Nagyon szépek, minden rózsa szép, és mindenki így kezdte, majd öt év múlva neked is lesz ˝dzsungeled˝(anyukám csak így hívja a kertemet). Készítsd csak a képeket, szerintem itt mindenki szereti őket nézegetni:-)) És a legjobb, mikor öt év múlva előveszed őket, és összehasonlítod az új képekkel.
Igazából a rambler rózsák nőnek meg olyan nagyra , hogy lugasra érdemes legyen futtatni, de azok sajnos csak egyszer nyílnak. Nekem csak egy olyan rózsám van, a névtelenemen kívül, ( a sok bimbós, amiről tettem fel képet) ami kb 3 m magas, és rengeteget nyílik, a Starkl-nál vettem, és Papi Delbardnak hívják.
Itt egy kép róla ( Bár a barátnőmmel együtt vettük, az övé nagyon ˝nyamvadt ˝az enyémhez képest, szerintem sok a függ a talajtól is. Nála pl a Westerland öltött ilyen méreteket, 3 m magas 3 m széles csodás ˝bokor˝.)
Ő a Papi Delbard
És a mai képek:
Princessin Alexandra (állítólag 60-70 cm-es teahibrid, nálam ő is már majdnem 1,5 m-es bokor)
Az ő nevét nem tudom, olyan virágai vannak mint a Pink Grotendoorst-nak csak sötétebbek.
Igen, sajnos így nem az igazi, én is alig tudtam találni egy szép virágot rajta.
Az én pirosaim nagyon tartják magukat a sok eső ellenére, én annakidején a Starkltól vettem, nem bántam meg. Bár azok a gyönyörű, szinte tearózsa nagyságú és erősségűek ott a kertészetben..., ha van hely...! Az én férjem is már tervezgeti a Westerland helyét, dehát ez nem olyan egyszerű sajnos.
Nem, még nem láttam, csak a képen fogott meg a virága. Szeretem az ilyen szerkezetűeket, nagyon.
De, a tegnapi helyszíní felmérés alapján minimum 3 méter magasra-hosszúra megnövő fajták jöhetnek csak szóba. Úgy néztem, a Manita nem nő ilyen óriásira.
Én is ott voltam ám... a párom PDA-jába írogattam szorgalmasan. Láttam fotózgató apukát is :)) És azt hiszem, végre sikerült beazonosítanom a nagypapámék kapuja mellett álló rózsabokrot. Azt hiszem, Coral Dawn lehet. Nagyon kellemes illata van, de sajnos sose szerettem igazán, mert a bimbó állapot után nála rögtön a hervadt jön. Vagyis állandóan hervadtnak néznek ki a virágai. :(
Hát csak azért nem irigyellek nagyon, mert el tudom képzelni milyen izgatottan várjátok a nagy rózsanyílást, milyen jó lenne a virágok között ücsörögni, élvezni az illatukat és erre most ezt a szezont gyakorlatilag elmossa az eső!
De persze amikor kisüt a nap, én is szívesebben gyönyörködnék a sajátjaimban, csakhát nekem elég kevés van.
Ezek tényleg nagyon szépek! A Rosarium Uetersen több topiktársunknak is van, majd ők mesélnek róla, ha szépen kérem őket:) A Coral Dawnt még nem is láttam itthon sehol:(
Tudod melyik tetszik még nagyon? A Manita, Kordes rózsa.