Sajnos nem sok mindent. Amit tudtam róla, már mindent lenyomoztam.
Szerintem nem jött haza, mert nagyon szeretett kint lenni, de mindegy. Nem erőltetem tovább. Igazából, ha kellenék neki, minden követ megmozgatott volna azért, hogy velem lehessen. Ahogyan most én teszek... Csak valahogy nem akartam belenyugodni abba, hogy a sors így rendelkezett.
Biztos Te is voltál már úgy vele, hogy szinte fizikailag fáj, hogy akkor és ott miért nem mást és máshogyan mondtál, tettél. ...És utána már késő. Megváltozik az életed. Persze, lehet hogy akkor most még boldogtalanabb lennék. Megjósolhatatlan.
Láttad a Butterfly Effect című filmet? Érdemes. Pont erről szól.
Egyébként pedig valahol most nagyon boldog vagyok. Annyit csalódtam az emberek kicsinyessége miatt és erre tessék. Eltelik 1 nap és többen próbálnak segíteni, mint az elmúlt évben összesen.
Felhívtam mind a három éttermet és ugyan csak angolul tudtam velük beszélni, de mindegyik helyen azt mondták, hogy nincsen magyar kollégájuk. (Bár nem vagyok benne biztos, hogy értették-e a kérdést.)
Úgyhogy csak annyit kérnék, hogy ha Valaki egyszer egy indiai étterem mellett megy el Milánóban, szánjon rám két percet és kérdezze meg az étteremben, hogy ismerik-e Magyar Csabát.
...Én itt feladtam. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
...Hogy nagyon szeretném, ha felvenné velem a kapcsolatot! ...és hogy annyi mindent szeretnék elmondani neki! A mobilszámom :00/36/20-46-000-34. (De szerintem tudja...)
Nagyon köszönöm. Ha én esetleg tudok valamiben segíteni Neked itt, Budapesten, nyugodtan szóljál.
Egy indiai ettermet se ismerek, de gyanitom tobb lehet 3-nal, max. nem annyira nivosak igy nem kerultek fel a netre...de a 3bol egybe lehet el tudok menni a hetvegen (talan 2 -be is). Ha esetleg ott dolgozna mi az uzenet?
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm, hogy visszaírtatok.
...és ismertek ott egy indiai éttermet?
Ne haragudjatok, hogy ennyi buta kérdést teszek fel, de még soha nem jártam Milánóban. Már arra is gondoltam, felülök egy repülőre és odamegyek, de igazából mi értelme lenne?
Ha esetleg szoktatok azon a részen járni és pont megláttok egy indiai éttermet, kérlek, gondoljatok rám!
A reptérről busz visz a városba. És ennyi idő alatt nem sok mindent tudtok megnézni, úgyhogy, marad a standard! :DD Dóm - kívül, belül és a tetőn!!, Castello Sforzesco, Parco Sempione a Béke emlékművel, Sant' Ambroggio aztán este is van! :))
Nem, szerintem sincs ott olyan. Legalább is, nem annyira specifikusan. Gondolkodtam én is, de halvány gőzöm nincs, melyik lehet az. Bár, gyanítom, valahol a Dóm környékén lehet. Talán a Castello Sforzesco és a Dóm közötti részt nevezném így, ha nagyon muszáj...
Semmi tobb? Ez nem sok... valami tobb info az utcarol? Szerintem nem letezik itt olyan utca "mint Budapesten a Váci utca"...de hatha Fredne beazonositja. :)
Néhány évvel ezelőtt megismerkedtem valakivel, akivel nem túl sűrűn, de tartottuk a kacsolatot. Egy napon a férfi kiutazott Milánóba, itthagyva mindent a régi életéből.
Idén tavasszal, amikor hazautazott, újra láthattam és az addigi barátságból szerelem lett. Nem tudom elmondani ezt az érzést. Talán rózsaszín lányregényimben olvashattam annak idején erről az érzésről. ...És pont emiatt a hatalmasság miatt, nagyon megijedtem. Azt hazudtam neki, hogy nem fontos ez az egész és éjszaka közepén megkértem, hogy menjen el. Soha többet nem láttam. A mobilszáma megszűnt, mailcímét pedig nem tudom.
