Én nem élek kinn, csak ahogy olvastalak az jutott eszembe, hogy tolmácsolás esetleg - ha már ennyi nyelvismereted van :) -, azt ha van állandó neted akár távmunkába is tudsz találni közvetítők által? Bár biztos benned is felmerült! Ha esetleg kellenek ilyen linkek párat tudok javasolni, csak ugye azok nem kimondottan francia területre vannak, hanem vegyesen minden felé!
Sziasztok, Párizsban élő egyetemista lány vagyok, most lettem másodéves, eddig egyetem melett információ/recepciosként dolgoztam egy múzeumba de sajna úgy alakultak a dolgok hogy csak januárban tudnak visszavenni, ezért sürgősen alkalmi (egyetem melett megoldható) munkát keresek. Anyanyelvi szinten beszélek magyarul és franciául, felsőfokon angolul és középfokon spanyolul. Vannak babysitter referenciáim is, és korrepetálásban is van tapasztalatom. Ha bárkinek van valami tippje hogyan vészelhetném át ezt a pár hónapot azt nagyon megköszönném mert jelenleg teljesen kétségbe vagyok esve.
Akkor jò! Különben te is eltûntél. Van egy màsik "budai" vagy valami hasonlo nevû olvtàrs, vele tévesztettelek össze. Szoval te délen élsz. Gondolom jò az élet arrafelé. Mibôl lehet ott megélni ?
Inkabb ne, inkabb maradjon csak read-only modban. Sosem ertettem az ilyen "harci-nickeket" akik feltunnek, beirnak 5-6 idetlen sertegeto hozzaszolast aztan rovid uton kimoderalodnak. Ha igy folytatja nemsokara lesz szeletelo2, ....3 stb akarcsak egy rossz b kategorias mozifilm folytatasai.
naja az külön vicc, hogy mennyire kiöltöznek:-) mi előtte kertes házban laktunk és most csak azért mert ők kiöltöznek nem fogunk. A gyerek homozni szeret, ahhoz kár báli ruhát venni...
Tök ugyan ilyen sztorikat mesélt az ismerősünk (neki 2 gyerkőce van).
Igen, szerződéssel vagyunk itt, még nem tudni, hogy 2 vagy 3 év lesz, az a 2. évben fog csak kiderülni, hogy merre tovább, vissza Mo-ra, vagy egy 3. országba.
Még most szándékozom elkezdeni a nyelvet tanulni, mert anélkül semmire sem megyek itt.
Néha kicsit hiányzik, hogy nem otthon vagyunk (pont a család miatt), de még nem panaszkodhatok, hiszen csak június óta élünk itt. :-)
Igen, itt is nagyon meleg van. Ilyen 26-27 fok. De azt néztem, hogy holnapra meg már 28 fokot mondanak... Bezzeg nyáron nem volt ilyen meleg...
Grg, ez nagyon durva. Kezdek félni a játszótéren is... Azért itt is hallok dolgokat, de azt hittem, hogy van benne némi túlzás, de ezek szerint nincs.
Én tegnap a labdánkért harcoltam meg. Egy 2 év körüli kissrác elvitte, eldobta, én meg visszaszereztem, erre ordítva rohan az anyjához (vagy bébiszitter). Az meg valamit magyaráz franciául... Hát azért még az egy éves lányomtól nem várom el, hogy visszaszerezze a labdáját. De úgy lenyúlnák...
Itt szerencsére ezen a játszón nincsenek arabok, pont tegnap mondta a magyar anyuka, hogy ez egy "elit játszó", mondjuk fura is volt, hogy csak szoknyácskákban, meg csillivilli ruhákban vannak lent a gyerekek. Csak az én lányom van melegítőben... De én nem fogom a szép ruháit tönkretenni, ő még nagyon sokat a földön van.
Jòl van no! Màr nem emlékszem, hogy amikor az enyémek kicsik voltak, éltem-e àt hasonlo eseteket. Bizonyàra igen, s akkor nagyon kellemetlenül is érinthettek. Annàl inkàbb nehéz az ilyeneket elviselni, amikor az ember még alig tudja megértetni magàt, s nem tud visszavàlaszolni kellôképpen. Megértem a feleségedet.
