt, mindamellett csudajó ötlet, és élvezetes előadás...
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 951
Az öreg Dmitri milyen jó kis jazz zenéket készített. Nem is tudtam ezt róla - igaz eddig különösebben nem foglalkoztam vele, mert számomra kissé nehéz a zenéje (vagy mégsem?) - Elég végletesnek tűnik....

http://www.youtube.com/watch?v=-DF5a99zK2c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eyjxUFS7GiE&feature=related
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 950
Na jó!
Az "Édeskömény" kifejezetten nagyon különleges ;)))))))
Előzmény: Foeniculum V (949)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.01 0 0 949
Valójában inkább az árpa érdekelt, a grillezett zöldségek azért szoktak fogyni. Különben grillezve sokkal finomabb, mint főzve, vagy párolva. Ja, és ezek is teljesen hagyományosak, csak nem leveszöldségek.
Előzmény: tnsnames.ora (942)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.30 0 0 948
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.30 0 0 947
Újabban elképedsz az ötleteimen...pedig mit tudjak tenni, ha már a gondolatátvitel nem működik. :)))
Mellesleg, lehet, hogy fütyülöm, amelyik kevésbé lesz hamis....
Előzmény: tnsnames.ora (943)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.30 0 0 946
WoW!! Nem semmi...
Előzmény: PETYUS (945)
PETYUS Creative Commons License 2008.11.30 0 0 945
Pancser volt a fickó, nagyon hibásan festette a hangokat.
Ezt észrevette a hegedűs is, akivel eljátszatták az egyik festményét, de tapintatosan nem tette szóvá, hanem miután rájött hogy mi akart lenni, eljátszotta úgy ahogy van, emlékezetből. (Ha jól emléxem, a vadászkórus volt a Bűvös vadászból.)
A hegedűst Pablo Bivanco-nak hívták, és az volt az érdekessége, hogy hallásból felismert nagyon sok hegedűst.
Előzmény: tnsnames.ora (944)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.29 0 0 944
És mi volt a reflexiód? Nekem eléggé hihetetlennek tűnik.
Előzmény: PETYUS (938)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.29 0 0 943
Jól értem fel akarod dúdolni azt a zenét, amit meg kéne fejteni? ;)
Előzmény: Foeniculum V (939)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.29 0 0 942
Én a zöldségeket leginkább levesben szeretem és leginkább a hagyományosakat. De elvben 'dolgozom' rajta egészségügyi okok miatt, hogy mindenféle formában szeressem. :o)
Előzmény: Foeniculum V (940)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.29 0 0 941
Egy kis Adventi előzetes:

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3111936
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.29 0 0 940
Tisztelt Urak!
Ha már így itt vagytok.
Háziasszonyi kérdésem lenne felétek: Ti hogy álltok az olyan köretekkel, mint pl. a hántolt árpa, vagy grillezett zöldségfélék - mint padlizsán, cukkini, édeskömény, sárgarépa - ???? vagy ez csak valamiféle női törekvés az étrend megreformálása felé?
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.29 0 0 939
500 kB-ra rá sem fér szerintem, azóta erre jutottam.
Viszont a saját tárhely dologgal nem is akarok foglalkozni, még az emilt is utálom, amit adtak. Majd kitalálok valamit. Addig is lehet ám gomdolkodni a zenén :))))
Előzmény: tnsnames.ora (937)
PETYUS Creative Commons License 2008.11.29 0 0 938
> Márpedig egy kép nem tud egyszerre zene is lenni.

Nem-e?
Erről nekem az ugrott be, ami egyszer a Friderikusz műsorában volt, amikor egy ember színfoltokba kódolta a zene hangjait és festményszerű tárgyat alkotott belőle.
Előzmény: tnsnames.ora (937)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.29 0 0 937
A gondolat remek, a számítógépvírusok is szoktak ilyen trükköket bevetni, de ez itt az indexen nem fog menni szerintem se. Ha tegyük fel nem zenét, hanem rosszindulatú programot akarna így valaki bejuttatni az indexre az nagy károkat tudna okozni, így kézenfelvő, hogy azonnal ellenőrzik képet töltöttél-e fel. Márpedig egy kép nem tud egyszerre zene is lenni.

Viszont mivel otthoni interneted van, esélyesen kell legyen ugyanúgy mint nekem tárhelyed is a szolgáltatódnál. Szerződésben benne van az infó.
Előzmény: Foeniculum V (934)
PETYUS Creative Commons License 2008.11.29 0 0 936
Szerintem úgy nem fog menni. De ha bármi elérhető helyre fel tudod tenni és ide beírod a linkjét, úgy jó.
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.29 0 0 935
500KB
Foeniculum V Creative Commons License 2008.11.29 0 0 934
Hangot hogyan tudnék feltenni?

Olyan lehetőség jutott eszembe, hogy fényképezőgép mozgókép rögzítőjén felveszem, (tudom, csak 500MB alatt) és ide beírom, mint fényképet...ez lehetséges lenne????
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.29 0 0 933
>Freymann Magdáról is mesélték, hogy zongorán lekísér bármit bármilyen hangnemben.

Nem mondod???!!! Ha nem te mondanád nem hinném el...
Előzmény: PETYUS (932)
PETYUS Creative Commons License 2008.11.28 0 0 932
Akkor még nem volt meg a digitális hangrögzítő kütyüm.
De még a magnóm sem.
Amúgy meg nekiállok és megtanulom ismét.

Freymann Magdáról is mesélték, hogy zongorán lekísér bármit bármilyen hangnemben.
Előzmény: tnsnames.ora (931)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.11.28 0 0 931
Azt kellett volna csinálnod, hogy feljátszani annó a furulya szólamot és most odaadni a gitárosoknak, hogy játsszák alá a szólamukat. Persze az is egy reális forgatókönyv, hogy ismét megtanulod, pláne, hogy a saját átiratodról van szó... :o))

Hangnemekről jut eszembe egy (vándor)anekdota, én Backhausról olvastam (és tuti nem igaz), de ahogy a mondás is mondja: se non e vero, e ben trovato (vagy valami ilyesmi)

Szóval egyszer egy vidéki koncert során a zongorán az egyik billentyű nem működött, hangolót már nem lehetett szerezni, így fogta magát Backhaus és röptiben áttranszponálta a művet egy másik hangnembe, ahol el lehetett kerülni az ominózus billentyűt.

:o)

Vannak olyan darabok, amiket még saját hangnemükben is szinte lehetetlenül nehéz lejátszani, nemhogy másban, pláne nem hogy röptiben áttranszponálva, gyakorlás nélkül. Ki az az előadó, aki egy Liszt La Campanellát az összes hangnemben kigyakorolja?
Előzmény: PETYUS (930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!