A WInOnCD-vel vigyázz XP alatt, mert az 5.0 Power Edition az első ami rendesen működik vele, a korábbiak rettenetes dúlást tudnak véghezvinni (->teljes XP reinstall)
Tudja valaki, hogyan lehet Nero-val folytatni a WinOnCD-vel megírt, lezáratlan multisession lemezeket?
Az 5.5.1.1-es Nero (már ha van ilyen - most nem vagyok biztos benne) nem hajlandó folytatni őket, mert nem teccik neki, hogy WinOn-nal kezdtem.
Van valami áthidaló megoldás?
Annak is örülnék, ha valaki meg tudná mondani, honnak szedjek XP alá WinOnCD-t, nekem ugyanis egy ős-verzió van meg, és addig nem is foglalkoztam a frissítésével, amíg fel nem raktam a gépemre az XP-t.
OFF
Jaja, az én 5 éves technics cd-játszómon is volt annó digi kimenet.
Hehe, az elektronikai levlistán pont ebben a témában ment nemrég a vita (futómű, jitter, stb.)
ON
Az uj 5-os Windows Commander-ben van olyan file atnevezes opcio (File->Multi Rename Tool) amellyel egy konyvtarban az osszes file-t atnevezheted egy menetben eleg komplex szabalyok menten.
Friss Windows XP prof install. Szuz rendszer, 1-2 progi van csak, amelyek nem kene, hogy kavarjanak.
Nero nem megy fel ra. Se az 5580, sem az 5582. Install elott 5580-om volt, de azt w2k-ra toltam fel, es kesobb ra az XP-t, igy nem tudom, mi a halal baja van.
Az install felenel megall, hogy cannot copy Nero/nerocd95.vxd. A file ott van a tempben kicsomagolva.
Csinaltam teljes update-et, nem segitett. Keresgeltem a weben, de nem lattam ezzel foglalkozo oldalt. Otlet?
Hello,
Van egy rakás jpg amit CD-re szeretnék írni, de elég kacifántos filenevekkel vannak megáldva az állományok. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy milyen utillal tudnám joliet kompatibilis fájlnevekre átváltoztatni őket, lehetőleg minél jobban megtartva az eredeti fájlneveket.
A digi (általában optikai) kimenet nem igazán árkérdés, nagyon sok olcsó (nem a terméklista legalján, de a harmadik-negyedik „nagyságnál”) már van ilyesmi. Ez még mindig csak 40-50 ezer Ft-os kategória.
De nem is ez a lényeg, hanem a külső DAC, (Digital Audio Converter) ami a digitális jelet analóggá és ezzel a végerősítő számára fogyaszthatóvá teszi. Külső DAC-ból viszont nem nagyon van olcsó, azok általában méregdrága cuccok. Ezeket nem sok értelme van egy olcsó futóműről táplálni……
Különösen gyakran fordul elő digi kimenet úgy 4-5 évvel ezelőtti gépeken. Akkoriban még tartotta magát az az eszme, hogy a CD digitális és tökéletes, a futóművön nem múlik semmi, amíg a jel digitális formában van, nem történik vele semmi….. A lényeg a DA átalakító. Vegyél egy egyszerű futóművet, esetleg támogasd meg egy külső tisztességesebb DAC-kal és máris itt a kánaán.
Na ez azóta teljesen megdőlt… (Lásd pl. a kb. havonta felmerülő „hányszorosan írjak audiót” című örökzöldet)
Baaaaaaaaannngggggggg !!! Ez volt a homlokom... 8))) Köszi a javítást! :)
>> Hagyományos, asztali lejátszón is tiszta sor, hogy digitális a dekódolás, de már analóg a kimeneti jel, ami az erőlködőre kerül.
>Nem minden esetben... A jobb lejatszoknak digitalis kimenete (is) van, es ezt a jobb erositok fogadni is tudjak.
Nemtom. Azért nem is írtam erről /bár télleg tudtam... :)/, mert szvsz még most sem általános a "jobb" cuccok között sem. Bár attól is függ, hogy mit takar árban a "jobb" nálad... :)
Az, hogy a 14 éves (akkor k.jónak számító) Yamaha erőlködőmön nyoma sincs a digi bemenetnek, az egy dolog. De hogy a szintén hasonló kategóriájú, 3 éves, szintén Yamaha cdplayer-en sincs digi-out...??!
