Most azt olvasni, h Buzsáky mégse megy a Como-ba, pedig jót tenne neki, hiszen tényleg tehetséges a srác, de szerintem beleszürkülhet rövidesen (1-2 év) a magyar él(?)volnalba...
Hallottam én már Zováthról, Simekről, Jaklről, Kiss Györgyről, Leandróról, sőt még Kovács Zoliról is.
De ez mind lényegtelen, ha VG nem dönt érdemben valamelyik csapat mellett. Még egyszer nem lenne jó végigélni, amit az idei bajnokságban.
Hah, a Sport1 7végi "Helyzet" c. műsorában szó volt a "Várszegi úr, maga engem szembe köpött..." kezdetű levélről és a T. Műsorvezető úr eme kijelentést egy kissé erősnek titulálta, bár azt is mondta, hogy a szurkoló helyében valószínűleg ő is így érezne...
"Nem várt fordulat következett be a Várszegi-Eintracht Frankfurt házasságban.
Pénteken este ugyanis bejelentették, hogy Várszegi Gábor távozik a klubtól. Az üzletember azonnali hatállyal lemondott az elnöki tisztségről és megválik 49,9 százalékos részesedésétől is. Várszegi távozásának oka állítólag az, hogy nem kapta meg az előszerződésben feltételül szabott, 5 millió euróról szóló kezességet, de egyesek nem zárják ki, hogy az "MTK-ügy" miatt kíván a jövőben háttérbe vonulni.
(bándy) "
Érdekes, ezt aztán tényleg nem tudom mire vélni. Szerintem ehhez az MTK ügynek semmi köze, de az egy érdekes tény, hogy a petícióról Fülöp Ferenc ma szerzett tudomást (interjút készített vele az inforádió erről a témáról, amit holnap adnak le).
Ennek ellenére kizártnak tartom, hogy az "MTK-ügy"-nek bármi köze lenne hozzá!!!
Várszegi valószinüleg maga is megzavaradott attól a helyzettől, amibe saját magát belenavigálta. A Fradi megvétele számára valószinüleg valami régi álom, egyben stratégiai döntés lehetett, amit amikor lehetőség adódott nem tudott kihagyni. Sok hülye MTK-s kárörvendezett ezen a vételen, pedig látni lehetett, hogy ettől az MTK kerül lehetetlen helyzetbe.
Mivel úgysem tehetünk mást -- felejtsük el ezt a rémálom-évet és próbáljuk rávenni Várszegit egy átgondolt, reális, racionális döntésre. Szóval ne követeljünk magyarázatot, az igazságot úgysem fogjuk megtudni, ne szorítsuk be, ne bizonygassuk, hogy milyen becstelen -- döntését szabadon hozza meg, nem erkölcsileg beszorítva!
De döntse el, hogy mit akar ,az Isten szerelmére, és lehetőleg hozza azt mielőbb a tisztelt publikum tudtára.
Sziasztok!
Lassan kezd tényleg baromi unalmas lenni ez a nézőszám-vita, nem vezet semmire. Viszont lehet annak örülni, hogy a juniorok megnyerték a bajnokságot. Szóval gratula nekik.
A levélügyben a következők vannak: az aláirásgyűjtés 146-nál befuccsolt, nem túl sok, de azért valami. Jó volt látni, hogy nagyon sok csapattól irták alá. Ami még van: megkerestek e-mailben az InfoRádiótól, várhatóan holnap nyilatkozni fogok a Gólvonal cimű sportműsornak (egész jó kis műsor), és ha minden igaz, a szombat esti adásban le is fog menni. Azt mondta nekem a srác, akivel beszéltem, hogy megkeresnek az MTK-tól is embereket, csak sajnos az nem valószinű, hogy a Várszegi nyilatkozna, sőt. Mindenesetre ezzel egy kicsit elérném a célom, és megszólalna az MTK vezetősége is.
Egyébként pozitiv jelnek veszem Egervári nyilatkozatait, úgy tűnik, itt tényleg lesznek változások, nem beszélve arról, hogy nem kell többé látnunk Skoricot, Lazicot és főleg Branezsacot :-)))))))) Egy viszont biztos, igy nem megy tovább, mint eddig, szóval egy tulajdonosnak csak egy csapata legyen! Csak kit fogunk igazolni csatárnak? Meg átveszi-e valaki Illés helyét? És ha megint lesz egy jól sikerült őszünk, akkor mekkora félelemmel fogjuk várni a tavaszt?
