Keresés

Részletes keresés

tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1320
>Bár csípem Nadalt, legjobbnak nem választottam volna...
Na most képzelj el engem!...;)

PS: Ügyes és csinos ez a rúdugró csajszi, látszik, hogy van még benne tartalék. Egyébként hírből persze, hogy ismertem.
Előzmény: Foeniculum V (1313)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1319
>Ajándék:
Na és neked hogy tetszik ennyiből?

Itt egy másik nóta a teljesség kedvéért (nem az előadásból)
http://www.youtube.com/watch?v=aB-gPBlnaiM&feature=related

PS: Jó lehetett állni, míg a másik énekel. ;)
Előzmény: Foeniculum V (1317)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1318
Az egész Dvorak VIII. szimfónia? Pedig vannak benne "tömegjelenetek"... ;)
Előzmény: Foeniculum V (1315)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1317
Ajándék:

http://www.youtube.com/watch?v=hQg1LqJVVjw&feature=related
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1316
Opp és iwiwre válasz:

Megújították az iwiwet. Ami többek között azzal is járt, hogy fényképek felhelyezéséhez adtak további tárhelyet. Míg régen csak 2000 kB volt, most havonta kapni 10000kB-ot. A régi képeket ők helyezték el az ún. 'profilképek' címszó alatt, és csak onnan lehet választani a bemutatkozó képet, ami kinn van a név mellett.
Albumokat sajátmagunk tudunk létrehozni, és még azt is beállíthatjuk, hogy kik láthatják. Mindez persze csak akkor érdekes, ha az ember foglalkozik ezzel az egésszel. Én szeretek feltenni képeket, de ilyen sokat még én sem tennék fel...
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1315
Na jó, ha mégsem tudnád:
Dvorak VIII. szimfónia.

csiga-biga...
Előzmény: tnsnames.ora (1311)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1314
Találtam egy jobbat:
http://www.youtube.com/watch?v=8_RfK2rp2To&NR=1
Előzmény: Foeniculum V (1313)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1313
http://www.origo.hu/sport/tenisz/20081226-rafael-nadal-a-kontinens-legjobbja-az-europai-hirugynoksegek-szerint.html

Bár csípem Nadalt, legjobbnak nem választottam volna...
Viszont Iszinbajevát nagyon kedvelem.
Ismered a csajt? Rúdugró, és óriásiakat tud ugrani, mégis azt csinálja, hogy centinként javít világcsúcsot, hogy mindig kapjon érte külön pénzt. Anno megmondta, hogy ő szegény, és igenis ezzel szeretne pénzt keresni...

http://www.youtube.com/watch?v=lbbpcX7_Thc&feature=related

sajnos csak ezt találtam, ahol látható is.
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1312
Előszöris, kell tudnod!
Másodszor, igen, kedvenc kedvtelésem, másokat felcsigázni ;)))
Előzmény: tnsnames.ora (1311)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1311
>Tudod-e mit hallgatok épp most (is)?

Direkt csigázol? Mással, máskor is csinálod? ;)
Előzmény: Foeniculum V (1309)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1310
Lesz a G- moll rondó is :)
A h-moll gordonkaverseny.
ÉS ÉS ÉS: a VIII. szimfónia is este 21:00-tól !!!!
Előzmény: Foeniculum V (1309)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1309
Még kiderül, hogy több sorozatot nézel, mint én :)))
A Dr House-ból csak talán 2-3 évadot néztem.
Meguntam House pikírtságát egy idő után. Az orvosidolgokat különben sem igazán bírja a gyomrom.
Néha néztem még a Miami helyszínelőket, de az is gyomorforgató volt...nem bírtam.

Én anno a Hetedik mennyországot kedveltem, bár ott is csak az első néhány évad volt élvezhető... és a Szex és New Yorkot. Abból viszont lehetett tanulni ;))))))
Bírtam a négy csajszit, bár épp a főhősnőt a legkevésbé. Különben ott is az utolsó évad borzasztóan gyenge, nyálas lett (bár nehéz másképp befejezni). A mozifilmet nem is nézném meg!

