Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 334
Sziasztok!
Springfield 01 (310)
"Az a helyzet hogy a lehetőségünk adott volt egészen 2000-ig hogy úgymond kultúrált egzisztenciájú népként bebizonyitsuk nem kell minket szűrni."

Ezt végiggondolva érthető LENNE a kanadaiak hozzáállása, most, hogy így visszaolvastam, de ha azt vesszük, hogy az észt-lett-litván területről nem nagyon volt tömeges kivándorlás, /meg legyünk őszinték, azért innen sem volt tömeges/ akkor csak az a magyarázat maradhat, hogy az "USA-kistestvéreként" a nagytestvért majmoló betonos focipálya szélén álldogáló kisöcsinek a nagyok meccséről kiszólt a bátty, hogy mit kellene csinálni addig is amig ő el van foglalva. Lefordítva, / :) / harmonizálni akarta az USA a vízumpolitikát Kanadával, mert ez egyszerűbb mint a kb6000 km-hosszú, amúgy tökéletesen átjárható határt őrizni.
2001 szept 11. volt a rombolás, dec7-én már vízum kellett. Szűk 3hónap az ügyintézésre eléggé gyors ilyen esetekben, hogy csak a romákról legyen szó, nyilván benne volt az is, mert azért idegesíthette őket rendesen a dolog, de azért a végszó az Washington D.C.-ből érkezett/-hetett, mivel akkoriban nagyon messze álltunk még az USA-vízummentességtől 25százalékos elutasítással. Azért a 10,7 amit nemrég közöltek, sokkal jobb, bár még nem 9,7...
Jah mellesleg az EU-ról annyit, hogy hallható, bevezeti a vízumot az EU-minden országával szemben az USA. Hirtelen elkezdték megérezni, vagy leginkább csak sejteni a tisztelt nyugatiak, milyen lehet beállni az utcán a sorba hosszú bizonytalan órákra, megjósolhatatlan végkimenetellel. Ezért ez a nagy, "kiállunk az új EU-tagokért szoidarítás" nem azért, mert szeretnek.
longbow Creative Commons License 2007.10.19 0 0 333

Ne felj majd a hataron eszedbe juttatjak azokat a boldok idoket amikor meg a nagyovetsegre kellett menni vizumert, ugyanis ha vizummentesseg lesz garantaltan jobban kifaggatnak majd a hataron:)

Szerintem a konzult biztosan nem veszik elo, mar csak azert sem mert nem minden esetben o hozza a dontest.

Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.18 0 0 332
sziasztok!!

csak eszembe jutott, mennyire nem becsüljük meg mi magyarok mindazt amink van, csak amikor elveszik, vagy látjuk, hogy másnak van nekünk meg nincs. Annyira természetes már az, hogy az EU-ba mászkálunk már, mint ha a miénk lenne az egész kontinens, pedig azért bő17-18éve, ami annyira nem régi, azért nagy szó volt "elugrani Párizsba". Szerintem ha megkapjuk a vízummentességet, mert nem az a kérdés, hogy megkapjuk-e hanem hogy a köv2 évben mikor, /...huhh rem igazam lesz:) /, 3hónapra rá, már annyira természetesnek, vesszük, hogy hirtelen mindenki elfelejti majd, milyen kínos volt anno a vízumra várni, majd esetleg búsulva távozni.
Amugy arra a kérdésre, hogy miért nem kap a többiek közül mindenki vízumot, a tesók közül meg senki, szerintem a válasz, hogy vagy nem igazán értik, hogy ki a cigány és ki nem, mert magyarok is mentek velük, VAGY!!! pontosan tudják, hogy magyarok is mentek velük anno, és nem bíznak senkiben. Szerintem ez utóbbi valószínűbb. Azt hallottam, /lehet, hogy pont itt/, hogy állítólag a konzult veszik elő aki vízumot adott akkor, ha vmi rosszat csinál a kérelmező Kanadában! Ezért ilyen óvatosak, és motiváltak rendesen, mert nem akarja senki sem a saját sz.rát megenni, már elnézést. Inkább a 10ből 2-3 ne utazzon, mint sem akár1 "problémás" is kijusson, és megszívja "szegény". Rajta van a vízumon a kódokban, dátumokban, hogy kitől kaptad. Azért azt hozzá kell tenni, hogy mindezek ellenére, kanadai nagykövetség kb90-95 százalékban megadja a vízumot, ez tény, mikor minket elutasítottak, előttünk is utánunk is mindenki megkapta csont nélkül, kb 30-35en lehettünk nem emléxem, mi viszont 3an tehát ez kb6-7százalék:) A maradék meg sajnos így járt. Nem hiába van itt kevesebb hozzászólás mint az usa-vízumnál
longbow Creative Commons License 2007.10.17 0 0 331
szemben
Előzmény: longbow (329)
longbow Creative Commons License 2007.10.17 0 0 330

Ez meg igy onmagaban nem jelent semmit.

