Tardosbányai mészkő, amit szoktak (tévesen - képhibaként) márványnak is nevezni. Egyébkét igen sok helyen használják, pl. nem egy vasútállomáson ilyenből van a padló, vagy a lépcső.
1: Frappáns gondoltmenet. Ráadásul a márvány mintha már nem újkori fényében ragyogna, ez egy meglehetősen patinás épület.
2: Nem Tic-Tac (ejtsd: tikk-takk) cukorkáért ment be, hanem a cukorka miatt. Nem akarom beidézni a kérdéses naplóbejegyzést, mert igencsak érdemes ott olvasgatni. A drazsé-affért itt találod: 2002-10-10 16:50:14 (153)
Miutan megtekintettem es atbongesztem a kepeket, ket megjegyzesem lenne:
1.Ugy latom, hogy Sz.B. munkahelyehez vezeto lepcsok marvanybol vannak (ha ez nem kephiba) - akkor o biztos fontos ember.
2. Onok nem tartjak azt tulzasnak,hogy a fogorvosi rendelobe Sz.B. tik-tak cukorkaert ment? Es egy ilyen apro-csepro uggyel feltartotta a betegellatas rendjet?
Kedves Plomba Pal! Onnek nagyon szep alliteralo neve van. De hogy a lenyegre terjek: igen meggyozo volt az internetes oldal,melyre felhivta figyelmemet. Ezuton is kernek elnezest muzsikastol,hogy ketelkedtem szavai valodisagaban. Ezek valoban Sz.B. kepei lehetnek, a kepalairasok stilusa teljesseggel meggyozoek.
Milyen jo is hogy lattam a kepeket, mert Debrecen valoban igen szep varos es en mar regen jartam arrafele.
Akkor bizonyara elkerulte valami a figyelmemet.
Nincs semmi baj,akkor majd atbongeszem egy kicsit a naplot megegyszer. Ha erre (marmint a szoborra) utalo reszletre akadok, termeszetesen azonnal ertesitek minden Sz.B. kepet vasarolni ohajto egyent.
Kedves gfalvi olvtárs, nem Váradi Március törölteti a hozzászólásaidat, hanem a moderátorok tartják azokat itt offtopicnak. Kérlek tehát fejezd be a topic rombolását, mielött jogosúltságaid bánják.
nem ertem az osszefuggest, de nagyon koszonom gyors valaszat.
en olyan naploreszletre lennek kivancsi, ahol Sz.B. specifikusan megemliti hogy azt a bizonyos kepet keszitette. en is olvasom a naplojat, es tobbszor is elhangzott mar, hogy fenykepeket keszit szabad idejeben. de eddig csak teli tajkepekrol tett emlitest. ugyhogy tul sok homalyos reszlet van meg, ami magyarazatra szorul, ugy gondolom.
Szakács Béla válasz erre | adatok | e-mail 2002-12-06 17:37:08 (235)
Kedves Naplóm!
Fergetesen hangulatban sikerült a Mikulás napi ünnepség. A gyerekek egymás kezéből kapkodták ki az édességi termékeket. Kicsit izgultam a fellépés előtt, ám Csilluka bátorított, hogy semmi probléma nem lesz. Így is történt. Felejthetetlen érzés az, amikor mintegy 150 kicsi szempár figyeli lépteidet és mozdulataidat. Én azt hittem, hogy félnek majd a krampuszoktól, ám hála Csilluka közvetlenségének a gyerekek nemcsak Endrét a Mikulást alakító kollégát vették körül, hanem bennünket is. Szóval szép élmény volt. Délelőtt találkoztam az internet tulajdonos fiatalemberrel és hozott valóban elektromos rendszerű fényképezőgépet. Készítettem a portája számára néhány fotófelvételt. Szerintem nem mindegyik kifogástalan, ám egyrészt már régen fotóztam, meg bevallom féltem is, nehogy kiejtsem ezt a több tíz ezer forint értékű csodamasinát, amely digitális filmre készíti a képet .
namarmost ezt bizonyitani is kellene, hogy ez egy valosagos Sz.B. portre. ezert az lenne a legjobb, ha Sz.B. a naplojaban emlitest tenne, hogy ezt az embert lefotozta. de tudom,hogy ez ugysem fog megtortenni, mert ot nem lehet befolyasolni (lasd a mediak ostroma es az o ellenallasa). ugyhogy csak talalgatni lehet!
ugyhogy varjatok meg a keprendelessel.
Már elnézést a képhibáért de ez egy eredeti Szakács Béla fotó. Hónapokig a www.gumicsizma.hu oldalon volt. A fotó egy Kossuth Lajos elnevezésű embert ábrázolja.
Az RTL-be hívták, onnan tudom, hogy az meg én voltam. De nem akar jönni, nem szereti a nyilvánosságot. Bár azt mondta, hétfőn még megbeszéli a kollégákkal.
Én is amondó vagyok, Szakács Béla nem létezik. De van, aki ezt eddig nem tudta?
Hú mi van itt. Tisztára Fradi-UTE meccshangulat. Nem véletlen, hogy már a nemzetközi média is kapkod a mi Bélánk után. Lehet, hogy a topic-romboló(k?) a Claudia só beépített emberei?
nem sietted el ezt a dolgot? -kerdem en.
meg csak nem is lattal egy Sz.B. kepet sem.
lehet, hogy ehhez - marmint a fotografalashoz -nincs tehetsege - mivel nem lehet mindenki sokoldalu, es Bela mar kimutatta tehetseget az iras teren. en mar nagyon kivancsi lennek Bela (ha szbad igy irnom) kepeire
szerintem nem volt itt topicrombolas.
egy jelenseget minel tobb oldalrol koruljarni, es minel tobb velemenyt elolvasni - szerintem ez csak egy pozitivan ertkelheto dolog.