Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1169
>>>naggggggggggyon fájt róla a Yarbirds-feldolgozás (Still I'm Sad), ami amúgy zseniális nóta.

Ezt nem ismerem Enigmáéktól (ezek szerint szerencsémre)
Én a Carmina Burana feldolgozásuktól tudok kiborulni :)

Viszont, amit a múltkor mutattam, azt kedvelem tőlük.

A technot olyan szinten nem bírom, hogy szó szerint hányingert kapok tőle :(
Valahogy az a lütető valami mindig belemegy a gyomromba, és rosszul leszek tőle. Igaz hangszóró hatósugarába különben sem szeretek menni...
Előzmény: tnsnames.ora (1165)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1168
Elhiszem; "igazoltan" nem a te zenéd, "kicsit" ekletikus és robusztus. :o)))

De ugye az egész a harang miatt került elő. Az szerinted hangszer által szólt, vagy nem?
Előzmény: Foeniculum V (1167)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1167
Azt hiszem maradok Dvoraknál, az telitalálat a lelkemnek :)
Előzmény: Foeniculum V (1166)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1166
Hát, nem biztos, hogy most meg tudom hallgatni, - azt hiszem fiam valamit tölt a netről,- mert olyan lassú, hogy állandóan akadozik, élvezhetetlen egyelőre.

De azt hiszem Mike Oldfield nem fog a kedvenceim közé tartozni.
Számomra így, hogy több teljesen más - egymástól különböző - zenéket is hallok tőlük, bár elég változatos, nem érzem magaménak ezt a stílust, mégha hagszerelésben és technikailag oly tökéletes is.

Nem érzem olyannak, mint a Till-t pl. amit azért meg tudtam kedvelni néhány hallgatás után...ott csak idő kellett a megértéséhez (sőt azóta is előveszem néha, megszerettem), itt alapból nem én vagyok belül (vagy ő nincs bennem)

Na amíg írtam, nagy nehezen elért a haranghoz is...és igazad lett, túlzottan felcsigázódtam, a csalódáshoz :), ami elért...
Előzmény: Foeniculum V (1164)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1165
Enigmát ki nem állhatom, ezért ha csak tehettem kerültem. Ő az a véglet számomra, aki teljesen értelmetlenül tucc-tuccol. Viszont épp ezért nem tudom se azt mondani, hogy utánzat, se azt, hogy eredeti. Mivel nem foglalkoztam vele részleteiben, ezért nincs meg az infó nálam. Én mindösszesen a legelső albumát ismerem, és naggggggggggyon fájt róla a Yarbirds-feldolgozás (Still I'm Sad), ami amúgy zseniális nóta.

Azért Oldfield tucc-tucca jóval komplexebb, de ha valaki meghallgatja az albumot, mégis a technó az első asszociációja. Szerintem.

Vedres Csaba is igen érdekes értelmezését adja a technónak. Ő azt mondja van művészi technó is. Viszont én a technót magát annyira utálom, hogy ebbe a művész technó világba még Csaba sem tudott "magával rántani". Ettől függetlenül a Korgos Ephata albumát annak idején szívesen hallgattam, koncertje is élmény volt.
Előzmény: Foeniculum V (1164)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1164
Bocsi, félreértettél!

>>>Ez a szám "tucc-tucc" :o), magyarán techno-ritmus adja az alapot.

a "tucc-tucc" szót csak az utánzatra értettem... (Enigma zenéjére)

Opp, azt hiszem inkább én nem értettelek meg téged, azaz teszerinted mindkettő "tucc-tucc"?!