Nagyon szeretném megtalálni Őt. ...Szeretnék vele élni. Mindegy, hogy hol. Bárhol a világban, csak VELE!!!! ...És szeretném neki elmondani, mennyire hiányzik és hogy nagyon szeretem őt és soha-de soha nem akarom elveszíteni többé, mert nekem ő a MINDEN! Az is elég, ha csak annyit tudok róla, minden rendben van vele! Nekem ez is elég. Csak tudjak már róla valamit! Bármit!
Áprilisban azt mesélte, hogy Milánóban egy olyan utcában dolgozik, mint Budapesten a Váci utca. Egy indiai étteremben felszolgáló. Magyar Csabának hívják és 27 éves.
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
Én budapesti vagyok. Ha Nektek van szükségetek valamilyen segítségre, szóljatok nyugodtan. megpróbálok utána járni. Igérem!
Ma daaaaaaai! Ez jo, nekem fel se tunt..... :)))))))))))))) Azt tudom, hogy nincs ekezetem, de eddig nem is gondoltam, hogy ennyire ovatosnak kell lennem ha irok valamit....de szep nyelv is a magyar! :)))
Jo azert annyira nem negativ, csak vannak jobb helyek is. ;-))
Nem tudom meddig maradok, ha a bartommal minden ok marad, akkor akar nagyon sokaig is...de azert remelem vegleg Milano. :)
Tudod, hogy nincs ékezeted? :D Tudom, ez nagyon gyerekes :)), de önkéntelenül felnevettem ezen: "dugok 24 oraban"...akkor meg mi bajod Milánóval???? :DDDDDDD :DDDD Bocs, megyek, felnövök! :DD
Meddig maradsz ott amúgy? Úgy sajnálom, hogy megváltozott a véleményed, remélem, azért a végén nem csak negatív érzések maradnak benned... :(
Ja, akkor legyen így: Milánó - Európa New York - the rest of the World! :DDD
Én most regisztráltam és ahogy így olvasgattam a topicot, látom, h sokan szeretitek és ismeritek is Milánót.Szeretném a segítségeteket kérni, érdekelne, h tudtok-e egy jó kis fősulit a városban vagy környékén?
Természetesen a polenta sem maradt ki, de az ugye köret, ezért nem irtam. Nomeg azért, mert az barátnőm szerint sima puliszka, semmi különös :))
A hegyen nem találkoztunk arabokkal, és máshol sem, úgy egyáltalán mindenhol kevés turista volt, aminek nagyon örültem, ugyanis utálom a tömeget és a sorbanállást. A brunatei hegyen rajtunk kivül kb 2-3 pár volt :))
Jo helyeken jartatok, mindegyik jo valasztas volt. Begamo Alta valami meseszep, Como, Bellagio szinten. A polenta ugye nem maradt ki a bergamoi kajarepertoarbol??? :)
Comoban a hegye nem volt tele arab magnasokkal? En 2x voltam ott, de mindig milliardos arabokkal volt tele...Ferrari, Jaguar...minden csoda. Kaptuk is a meghivasokat rendesen. (4 szoke csaj nagon nepszeru volt:))
A temetot mindenkepp megkeresem. Csak mikor legutobb volt idom, pont halottak napja volt...akkor meg nem epp a legszerencsesebb odamenni. :))
Felreertes ne essek aki Milanorol aradozik egy villamlatogatas utan, megertem. Mikor eloszor voltam ott 3 napot tavaly marciusban, azt mondtam, valami eszmeletlen jo hely. Mert pont sutott a nap, pont minden jol jott ki. De itt elni... na az mar nem olyan jo...szerintem...ez van. Sajnalom, hogy nem az az emlek marad majd meg bennem milanorol, hogy mennyire tetszett az elso napokban. Jelzem, a mai napig imadok a belvarosban csaszkalni. De ennyi....minden mas katasztrofa. Dugok napi 24 oraban, tomeg, ha epp sut a nap ok, de ha nem 100x undoritobb mint otthon akarmilyen szutyok idojaras...de azer meg maradok, szoval annyira nem rossz. Csak en nem szerettem bele. :))
Tegnap későn este hazaértünk a Milano-Como-Bergamo ötnapos körutunkról. Az út 101%-osan sikerült, minden, tényleg minden abszolút rendben volt.
A tapasztalatokat leirom, a most készülőknek, hátha sikerül ötleteket adni :-) Ha kérdésetek van, irjatok.
Az időjárás száraz napos 20-22 fok (egy szem csapadék nem hullott, az 5 nap alatt végig felhőmentes volt az ég!).
