tegnap ejjel alig birtam elaludni, 1 oran keresztul faztam a paplan alatt... :-( Megint visszajon a hideg, hogy a franc enne meg. De a tavasz itt mindig ilyen, ez mar a 3. tavasz amit itt elek meg es ugyanolyan kiszamithatatlan, esos, hideg, egyik nap meleg masnap meg vehetjuk vissza a kabatot-salat...
Valtozekony az idojaras. Ezen a heten hideg volt es folyamatosan esett az eso. Most pl. sut a nap de esik is egyszerre. Szoval ki tudja milyen lesz penteken?! De drukkolok. :-)
Empresa internacional de Internet admite colaboradoras f para trabalharem em Call Center a partir de casa, que tenham os requisitos seguintes: Fluência em um dos seguintes idiomas: - Português - Inglês - Espanhol - Italiano - Alemão - Francês Boa comunicação escrita e oral. Conhecimentos básicos em processamento de texto Word. Computador próprio. Internet velocidade mínima: 2 Mb. Câmera Web. Residência na Grande Lisboa Regime Horário: 4 horas diárias, 6 vezes por semana Enviar Curriculum Vitae para o e-mail seguinte: atendimento@universus.tv
Beszéltek itt a jó kis halas kajákról...itthon nem szeretem, de frissen kifogva imádom. Mit nem adnék egy nagy adag fokhagymás mártásos fekete kagylóért...
Mi sutni/grillezni szoktuk :-) Erdekes, itt a Benfica piacan lehet kapni. Bar multkor az anyosom se kapott. Lehet hogy olyan hal aminek szezonja van?? hehehe...
Lejártam fél Portugáliát Chaputáért, de nem kaptam sehol. Ha egyszer talán sikerülne kifognom, akkor mit csináljak belöle; grillezni, fözni vagy sütni kell?
köszönöm szépen, trucha, apropó tiene el Hotel Americana alguna página Web o algún correo electrónico para comunicarme con ellos y hacer reservación por Internet? Gracias por recomendármelo. Saludos...
Hola Quilla, soy un dominicano con más de dos décadas viviendo en Pécs donde trabajo como profesor universitario en la Universidad de Pécs. Entre el 19-25 de abril estaré en Porto, dictando un curso en la Universidade Fernando Pessoa. Si tienes tiempo y quieres, podemos encontrarnos para conversar. Puedes escribirme (magyarul is) a mi correo electrónico tonylilon@yahoo.com Un saludo
itt is nagyon hideg van... sajnos visszavettuk megint a nagykabatot es a salat, sarki szelek fujnak, log az eso laba es ilyenkor nagyon sz*r tud lenni az egesz nap...
Jól hangzik ez a rémsztori hallod....Bár én is jártam már így az M5-ön. A belső sávban mentem, mert a külsőben végig kamionsor volt. De nem gyorshajtottam, mert arra sokszor mértek. Egy barom meg villogott ezerrel, és amikor a kamionsor elé ki tudtam menni és mellém ért, félrekapta a kormányt és majdnem letolt....nagy az isten állatkertje... Jelentem itthon a hétvégén nagyon szar idő volt, esett, fújt....nem egy életérzés.
Azert mert kb. fel orara van Lisszabontol es ott sokkal olcsobb/praktikusabb megszallni altalaban. :-) Sintra szep es jo de boven eleg 1 nap ra, a Rossio (Lisszabon belvaros) palyaudvartol kb. fel ora vonattal.
Amugy egy kis izelito a portugal autozasrol: azalatt a 10 perces kocsiut alatt amig atertunk innen Damaia-bol a nagymamaekhoz Olivais-ba, egy neger le akart szoritani minket... vagyis az aposom ment szepen kozepen az uton, erre az be akart jonni ele, de az aposom nem lassitott mert nagyon kozel voltunk mar es erre az meg duhos lett es oldalba koccintotta az autot, de csak kocc volt, nem lett semmi baja/bajunk...
Körutazást tervezünk, Sintra lesz az első állomás, Lisszabont az út végére hagytuk desszertnek :o). Most fogtunk bele a szálláskeresésbe, bármilyen javaslatot, jótanácsot nagy örömmel fogadunk! A fórumról már csomó hasznos infót összeszedtünk, de speciel sintrai szállásötletet nem találtunk.
Fornalha: a héten megpróbálok válaszolni a feltett kérdésekre. Közig. vizsgára készülök, biztosan lesz néhány unott órám, jó lesz feldobni a portugáliai élményeimmel.