Keresés

Részletes keresés

caterina3 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 3566

Benéztem, és elájultam vala... :-)) Csodásakat raktatok fel!

Most éppen netcafézom munkailag, és hoztam Nektek néhány újabb képet:

Blue Bajout -- ez tényleg kék!

Egy angol úrhölgy...

Pierre de Ronsard

Árpád-házi Szent Erzsébet emléke

Astilbe Creative Commons License 2006.06.20 0 0 3565
Egy kis izelítő:
hugi28 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3564
Azannnya...de gyögyörű!!!!
Előzmény: Brigi0621 (3562)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3563

És pár  rózsaszín újdonság:

Cinderella - Kordes bokor rózsa

Cinderella

The Fairy - Talajtakaró - Benttal

Home & Garden - Kordes floribunda

L'Aimant - Harkness floribunda - Csodaszép fodros virágok finom rózsaillattal...:o) Szeretem!

Sebastian Kneipp - Kordes Bokor Sebastian Kneipp

Marchenkönigin - Kordes hibrid tearózsa

Sommerwind - Kordes Talajtakaró rózsa
Brigi0621 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3562

Sziasztok! Mindenki kertészkedik vagy mindenki nyaral?

Emlékeztek a névtelen sárga rózsámra, ami tele volt bimbóval? Most kinyílt! Nem tudok betelni vele, ezért nektek is megmutatom...:o))

jkoszeg Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3561
cserella Creative Commons License 2006.06.19 0 0 3560
csak egy egyszerű piros
Fülöpmami Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3559
Parducbogyo Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3558
Parducbogyo Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3557
wanda21 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3556

Sziasztok. Hoztam egy képet a minirózsámról:

caterina3 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3555
Szerintem kisebb és talán sötétebb zöld is a levele, mint a normál Fairynek. Az nálam elképesztően egészséges volt, csak sajnos mikor pár évig nem tudtunk kijárni a gyerekekkel nagyon pici korukban, azt nem bírta ki, a locsolás hiányossága miatt. Tervezem, hogy veszek újra, mert igen szép és hálás. Ugyanígy járt nálunk a Queen Elisabeth, ami szintén gyönyörű és szinte elpusztíthatatlan volt, egész évben zéporozva a virágokat.
Előzmény: Csali42 (3554)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3554
Köszönöm!
Annyira aprók a levelei, nem? Még talán kisebbek, mint a rózsaszínnek. A The Fairy nálam is mindent bír, nagyon szeretem. Így gondoltam a társai telepítésére is.

Előzmény: caterina3 (3551)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3553
A netről másoltam ide:

A rózsa betegségei

Rózsalisztharmat

Tünet: a levélen, a vesszőn, a hajtáson és a virágon figyelhetőek meg a tünetek, a kis hajtások felületén fehér, finoman hálózatos bevonat <elsődleges primer tünet, a hajtás növekedésével a micéliumból álló fehér bevonat a fejlődő hajtások leveleit is beszövi, a levelek kanalasodnak, görbülnek, a hajtáscsúcs rendszerint elszárad. Másodlagos szekunder tünet: a leveleket a fehér micélium teljesen bevonja, a levél kanalasodik, helyenként megvörösödik,hullámosodik majd elszárad. A virágbimbók micéliummal borított csészelevelei nehezen nyílnak szét, a virágok torzulnak

Kórokozó: Spaerotheca pannosa

A betegség lefolyása: a fertőzött rügyekben micéliummmal telel, ezekből a rügyekből tavasszal beteg hajtások fejlődnek. A fertőzés ezekről a hajtásokról terjed szét a szél, az öntöző és esővíz segítségével

Védekezés: metszéskor a beteg vesszők eltávolitása, rügypattanás elött bárium-poliszulfid /Báriumpoliszulfid 45/ tartalmú szerekkel lemosópermetezés, rügypattanástól dinokap / Karathane LC /, kinometionát / Morestan / vagy szisztemikus bupirimát / Nimrod 25 EC /, tiofanát- metil / Topsin M 70 / hatóanyagtartalmú szerekkel.

