hol is kezdjem???
Róma gyönyrű lehetett/Cure/, remélem képek is u.o. jók lettek..
2.:
Múlt szombaton alapitottunk 1 együttest, a felállás a korai Cure-era: dob, basszus, gitár..ének..
amugy az egykori "Pislogó lónyál" pár tagja is ott volt a "válogatáson", de én még nem fogtam gitárt a kezembe, ezért megnyertem a tendert..he-he..
keményen folynak..a sörök...a próbák..a 10.15 felét tudjuk már játszani hamisan.
elsö fellépés legközeleebbi Cure-turné elözenekaraként...próba ma megint/mingyá' megyek/
Más:
mindenkinek ajánlom a w3.swi.hu/darksite/ vendégkönyvének megkukucskálását, ahol egy magát Cure-hallgatónak valló polgártársért kellett tűzoltókat hivni, mert iszonyúan leégette magát../sárdobálás után beégett/
Sajnos -mint kiderült-rosszul emlékszik a bécsi koncert pár motivumára...főleg olyan dolgokkal áll elö, hogy a koncert fő attrakcioja"a gallupék" elnevezésü csoportosulás szégyenteljes viselkedése-kivánom neki hogy jusson el EGY IGAZI CURE KONCERTRE...mert szerintem nem volt ott Bécsben.
Mi van még???
MÁJUS 24.-én AZ EINS LIVE NEVÜ MŰHOLDAS RÁDIÓ LEADJA A CURE OBERHAUSENI KONCERJÉT.KÉREK MINDENKIT AKINEK VAN BELTÉRI MŰHOLDVEVÖJE? ÉS DECKJE? AZ METÁL SZALAGRA PRÓBÁLJA FELVENNI.
ASSZEM AZ EINS LIVE AZ ARD/1-es német köztévé/MÖGÖTT VAN A 7.38 MHZ-n.
GÁBOR és KII,
KÉRJÉTEK EL ESCARGOT_TÓL hamburgi évnyitó koncertet 2 metál szalagon van nála..irjátok meg CD-re, mert nagyon jól szól....
zseti & escargot >
Köszi az élménybeszámolókat! (+ zsetinek a jópontot). A Szigetet én is szomorúan tapasztaltam tegnap. Mondjuk minden olyan zenekar, aki fel fog lépni, kevesebb szavazatott kapott a Cure-nál (akik 1169-et), kivéve a Bloodhound Ganget, dehát ez nem számít, az is lehet, hogy a Cure nem írta alá a szerződést.
A Chain of Flowersen azt írták, a Palaeur 11000 fős. Tehát max. 9 ezren lehettünk.
A SZIGET fellépőit nyilvánosságra hozták tegnap. NINCS rajta a Cure....Tudtok róla valamit? Bennfentesek, kérdezzétek meg "az ismerőst", hogy végleg letettek-e róla! Folynak még tárgyalások, vagy ennyi volt?
Hapcibenő:
Ez a freediskspace-s szerver iszonyú szar! Már második napja nem tudom letölteni! Megtennéd, hogy feltöltöd máshová? Ajánlom erre a célra az extra szerverét, innen nem törlik le az mp3-akat. Megőrülök, annyira kiváncsi vagyok a Spilt Milkre...
Zseti:
Baromi jó Nektek! Remélem, majd lesznek fényképek.
huh...2 hétre lerobbant a gépem, hogy bírtam ezt ki?
képtelen vagyok mindent végigolvasni, főleg, hogy a római beszámoló és a Same deep water fejbevágott...
vki összefoglalná a fejleményeket a bécsi cdvel és fotókkal kapcsolatban?
köszi
Szóval RÓMA ...
Ugye mondanom sem kell, hogy rettenetesen messze van. Így, visszagondolva már eszetelen ötletnek tűnik, hogy elmentünk. No de megérte !!
Az év legszebb napja volt: városnézés (6 órát),
tengerpart, fürdés, koncert. Nem büntettek meg, nem törtük össze a kocsit(a rómaiak eszeveszetten közlekednek, pl. indexet nem használnak, csak dudálnak, és sávot váltanak..stb. Durván minden 2. kocsi törött), semminket nem loptak el. Néhányszor eltévedtünk, nem tudtunk megnézni annyi helyet, amit tervbe vettünk(Róma meseszép), vasárnap este zuhogott az eső..Címszavakban ennyi Rómáról. No és mindez nem volt veszélyes összeg, az út autópályán öszesen 48 eFt volt, végül 3-an mentünk. A jegy meg nevetségesen olcsó volt. És mindig megtaláltuk az ingyen parkolóhelyeket.