Sziasztok!
Mondjuk 40 000, és abból én voltam az egyetlen, aki a BVSC sikeréért szorított :)
Az állítás az volt, hogy a Fradi meg tudta tölteni a stadionját, illetve hogy az Újpest és más csapatok meccseire lényegesen kevesebben jártak, mint Fradira.
Ezek szerint VG amikor talpra állított minket, már akkor tudta hogy egyszer majd a Fradit is megveszi és a kettős tulajdonlásból származó visszás helyzettel befolyásolja a bajnokság kimenetelét?
Én ezt soha nem mondtam. Szerintem az Mtk-t szintén pénzszerzésre használta. Beírt a támogatás rovatba 100 milkát, ezzel az összeggel elszámolt a Fotexnek, de a klub már kevesebbet kapott belőle.
Erről a paliról képtelen vagyok még azt is elhinni, hogy a beteg anyjának adna egy pohár vizet ingyen.
Kedves QQRIQ plvtárs, tökéletesen egyet értek magával!!! Mint ahogy már korábban is hangot adtam neki, semmi értelme 1979es nézőszámokkal dobálózni, mert az AKKOR volt, most pedig MOST van...
Mi, akik az MTKnak szurkolunk, sajnos már régen megbarátkoztunk a gondolattal, hogy ebben a szentélyben csak akkor van telt ház, ha az ellenfél "sok szurkolót hoz magával"... volt szerencsém végignézni a Mágus-féle bajnokcsapat menetelését élőben, és akkor is az MTK miatt telt ház gyakorlatilag csak az utolsó meccsen volt, amikor megtörtént a bajnokavatás... bár, ellenpontként ott van, hogy az utóbbi időben jópár olyan ismerőssel/ismeretlennel beszéltem, akik bevallottan más csapatnak drukkolnak, mégis kijárnak a Hidegkúti-stadionba, ha (magyar szinten) "focit" akarnak látni (term. ez a tavasz valszeg az ő életükben sem ezzel telt:((() és bevallom őszintén, ez engem erős elégedetséggel tölt el...
Lehet, hogy "nálunk" családias a hangulat, de akkor is jó TUDNI, hogy azon a zöld gyepen (jobb napjaiban) Mo.-n az egyik legszebb futballt játszó gárda játékosai futkosnak...
Igen, nagyon irigylem az angol csapatok szurkolóit, a német v. spanyol csapatokét, hogy "nem ismerik egymást név szerint", de ide sorolhatnám akár a ZTE szurkolóit is, és én is örülnék neki, ha 1-1 7végén a "Legnagyobb Király" nevét 6-8000 ember kántálná annak 1-1 gólja után, de erre még azt hiszem, várni kell egy pár évet, ha egyáltalán lesz ilyen...
előbb gondolkozz, és csak utána írjál.
lehet, hogy az utóbbi hónapokban nálunk is csak kb 1000 néző volt, de úgy, hogy 7 éve semmit nem ér el a csapat. nézd mega mötöká mennyi bajnoki címet, kupát szerzett ez idő alatt. és mégicsak ennyien vagytok. arról nem beszélve, hogy a stadionotok is jobb állapotú, és /eddig/ magyar szinten a játék képe is tűrhető volt. ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG!!!
szerintem nem kéne már ennyi néző adattal traktálni ezt a topicot. ha ez ennyire fontos kérdés vkiknek akkor nyissatok egy új topicot, pl. "ti nem is voltatok annyian, bezzeg mi..." címűt.
teljesen minegy h mennyien voltak és hogy mennyien vannak jelenleg. a játék minősége nem ettől függ, hanem épp fordítva.
Sziasztok!
Hát egy kicsit nagyobb reakciója lett a levélnek, mint gondoltam, de ennek nagyon örülök. A legújabb: Cikket irtak róla és kirakták az Index főoldalára kommentárokkal együtt. Talán most kéne valami olyat megjátszani, hogy addig üsd a vasat, amig meleg.