Tudod-e mit hallgatok épp most (is)?
Egyszerűen képtelen vagyok mást hallgatni, mióta itt van. Néha próbálkozom, hogy más zeneét tegyek be, de mire odaérek, hogy válasszak, ismét csak ehhez jutok vissza... :(
Minél többet hallgatom, egyre inkább rájövök, hogy mennyire tökéletes. Főként, hogy fiam végre letöltötte azt a zenehallgató programot, amit ajánlottál, és így most az egész darabot egyfolytában tudom élvezni...kezdek függővé válni...annyira egy egység az egész, valóban a hangszerelés, maga a zene, olyan, mit az akciófilmek, amint lankadna a figyelmem, új csodálatos téma kerül elő...

Már nézegetem, hogy mit kellene majd megnézni a Dvorak-maratonon. Valójában már ki is választottam. Már egész jól bontva van a kiírás a MűPa honlapján:

http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_14727&year2=2009&year1=2008&subgenre=KlasszikusZene&genre=KomolyzeneOpera&y=5&day2=26&x=23&day1=26&location=0&month2=3&month1=12
Előzmény: tnsnames.ora (1308)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1308
Igen, a Szívek szállodáját szerettem, mind a hét évad összes részét láttam kb. 150-160 rész. Na az az iskolapéldája annak, hogy nem szabad szinkronosan nézni, mert annyira rossz a szinkronja (Loryé különösen), és angolul meg nagyon élvezetes a hangja.
Direkt az angol pallérozódás miatt kezdtem el nézni, mert Lorelei pörgő nyelve, szóviccekkel tarkított kacifántos humora, igen nehéz feladvány az értés/követés szempontjából.
BTW: A hetedik utolsó évad, amit már nem az eredeti alkotók csináltak, bűnrossz lett, totál kár volt megcsinálni.

Az ilyesmit szerintem nem szabad tévében nézni, mert ott szinronos ugye, gyengébb a film minősége is, de a legfontosabb, hogy a műsorrendhez neked kell igazodni.
Régen, amikor még torrenteztem, mindig torrentként szedtem le az epizódokat (és akkor néztem, ha volt kedvem/időm rá).

Mára már csak a Doktor House-t nézem/követem, azt még nehezebb angolul követni, egyrészt mert röptiben ki kell rostálni az orvosi halandzsát, másrészt olyan áttételes utalások vannak, amit még magyarul is nehéz követni. Egyébként nagyon szeretem Hugh Larie angolját.
Előzmény: Foeniculum V (1307)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1307
Tudod mit szerettem volna már régen megkérdezni tőled:
még mikor idejöttem és végigolvastam a topikot, láttam, hogy hivatkoztál a Szívek szállodája c. sorozatra.
Nézted a sorozatot? Netán még kedvelted is?
Tévé híján hogyan lehetséges?

Én szerettem.
Most különben újra ismétli az egyik csatorna.

Ált. én mindig kinézek egy sorozatot, ha akad nézhető elfogadható időpontban, és azt nézem.Bár mostanság ilyen nem akad. Viszont lehet helyette olvasni :))) AZ viszont kitűnő a téli depresszió ellen. Utóbbi időben mindig így vészelem át a telet...különben rosszul lennék. :) Bár olvasási gondomat is meséltem már: mert olyankor meg elvarázsolódok, és lehetetlen velem bármiről kommunikálni...:)

Bocsi, de olyan írogathatnékom támadt éppen, és ilyenkor minden hülyeség eszembe jut.
Előzmény: tnsnames.ora (1306)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1306
Valóban nem az én filmem. Emlékszem, a melóhelyen mindenki áradozott róla, nekem meg vagy négyszer kellett nekifutnom, mire egyszer végig tudtam nézni. Egy merő kínszenvedés volt.

Viszont most már én is azt mondom, hogy a Quo Vadis se a te filmed. ;)
Előzmény: Foeniculum V (1305)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1305
Tegnap viszont megnéztem az Igazából szerelem c. filmet, csupa jó szereposztással:
Emma Thompson, Liam Neeson, Alan Rickman, Hugh Grant....stb

Biztosan ismered, nem hiszem, hogy kedveled, de ami jó benne, hogy inkább angol, mint amerikai; ...és ebben táncol a miniszterelnök...
Több párhuzamos történet karácsony előtt, kedves, kicsit érzelgős, és humoros.

http://www.youtube.com/watch?v=eBDEN5AFmWU
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1304
>>>"háttal" nem kezdünk mondatot...

