AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Csak hogy legyen máma gyereknap: szerinted a Stairway To Fairyland jobb lemez vagy a folytatás, a Crystal Empire? A Heart Of Steelben énekel szebben Eric Adams vagy a Master Of The Windben? Ozzy vs. Dio vs. Martin vs. Gillan vs. Hughes? Tessék nyilatkozni!
Szánalmas lúzer vagy, ahhoz a 3-4 emberhez tartozol, akik a leggecibbek, akiktől meg kellene tisztítani ezt a topikot. Életedben egy tízes listát készítettél, tele fos zenékkel. Ennyit tudsz felmutatni.
Lehetne ez a topik sokkal jobb, ha nem egy kiskirály uralkodna a kegyetlen módszereivel. Ahol bátran megírhatnák, ha a kiskirály és a haverjai faszságokat írnak, ahol nem csak az történhetne, amit ők elfogadnak, és megengednek.
Olyan világban nőttem fel, amelyben a rajongók nagy többsége tudta, mi a jó metál. Nem tudom elfogadni azt a helyet, ahol megírják, hogy a Galar-lemez egy kolosszus, és senki nem tiltakozik. A továbbiakban nem akarok ebbe a topikba írni, nem látom értelmét. Nem ígérem, hogy mindig így lesz, de igyekezni fogok, hogy minél kevesebbszer történjen meg.
Ugye, milyen érdekes lehet egy lemezanyag tetszési görbéjének változása az első találkozástól a ki-tudja-hanyadik meghallgatás katarzisáig? Most futottam bele ismét, ahogy Thor a Galar De gjenlevende albumáról áradozik (jogosan, tényleg egy kolosszus!), és egy gyors kereséssel visszafejtettem a folyamatot. Elsőként, 2015-ben még ezt írtad: "Nem egy nagy megfejtés, de már rég hallgattam ilyesmit, most valahogy betalált." Aztán pár hónapra rá már így magasztaltad: "döbbenetes mestermű, 1000 pont, az évtized lemeze, ilyesmi." És 2024.03.26-án is zengedeztél róla egy 10/10-es AOTD-vel. Már nem emlékszem pontosan, hogy általad ismertem-e meg őket vagy az akkori Hammer-kritika hatására, gyanítom, Milán Peti értekezett róla, de most nem tudom lecsekkolni, hogy valóban így van-e.
A másik topikból hozta ide a témámat ellenkező véleménnyel úgy, hogy erre nekem nem volt lehetőségem reagálni. Tőle kérdezd meg, hogy miért. Én ezzel nem szeretnék már foglalkozni.
Semmit nem fogok reagálni, mert azt sem lehet megállapítani, igazat mond-e. Így képtelenség vele korrektül kommunikálni. Nem szoktam blöffölni, elő lehet keresni a hozzászólásokat.
Egyébként a véleménye ellenkezője volt az enyémnek.
Egyértelmű, hogy itt mindenki tökéletes rajtam kívül. Ennek így kell lennie, hiszen téged elismernek, engem meg utálnak.
Sosem felejtem el, amikor loptad a témáimat. Akkor nem követtem ezt a topikot, csak később vettem észre. Arról írtam, milyen kevés igazán jó amerikai metálbanda van. Ekkor te engem meg sem említve büszkén felsoroltál temérdek zs-kategóriás gagyit. Vajon én milyen embernek képzellek el téged? Inkább nem írom le...
Ez egy trilógia első darabja, három EP-ből áll majd össze 2026-ra egy teljes lemezzé. Élet, Halál, Szeretet, ezek lesznek a címek, és a szülei halála után írta az egészet. Nagyjából a The Darkest Skies... vonalán halad, ami nekem eléggé bejött, szóval nem metál, inkább rockos-popos, gazdagon hangszerelt (vonós, fúvós), de természetesen az ének a lényeg, ami megint elég jó. Ígéretes.
Németek. És ez a béndzsa szójátékos bandanéven kívül az éneken sajnos nagyon is érződik, ami a nagyon gyenge pontja a produkciónak. Nem mintha zeneileg feltalálták volna a vajaskenyeret, de azért a futószalagon ömlő átlagszar metálalbumok fölé emelkedik, legalább egy pirinyónyit. ‘80-as évekbeli HM kedvelőknek, akik az énekről képesek tudomást nem venni, akár tetszhet is.
Haragudni talán nem, bosszankodni annál inkább. És sajnos mester-trollal állunk szemben, aki minden egyes mondatát úgy fogalmazza meg, hogy az emberben megy fel a pumpa tőle, a szóhasználata is pontosan ennek megfelelő. Merthogy mester-troll, ahhoz már kétség sem férhet, mert ekkora kretén gyökér, aki ezeket komolyan gondolja, nincs a földön. És valóban rohadt nehéz az embernek türtőztetnie magát, hogy ne üljön fel a provokációinak, de még ha nem is neki válaszolok, a célját így is eléri: róla folyik a szó. És még olyan is akad, aki a faszságait támogatja, legalábbis egy plusszolással.
Nem szokásom, de úgymond "utánad olvastam", és most már mindent értek. Csak azt tudom mondani, hogy sajnállak, hogy úgy állsz a zenéhez, ahogy (pont a lényeg marad így ki), de ez végülis a te dolgod, mindenki úgy élvez, ahogy tud.
Az viszont már nem csak a te dolgod, hogy milyen hangnemet engedsz meg magadnak a topictársaiddal szemben. Ez sajnálatos.
Senki nincs innen elüldözve. Én pl. elsősorban a progrockot szeretem, kiegészülve olyanokkal mint a VHK, The Cure, U2, Tori Amos (ők a hangulat, feeling miatt jönnek be), mégsem lettem "elüldözve".
Ami az illeti, szinte már csak ez a topic maradt, ahol van valamiféle, diszkurzus, ajánlások, érdekességek, egyáltalán élet a zenével kapcsolatban. És nem csak itt az indexen, hanem a magyar interneten. Ez meg jó dolog, amiért nem óbégatni kell, hanem örülni neki.