Viszont úgy gondolom, van itt egy-két dolog, amit tisztázni kell. Én nem állitom, hogy bunda történt, itt senki sem hagyott ki helyzetet azért, mert pénzt kapott érte. A Ferenczi az UTE ellen nem arra várt, hogy beérjék a védők, hanem szimplán csak egy nagyképű barom, aki úgy viselkedett, mintha 5-0 lenne. Ami a célom ezzel a levéllel, hogy Várszegi Gábor ne valahol, számunkra elérhetetlen távolságban legyen számunkra, hanem intézhessünk hozzá kérdéseket, és ő válaszoljon rájuk. Nem azt akarom megkérdezni, hogy bundázott-e. De meg akarom kérdezni, mik az okai a visszaesésnek? Miért küldtek el ennyi játékost, és helyettük miért nem igazoltak olyanokat, akik megfelelnek a magyar első osztály nem túl magas követelményeinek? Mi vannak az igencsak zavaros Markovic ügy hátterében? Mivel kompenzálta az MTK-t a Penksa-Balaskó és Bükszegi-Szili ügy után? Hamár egyik kölcsönjátékosunk sem játszhat ellenünk, hogy lehet, hogy Szili mégis játszott, és igy lehetőséget kapott, hogy győztes gólt rughasson? Hogyan képzeli el a jövőben az általa és a cége által tulajdonlott két csapat szereplését az első osztályban? Mi a véleménye arról, hogy minden eddiginél alacsonyabb a nézőszám a Hungária-körúton, annak ellenére, hogy bronzérmes lett idén a csapat? Ezek az én kérdéseim, biztos nektek is van egy csomó. Szeretnék ezekre választ kapni.
Az előbbiektől függetlenül a nézőszám vitához csak annyit fűznék hozzá: Nekünk el kell fogadni, hogy az egyik legalacsonyabb látogatottságú stadion a mienk. Ez akkor is igy van, ha elkezdünk arra hivatkozni, hogy a többi pályán is kevesen vannak. Egyvalamit kell tudni: Az MTK pályán akkor lesz 10000 néző, amikor a mágyar pályák átlagnézőszáma 50000 körül lesz. Ez sajnos egy ilyen dolog. Mi elég messze vagyunk attól, hogy sok nézőnk legyen. Tartósan jó eredmények kellenek, minimum egy év a Bajnokok ligája csoportmeccsein. Nagyon helyes lenne, ha a játékosok és a nézők között valamilyen kapcsolat alakulna ki, mondjuk, mint három éve, a meccsek után a játékosok lepacsiznának a nézőkkel, ha vendégségben játszunk, akkor is. A közönség oldaláról is kéne változás, amikor még nem volt teljes az összeomlás, a Sopron elleni meccsen, mivel esett az eső nem voltunk többen, mint háromszázan, azok is inkább szitkozdtak. A Blue Front drapiit, zászlóit kétszer-háromszor, ha láttam kinn. A szitkozódás azért is nagyon rossz, mert egy fiatal játékos ezt még nem tudja kezelni, és csak rosszabb lesz tőle.
Na mostanra ennyi.
Sziasztok!
Kifli007
Ezek szerint VG amikor talpra állított minket, már akkor tudta hogy egyszer majd a Fradit is megveszi és a kettős tulajdonlásból származó visszás helyzettel befolyásolja a bajnokság kimenetelét?
Érdekes lenne ha igy lenne, mindenesetre én nem tudom elképzelni.
Abban az időben sokszor nyilatkozta hogy a szívére és nem az eszére hallgatott. Tehát AKKOR még önzetlenségbőól támogatott minket, de ami azóta történt, az tényleg egy embertípus sajátja
Várszegi nélkül nem volna MTK, mint ahogy valószínűleg Fradi sem, ahogy nem lenne Kispest a hogyishíjják nélkül és Vasas se a Gyalog-banda nélkül (más kérdés, hogy mennyivel jobb az, ami van). Zalaegerszegre is valami titokzatos hős hozott sok-sok tízmilliót, ha nem százat, nélküle még mindig ott kocsárdiznának a tabella alján valahol.
Minden csapat az ilyen gyanús üzletemberekből él, minthogy normális üzletembereket nem érdekli a magyar foci - marad az alvilág.
