Keresés

Részletes keresés

tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1140
Hát amikor én legutoljára láttam rengeteg Oldfireld-videó volt.
Előzmény: Foeniculum V (1138)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1139
Aha...
Előzmény: Foeniculum V (1137)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1138
>>>>Hát kiváncsivá tettél miket láttál Oldfieldtól, a Youtube-on :o))

csak ami fenn van

Előzmény: tnsnames.ora (1134)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1137
Az édesköméy= édeskömény; ánizs =ánizs

két különböző fűszermag, viszont rokon növények, hasonló ízhatással.
Előzmény: eref (1133)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1136
Szerintem ezt mondja mindenki.
A történések komplexek, de globális léptékben gyakorlatilag egyetlen pillanat alatt történt a totális bizalomvesztés.
Előzmény: eref (1128)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1135
Bizony volt, húszrészes Oldfield-sorozat a rádióban, még magnószalagra vettem fel. És elképesztő ritkaságok, finomságok voltak benne.
Előzmény: eref (1132)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1134
Hát kiváncsivá tettél miket láttál Oldfieldtól, a Youtube-on :o))

Igen az általad vázolt probléma az örök probléma. De azt is tisztán kell látni, hogy tényleg rengeteg jó zene van a világban (az én meggyőzödésem szerint), nem is fér bele mind az ember életébe. Az általam korábban már többször vázolt "emberhálózat"-ban az azonos érdeklődésű embereknek a legkönnyebb ezt a mennyiséget uralniuk (perspektivikusan). Azt és csak azt hallgatni, amit érdemes valamint kiválasztani a zseniálisat a "csak" jók közül.

Bizony nem egyszerű az ilyen koncert, nálam a pálmát a Crying viszi el. A kispénzű, kislélekszámú Magyarországon, saját erőből, populáris műfajban, de művészi erőt felmutatni kívánó, 8 tagú zenekarnak szimfónikusokkal kiegészülnie (koncerten) ráadásul nem is csak "mutatóba" jelleggel: minden csak nem triviális feladvány.

Ez a szintetizátor kérdés egy nagyon izgalmas kérdés. Én például szeretném a műfajt, de nagyon bántanak a technikai korlátok. Számomra egy Korg Trinity szintetizátor, amin Vedres Csaba is játszik néha, kezdettől fogva e-l-v-i-s-e-l-h-e-t-e-t-l-e-n hangszer: a ráírt művek legyenek bármilyen zseniálisak, nagyon nehezen tudják ezt velem feledtetni (Cryingnál is megvolt ez a rossz érzésem -> ott Lengyel Zoli új csodahangszere már sokkal-sokkal jobb, kár, hogy csak egyszer hallottam még Miskolcon).

Amit meg már én is szeretnék, az elképesztő összegekbe kerül. Csak a Millennium Bell Oldfield albumnál az az egyetlen csőharang-hang az utolsó tételben többhónapos Roland-projekt volt, elsősorban marketing irányultsággal, semmint perspektivikusan. Hangzásilag talán Vangelist szeretném legjobban, de őt meg alkotóként nem tudom nagyon tisztelni, hiába vannak érdekes dolgai is.

BTW: Oldfield elsősorban gitáros. Szerintem a gitáros dolgait kell legelsősorban megismerni, még ha a komplexebb hanzásokban is páratlant tudott nyújtani az évek során.

PS: egy kérés; nickek átfedése ne legyen téma itt a topikban.
Előzmény: Foeniculum V (1126)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1133
Ánizs? Vagy az más...?
Előzmény: Foeniculum V (1102)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1132
Ez érdekes, számomra meg sokáig csak a Tubular Bells Oldfieldja létezett. :)

(Egyébként lehet szidni sokat az akkori kultúrpolitikát, de az ilyen mérsékelten progresszív, konszolidáltabban elvont zenéket azért lehetett hallani a rádióban, volt Pink Floyd-, Yes-, King Crimson-, sőt talán Oldfield-összes sorozat is, nem is szólva a "Lemezbörze helyett" című műsorról, amelynek népművelő hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni!)

Előzmény: Foeniculum V (1126)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1131
Ilyen ettem már.
Előzmény: Foeniculum V (1100)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1130
A pápuák és a szlovákok tudják
http://index.hu/velemeny/eheti/skpau7448/

Az index leggyengébb láncszeme a véleményrovata, szvsz. 100-ból 99,5-szer utálkozva fordulok el ilyen írásaitól, annyira taszít a stílusuk és mondanivalójuk. Talán ma volt először, hogy egy vélemény egy érdekes és fontos témáról, egy elég jól megírt cikkben van tálalva, és a véleményt nehéz legalábbis kapásból azonnal elutasítani.

