Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Persze, hogy a restore a megoldás, ha az alma szoftja hajlandó ezt megcsinálni. Leginkább fel sem ismerte, vagy ha igen, akkor ahogy "hozzányúlt" volna, unmountolta, meg ilyesmi.
Nem lehetne igazi programozókat felvenni az itunes kódoló csapatba? :-) Most ugyanis minden alkalommal parázok, mi fog történni, ha ezt az ipodot arra a gépre, vagy azt az ipodot erre a gépre csatlakoztatom. (Nem is beszélve arról, hogy folyamatosan szupportálhatom a családomat...)
5... iPodomra szeretnék fotókat az iPhotobol áttenni, de csak szinkron lehetôséget látok. E szerint meg "all existing photos and albums will be replaced with photos and albums from the current photo library." Ugye ez a manôver nem fogja legyilkolni nullára a nagynehezen felkinlódott kb 30GB zenémet és filmjeimet? Csak a szinkron van ilyenkor a képeknél? Nem lehet manualisan? Vagy én vagyok a hülye?
és van egy (kb 2002-ben volt "up to date") asztali konfigurációm, ezen van a 6os
nekem a 7essel egyelőre csak annyi gondom adódott, h a legmaximálisabb minőségben "grabbelt" filmeket nem képes a podra aplikálni (a gyengébb minőségeket igen). a 6os ezt is tudja. más gondom nekem eddig nem volt velük.
Igen, mert az elöl lévő port gyakran nem ad le annyi áramot/feszültséget/mittomén (villamosmérnökök meg ne öljetek!) mint a hátsó. Azaz hátul mindig (?) powered port van, elöl meg gyakran nem.
Shuffle-val volt ilyen problémám, akkor keresgéltem ennek utána.
7.0.2-es verzió és ablax rendszeren (tkp emiatt tartom az ablaxot meg a kölkök játékai miatt)
Igaz, még 7.0-ás verzióval, de egy hónapja benyomtam egy képet, mit produkál (goto 3951) - persze azon felül, hogy minden szám duplán volt (legalábbis a databaseben és lejátszáskor, fizikailag persze nem)
mit csinálnálsz, ha NEM ISMERI fel az iPod-ot az iTunes?
Először halkan, majd erősődő hangerővel szidom az almát. Más portokra próbálom csatlakoztatni (a gép hátulján lévő inkább szokott müködni, mint a gép elején lévő). Más gépen is megpróbálom. Más programot is megpróbálok. Más operációs rendszert is megpróbálok. Ha mindez nem segít, telefon az alma supportnak.
(ez egyébként valós történet, a fél gigás shuffle-l próbálkoztam olyan hosszan, hogy csere lett a vége. Igaz, ez a finn alma szupport volt, tehát egy telefon, serial number bediktálás és küldték futárral az újat Hollandiából)
Azt, hogy windóz és a nyitva lévő programok nem reagálnak semmire - és azért csak "majdnem" viszi a rendszert, mert a Ctrl-Alt-Del szerencsére még muxik, az itunes lelőve a rendszer feléled. Érdekes módon a felpakolni szándékozott számok fenn is vannak, tehát az itunes a felpakolás után csina´lana valamit, amibe aztán magával rant mindent (7.0.2) Ha az ipodon lévő zenéket macerálom (szám nevét megváltoztatni, stb), akkor minden muxik, ahogy kell.
(az már csak apró extra, hogy a firewire-ra kötött Mini igazi kék halált is produkál, de ezt inkább a firewire kártya kontójára írom, mert usb-n nincs kék halál. Bár ua. kártyára kötve egy 3G-s ipod muxik rendesen)
Mac system requirements Macintosh computer with USB 2.0 port Mac OS X v10.3.9 or later iTunes 7 or later
Windows system requirements PC with USB 2.0 Windows 2000 with Service Pack 4 or later, or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later iTunes 7 or later
Egy napja csak nézegetem a 30GB-s videos gépemet és a Te beírásod láttán felderültem, hogy hátha tudsz konkrét segítségemre lenni (én 2 "nem mac" gépet használok)!!
Mindazonáltal azt nem írtad, hogy milyen géped van (vagy én nem kerestem a régi beírásaid közt :o).
Ezt azért kérdem, mert ma délután írtam először, amiben kifejtettem, hogy a 6.02.23-as verzió -amit a rosszhírű 7-es miatt töltöttem le inkább- nem ismeri fel a kütyüt...
"General sucks - a 7 és a 6 nem kompatibilis, ha egy ipod csak ránéz a 7-esre, a 6-ossal soha többet nem tud mit kezdeni."
Én már írtam többször, én 2 "nem mac" gépet használok, egyiken 6-os, másikon 7-es itunes. Nekem 30 GB-s video-m van + oldalbordának egy 4 GB-os nano, abszolút nem jelent problémát a 2féle itunes használat egyik podnál sem!