Előzmény: zinaida (327)
longbow Creative Commons License 2007.10.17 0 0 329

A vizumkenyszer nem fog megszunni velunk szenben a kozeljovoben.

Előzmény: Törölt nick (325)
___roli Creative Commons License 2007.10.17 0 0 328

Brother,

a big brother mindenhol ott figyel :-)

zinaida Creative Commons License 2007.10.17 0 0 327
Amikor én mentem volt egy finn lány a gépen,  neki sem kellett vízum mégis félreállitották a biztonságiak.
sz Creative Commons License 2007.10.17 0 0 326
eltörölnék csak paráznak, hogy megint mennek a tesók

ha csak ez lenne a gond, akkor miért nem kapnak a "nem tesók" vízumot mindenféle szopatás nélkül? a "tesók" kérelmét (ha egyáltalán próbálkoznak) meg vissza lehet utasítani, oszt jónapot.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 325
Sziasztok!

Jelenleg Németországban tartózkodom, és volt alkalmam elbeszélgetni egy német párral (21 a lány 24 a fiú), tehát simán belógnak a "gázos" korcsoportba, és nem nagyon keresnek többet, mint egy magyar alsó-közép alkalmazott, mivel hát még diákok, de dolgoznak is. Tavaly nyáron jártak Kanadában, és ugye nem kell vízum nekik, tehát senki nem kérdezte, mit csinálnak, minek mennek, a határon meg olyanok, mint bárki mással a kanadaiak, tehát mondták, hogy a vízumköteles fehérorosszal ugyanúgy bántak mint velük. Tehát az én meglátásom, ami persze triviális mindenkinek, de azért leírom, mert ebből látszik, milyen rossz a vízumrendszerük: akiknek nem kell vízum Kanadába az bármit, bármikor megtehet, bármikor mehet-jöhet mint ahogy mi magyarok járunk Horvátországba, akinek meg kell, azzal a követségen irtózatosan nagy gecik, és túráztatják a végletekig. Nincs különbség a rendszerben ami az elbírálás menetét, lépcsőfokait illeti egy magyar és pl: mondjuk egy bangladeshi, vagy pakisztáni között. Max ott 1-2más szempontot is mérlegelhetnek, de az elv ugyan az: aki annyira gyopa helyről jön, hogy vízum kell, az szopja, de keményen.
Múgy vígasztalásul itt egy cikk:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52007DC0533:HU:NOT

mindenki olvassa bizakodva, persze a sorok között is:) benne van, hogy egy vagy két tagállam esetében az EU szinte "követeli", hogy az év vége előtt szűnjön meg a vízumkényszer.
A két idei újonc szerintem nem jöhet szóba, Csehország volt anno aki a roma kivándorlást a legkeményebben támogatta, állami szinten, ahogy Szlovákia is, Lettország és Litvánia az orosz hontalanjai miatt van bajban ezügyben. A maradék Lengyelország és Magyarország...
Tessék kérem bizakodni, mert meg van a szándék Ottawában, már tavaly jelezték nekünk (egyedül nekünk!!), hogy eltörölnék csak paráznak, hogy megint mennek a tesók. Észtországgal szemben is megszűnt több mint egy éve. Szerintem nem kell már sokat várni, mindenki tartson ki, csak azt sajnálom, hogy akkor megszűnik majd ez a topic:)
longbow Creative Commons License 2007.10.15 0 0 324
"Határozottan megcáfolom hogy a beadott okumentumokat nem ellenőrzik le!

Azalatt a 3-4óra alatt még visszamész a vizumért mindent lekádereznek!"

Ez sajnos nem igy van.A lehetoseguk tenyleg megvan arra, hogy sok mindennek utanna nezzenek(kozel sem mindennek) de ezt ritkan teszik meg.

