Az enyém sem pont olyan színű, mint ahogy a képeken látszik. Amikor nyílni kezd, még a szirmok belseje kimondottan piros, a fonákjuk sárgás, pirossal mosottan. Elnyílásban egyre lilásabb, rózsaszínesebb, a fonák meg inkább olyan vajszínűvé válik.
A Tieid is gyönyörűek! A Leonardo da Vinci nálam bimbóban van, alig várom, hogy kinyíljon!
Örülök, hogy itt vagy, szépek a rózsáid. Már a múltkor is néztem a Kronenbourg-odat, nem hasonlít az enyémre (legalábbis én annak vettem) Az enyém olyan narancsos-pinkes neon.....
Jelen:) Éjjel-nappal kertészkedek:), focit nem nézek, igaz mást se nagyon... Végre én is hoztam néhány képet. Kedvencem, nem tudom mi a neve, de nagyon kicsi, és folyamatosan virágzik. Grand Mogul Kronenbourg Márk Gergely-féle, talán futó lehet az alkata alapján. ismeretlen, teahibrid Othello Schneewittchen Tündér Ilona
Szia! :-) Köszönöm! :-)) Akkor jól sejtettem, mert láttam olyan néven is képet, és nagyon egyformának tűnt. Már lett volna egy kinyílt fej is rajta, de családunk valamelyik fiú/férfi tagja véletlenül letörte a hajtást... :-(( "Persze" senki nem vállalta. :-) Így még várnom kell a kinyílt virágra...
Hazaugrottunk a telekről pár napra, s hoztam néhány képet. Sajnos a felvételek jó része a fényképezőben maradt, aminek a kábelét meg sikerült a telken felejtenem. :-((
Pierre de Ronsard bimbóban. (Ez nem azonos az Eden Rose 85-tel?)
Leila, Márk Gergely. Halvány rózsaszínnek árulták, nem tudom, akkor mi az erős... :-))
Picit vihartépte Ráskai Lea (Márk Gergely). Neki egyébként is cakkosak a szirmai, de itt eléggé megtépázta az időjárás...
Levéltetű ellen jó e a nikotinos permet? Van itthon némi vacak dohányom, azt beáztattam egy befőttesüvegnyi vízbe. Lehet-e túl erős a kotyvalék, ill. árthat-e ez a növénynek is?? Köszi előre is. Grunya
Tourbillon a rózsafajta neve, a Starkltól rendeltem, most az esős idő miatt nem olyan élénk a rózsaszínje, de tulajdonképpen egész nyáron virágzik, úgyhogy majd pótlódik a dolog:-)