A koncert előtt már érezni lehetett egy megszálott hangulatot. Az olaszok borzasztóan tudnak lelkesedni !!! Kifestve, feketében, és rengetegen. A koncert előtt 1,5 órával már gyülekeztek. Kapunyitás környékén álltunk be a sorba. A motozás 0 volt. Flakonokat nem engedtek bevinni, de hátitáskát igen (előtte átnézték).
AKÁRMIT bevihettünk volna!! Aztán bent már nagy tömeg volt. A dühöngő már kezdett megtelni, mindenki a földön ült klikkekben. Pofátlanul előre lépdeltünk közöttük, és jó elöl táboroztunk le (egy víztócsa közepén). Úgy 3/4 8 körül az egyik biztonsági emberke megszólalt "avanti", erre mindenki felált, és elfoglaltuk állóhelyünket. Úgy az 5. sorban kezdtünk. Koncertkezdetig kifaggattak az olaszok minket, hogy milyen volt a bécsi koncert, miket játszottak.
Aztán 8,05-kor halkan megszólalt az Instrumental.
(túl halkan). Lassan felerősödött, és kezdetét vette az ŐRÜLET ! A legnagyobb feladatot az jelentette, hogy miközben a tömeg hullámzik, a lábam tudja-e követni a testemet. Tapostak, könyököltek, löktek állandóan. Jó néhány kék foltot hoztam haza. (Lehet az embernek a bokájában izomláz? Mert akkor olyanom is van.) Sodródtunk métereket jobbra, balra, elöre, hátra. Viszont arra azért mindenki figyelt, hogy a földön ne maradjon senki. Elzuhantam én is, de azonnal 3-4 kéz nyúlt utánam, még nem is értem földet, már felhúztak. Sokkal energikusabb volt ez a koncert, mint a bécsi.
Setlista:
Out Of This World, Watching Me Fall, Want, Fascination Street, Open, The Loudest Song, Maybe Someday, Shake Dog Shake, Sinking, Edge Of The deep Green Sea, Inbetween Days, If Only Tonight We Could Sleep, The Kiss, Prayers For Rain, One Hundred Years, 39, Bloodflowers
1.RA: Plainsong, Same Deep Water As You, Disintegration
2.RA: M, Play For Today, Just Like Heaven, A forest
3.RA: Faith, 10:15 Saturday Night, Killing An Arab
Ugye milyen szép? kb. 1.5 órát bírtuk a gyötrelmes állapotokat a küzdőtér elején. Nem volt megállás. Robert irgalmatlan jókedvben szenvedett :-))). Vigyorgott, kezeit dobálta, lépegetett előre-hátra. Gesztikulált és mozgott rendesen. No és Simon!! Vidám volt, lendületesen játszott. (Egyszer megláthatta Escargot lelkes tapsolását, és jókedvű mosolyt is küldött felé a sötétbe)
Aztán leléptünk inni, levegőzni... (fent álltunk a 60000 Lírás nézőtéren...Hmmm) A Plainsong mesebeli volt. A reflektorok szanaszét szórták a fényeket, csillámok villantak fel mindenütt, mint egy karácsonyfa egy rajzfilmben. Robert énekelt a színpad közepén, meg a jobb oldalon. A színpad legszéléről...(kár, hogy nem voltunk ott). A Disintegration fényhatása is hasonló volt, csak épp mozogtak a reflektorok. Valóban szét akart esni minden. A felgyorsulós rész Robert olyan átéléssel énekelte, előre hajolt, hátrált, szorította a mikrofont, üvöltött...
Aztán szerencsére visszamentünk a küzdőtérre (kb. a 7.-8. sorig 5 perc alatt. Jó, mi?), hogy újult erővel tombolhassunk. Szinte le sem állt a tömeg a 2. ráadás alatt. Fergeteges jókedv a köbön.
A 3. ráadás előtt Robert megköszönte, hogy visszatapsoltuk, aztán a karját a szeme elé emelte, és azt monta, ez volt az utolsó európai turné. (Ti ezt elhiszitek?) És játszottak tovább.
Aztán a Faith után LEMENTEK A SZÍNPADRÓL!! Robert felvette a gitárját, oldalt állt, hátrált és játszott. Szó szerint visszacsalogatta a fiúkat. Nevettek rajta, és játszották a Robert által elkezdett 10.15 Saturday Nigh-ot. Aztán jött a Kiling an Arab, és vége.