Előzmény: Springfield01 (304)
longbow Creative Commons License 2007.10.15 0 0 323
A study permitet felejtsd el szerintem, meg nehezebb megkapni mint a turistavizumot.
Előzmény: Törölt nick (317)
Springfield01 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 322

Ezt hivják szopásnak! :-)

Sajnálom... Én se kaptam meg kb fél éve pedig nekem is minden smakkolt. Sőt én itthon hagytam volna a párom meg a 4 éves kislányom de az se volt elég nekik :-)

Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 321
Hát én nem tudom miben kökünbözöm azoktól, akik ugyan ilyen paraméterekkel mint én mégis megkapták a vízumot. Volt repjegy (na ezzel totál beszoptunk személlyenként 30rongyot a visszaváltáskor), részletes útiterv pontos dátumokkal, szállásfoglalás, el?zetes foglalás autóbérléshez, egysóval mint ha a szovjetúnióba mennék, minden meg volt másodpercre pontosan tervezve. Nem volt ott üvöltözés, megfelel?en voltunk felöltözve, bankszmlakivonat, egyszóval minden lófasz ott volt, ami kellhet egy profin megszervezett úthoz. El nem tudom képzelni mi a faszom szúrta a konzul szemét, mert én aztán nem tartom sem magamat, sem az utastársaimat visszataszítóaknak az útlavélképen amit beadtunk,meg más sem mondta h szarul sikerült volna. De ez az össz info ami személlyes adatokkal kapcsolatban a konzul birtokába juthatott, mert nem kérdezett meg, hogy "ugyan már mifaszomat akartok ti ott csinálni?" annak ellenére, hogy egyértelm? volt énszerintem.
Jah és be volt x-elve a visszautasítási lapon az okok közül, hogy "travel history", amikor le volt adva 2régi útlevelem is, az egyikben egy USA-vízummal!!!! Jahh azt sajnálom, hogy nekem már 99óta nem nagyon pecsételtek az útlevelembe, mert hol pecsételtek volna, az EU-akkor már nem pecsételt nekem 1x sem, Horvátország és Szlovénia sem.
Ezeknél rosszabb helyekre meg nem utaztam....
Előzmény: Springfield01 (319)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 320
Hát én nem tudom miben kökünbözöm azoktól, akik ugyan ilyen paraméterekkel mint én mégis megkapták a vízumot. Volt repjegy (na ezzel totál beszoptunk személlyenként 30rongyot a visszaváltáskor), részletes útiterv pontos dátumokkal, szállásfoglalás, el?zetes foglalás autóbérléshez, egysóval mint ha a szovjetúnióba mennék, minden meg volt másodpercre pontosan tervezve. Nem volt ott üvöltözés, megfelel?en voltunk felöltözve, bankszmlakivonat, egyszóval minden lófasz ott volt, ami kellhet egy profin megszervezett úthoz. El nem tudom képzelni mi a faszom szúrta a konzul szemét, mert én aztán nem tartom sem magamat, sem az utastársaimat visszataszítóaknak az útlavélképen amit beadtunk,meg más sem mondta h szarul sikerült volna. De ez az össz info ami személlyes adatokkal kapcsolatban a konzul birtokába juthatott, mert nem kérdezett meg, hogy "ugyan már mifaszomat akartok ti ott csinálni?" annak ellenére, hogy egyértelm? volt énszerintem.
Jah és be volt x-elve a visszautasítási lapon az okok közül, hogy "travel history", amikor le volt adva 2régi útlevelem is, az egyikben egy USA-vízummal!!!! Jahh azt sajnálom, hogy nekem már 99óta nem nagyon pecsételtek az útlevelembe, mert hol pecsételtek volna, az EU-akkor már nem pecsételt nekem 1x sem, Horvátország és Szlovénia sem.
Ezeknél rosszabb helyekre meg nem utaztam....
Springfield01 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 319

Eszem ágában nincs megvédeni Kanadát!

Félre értesz. Kizárólag próbálom megvilágitani, hogy van több esélye valakinek aki ki szeretne menni.

Előzmény: Playsion (314)
Springfield01 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 318

A student visa nem szóbeszéd. Létező dolog, de nem egyszerű mint ahogy más sem :)

www.canadahun.com fórumban segitenek neked ez ügyben.