Másfél napot voltunk Milánóban, a város egy nagyváros feelingjét hozza, 1.5 napot szántunk rá, ennyi kell rá, de ennél több nem érdemes. Egy nap kell a látnivalókra (dóm és környéke, utolsó vacsora, via torino és folytatása, sforzesco kastély), egy fél pedig a shopping részek látogatására (montenapoleone, rinascente, stb) :-) A corso comot is megnéztük, egy corso como-i étteremben barátnőm szív alakú pizzát kapott a pizzasütő srácról, ami külön élmény volt (mellesleg az általam fogyasztott paradicsomos-juhtúrós tészta is kiváló volt :-). A látnivalók nagyon szépek, az iparváros jelleg, amit itt sokan emlegetnek, a belső részeken egyáltalán nem érződik, azon kivül meg minden nagyváros ipari :-) A közbiztonsággal sem volt a világon semmi probléma, szerintem tisztább, kulturáltabb és biztonságosabb hely mint Budapest.
Egy napot Comoban is voltunk. Eurocityvel mentünk oda, kulturált vonat, 30 perc a menetidő. Megnéztük a dómot, és 1-2 látnivalót, ezeket mindenképp érdemes, nagyon szépek. A hangulatos kis utcákat, tereket sem szabad kihagyni. Felmentünk Brunate-be (a hegyre) a felvonóval, fantasztikus volt a látvány. Utána elhajóztunk Bellagioba gyorshajóval, az a kisváros megintcsak leirhatatlan.
Másfél napot pedig Bergamoban töltöttünk, már az első este felmentünk az óvárosba, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Elképesztő, hogy a középkori, szűk utcák között mai is működő város van, egyetemmel. Második nap, nappal bejártuk részletesen (bazilika, dóm, stb stb), felmentünk a még magasabban levő kastélyhoz is felvonóval. Kipróbáltuk a helyi ételeket (casoncelli alla bergamasca, vadnyúl, lóhús) és a kiváló vörösboraikat is, mindkét nap :-) A három hely közül itt találtuk a leghangulatosabb éttermeket, és a legbarátságosabb kiszolgálást.
A szállodákat a venere.com-on foglaltam, a pontszámokra hagyatkozva. 3 éjszakát voltunk Milánóban, egyet pedig Bergamoban. Mindkét helyen négy csillagosban. A milánói hotelre (Hotel Berna, 79EUR/szoba/éj) egyetlen rosszat sem tudok mondani, annyira hibátlan volt. A kiszolgálás, a bőséges reggeli, az elegáns konzervativ szoba, az ingyenes minibár és internet, stb. stb. Külön előny, hogy 2 percre van a Centrale állomástól, ahova a reptéri transzfer érkezik, és ahonnan Comoba és Bergamoba a vonat indult, igy csomagokkal sosem kellett sokat menni :-) A bergamoi hotel (Mercure Palazzo Dolci, 99EUR/szoba/éj) minimalista dizájn szerint épült (csak az menjen oda, aki ezt szereti), szintén frissen felújitott, igényes. A reggeli itt is kitűnő volt. Szintén az állomás közelében van, igy a reptéri transzfer kb 2 percre volt itt is. Az óváros 10 perc séta.
Röviden ennyi a beszámolóm, ezt a három várost mint célpontot bárkinek ajánlom!! Holnap feldobok pár képet is :-)
huh..ne kérdezz ilyeneket... Azért a 14hónap az hosszú idő, annyi idő alatt a magyarországi lakcímemet is elfelejtem, nemhogy eligazítsalak téged a temetőbe! :D Vagy a 30-as vagy a 31-es vagy a 33-as villamos megy oda. :) Te hamarabb ki tudod találni OTT, mint én itt! :DDD
Parkok...a 29-es vonalán van egy szép nagy park, közel a zöld metró megállóihoz...meg hát, nekem a Parco Sempione mindenek felett, remélem, te még nem unod! :D
USA...New Yorktól meghaltam...a világ legjobb helye!!!! Los Angelest is imádom... :)
sziasztok!Szeretnék jövő tavasszal elmenni Milánóba a fiammal 5 napra.Tudtok ajánlani utazási lehetőséget és egy olcsó szállást.Tudjátok-e,hogy lehet jegyet szerezni egy Inter meccsre.Aki tud segíteni és van egy kis ideje az írjon nekem e--mailban vagy a fórumon.A címem: dr.more_eva@citromail.hu.Kösz!!!