Mit csinájjak ha a film ilyen hosszú? :)) Nem akarom én sem rendszeresen használni.
"Nekem is LG-8120B-m van, Nero simán túlírt vele"
Tudom és ezért nem értettem nálam miért nem müxik a dolog. Mindent csináltam én és mindig a szokásos ablak jött elő. :(
Mindegy végül is megoldódott a probléma. Van még 29 napom hátra a próba verzióból addig is. :)
Ja, és a LG8120 akármennyit is ír ki a CDíró prg. minimum 4x-esen ír! (Nem teljesen hülye ám az a Nero ;-)
Állítsd bátran 1x, fogd a stoppert, és láthatod hogyan ír meg 20 perc alatt egyszeres sebességen a koreai csodaCDRW!
"A 900 MB akkor 700+200 ?" Hajajj! De vigyázz, mert azt néha az sem olvassa vissza ami megírta.
Nekem is LG-8120B-m van, Nero simán túlírt vele. Én nagyon kiábrándultam már az ilyenekből, minek fizessek 3x annyit a plusz 100-200 megáért, megírni is macerás, lassú, inkompatibilitási gondok... fél éve itt hever vagy 10 db 800-as lemez, kell a fenének.
> az audio-cd ANALÓG jelfolyam, a wav pedig digitális. Az audio-cd-n NINCS sem *.cda, sem *.wav !!! A cda-val jelzi a vendóz, hogy hány darab ANALÓG audio-track található az első session-ben (ha origról, ha írottról van szó).
Ezt mar siz is pontositotta. Az audio CD termeszetesen minden izeben digitalis. Az igazi kulonbseg annyi, hogy nincs rajta semmilyen fajlrendszer, es a masodlagos hibajavitas hianyzik.
> Hagyományos, asztali lejátszón is tiszta sor, hogy digitális a dekódolás, de már analóg a kimeneti jel, ami az erőlködőre kerül.
Nem minden esetben... A jobb lejatszoknak digitalis kimenete (is) van, es ezt a jobb erositok fogadni is tudjak.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Higyjétek el mindent végig zongoráztam úgy ahogy írtátok, még image fájlot is mindent. A Nero csak azt pofázza megállás nélkül amit írtam hiába löktem vissza neki a cdt. :)
Viszont a Padus DiscJuggler...az király! Simán megírta minden gond nélkül. Próbaképp vissza másoltam a lemezről a vinyóra és nem jelez hibát.
:))))))
Szóval asszem a bibi talán ott lehet, hogy a Nero nem enged 4x-nél lassabban írni, míg a Padus 1x is engedne. 2x-en írtam meg 728 megát.
Más tippem nincs illetve még az hogy a winfos csodákra képes. :)
Win98 és LG 8120 B-vel próbálkoztam illetve a firmware óta GoldStar. :)
Nem hazudok!!!:)))))
Szépen,2x-esen írtam meg mindkét lemezt, még a kényes asztali író is felismerte és lejátszotta.
Az utánam hozzászólók mindent leírtak részletesen.Nekem 10 percesnek/80Mb-nak látta a Nero, a CDIdentifier-t épp eltüntettem a gépemről.
Köszi a pontosítást/javítást! Gyorsabb voltál, mint "kalapács" ! 8)))
Analóg alatt én stream-et értek, tehát "folyamatos folyam"-ot, a digitálison pedig (ahhoz hasonlóan, mint ahogy írtad is) "sáv/szektor-szerűt", mint pl. a vincsi olvasásakor... Hagyományos, asztali lejátszón is tiszta sor, hogy digitális a dekódolás, de már analóg a kimeneti jel, ami az erőlködőre kerül.
Annyit azért pontosítanék, hogy az Audio-CD-n a hangsávok természetesen digitális formában szerepelnek, csak nem szektor-szervezésben, és ezért kell a Digital Audio Extraction-t használni ezeknek az olvasásához. A .cda meg igazából csak egy szabányos (MS) RIFF-fejléc, ami a CD-n levő audio-track-re mutat.