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.29 0 0 316
Tökéletesen egyet kell hogy értsek veled! A kanadai rendszer átláthatatlan, és igazságtalan, valóban nincs rá recept, ahogy anno az ÁVH-nak sem naon volt, hogy kit vihet el és kit nem, azok közül, akikre kedves szomszédok ráböktek (nagybáttyám 1951) de ez most mind1. Valóban, a világ összes demokratikus berendezkedésű országa már felfogta, hogy a magyarok nem kollektív bűnözők /lásd szlovákia:)/
egyedül Kanada az, aki nekiáll gecizni 2001 végén, és azóta gecizik folyamatosan. Valóban, nincs recept, egyszerűen feldobnak egy érmét a 2esnek tűnő eseteknél. Egyébként azt tapasztaltam ismerősi körben, aki postán vagy utazási irodán át adta be, nagyobb sikerrel járt, ebben azér valami lehet, noha nem értem, csak sejtem.
Kanadát szerintem mindenki kerülje el, mint a leprásokat, mert valóban február-március óta az USA követségen sokkal egyszerűbb a vízum mint valaha is volt, és ott legalább, ha ablakon keresztül is, de belemondják a szemedbe, hogy mi volt a baj, miér nem utazhatsz. Mondom, nekem USA vízummal sosem volt bajom, igaz csak 1x kértem de azonnal megkaptam. Hetekben kíváncsiságból írtam e-mailt az USA nagykövetségnek, készségesen válaszoltak, 2napon belül minden kérdésemre. A kanadaiak még erre sem voltak képesek, csak annyira: "nem tudjuk, hogy kaphat-e vízumot, adja be és ott majd eldől"...jaja ők meg keresnek rajtam 75CAD-ot, hát elmennek a picsába. Lehet itt valóban mondani, milyen rendesek, meg kedvesek, azzal aki megkapja, de azt sem tudja az illető, miért kapta meg. Utcánkból 1nő 16x volt Kanadában az elmúlt 10évben
9x kért vízumot, 10edszerre nem kapta meg, 11edszerre ugyanazon papírokkal igen...
nesze neked logika. Minden szarba bele lehet kötni, és ezek meg is teszik.
zinaida Creative Commons License 2007.09.27 0 0 315

Én tanulok, és a barátom dolgozik. Nem forditva. Ő informatikus és nem Londonban élünk hanem Helsinkibe, és nem is mi adtuk be a jelentkezési lapot, hanem egy harmadik személy :-) Szóval szerintem néztek nagyokat, amikor elolvasták azt a vizumkérelmet. Igazándiból mindent amitt a honlapon irtak, hogy szerezünk be az nekünk megvolt, igazolások jegy másolatok, szálloda foglalások minden.. Tényleg nagy szivás lett volna ha nem kapunk vizumot, de eleinte mi olyan naivok voltunk, hogy elsem tudtuk képzelni, hogy nem adnak meg egy turista vizumot. Mostmár tudom mivel jár, az biztos, hogy amig vizum van sem Amerkiába se Kanadába nem megyek. Elég volt egyszer.

Előzmény: Springfield01 (313)
Playsion Creative Commons License 2007.09.27 0 0 314
A legynagyobb f*szság megvédeni Kanada, (Kanadai Nagykövetség) gyakorlatát, amely hányingertkeltően viselkedik velünk.
Anno nyugodtan megtehették volna, hogy kijelentik, Magyarországon senki nem szenved politikai üldöztetéstől, aki annak jelentkezik (pl cigányok), azok gazdasági menekültek és indulhatnak haza. Aki meg túristáskodni ment, az mehessen.
Nem, ők elfogadták politikai menekültnek a magyar cigányokat, azok vérszemet kapva csapatosan indultak útnak, aki jó időbe ment maradt ott, aki meg későn, azt hazazsuppolták, nekünk meg leeresztették a "vasfüggönyt" a végtelenük kekec, antihumánus szemét vízumadási praktikájukkal.
Én azt ajánlom, aki angolszász országba akar nyaralni, üdülni, túrázni, Nagy Britannián kívül, inkább válassza az USA-t, és most már az új vízum gyakorlattal Ausztráliát. Főleg, hogy a Malév One World tagságával minden eddiginél gyorsabban juthat oda.

Előzmény: Springfield01 (313)
Springfield01 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 313

Ez hülyeség hogy mindenki jól él! Ugyan az az átlag kereset nagyjából mint a nyugati szomszédainknál (német,osztrák,holland stb...)

A helyzet az hogy nem csak azon pár "dolog" alapján döntik el ki mehet és ki nem.

Rengeteg kis apró dolog van amiröl azt hisszük nem is érdekli őket, és mégis!

Hogy az eseted picit megvilágitsam pl:

a) nem mindegy a barátnőd hol dolgozik, állandó ill határozatlan munkaidejű,

mióta él Londonban, és mennyit keres, mióta vagytok együtt stb...

b)nem mindegy te mióta tanúlsz ott és miért, mennyi ideig fogsz még ott tanulni.

c) a közvetlen családtagok neked és a barátnődnek (mivel foglalkoznak, hol laknak stb...) ezeknek mind utánanéznek....

Az hogy VB, NB, vagy épp Olimpia van nem érdekes. :)

Lehet rá hivatkozni de.... ez ürügynek elmegy. Amit már irtam ha nincs meghivó az csaj jó lehet.:) (Nem lesznek értelmetlen nyitott kérdések) Útleirás ebben az esetben nagyon kell. Repjegyel be is szívhattátok volna... :)

Nem lehet leátlagolni ki az aki biztos megkapja és ki az aki nem.

