Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Az elmúlt 60 év legsúlyosabb válságával áll szemben a világ http://index.hu/gazdasag/vilag/sulyval08120/
"A világgazdaság az elmúlt 60 év legsúlyosabb válságával néz szembe - írja Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető közgazdásza, aki cikkében a jelenlegi válság következményeit elemzi. Meglátása szerint történelmi eseményeket él át az egész világ, ebben a helyzetben a jó hír az, hogy elkerültük a pénzügyi katasztrófát - egyelőre."
"...addig a feltörekvő piacokat komolyan "beborította" a krízis. Bár államcsőd még nem következett be közöttük, sok ország a "sudden stop" jelenségével, vagyis a hirtelen termeléscsökkenéssel, valamint a devizákra nehezedő nyomással, és pénzügyi zavar veszélyével áll szemben."
"meghozott intézkedések ellenére a válságnak súlyos és mély reálgazdasági hatásai vannak. Az egyik legfontosabb eleme a válságnak, hogy az üzleti szféra és a fogyasztók egyaránt elveszítették bizalmukat - foglalja össze a neves közgazdász."
"Blanchard azonban írásában egy nagyon komoly kérdést is feltesz: mennyire lehet biztos az IMF előrejelzésében? A válasz: nem túlságosan, ugyanis számos felfelé és lefelé mutató növekedési kockázat van jelen."
<b>"Az állami kiadások növelése ilyen körülmények között - mivel számos ország esetében már elfogyott a monetáris politika mozgástere a zéró kamatszint közeledtével - központi szerepet kell kapjon."</b>
"Az egyik, hogy a válság csillapodásakor a kormányok költségvetési pozíciója drasztikus változást fog mutatni: a rövid távon megugró kiadások hosszabb távon magasabb adósságszinthez vezethetnek."
"Emellett további kihívást jelent a pénzügyi felügyeleti rendszer megújítása. Blanchard szerint a Valutaalap rendelkezésére álló források bővítése is fontos feladat."
A médiaerőszak civilizál http://index.hu/kultur/media/csaszi5617/
"Baloldali érzelmű vagyok, mert a társadalmi igazságtalanság nagyon tud bántani..."
"Én úgy látom hogy az erőszak-reprezentációk fontos civilizációs szerepet játszanak, mert éppen azokat a problémákat tematizálják, és nagyítják fel, amelyek a leginkább foglalkoztatják az embereket. Beleütik az orrunkat olyasmiba, amit nem szeretünk, sokkolnak, felháborítanak és nem engedik meg, hogy közömbösek maradjuk mások bajaival szemben."
"A médiaerőszak úgynevezett elmélete abból áll, hogy az erőszak utánzásra csábit, és aki ilyet lát, az előbb-utóbb maga is erőszakos lesz....végül is soha, senkinek nem sikerült bebizonyítani, hogy közvetlen hatás létezne az erőszak ábrázolása és a fizikai erőszak között. Nem is sikerülhetett, mert az erőszak sokkal komplexebb társadalmi és erkölcsi probléma."
"A szociológusok viszont úgy látják, hogy a médiaerőszak nem önálló valami, hiszen a médiától függetlenül is ott az erőszak a családokban, az iskolákban, a kortárs csoportokban, a munkahelyeken, a társadalmi és politikai konfliktusokban. A médiába is onnan kerülnek be, ott is csak ezeket játsszák újra."
"Az én vitám ott van, hogy ezért a média felelős-e vagy sem? "
"Szerintem a média csak bűnbak."
És mindezt egy habilitált doktor bírta kiizzadni magából. :o(
Csak az első mondatért 10 év kényszermunka jár egy felelős értelmiség esetében. Mi az hogy baloldal? Mi az hogy baloldali érzelem? Egy jobboldalit nem bánt a társadalmi igazságtalanság? Ez még egy kocsmában se megy el 6 dl vodka után.
És ha valaki valamit nem bizonyított be(?), akkor az ellentéte igaz?
Az egészből mindösszesen számomra annyi az elfogadható, hogy a médiaerőszakot nehéz mérni. Nem több és nem kevesebb.
Pontosan ilyen figurák miatt nem akartam sose PhD-zni. (Volt más ok is.) Így veszti el minden tekintélyét a tudomány. És ez a mókus USÁ-ban tanító tualjdonképpen fiatal valaki.
Hú, borzasztóan unatkozom...a tv-ben semmi, környezetemben pedig a munka...
Ráadásul megfáztam, és fáj a fejem is. Azt hiszem felelőtlen voltam az úszások után, és fejfedő nélkül jöttem haza...
Nézelődtem grill ügyben: amire jutottam az, hogy a szabadtüzi rácson való sütögetés eredendően a grillezés. Viszont, ezt igyekeztek újabban bevinni a konyhába különféle trükkökkel, többek között (nem öntöttvas)acélfelületű vaslapon is lehet sütni - mint a filmekben a japán szakácsok - így végülis nyugodtan mondhatom, hogy az említett módon sütött zöldséget grilleztem...
Szerintem a grillezés lényege az étel felületének a kérgesítésében rejlik, és valójában zsiradék nélküli sütési mód. Ma már elég sokfajta ún. "kompakt grillsütőt" kapni, ami szintén egy fém (ált. öntöttvas) felület, és magas hőfokon hirtelen sütésre alkalmas.
Sajnos a könyveim között nem találtam konkrét utalást, de még majd utánanézek....
Eddig azt hittem, hogy azt hívják grillezésnek, amikor sugárzó hővel melegítik úgy, hogy a sugárforrás és a kaja között semmi nincs, csak legfeljebb fél arasznyi levegő.
Az édeskömény magja fűszerféle, pikáns ételekbe, süteményekbe lehet tenni (én azt nem igazán szoktam használni), a gumója viszont szerintem valóban isteni finom, a kedvenc zöldségfélém. Én keresztben karikázom fel, és serpenyőben kevés oliva olajon grillezem (magas hőfokon, de lefedem fedővel, hogy puhuljon).
WoW. :o) Csak nem az amerikai indulószerzőről elnevezve?
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Philip_Sousa
Van neki egy nagyon jó indulója, amit nagyon szeretek, de nem a híresebbek közül (Washington Post, El Captain, stb.) Sajnos nem jut eszembe a címe. :o(
Hát nem. Nem kérdezett semmit, ugyanis átneveztem :), mert volt annyi eszem, hogy akkor felülírná, és úgy gondoltam azt nem akarhatom. Ezek után beraktam a TC-el az új indexet is, így most ott van a régi, az új és a virág....
Sejtem hogy mit. Amikor töltötted a fájlokat felfelé, a TC visszakérdezett hogy felülírhatja-e az index.htm-et az újjal, mire te nem azt válaszoltad hogy igen, felülírni, hanem valami mást. Így az index.htm-et nem töltötte fel, ezért abból ottmaradt a régi változat, a virágot viszont feltöltötte, mert olyan fájl még nem volt, így nem volt min problémáznia.