Mindig szemben vagyok a képernyővel ;))) Különben pedig te szoktál panaszkodni. :)

>>>Quo Vadis. nem értelek, ...

Látod, itt sem...
Tudom, teljesmértékig logikátlan gondolatmenet... :))))) [de hát NŐből vagyok :) ]

Jaj, Ben Hur NEEEEEM
Nagyon nehezen viselem az ilyen nagy volumenű kosztűmös filmeket.
Olyan, mint mikor monoton zenét kell hallgatnom, feszengek izgek-mozgok...brrrrr
Előzmény: tnsnames.ora (1302)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1303
És a Ben-Hur?
Előzmény: Foeniculum V (1299)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1302
Quo Vadis. nem értelek, a film 1-2 órája kevesebb idő, mint egy 600 oldalas regényt elolvasni, de te tudod. :o) És már most mondom rettenetesen nehezen lendül bele a regény.

iwiw: igen végigkattingattam az albumokat.

Vaszary: magyar tanárom zsémbelése jut eszembe: "háttal" nem kezdünk mondatot... :o))))))))))))

Szerintem a Profi is hibádzik olykor, ha figyelmesen nézzük. De melyik film nem? :o)
Előzmény: Foeniculum V (1299)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1301
Ismerem, de nem tudtam, hogy valamiféle folytatás akart lenni...
Itt szerintem teljesen más karaktert alakít Sophie Marceau, és szerintem a filmbéli neve is más...olyan "néha, ha épp a tévé adja meg lehet nézni" filmkategória.
Előzmény: tnsnames.ora (1298)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1300
Másik szinkronhang: Gáti Oszkár
(még talán szokott valaki, de azt nem tudom...)

Nem ismerem az említett filmet, de majd figyelem, ha adják megnézem.
Inkább tud érdekelni.

A krimikkel sokszor az a problémám, hogy olyan helyzeteket teremtenek, illetve úgy cselekszik a főhős (v. más szereplő), ami nem normális, nem logikus, és ebből alakul a bonyodalom. No ezeket nagyon tudom utálni, értelmetlennek tartom. És belekérdezek a filmbe, van, hogy még utána órákig töprengek, hogy miért, holott érdektelen az egész. :)

A Profiban épp az tetszik, hogy folyamatosan ki van találva a forgatókönyv, logikus minden cselekmény...és jó poénok oldják a feszültséget.
Nem szeretem eredeti nyelven, úgysem értem; a felirat olvasása miatt pedig nem tudok rendesen figyelni a képi eseményekre.
Előzmény: tnsnames.ora (1297)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1299
Quo Vadis: a filmet nem fogom megnézni. Nincs türelmem. A könyv előbb bejön, ha nem túl unalmas a kezdete...

iwiw: van fenn vagy 30-40 képem, arra gondoltam. (ezek szerint mindet láttad)

Vaszary: ....hát......(?!) ;)
Előzmény: tnsnames.ora (1296)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1298
A párizsi diáklány
http://www.port.hu/a_parizsi_diaklany_l%27_etudiante/pls/fi/films.film_page?i_film_id=74358&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=1

Ezt írták a film fórumában, szerintem remekül összefoglalta a lényeget:

2006. jan. 03. 22:25 | 2/26
Claude Pinoteau a film rendezője, aki a Házibuli 1 és 2 részét is rendezte, egy kicsit folytatni akarta Vic legendáját más szemszögből. Szerintem nagy sikerre számíthatott, de korántsem volt annyira sikeres a film még Franciaországban sem. Pedig még Vladimír Cosma zenéjével is fel akarta éleszteni a Házibili Vicjének személyét.
Előzmény: Foeniculum V (1294)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1297
Természetesen mind a két szinkronnal ismerem. Noha én a filmeket eredeti hangjukkal szeretem igazán. Ráadásul, emlékszem, annó nagyon idegennek éreztem Garas Dezső hangját Belmondóhoz. Mára persze megszoktam. :o)
Most nem emlékszem, ki volt a szokásos hangja Belmondónak, annó, de a Félelem a város felett szinkronhangot például emlékszem, hogy szerettem. Az is Profi-szintű Belmondó krimi volt, rengeteg poénnal, tán még bizonyos szemponból jobb is.
Előzmény: Foeniculum V (1295)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1296
Nincs ezzel semmi baj, szvsz. Sokan vagyunk így, hogy bizonyos alkotásoktól viszolygunk. És én amondó vagyok, hogy ami nem megy, azt nem kell eröltetni feleslegesen.