Minden ember más, úgy a munkahelye, családja, életkörülményei stb....

ami alapján birálnak! Ez nem olyan hogy van egy tuti "recept" ami szerint  tuti kapsz vízumot. :)

Amik elhangzottak itt azok csak irányadó segitségek!

És mindentöl függetlenül lehet valaki 28-éves nötlen és kereshet minimálbért lehet szó nékül meg fogja kapni. Ám ez esetben más kürülményeknek is utánanéznek nagy valószinűséggel! Ami nekünk eszünk ágába se jut.

Volt már rá példa hogy egy ilyen ember kapott is vízumot.

Csak hogy ez a valaki, az életben nem fogja pontosan megtudni miért is kapott vizumot, mikor "NEM ez az átlag!"

Utána meg ide beir a fórumba hogy ő márpedig kapott, és mindenki azt mondta neki hogy ő nem fog.

Csak azért irom le ezt mert nehogy azt képzeljük hogy van egy lista mondjuk, ahol a tisztviselő pipálja azokat a dolgokat amit ha "teljesítettünk" megkapjuk a vízumot, ha nem megbuktunk.

Mindenki egyéni elbírálásban részesűl, és lehetetlen összehasonlítani az embereket, eseteket, éltkörülményeiket stb... Csak valamilyen szintű átlagokat tudonk kiszűrni az egyes esetegből. 

Előzmény: zinaida (312)
zinaida Creative Commons License 2007.09.26 0 0 312

Hát nem tudom ez a hozzállás, hogy Kanadában mindenki jól él.. Mit értünk ez alatt ? Torontoban láttam olyan helyeket aminél még Józsefváros belselje is modernebb.. Én nem laknék Kanadában, és baromira nem értem miért hiszik azt a kanadaiak (amerikaiak), hogy a világon a legjobb hely Észak Amerika. Turistaként kint lenni jó volt, de engem három nap után már nagyon idegesitett az emberek túlzott (erőltetett) kedvesége (pl. ugy köszönnek szia, hogy vagy ?, de ha válaszolsz, hogy köszi jól akkor furcsán néznek rád, hogy kit érdel mi van veled..). Az emberek hozzáállása sem tetszet, hogy a reptéren szinte bármit megtehetnek veled, iszonyat lekezelőek, ugy bánnak veled mintha bűnőző lennél. Már a gépből kijövettel is volt utlevélellenőrzés ! Europában meg megnézik (ha megnézik) egyszer az utleveledet és mehetsz.. (akkoris ha nem EU-ből jöttél).

Amugy meg furcsa ez a hozzállás, hogy kik mehetnek ki és kik nem. Mi ugy mentünk, hogy párom dolgozik én tanulok mind a ketten 25-30 között vagyunk, nincs lakásunk, autonk gyerekünk.. Ez alapján simán visszautasithaták volna a kérelmet. Két dolgot tudok elképzelni, hogy nem tették:

1, Mivel mi Londonba adtuk be ott talán annyira nem maceráskodnak.

2, Irtunk részletes utitervet, ezen belül pedig megmondtuk, hogy a célunk egy világbajnokság megnézése (gondolom ha Kanadában van egy vb-é és valaki szeretne menni nézőnek akkor elnézőbbek), és volt repjegyünk ! Mondjuk kockázatos volt, de amikor vettük a jegyet nem is gondoltunk arra, hogy esetleg nem kapunk vizumot..

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.25 0 0 311
Sziasztok megint!