Lassan odáig jutok, hogy már magamat sem értem....:))))
Mindjárt meghallgatom, és reagálok.
Előzmény: tnsnames.ora (1162)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1163
Na lecsekkoltam DVD-n; szerintem a Roland-cucc szólt a koncerten is.
Előzmény: tnsnames.ora (1162)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1162
5:50-nél van a kérdéses csőharang-hang

Mike Oldfield, The Millennium Bell #4. Art In Heaven Concert
http://www.youtube.com/watch?v=hTmXc-riqO8

Használati utasítások: :o))

- Ez a szám "tucc-tucc" :o), magyarán techno-ritmus adja az alapot. Számomra ez azon kevés szám közül való, amit el tudok fogadni, sőt szeretek, mert itt van értelme (az egész album koncepciójának fényében)

- Nagyon kevés Oldfield-fan szereti ezt az albumot. Magas pontszámot tán csak én adtam rá, annó (a vonatkozó szaktopikban)

- Ami egyedül biztos, hogy az _albumon_ szól a Roland-munka gyümölcse (az viszont nincs fenn a Youtube-on, ahogy így néztem). Lehet, hogy a koncerten nem szórakozott evvel Mike mester, és itt látványilag valóban csőharang szól.

- Az a videó az Art In Heaven DVD-ről rippelt azért ennyire jó minőségű.

- A csajszi, aki "harangozott", láthatóan élvezte a dolgot. :o)
Előzmény: Foeniculum V (1158)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1161
Ilyen felcsigázások után szoktak jönni a csalódások, de ne legyen igazam! ;)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1160
Igen. És célraorientált, a millennium bűvöletében (1999-2000 fordulója)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1159
nz beszél
„Októberben padlót fogott a magyar ipar”- írja az Index. Nos, nem fogott. (Lesz még sokkal lejjebb)
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2008/12/08/oktoberben_padlot_fogott_a_magyar_ipar_irja_az_index_nos_nem_fogott/#comments

Egy (komplett) kommentet beszúrok ide, annyira kedvemre való:

2008.12.08 14:55:59 atleta.hu

"CiluHS: az ugyan igaz, hogy a szagemberek es az elemzok nagy reszenek fogalma sincs, hogy mirol beszel, hiszen nincs hasznalhato modelljuk a rendszerrol amit elemezni meg iranyitani probalnak, de ettol meg van valsag, es ennek semmi koze ahhoz, hogy ki krealta a rendszert. Ha a sajat magam altal letrehozott rendszert elemzem es probalom iranyitani, az semmi mas, mint visszacsatolas. Anelkul igazabol nehez is stabilan tartani a valos eletben elofordulo (erdekes, hasznos) rendszerek tobbseget.

Aztan azt irod, hogy vannak rossz szabalyok, amiket meg kell valtoztatni - de hat tudod ez ugy van, hogy bar biztosan felelotlenek voltak a rendszer iranyitoi, de modell nelkul baromira nem lehet tudni, hogy melyik szabalyokat kene megvaltoztatni, es hogyan. Raadasul a gond ott van, hogy ez az igen bonyolult rendszer 'emergens' azaz a sok-sok resztvevo relativ egyszeru viselkedesebol alakulnak ki az egesz osszetett rendszer bonyulult reakcioi. A szabalyokkal pedig az egyedi szereplok viselkedesere lehet hatni es nem kozvetlenul a rendszerre. Innentol kezdve viszont eleg bonyolult a jatek, es meg mindig nincs hasznalhato modellunk. Ebbol viszont az is kovetkezik, hogy amikor politikusok belendulnek, es nekiallnak valami nagy es atfogo tervezetnek, akkor abbol sok jo nem sulhet ki, mert az egyedi szereploket kene terelgetni, nem pedig kozvetlenul a rendszert megprobalni athegeszteni.

Igy aztan pl. a te javaslatodnak - mint a 'kamu tranzakciok' buntetese - sincs semmi ertelme. Bizonyos tipusu ugyleteket be lehet tiltani, vagy meginkabb olyan szabalyokat hozni, hogy ne erjek meg annyira.