Ami feltűnő szerintem a magyar meccseken, az nem a színvonal, illetve nem első sorban a színvonal. Vannak nulla futball kultúrájú helyek, ahol mégis izgalmas, jó meccseket játszanak, mert a játékosok kihajtják a belüket és igazi harc van a pályán. Nálunk az a borzalmas, hogy semmi hajtás nincs. Pedig a magyar szurkolók most már olyan kevéssel is beérnék! Ha azt látnák, hogy a játékos töri magát, szerintem rövid időn belül meg lehetne duplázni a nézőszámokat. Ha igyekszik a delikvens, a bénázást is sokkal könnyebben megbocsátja a drukker. De nem. A magyar futballista szarik az egészre.
Ez a magyar foci nagy rejtélye: miért nem lehet rávenni a játékosokat arra, hogy fussanak? Aki tudja a választ, kérem írja meg.
Azért én nem kezelném kikezdhetetlen adatként a sajtóban megjelent nézőszámközléseket.Mindenki tucatszám tud olyan eseteket sorolni mikor ugyanazon meccsre a négy külömböző újság négyféle számot ír, mondjuk kétezertől hatezerig.Én ezeket nemigen tudom hitelesnek elfogadni.
Bármilyn közlést akkor lehetne hitelesnek tekinteni, ha azt a klubok közölnék, de annak alapján, hogy a beléptetőrendszer milyen adatokat hoz.Ezt az adóhatóság is ellenőrizné, hiszen ez alapján kell elszámolnia a klubank a nézőszám bevételeivel.
Magyarul, a hasraütésszerű közlések sokszor a klubszimpátián alapultak, alapulnak, nem a valóban eladott jegyek számán.
"Mit számít az hogy ki nélkül lenne vagy nem lenne MTK? Van és kész, maradjunk ennyiben."
Ebben a történetben mit számít Várszegi?!
Mindent! Ne kezeld le a dolgot, nem szemétkedésből írtam, hogy nélküle nem lennétek. Ez tény.
"Az hogy Várszegi akkor megmentete az MTK-t, az teljesen külön kezelendő azzal, hogy 2002 tavaszán, egy üzleti fogás miatt mik történtek a magyar futballnak nevezett posványban ".
Óriási tévedés. Most fizettétek meg a megmentés árát. Minden mindennel összefügg. Ok - okozat.
Mit hittél, hogy merő klubszeretetből, önzetlenségből támogat titeket? Soha. Nem tud kibújni a bőréből. Az üzleti szemlélettel nem is lenne baj ha tisztességesen csinálná, de Várszegi maradt ami volt, a keleti part pénzmosója.
Aki hiába játsza az eszét és adja a multimilliomos
dzseszdobost, még most is olyan pitiáner, hogy szlovákiába jár át fogadni.
Ezért féltem a Fradit is.
Emberkék, szerintem NE dobálozzunk nézőszámokkal, mert tök felesleges... szerintem egy csapat létjogosultságát nem a nézőszáma határozza meg, hanem sokkal inkább az általa képviselt futball színvonala... felsoroltunk nézőszámokat '72ből, csak elfelejtjük, hogy akkor még a Göröcs+Bene+Dunai trió rúgdosta a gólokat lila-fehérben, nem sokkal később egy Nyilasi nevű fószer zöld-fehérben, és ugyanakkor szintén zöld-fehérben, csak 120 kmrel arrébb szintén európai színvonalú futballt produkáltak Hajszán Gyula-Szabó Ottó-Szentes Lázár nevű állampolgárok... és akkor a Videoton UEFA-meneteléséről és 40ezres R.Madrid elleni döntöbeli nézőszámáról még nem ejtettem szót... mostanság jó, ha 3500 vannak Fehérváron... a TeleSport Góóól c. műsora szerint 4000 ember "ünnepelte" a Fradi ezüstérmét szombaton... azért ez sem 18 ezer...
Egyszerűen futball kell és akkor lesznek nézők is... az a szomorú, hogy olyan meccseket magyar pályán, magyar csapattól az utóbbi 20 évben nagyon ritkán láthattunk, mint a Fradi Anderlecht elleni BL-selejtezője, vagy az MTK Rosenborg elleni első, félbeszakadt találkozója... ilyen meccsek kellenének és akkor a Sport1 sem azzal kezdené a Kispest-Haladás meccset, hogy a játékosok után a nézőket is bemutatja név szerint, mert belefér az időbe...