Hallotam időközben valahonnan /hitelesnek tűnök mi:)/, hogy a kanadai nagykövetség, ugyanúgy mint az usa-n.k. is kockázatelemzés alapján dolgozik. Való igaz, a 20-40éves férfiak beleesnek ebbe a körbe. Nekik több mindent kell bebizonyítani, hogy mehessenek. Nehezebb, de egyáltalán nem lehetetlen. Egyetemista cimborám, BARÁTNŐJÉVEL!!! kettesben minden él nélkül megkapták, nem szarakodtak velük sokat.
Van akit csesztetnek, és sajnos szerintem ez a véletlen, szúrópróba rendszer szerint megy, és ugye akit akarna, azt tudnak is csesztetni. Szemét egy dolog, de ha jobban belegondolunk, valahol érthető, eljátszották a "magyar" tezsvérkék a lehetőséget, viszont a "menekültek" kb 40százaléka nem volt ám cigány, csak kitalálta, hogy ha ezt mondja, akkor menekültként ott lehet maradni. Cimborám 1hónapja jött haza az USA-ból, és mondta h az odaúton magyar cigányok ültek mögötte, na mondja, ezek tuti vissza lesznek b.szkodva 1perc alatt, leszálláskor pedig mind az összes hopp előkapta az amerikai útlevelét, és besétált simán, 1xrűen. Na erre mit lehet mondani...így sokminden érthetővé, érthetőbbé válik ám.
Arról is vannak hírek, hogy magyar cigányok sokat stikliztek Kanadaszerte, és gondolom fel van fújva a dolog. A követségen, a fényképekből a kanadai konzul pedig nem tudja, ki cigány, ki nem, hiszen magyarok is mondták magukról kint h cigányok azért, h maradhassanak. Érdekes dolgok ezek, és ha ezt összevetjük azzal a mentalitással, amit ők éreznek a világgal szemben, "MINDENKI KANADÁBAN AKAR ÉLNI MERT ITT MINDENKI JÓL ÉL", és tudják, hogy itt milyenek a fizetések, ezek után nem csoda a hozzáállásuk. Nem hiszik el, hogy ide bárki vissza akarna térni. Végül pedig ehhez hozzá jön az is, hogy kanadai vízumra viszonylag kevés országnak van szüksége, nem ugy mint usa-vizumra, ahol ennek okán fejlettebb, kidolgozottabb, igazságosabb?? a rendszer. És ezek az országok, általában fejlődő országok, és azokhoz úgy is áll hozzá a vízumelőírás. Namármost egy ilyen egyoldalú rendszer eljárását "ráengedni" a magyarokra...na ez a szemétség. Nyugatról túl kelet, keletről meg túl nyugat vagyunk még.
De hogy azért pozitív is legyek, szerintem nem sokára eltörlik a vízumkényszert, furcsa, de ez szerintem érezhető egy kicsit. Jó, nyilván nem holnap, nem a jövő héten, de szerintem ha azt mondom, hogy még 2év, akkor sokat mondtam nagyon.
Gondoljunk csak az USA-ra, évekik ment ugyanaz a szar duma, aztán hirtelen beindult valami, 1-2hónappal előtte sejteni sem lehetett, h bármi változhat. Szerintem Kanada még hirtelenebb lesz, és max 1hónappal a vízummentesség megadása előtt jelenti be
......csak aztán legyen igazam:D
sziasztok
Springfield01 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 310

Sajnos pedig ez a helyzet. :D

Meg vagyunk különböztetve! Vannak országok akiknek az állmpolgárai járhatnak ki-be, és vannak országok akiknek ez a lehetőség nem adott. Sajnos tény hogy azt és olyan embert enged be  saját országába Canada amilyet csak akar. Sajnos joga van hozzá. Ha egyátalán nem engedné be a Magyart akkor sem tudnánk ellene tenni:)

Az a helyzet  hogy  a lehetőségünk adott volt egészen 2000-ig hogy úgymond kultúrált egzisztenciájú népként bebizonyitsuk nem kell minket szűrni.

Na ezt a lehetőséget rendesen eljátszották "nemzetiségi" társaink.

Igy azt kell mondjam nincs min csodálkozni.

Reménykedni meg lehet, mert a remény hal meg utoljára...

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.24 0 0 309
Sziasztok!