Én amondó vagyok, hogy ezt a bosszú témát érdemes alaposan végiggondolni és lehetőleg megfelelő helyre tennie magában mindenkinek.
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1129
Én mókusok között vagyok.
Előzmény: Foeniculum V (1119)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1128
Ha ez igaz, akkor hiszi a piszi, hogy ezt az amerikai ingatlanhitel-problematika okozta. Az legfeljebb a tű volt, ami kipukkantotta a lufit.
Előzmény: tnsnames.ora (1110)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1127
Jajjjjj.............
Előzmény: tnsnames.ora (1115)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1126
Mike Oldfield kapcsán néhány gondolat jutott az eszembe:

YouTube-on megnéztem néhány zenéjüket és elcsodálkoztam.
Számomra eddig ugyanis csak a "Moonlight Shadow"os MO létezett.
Miért? mert ezt adták a legtöbbször a rádiókban. Ha valaki csak így ismerkedik a különféle zenékkel, elég nehéz teljes képet alkotnia. A médiák csak a rövid (és sajnos) "slágergyanús" felvételeket adják le. Nehéz megismerni a teljes képet valakiről, ha nem tudunk tájékozódni.
Erre már a Pink Floyd kapcsán is rájöttem, bár ők talán ügyesebben kezelték a dolgot, mert majd minden lemezükre tettek fel egy-egy rövidebb lélegzetű, könnyebben emészthető dalt, ami miatt megismerhetőkké váltak...az ember lemezt is szívesebben vesz, ha tudja mi van rajta...(egy-két ismert dalért már megvesznek lemezt az emberek, ami által megismerik a többi - talán értékesebb - dalt is)

Sőt, ahogy elnézem ilyen szintű koncertet létrehozni sem egyszerű. Ekkora stábot felvonultatni, hangszerelni, egyformán hallhatóvá/láthatóvá - élvezhetővé - tenni az egész közönség számára elég költséges, nehezen kivitelezhető feladat. Ami azt is jelenti, hogy így reklámozni a saját zenéjüket sem egyszerű feladat.

És, hát igen én valahol a "szintetizátoros" MO-t ismertem...és ama hangszer nem tartozott a kedvenceim közé anno.

[mellesleg "Myatom" nicknevű fórumozótársunk - aki dilettánsnak tartja magát a zenéhez - egész jó kis esszét kanyarintott még 99-ben a topikban a témáról ;) (46-os hozzászólás)]

Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1125
Szép jó éjszakát mindenkinek!
Előzmény: Foeniculum V (1124)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1124
Snooker Premier League-t néztem eddig itt a neten élőben.
Zsinórban ötödször nyerte épp most meg a kedvenc játékosom:
Ronnie O'Sullivan!!!!!

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1123
Hétköznapi mennyország
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=73144&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Káprázatos film, zenei témájú filmek egyik csúcsa nálam. Két óra teljes gyönyörűség.
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1122
A kerti tóban tükröződtek vissza a nyírfák.
Alatta látni a halakat is, és a tó mozgása teszi homályossá néhol a fa ágait....
Előzmény: tnsnames.ora (1121)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1121
Jaj de cukik. Eléjük szívesen vetődnék. ;)

A másik kérdésedre: fogalmam sincs
Előzmény: Foeniculum V (1119)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1120
Sőt tegnap csudaszépeket sikerült fotóznom:

Kitalálható, hogy hogyan fotóztam?
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1119
>>>>Vessetek a mókusok közé,

Még a végén szavadon foglak:)
Előzmény: tnsnames.ora (1117)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1118
Annyi alkoholt nem tudok inni... ;)
Előzmény: Foeniculum V (1114)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1117
De a hétvége számomra legnagyobb poénja, egy eddig általam nem ismert Chuck Norris "tény"....

Chuck Norris körbepörgőrúgta a számokat. Azóta vannak törtszámok.

:o))

Vessetek a mókusok közé, de ha poénolvasásra vágyom, mindig ide megyek (hogy legalább az angolomat is fejlesszem, ha már időt pazarlok ilyesmire)

http://www.chucknorrisfacts.com/
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1116
:)))))))))))
Előzmény: tnsnames.ora (1115)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1115
A mitévő legyek? ;)
Előzmény: PETYUS (1113)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1114
Ja, és "másnap" van???? ;))))
Előzmény: tnsnames.ora (1112)
PETYUS Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1113
Azt tudod hogy melyek a legtanácstalanabb állatok?
Előzmény: tnsnames.ora (1112)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1112
>Pedig meg akartam kérdezni, hogy nem szaladt ki a víz a medencéből? ;))))
Köszönöm kedvesen aggódó érdeklődésedet, de még így is több víz maradt a medencében, mint ami elfolyt. Persze csak ha jól emlékszem vissza... ;)

Komoly lennék? Vagy lehet, hogy rosszul ismersz? "- Doktor úr! olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?" :o)))
Előzmény: Foeniculum V (1111)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1111
Hali!
Ma nagyon komoly vagy.

>>>>Na megjöttem én is az usziból. :o)

Pedig meg akartam kérdezni, hogy nem szaladt ki a víz a medencéből? ;))))
Én sajnos azt hiszem kihagyom az elkövetkező néhány napot, nagyon náthás vagyok...
Előzmény: tnsnames.ora (1110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!