A rózsa diplokarponos betegsége

Tünet: a levélen vannak csak tünetek, a levél színén 5-20 mm átmérőjű barnásfekete színű fokozatosan kivilágosodó közepű foltok, szegélyük csipkézett, a foltokat 1-3 mm-es sárga udvar határolja. A foltos levelek megsárgulnak majd lehullanak

Kórokozó: Diplokarpon rosae

A betegség lefolyása: fertőzési forrás a lehullott levél, amelyben a gomba micélium-sztrómával telel át. Tavasszal a rózsa alsó levelei betegszenek meg először, vegetációban kizárólag konídiumokkal terjed

Védekezés: lehullott levelek talajba forgatása, rügypattanástól kezdve rendszeres permetezés cineb, mankoceb, propineb, kaptán, kaptafol, benomil és tiofanát-metil hatóanyagtartalmú szerekkel.

Rózsarozsda

Tünet: a levélen, a hajtáson, a virágszáron és a csészelevélen alakulhatnak ki a tünetek, a levél szinén sárgászöld foltok, később a levél fonákán, a levélnyélen, a hajtáson, a virágszáron és a csészelevélen párnaszerű kiemelkedő képletek.

Kórokozó: Phargmidium mucronatum

A betegség lefolyása: fertőzési források a beteg levelek és vesszők. A levélen az uredo- és a teleutospórák telelhetnek át. Tavasszal először a bazidiospórák, majd később az ecidiospórák és az uredospórák fertőznek, nyáron a szél segítségével szétszóródó uredóspórák terjesztik a betegségek.

Védekezés: levél talajba forgatása, deformálodott vesszők eltávolítása, kémiai: kontakt hatású cineb, mankoceb vagy propineb és szisztemikus hatású oxiokarboxin / Plantvax 20 EC / vagy triforin / Saprol / hatóanyagtartalmú szerekkel.

A Saprol-t legjobb tudomásom szerint már nem forgalmazzák.

Mankoceb a hatóanyaga a Dithane-nak.
Benomil pl. a Fundazol.
Kaptán pl. az Othocid, a Buvicid, a Merpan.

Vagy, amiről már többször esett szó, az Amistar/Quadris/Discus nagyondrága-mindenrejó szerek valamelyike, kaptánnal keverve.
Előzmény: jkoszeg (3548)
caterina3 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3552

A bokor formája leginkább lapított gömb.

Előzmény: caterina3 (3551)
caterina3 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3551

Persze, hozok. Tulajdonképpen már most is lenne, csak lent felejtettem a fényképező csatlakozóját a telken, így csak azokat a képeket tudtam feltenni, amelyeket már a telken áttöltöttem a laptopba.

Alacsony bokor, kb. félméteresre nő meg, kicsit gyengébb növekedésű, mint a sima (rózsaszínű virágú) Fairy. A virága kevésbé tömött, de mutatós, és mélypiros (vagy talán inkább vörösnek nevezhető). Elég sokat virágzik. Szerintem egyébként a betegségekre fogékonyabb, minta  sima Fairy, az nálam elképesztően ellenállónak bizonyult, ez nem annyira. Tavaly nyáron csúnyán elkaptra valami fertőzés, ezért tövig visszavágtam (elégettem a beteg vesszőket), most úgy néz ki (kopp-kopp-kopp!) makkkegészséges.

Előzmény: Csali42 (3550)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3550
(Igen, köszi:))

Hozol majd képet róla? Milyen habitusú a növény?

Megértem a családot, az enyimek is benn szenvednek:)
Előzmény: caterina3 (3547)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3549
Édes vagy, nagyon:)

A Borszék, a Szent Erzsébet, a Tündér Ilona tényleg még csak ekkora, ahogyan a képen látszik, mind tavaly őszi telepítés.