Most kivételesen megprópálom visszafogni magam, de az alapján amit itt olvastam megint, hát finoman szólva is, fel ment bennem a pumpa!
Eszméletlenül elkeserít az, hogy nekem, magyarként, civilizált ország állampolgáraként, mellesleg olyan ország lakosaként, ami azért valljuk meg, nem egy ukmukfuk kis "létrehozott" vagy különvált ország, hanem igen is nagy múlttal rendelkezik, letettek már elődeink ezt-azt az asztalra, szóval ilyen ország állampolgáraként, nekem vízum kell egy olyan országba, amiről ezen tények töredéke sem mondható el. De mondjuk elfogadom. És fogadja el mindenki, vízum kell Kanadába, ezt még fell lehet dolgozni, most valóban sok olyan honfitársunk van, aki elhagyná Kanada irányába az országot. De kérném szépen, vannak ezek kb. 4-5ezren, és ennyi. Ha a fele ki is jut akkor is a felének a 80-90százaékát visszalökdösik. Megértem, ennek sem lehet engedni, mert sok kicsi ország sok kis menekültje sokra megy, és eláraszthatja Kanadát. De az már nem fér bele sehogy sem a fejembe, hogy nekem, norális egzisztenciájú embernek, jól keresek, jól élek, nincs családom(még), és eszem ágában sem lenne elmenni külföldre, mert az én diplomámmal Kanadában maximum krumplit hámozhatnék, 4ed annyi pénzért mint itt, szóval nekem, miért kel ilyen hülyeségekre felkészülnöm, egy idióta, begyöpösödött konzul ideájának megfelelnem, ahhoz, hogy elmehessek megnézni 2hétre néhány műemléket, 3várost, meg 1vízesést. Ilyen állatságok, hogy azon kelljen gondolkodni, hogy vajon mi az, amit gyanúsnak találhatnak vagy mit nem, és hogy ezt hajlandóak egyáltalán a tudomásomra hozni személlyesen, vagy telefonon legalább valami normális indokot kitalálni, de még csak meg sem erőltetik meg magukat.
Felháborító, és aljas dolog ez, és lehet engem ezért utálni, meg ki lehet találni olyan magyarázatot, hogy biztos én rontottam el valahol, megnyugtathatja magát bárki ezzel az eszmefuttatással, "biztos elb.sztam mert amúgy is bunkó vagyok", de a szomorú tény annyi, amióta vízum kell Kanadába, aránytalanul megnehezedett az utazás. Nem az ügyintézés hossza miatt, hanem a végkimenetelének a kiszámíthatatlansága miatt. Nincs recept rá emberek. Most orvastam itt, hogy valami fiatal szarásig volt pénzzel, és nem engedték ki. Mi alapján döntenek akkor? Szerintem -és most lehet fütyülni rám egészen nyugodtan- ugyan az az elv lehet, amikor dr. Mengele válogatta az áldozatait a lágerben: "ma a kövérek, holnap a soványok, holnapután akiken sapka van..." tehát nincs elv. Azon megaláztatás után, amit én ott átéltem, hogy a szemembe mondja egy hetvenharmadik senki a követségen "elutasították", és hogy ezt meg sem hajlandóak indokolni, szerintem ez a minimum amit egy megfelelő tudattal és világképpel élő felnőtt ember érezhet a Kanadai nagykövetség iránt. Továbbra is az a véleményem, hogy a végletekig aljas emberek döntik el, ki kap vízumot, és ki nem, és nem hiszem el, hogy azt az eljárást ami ott folyik, egy normális ember elfogadhatónak tartja. Ismétlem, mindenki nyugtatgathatja magát, aki vízum előtt áll, hogy biztos én rontottam el, kérem szépen nem rontottam el semmit.
Végszóként még annyit, hogy azok a dolgok, amikről itt beszélget-ünk-tek, azok két civilizált állam egymással való bármilyen viszonyában, különösen a turizmus terén, fel sem lenne szabad, hogy merüljenek. Teljesen le vagyok sújtva, hogy ez az eljárás velünk, magyarokkal, EMBEREKKEL, szemben. Nem kutyák, nem állatok vagyunk mi, hogy nem mehetünk a házba be, amíg nem oda sz.runk, és annyit ahová a háztulaj azt előírta, mert különben ránk süti, hogy nem vagyunk szobatiszták.
dinamiqs Creative Commons License 2007.09.18 0 0 308

Sziasztok!

Bocs, ha már volt erről szó - azért még visszaolvasgatok - van valakinek tapasztalata a kanadai caregiver-programban való részvétel esélyeit illetően?

Nanny lennék, jelenleg nem túl erős angol nyelvtudással,(természetesen jelenleg is igyekszem fejleszteni) viszont gyakorlatom, végzettségem (bár ki tudja, ott megfelel-e), többéves tapasztalatom van. Lakástulajdonos vagyok, felnőtt gyerekeim vannak.

Előre is köszönöm a segítséget.

Springfield01 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 307

Mint már leirtam az ingatlan és egyéb ingóságok nem nyomnak a latba!

Velem egyidőben az interjún egy 30 év körüli srác volt. 2 nagy értéki ingatlan volt a nevén és saját KFT-je volt középszintű nyereséges. Adóbevallást, cégpapirokat vitte stb... Viszont családja nem volt. Elutasították! Pedig ahogy kinézett látszott rajta hogy szarásig van pénzel :-) Esze ágában nem volt kint ragadni.

Ha nappali tagozatos tanuló vagy és még van 1-2 éved, álltalában kingednek ha megvan az anyagi fedezeted.