Sur la Côte c'est encore et toujours l'été ! Il faut avouer, que ce soleil écrasant ralentit un peu le foctionnement des neurones, comme dirait Poirot. ;-))
Làtom, annyira elektromos lett itt a légkör, hogy màr az ironiàt sem érted.
Tudod, bennem egy kettôsség van. Egyrészt igyekszem a legmeszebbmenôkig toleràlni mindent, elfogadni minden fajta népséget, kulturàt, szokàsokat; ugyanakkor sajnos tapasztalnom kell, hogy a "multi-kulti", a kulturàk keveredése sok bajhoz, ellenségeskedéshez vezet.
Hm...elgondolkoztatò. S mindezekre hàny hsz.-bòl jöttél rà ? Ugy gondolod, hogy téged viszont sok ésszel làtott el az a bizonyos teremtô (akiben én különben nem hiszek), miàltal lenézhetsz, leszòlhatsz màsokat ? Emlékeztetsz valakire. Ha létezne a teremtô és ô osztogatnà az észt, akkor meg még inkàbb nem az illetô hibàja lenne, ha neki nem adatott sok. :-)))
En ugy gondolom, hogy mindenkinek joga van elmondani a véleményét a forumokon, még ha az egyesek szàmàra hülyeségnek is tûnik. S nem illik ezt szòvàtenni, s fôleg nem ilyen durva mòdon. Ezt hivjàk toleranciànak a XXI.szàzadban.
A kezelésekért az alábbi önrészt kell téríteni Orvosi kezelés a kiadások 30 %-a + 1 EUR kezelésenként, de legfeljebb 4 EUR naponta Laboratóriumi tesztek a kiadások 40 %-a + 1 EUR kezelésenként, de legfeljebb 4 EUR naponta Gyógyszerek a kiadások 85 %-a narancs címkével ellátott gyógyszerek esetében a kiadások 65% a kék címkével ellátott gyógyszerek esetében a kiadások 35 %-a fehér címkével ellátott gyógyszerek esetében a kiadások 35 %-a címke nélküli gyógyszerek esetében + 0,50 EUR csomagolási díj 23 Kórházi kezelés a kiadások 20 %-a vagy 18,00 EUR/nap, különleges ellátások esetén további 18,00 € Betegszállítás a költségek 36%-a + 2 EUR szállításonként, de legfeljebb 4 EUR naponta
Magyar kék kártya alatt gondolom az E-101 vagy mi a szart érted. Elvben annyit kell fizetned mint egy franciának, azaz, valszeg most mindent és utána az OEPtől lehet visszaigényelni. De lehet, hogy a kisgyerek miatt megúszod és most mégse kell minden kifizetned (valaki írt oylat, hogy a kórházi kezelés ingyen volt).
Jaaa, bocs, ha itt egyesek a hszeimet kioktatásnak és fölényeskedésnek veszik, csak mert megmerem úgymond "védeni" a magyar nép azon részét akikre nem igazak egyes állítások - és azért a többségre nem igazak -, akkor ezentúl befogom a pofámat!
Főleg, hogy a te hszed alapján úgy látszik igazak és értelmetlen így tennem!
1 te is a bevándorlókra vezeted vissza a problémát ergo pont azt teszed, amit nálam problémásnak tartasz
2 három évig dolgoztam egy svéd cégnél
3 az, hogy ott sem minden tökéletes az tény, csak bizonyos dolgoknak kisebb az esélye
Gratulalok az értő olvasásért: A feleségem (mert ő volt a gyerekekkel) odament és szólt neki, hogy Laisser elle jouer. Véletlen sem mondta, hogy dégage mert nem is ismeri.
Egyébként azért mert valaki nem perfekt francia nem kéne bunkónak lenni. Amúgy jól vetted észre a történetek lényegét, ami az volt, hogy simán kisajátítják más holmiját. (csak szólok nem, nem vettedvészre ez szarkazmus volt)
Miért kell egymást sértegetni? Szerintem ebbe a topikba nem azért járnak az emberek, hogy egymást sértegessék, vagy lenézzék stb. Ne legyen már tönkre téve ... !