Mikor kijött iTunes elöször win-re, akkor ment a poénkodás, hogy biztos az MS-től béreltek pár programozót. Úgy tűnik mostanra állandó státuszt adtak nekik. :(
7 vagy 7.0.2? Ez ugyan az az iTunes, ugyan azon a gépen? Vagy különböző gépek? Mi az, hogy majdnem viszi a rendszert magával? A FW update hiba nem az volt, amint a 7.0.2-ben javítottak? A Shuffle 1G-hez meg jött ki valami FW updater is. Párom mini-jét hol az én gépemre, hol az övére dugjuk. Az enyémen 7es, az övén hatos van, de mindkettő mac.
Példa 1/ 30GB with video. Ha bármit is feltöltök az ipodra, szépen feltölti, aztán lefagy, és viszi a rendszert is (majdnem), magával. Ez azért szép munka.
Példa 1/ 30GB with video. Ha bármit is feltöltök az ipodra, szépen feltölti, aztán lefagy, és viszi a rendszert is (majdnem), magával. Ez azért szép munka.
Példa 2/ 6GB mini - firmware update közben (helyett) unmountolja a cuccost és úgy marad. Érdekes módon ha közben lehúzom az ipodot majd visszatolom, akkor folytatja és befejezi az updatet.
Példa 3/ 512 MB shuffle - az egésszel nem tud mit kezdeni. Először a régi ipod softal restore aztán már időnként megy (vagy unmountolja csak úgy)
General sucks - a 7 és a 6 nem kompatibilis, ha egy ipod csak ránéz a 7-esre, a 6-ossal soha többet nem tud mit kezdeni.
(Az ipod miatt gondolkoztam Apple szgépen. Az itunes miatt tettem le róla)
1) Töltsd le a 7-est. Annyira nem véres. 2) Manage songs manually. 3) iPod can play the following video formats:
H.264 File formats: .m4v, .mp4, and .mov Video: Up to 768 kbits/sec, 320 x 240, 30 frames per second (fps), Baseline Profile up to Level 1.3. Audio: AAC-LC up to 160 kbits/sec, 48 Khz, and stereo audio. MPEG-4 File formats: .m4v, .mp4, and .mov Video: Up to 2.5 Mbits/sec, 480 x 480, 30 fps, Simple Profile. Audio: AAC-LC up to 160 kbits/sec, 48 Khz, stereo audio.
Leginkább a nagy mágushoz szólnék -W8800-, de a többiek segítő szándékától sem zárkózok el. :)
Tegnap vásárolt (Bécs) iPod 30GB Video.
Háát persze h Windows XP tulajdonos vagyok, ezért a Mac-es csodák rajtam nem segítenek...
Kérdések:
1. iTunes 7.xxx verzióját kéri, mert nem ismeri fel az iPod-ot (az itt olvasottak hatására nem mertem letölteni a 7-es verziószámut!). Mit tegyek? Tudom NINCS Intéző és TotalCommander használat!! ;)
2. ha eljutok majd addig h felismerje a "kicsikét", akkor hogyan tehetek rá zenét, hogy ne essek bele abba a hibába, amit val.szeg a szinkronizálás okoz azaz ezt szeretném megelőzni?!
3. Ajánlott (W XP-vel) video konvertálási formátum.
Szerintetek mennyit lehet kérni egy 30G videos iPod-ért? Még nincs egészen egy éves, a kijelzője viszonylag jó (tokban volt tartva) a hátulján apró pici karcok vannak, abból mondjuk elég sok. Úgy is mondhatom, hogy normál használat melletti karcok. Természetesen minden tartozékával, eredeti dobozzal, stb...
To change the order of songs in a playlist, select the playlist and then drag the songs into the order you want. If you can't drag a song, click the column heading above the numbers. You can't reorder songs if they're sorted by one of the other headings or if shuffle is on (to turn shuffle off, click the Shuffle button, shown below).
Ha ezek után sem megy, akkor keresek egy windowsos pct, és megnézem, mert nem tudom elhinni. :) Ez arról szól, hogy te akarod-e ráhúzgálni a számokat, vagy csinálja a gép.
a fotókat hogy kell rátenni? kijelöltem az iTunes-ban a könyvtárat, optimalizálta is, és mikor felraktam a számokat az ipodra, a végén kiírta, hogy Synching photos (vagy mi..), de nem találom sehol őket.
Én a Panasonic kamerámhoz kapott "4 pólusú jack - 3 RCA" AV csatlakozóval próbáltam, és kiderült, hogy a video jel nem a sárga RCA-n jön ki, hanem a piroson, ha az iPoddal használom. Szerintem nálad id ez a gond.