Előzmény: Trew182 (305)
Trew182 Creative Commons License 2007.09.15 0 0 306
visab1b2: voltam már persze külföldön előtte rengeteget, igaz nem tengerentulon, kanadai tultartózkodásom sem volt sosem igy értelemszerűen.. szoval nem tudom ez ebben az esetben mit jelenthet...? ?
Trew182 Creative Commons License 2007.09.15 0 0 305
Én már úgy gondolom hogy ebbe az országban kevés a valamire valo ember.. a semmire kellő barnább bőrű embereket meg hagyják had menjenek.. najo ezt már csak mérgemben irom. Egyébként én nekem azt modnták h ha van ingatlan a nevemen meg bejelentett munkahely akkor van esélyem kimenni.. nade ha diák vagyok hogy lenne munkahelyem? ingatlant se fogják a szüleim rámirni csak h kimehessek.. nem bolondultak meg.. ráaádsul az sem kis költség lenne. na mind1 letettem már róla! egyébként vannak kezdeményezések a vizummentességről én ugyhallottam.. Ti nem hallottatak erről vmi érdemlegeset? Üdv
Springfield01 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 304

Kicsit beugrottam szétnézni mi ujság van errefelé.

Látom nem tanul senki a másik hibáiból, pedig sokat lehetne...

Leirok egy pár hasznos dolgot megint.

Határozottan megcáfolom hogy a beadott okumentumokat nem ellenőrzik le!

Azalatt a 3-4óra alatt még visszamész a vizumért mindent lekádereznek!

Én voltam bent elbeszélgetésen is mint azt az előzőekben leirtam, és oylan kész tények mondott a munkáltatómmal kapcsolatban is ha nem ültem volna akkor leülök.

A "kedves" tisztviselő asszony azt is megmondta hogy a kint élő távoli rokonnak milyenek a hivatalos anyagi körülményei! (foglalkozások,ház,kocsi,adóbevallás)

Olyan dolgokról beszélt amiket nem irtam a vizumkérő lapra és mellékelve sem nyujtottam be. De tudta!

Tehát senki ne apellájon arra hogy nem néznek utána töviről hegyire!!

A másik fontos dolog!

Régen sokat jelentett a rokoni baráti kapcsolat. Meghivólevél szinte biztos vizumot jelentett. Jelenleg pont a forditotját jelenti! Meghivólevél csak rontja az esélyeidet!

Támadási felület!Olyan kérdéseket vet fel amire képtelenség felkészülni és akármiylen jók az esélyeid képesvagy hirtelen megondolatlanúl válaszolni!( ha egyátalán behivnak) A gondolkodási elvük szerint biztos pont az a rokon vagy barát aki a levelet küldi. Segit beilleszkedni melót találni illegálisan stb... szállást, ellátást biztosit neked, tehát elősegitheti a te illegális letelepedésedet.

Ellenben ha abszolút turistaként állitod be a dolgot, hogy neked van pénzed és megszeretnél nézni pár dolgot...(részletes utitervel,szállás és repülés foglalásokkal) több esélyed van hogy vizumot kapsz!

Persze ezt a variációt csak abban az esetben lehet csinálni ha még nem utasitottak el. Mert utána át látnak rajtad.

Akit egyszer már elutasitottak és ujra szeretne próbálkozni ezt csak akkor tegye ha megváltoztak az előző kérelem óta a körülményei! Különben csak pénzkidobás!

pl: házasság,gyerek,komolyabb beosztás és fizetés stb...

Ingatlan,kocsi,egyéb vagyon szerintem nem számit. Ugyanis azt meg tudod oldani kintről is, ha el akarod adni.Ezért nem kell hazajönnöd(Megbizól egy itt maradt rokont meg egy ügyvédet) Ezt ők is tudják ezért nem nyom a latba az ingóság hiába irják mindenhol.

Az is sokat jelent hol dolgozol, mi a munkaköröd beosztásod.

Ha csak egy kis BT-nél vagy KFT-nél vagy nyilván lecsökenti az esélyeidet.

Mégegyszer mondom belenéznek a teljes cégjegyzékbe (hány dolgozója van összesen,mióta üzemel, nyereséges e, nincs felszámolás alatt stb....)

Nehogy valaki naivan azt gondolja hogy az ismerőse hoz egy magas keresetű munkáltatóit a csinált kis  KFT-jéböl majd nem utasitják el.:-)

Na hát röviden ezek a tények. Mindent összevetve akinek van egy jó állása aránylag normális keresete, és megtakaritott pénze, annak van esélye az elöbb leirt módon kimenni. A szociális kötödés a legerősebb ha itthon hagyod a gyereked vagy feleséged, nő az esély. Ha nincs, és bele esel a "korosztályba" akkor csak erősen reménykedhetsz:-)

Mégvalami! Ha van feleséged/élettársad meg gyereked de Te egyedül mennél ki turistaként világotlátni, az első kérdés az lesz miért csak egyedül,leglább a feleség miért nem kisér el??? Ha erre tudsz elfogadható érvet mondani ott a vizum a kezedben! Ha hebegsz habogsz elbuktál! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!