Nicko ! Sötét balsejtelem költözött a szívembe !! 8) Az O.K., hogy az overburning-et, és 99 percet beállítottad, és gondolom, hogy a BurnProof-ot is. DE: szimulálni próbálsz vagy egyből írni ?!!! Ui. bekapcsolt BP-vel a Nero csak néhány kivételes íróval enged szimulálni, tehát vagy BP vagy szimuláció !!! Kíváncsi vagyok a válaszodra. Remélem, hogy Nebamun hozzászólását nagyon figyelmesen olvastad, mert fontos és jó dolgokat írt... 8)
nicko(5453.5455.5456.5458,5466): Tévedésben vagy. A 80 perc fölötti írás valamelyik "színeskönyv" szerint MINDIG túlírás, azért mert szabványtalan. Nem próbáltál még más progit a Nero-n kívül (Stomp, CDRWin, DiscJuggler, NTI)? A Feurio túlírás tesztje mit mutat(ott)?
mp3lamer(5457): Ha jól értem, akkor a Plexi mellett döntöttél /volna.../? Ha nem elég a zsozsi, és nem akarod az LO-t, akkor a Plexi-től egy tizessel olcsóbban megkapod a szintén kutya jó 540-s TEAC-ot.... A 2200-s Yamaha-ról konkrét tapasztalat részemről nincs, de ugyanolyan vegyes dolgokat olvastam róla, mint te...
bike(5459): Tybald(5460) közel járt az igazsághoz, Ordas (5460-61) elég messze... 8) Nem emléxem, hogy mikor, de PPeti már leírta korrekten a dolgokat... A lényeg: az audio-cd ANALÓG jelfolyam, a wav pedig digitális. Az audio-cd-n NINCS sem *.cda, sem *.wav !!! A cda-val jelzi a vendóz, hogy hány darab ANALÓG audio-track található az első session-ben (ha origról, ha írottról van szó). Minden cda 44 byte hosszúságú "marker" tulajdonképpen. Wav szintén nincs rajta egy darab sem; csak akkor lesz (és a vinyón!!!), ha DAE /Digital Audio Extraction/-val begrebbeled, tehát átalakítod digivé.
Amikor az íróprogival drag'n'drop "rárántasz" egy cda-t a projektedre, akkor csak annyi történik, hogy ő tudja, hogy a pl. 8. audio track-et szeretnéd, és ő DAE-val megcsinálja neked. Ordas elment a málnásba, mert az általam ismert 4 kitűnő minőségű virtualcd-progi egyikével sem lehet szóló cda-kból konténerfájlt csinálni (Daemon, VirtualCD, Paragon, VirtualDrive). Ebből következik, hogy ha viszont image-t(konténert) csinálsz egy audio-cd-ből, akkor a virtualcd-progiba mount-olva is a vendóz *.cda-kat fog neked mutogatni, és nem wav-okat.
Remélem, hogy legalább fele annyira érthető, mint amennyire hosszú lett... 8)))
Sújtson le rám a "kalapács", ha valamit rosszul írtam !!! 8))))))))))))
Jajj, ez nem lehet ennyire bonyolult!
Mégegyszer: hogy mekkorának látja a CDíró, az teljesen mindegy, a 702MB teljesen normális, mert 'hivatalosan' akkora, csak van még rajta kb. 100MB overburn lehetőség! Kezded érteni?
A 800MB csak marketingduma, az valójában 700+100 MB, ahol az a plusz 100 megát csak mindenféle trükkökkel és korlátokkal lehet elérhetővé tenni. Így csak egymenetben, DAO-ban, alacsonyabb sebességen, kevés CDíró programmal. A multisession-t meg egyebeket felejtd el. Ha már egyszer ráírtál akár 1MB-ot is multiban, azt már csak 700-ig folytathatod.
Az írás Neroval pedig tényleg annyi csak, hogy az Expert featuresben, egyszer 'enable overburning' aztán alatta számszerűen is beírod, hogy 99:05:00-ig engedje meg a próbálkozást egyáltalán.
Ha ekkor sem megy, akkor vagy mégsem tud az íród ilyet (mi is a pontos típusa?) vagy 99:05:00-nál többet akarsz ráírni :))
"ez a lemez nem elég nagy ahhoz" blablabla.
Mondom már mindent próbáltam.
Meg 90 perces CD-re kb 88 perc adat menne fel. Tehát nem túlírás lenne elvileg. De túlírásként sem megy semmilyen formában.
80 perces lemezt 702 MB-ként ismeri fel, míg a 800 MB-ot továbbra is 88 MB-nak véli.
Nero-nál, ha a File/Preferences/(talán Expert features)-ben az Enable Overburn be van kapcsolva, _ÉS_ Disc-at-once módban írsz, akkor lehet túlírni (A CD által jelentett kapacitás fölé)