A grúz Tochinoshin az első 5 napon az 5 ozekivel került szembe, és 4-1-et hozott ki.
Ha jól nézem, ő korábban már háromszor volt a húsdarálóban, és először 3, aztán 4, aztán 5 győzelmet szedett össze. Ha nem esik össze a formája, azért most jobbra számíthatunk tőle :D
A neten lehet nézni egyrészt élőben a szövetség honlapján (http://sumo.goo.ne.jp/eng/hon_basho/torikumi/eizo_haishin/eizo2.html), másrészt fél nap késéssel a youtube-on.
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hol lehet nézni a neten v. tévén a tornákat? Annak idején mindig néztem a szumót, mikor még a Eurosport adta, de már évek óta nincs műsoron, ha jól tudom.
Egyelőre ők azért még sanyakuk, közben pedig páran kikoptak a mezőnyből azok közül, akik később kezdték és fiatalabbak náluk. Mivel sumoban nincsen "ha", ebből az következik, hogy nem ők a "feleslegesek", ha egyáltalán beszélünk így emberről.
Szerintem Kaio még sokáig köztünk lesz, szoval a májusi tornán kkívül lesz még alkalma begyűjteni az 1000.győzelmét..Ugyanakkor szerinntem is vissza kéne vonulnia már, mert oké, hogy elismerésre méltó, hogy valaki 37 évesen is képes lépést tartani a legjobbakkal, de valahogy olyann érzésem van, hogy felesleges kezd lenni a mezőnyben.. És lassan ez kezd vonatkozni Kotomitsukira is. Ő sm ebbe a generációba való már. Hakuho, Baruto, Harumafuji, Kotooshu. Ez lenne a helyes felsőréteg szerintem jelenleg.
És titkon remélem, hogy valamikor Kisenosato is közéjük fog tartozni, mert még mindig csak 24 éves..:)
Azt hiszem a múltkoriban te vetetted fel, hogy az ozeki rang megtartásának könnyűek a feltételei. Tényleg röhejes, hogy Kaio pl. 2007. májusában volt utoljára képes 10 győzelemre. Mondom ezt annak ellenére, hogy nagyon szimpatikus versenyző, és kedvelem is őt nagyon. Ha májusban még szerezne 9 győzelmet, akkor meglenne neki az 1000. győzelme, ami egész pályafutását illeti.
Baruto meg utoljara elvitt egy kanto-shot es egy gino-shot. Az eloleptetes ugyeben meg szerdan a bizottsag lefutja a kotelezo koroket, aztan szaladhat a futar az Onoe-beyaba a jo hirrel.
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy míg Baruto és Kotooshu 20 éves korukban léptek be a szumó világába Hakuho mindössze 16 évesen debütált. 20 éves korára már ő is sekiwake volt, míg 21 évesen ozeki és 22 évesen yokozuna.
Azért többnyire csak a 20 körüliek/felettiek képesek ilyen gyors ugrásra a ranglétrán.
Valószínűleg a tömeg önmagában nem elég. A cseh Takanoyama évek óta 93 kg körül mozog és a makushita felső ötödében is szokott árnyékolni, most is olyan MS 5-7 közé várható.