A Kaffka Margit napokon belül dugig lesz virággal, akkor lefényképezem, teljes életnagyságban, azaz -kicsiségben, mert ő nem túl magas.
Még van egy pár minikém, ők lassan kezdik, hozom majd a képeket róluk is.
A nagyokat mindjárt mutatom:)
Előzmény: hugi28 (3546)
jkoszeg Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3548

Minden ellen. Lisztharmatom már most is van, és mivel tavaly ezen

kívül voltak még fekete pöttyök is a levélen és rozsdaszínű szem-

csék a fonákján, megelőzésként azok ellen is.

Előzmény: Csali42 (3539)
caterina3 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3547

A piros Fairy  is nagyon szép, nekem olyan van.

(Átment a mail?)

Estig itthon ragadtunk, mert a család leszavazta az indulást a nagy melegben. :-(

Előzmény: Csali42 (3545)
hugi28 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3546
Tegyél fel légyszi képeket a rózsákról egész méretben is, ne csak a virágot magát, hadd gyögyörködjek, légyszi, légyszi...
Előzmény: Csali42 (3545)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3545
Köszi:)
Megyek le ma kertészetbe, ahol vettem, és megkérdezem, honnan származik. Sajnos nincs több most nekik, de hátha lesz még...

Van ebből a Fairy sorozatból ott piros és fehér is, a hagyományos rózsaszínen kívül. Azok még a múltkor nem nyíltak, de kiváncsi vagyok rájuk nagyon! Hátha azok is ilyen szépek:))

A Grand Mogul tényleg nagyon nagy! Az állóképességével ebben a sokesős időben egy kis baj van, jól ki kellett kötni egy karó mellé, és így is lassan a földön hevernek a virágok:(
Előzmény: hugi28 (3544)
hugi28 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3544

SZÉPEK!!

És különösen a The Yellow Fairy-re irigy vagyok, mert nekem olyan nincs, és még nem is láttam sehol sem..:-((

Meg a Grand Mogulra..

Meg a Kaffka Margitra is....

Előzmény: Csali42 (3543)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3543
De csak a Te kedvedért! :))

Borszék Borszék

Double Delight
Double Delight

Grand Mogul

Grand Mogul

Kaffka Margit emléke Kaffka Margit emléke

Az Árpádházi Szent Erzsébet első bimbója
Árpádházi Szent Erzsébet

Yellow Fairy The Yellow Fairy
Előzmény: hugi28 (3542)
hugi28 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3542
Nem ajánlom, hogy eldugd őket előlünk.....Ide velük!!!!
Előzmény: Csali42 (3541)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3541
Hát, jó, ezek után az enyémeket fel sem teszem, pedig aszittem szépek:(((

A kűbéka nagyon szupi! A többiről meg szó se essen...:)))
Előzmény: hugi28 (3540)
hugi28 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3540

egy pár kép... bocsi ha sok lettem...

henry matisse

Az egyik kaszkád (super excelsa??)Augusta Luise

Bad Birnbach, Nipper, william Sheakspeare 2000 és a ˝kübéka˝

Sombreuill

Paris 2000, Johanna Röske (most már tudom) és gólyaorr

Egon Schiele

Veilchenblau
Csali42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3539
Szerintem nem.

Orthocid - peronoszpóra, foltbetegségek ellen
Dithane - peronoszpóra, foltbetegségek, rozsda ellen
Fundazol - foltbetegségek és lisztharmat ellen

Első kettő kontakt szer.

Mi ellen védekeznél?
Előzmény: jkoszeg (3537)
hugi28 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3538
Brigi, a rózsáid megint magukért beszélnek...csodásak!!
Előzmény: Brigi0621 (3508)
jkoszeg Creative Commons License 2006.06.16 0 0 3537

A Rubigan, Topas, Score jók a lisztharmaton kívül minden egyéb

rózsagombára is?

Előzmény: Krynn (3536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!