Az egesz gubanc tobbek kozt abbol van (azon kivul, hogy senki nem ismeri a rendszert - meg mindig), hogy a rendszer sok eleme eleg erosen csatolt, igy a megfelelo csomopontokat meglokdosve az egesz halozat remegni kezd. Azon lenne erdemes elgondolkodni, hogy hogy lehet ezt a csatolast gyengiteni, csillapitasokat beepiteni. Biztosan vannak tudosok, akik ilyen szemuvegen keresztul nezik a problemat, de az is biztos, hogy ilyenkor oket nem nagyon kerdezik meg. Meg biztosabb, hogy az elmult evekben nem nagyon hallgatott rajuk senki."
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1158
Kíváncsi lettem: keresd ki lécci a youtube-on :)

Mindamellett, akkor az már lehet, hogy nem is csőharang, hanem egy kitalált (elismerem biztosan különleges) hang, amit nem is lehet megnevezni...?
Előzmény: tnsnames.ora (1157)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1157
Nem feltétlenül, ugyanis az a gondolat, hogy ilyenkor könnyebb eltüntetni a természeti törvények adta korlátokat. Ami Oldfieldnál a TMB-nél szól, olyan csőharang a világon nincs: egyszeri és megismételhetetlen, más által reprodukálhatóan. (Gondolom én)
Előzmény: Foeniculum V (1155)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1156
Petyus!
A weblapomon próbálkoztam, annyi jött össze, hogy a filmem helyett a "film" szócskát sikerült odabiggyesztenem :)))....
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1155
Ez épp nekem is eszembejutott, hogy nem egyszerűbb eredeti hangszert használni egy gépi utánzat kifejlesztése helyett???

(és csak úgy zárójelben megjegyzem, Freddie Mercuryban többek között azt szerettem, hogy képes volt keresni hanghatásokhoz különleges hangszereket - eredetieket - akár csak egy hang miatt is, mit pl. a Bohémrapszódia végén a gong...)
Előzmény: PETYUS (1152)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1154
Wow!!!
hú, de csodaszép!!!! :)))

Előzmény: PETYUS (1151)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1153
Teljesen jogos felvetés... :o)
Előzmény: PETYUS (1152)
PETYUS Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1152
> az az egyetlen csőharang-hang az utolsó tételben többhónapos Roland-projekt volt,

Amikor nekem csőharang hang kellett az egyik karácsonyi koncertünkre, akkor én másképpen oldottam meg: Nekiálltam vascsövet fűrészelni.
Előzmény: tnsnames.ora (1134)
PETYUS Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1151
Itt vannak a fényképek.
Előzmény: PETYUS (1150)
PETYUS Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1150
Láttam szemtől szemben, amikor első külföldi szereplésünkre, Krakkóba utaztunk a bandával. Megyünk szépen az úton, aztán az egyik kanyar után hirtelen a szemünk elé ágaskodik ez szinte egészen közelről.
Előzmény: Foeniculum V (1145)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1149
PL.:

http://www.youtube.com/watch?v=insnme8abgs

és a "tucc-tucc" utánzat:
http://www.youtube.com/watch?v=CEh2N5hmPVM

:)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1148
Volt idő, amikor gyakran mentem el mellette... meg a zólyomi mellett is... :) Egyébként már gyerekként izgatta a fantáziámat. Valami könyvben láttam otthon.
Előzmény: Foeniculum V (1147)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1147
Hopp!
Neked csak ilyen könnyen...
Én meg napokat kínlódtam.

Valójában láttad?
Gyönyörű lehet...
Előzmény: eref (1146)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1146
Árva?
Előzmény: Foeniculum V (1145)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1145

Elsősorban Erefnek: ez a vár az Eurosport régebbi Szlovákiát reklámozó bejátszásában volt.
Időmbe tellett míg rátaláltam, hogy hol van, és mi a neve (én nem ismertem).
Kérdésem ismeritek-e?
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1144
ÓRIÁSI VOLT!!!!!!!!!

;)))))))))

Előzmény: eref (1141)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1143
Hát ez nem semmi.... :o)))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: eref (1141)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1142
Gondolod mindet megnéztem...?!
;)

Előzmény: tnsnames.ora (1140)
eref Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1141
http://trl2.tv/View/?v=c2a50da318894846aaeb41f79ddda2c8

http://trl2.tv/View/?v=c2a50da318894846aaeb41f79ddda2c8
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1140
Hát amikor én legutoljára láttam rengeteg Oldfireld-videó volt.
Előzmény: Foeniculum V (1138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!