Quo Vadisnál igyekeztelek nem rábeszélni semmire, csak próbáltam hárítani a gátló tényezőket. ;)
Az én javaslatom, hogy az 1951-es filmet nézd meg előbb, az látványos, pörgős, remek mozi. És ha annak alapján kedvet kapsz a könyvhöz, csak akkor vágj bele, ha és egyáltalán.
Bár ebben sokan más véleményen lennének, mert szinte mindenki a 2001-es - amúgy hozzáférhetetlen - filmverziót ajánlaná inkább.

Csonkát én sem kedvelem, pedig tévém sincs. :o) Ráadásul nem sikerült túl jól a szinpadra állításnál a figurája (úgy vélem nem ő tehet róla, vagy ő tehet kevésbé róla)

Szerinted nagyon hiányoznak nekem Vaszary tanácsai? ;)

Iwiwen láttam a képeket, nem tudom mire gondolsz. Azt persze továbbra sem értem, hogy mi a különbség a profil- és albumképek között, most iwiw-szempontból (színileg is eltérően). Informatikusságom ide vagy oda. ;)
Előzmény: Foeniculum V (1293)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1295
Profihoz még annyit, hogy nem tudom tudod-e, de néhány éve újra szinkronizálták, és (én legalábbis) utálom az új szinkront, egy csomó poént elrontottak benne, ráadásul a hangok is mások. Úgyhogy én a régi szinkronos változatát kedvelem.

Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1294
>>>Házibuli. Tudtad, hogy van harmadik része is? Nekem meg is van, csak sajnos német a hang rajta, feliratom meg nincs hozzá. :o(

És ugyanaz a szereplőgárda??? Miről szól?
Még nem hallottam róla.

Megmutatod? (én tanultam németet) ;)))

A másik kettő nekem is megvan DVD-n; talán tavaly adták ki egyben?!
Előzmény: tnsnames.ora (1289)
Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1293
Nem tudom miért, de van néhány dolog, amitől eleve viszolygok. Akár az előbbiekben említett történelmi filmek megtekintése, vagy a Mátrix folytatása, és az Abigél musicales változata is egyaránt. Ilyenkor nem bírom rávenni magam, hogy megnézzem...
Különben a Forest Gump is ilyen volt anno. Akkoriban még volt HBO-nk, és először véletlenül láttam a végét, majd a felétől, végül már teljesen meg szerettem volna nézni, mert felkeltette az érdeklődésemet. És valóban nagyon tetszett.

Úgyhogy egyelőre Abigélt sem nézek (Csonka Andrást különben sem kedvelem).

Vaszary pedig sok jó tanáccsal tudna ellátni ;))))

még egy utolsó nekifutás iwiw témában: nem gondoltam, hogy informatikus létedre ennyire nem megy a dolog :) , de szerintem csak rá kell kattintani az albumok képeire, és bejön az alatta lévő felrakott sorozat

Quo Vadis: lehet, hogy rábeszéltél, hogy megpróbáljam?! :)

Előzmény: tnsnames.ora (1291)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1292
Amúgy kedves vagy és köszönöm a Thibault-családdal, de könyvtártagként én is ki tudom kölcsönözni.
Előzmény: Foeniculum V (1287)
tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1291
BTW: tomboló siker volt az Abigél, a nézők felállva meg fütyögve tapsoltak az előadás végén. És elvitathatatlan, hogy adott szemmel, tudhat lelkesedni érte az ember.
Előzmény: tnsnames.ora (1289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!