Összességében egy lendületes, fantasztikus koncertet láthattunk (a hangtechnikusok itt-ott bakiztak, a mikrofon 6* felsikoltott, néha halkabban szólt az ének stb.). 185 percig tartott a koncert, felejthetetlen élmény!!
Remélem kaptatok egy szeletet a hangulatból. Aki tétovázott, és nem jött, sajnálhatja.
Köszönet Escargotnak, hogy ő is igent mondott erre a kirándulásra, mert ez az út nem jöhetett volna létre, ha...
Escargot>
Egyébként 7-re értünk haza :-((
Köszönet a jó társaságodért! Fergeteges buli volt! Jó veled bulizni !!
Akkor kezdjünk neki: RÓMA!!!
Először is a városról.Gyönyörű,csodálatos,álomszép...Az egyszerű lakóházakat is egytől-egyig le lehetne fotózni,hát még a többit.A közlekedés viszont csapnivaló,lehetetlen,veszélyes(életre),idegesítő(aminek a levét szegény Zseti és Attila itták meg,bocsánat érte).Mivel ez nem egy utazási iroda lapja,be is fejezem.
A koncertre,mint biztos tudjátok,a Palaeur nevű csarnokban került sor,ami az ottaniak elmondása szerint 14000 férőhelyes.Maga az épület kör alakú,ebből következően kör alakú küzdőtérrel,valamint három szinttel rendelkezik.
Az első szint a legszélesebb,a középső szűkebb,ebben van egy "elit" szektor,ide 60000 Lira volt a jegy,egyébként 40000(!).Itt ritkábban voltak a székek,itt az idősebb,magából nem annyira kivetkőző,csendesen élvező olaszok ültek.És volt egy harmadik szint,ami már nagyon magasan volt.Nos ez a három szint,plussz a küzdőtér tele volt,és nem lagymatag osztrákokkal...(mi 11-12 ezerre saccoltuk)
A koncert 9-kor kezdődött,de kapunyitás 7-kor volt.Mi 1/2 6-kor értünk oda,de már sokan a külső bejárat előtt ültek.Simán kaptunk jegyet,majd következett az átöltözés.1/2 7-kor beálltunk a sorba,és lassan be is jutottunk.Volt egy gyenge motozás,amit olasz rendőrök követtek el,de a gépet sikerült bevinni.A küzdőtér addigra teljesen megtelt helyüket ülve foglaló olaszokkal.
Nagy nehezen lábakat,kezeket nem kímélve le tudtunk ülni(de csak azért,mert volt egy víztócsa,és abba nem ült le senki,minket kivéve)a 4-5-ig sorban,így 4-5 méterre voltunk Roberttől, kicsit jobbra.A koncert ugyanúgy indult(Liszt),melyet köszönés nélküli kezdés követett(állat).Aztán az ezután következő dolgokat nehezen tudom leírni,nehéz elmondani,milyen is volt.Az mindenképpen igaz a koncertre is,mint Rómára:gyönyörű,csodálatos,álomszép.
Írhatnék még le jelzőket,de ezek nem tudják visszaadni azt az élményt,amit egy igazán hangulatos The Cure koncert jelent,és amiben szerencsére részünk lehetett.
Robert végig vigyorgott,grimaszolt,a szélén ülőknek pózolt,(nekik többször is,mintegy kárpótlás a rossz helyért)élvezte az egészet,nagyon jó kedve volt,és csodálatos hangja...
Simon...,hát őt nem ilyennek láttam Bécsben.
Itt vigyorgott,megállt a színpad szélén,hanyagul fogta a gitárját,és mosolygott a tömeg felé.
Trikóban volt,pántja a vállára csúszva,haját a koncert felétől kibontotta!
Mint mondtam,elöl álltunk,a tömeg kellős közepén.
Nem tudom,voltatok-e már olyan koncerten,ahol a tömeg ide-oda hullámzott.Itt olyan volt,megállás nélkül hol előre,hol hátra,balra,jobbra.Tipostak,löktek,könyököltek a hátadba,fejedbe,nyakadba,oldaladba,épp ahova sikerült.Rengeteg embert vittek ki,pontosabban a tömeg adogatta kézről-kézre,a korlátnál meg a rendezők kapták ki őket.Volt egy srác,aki elájult,összeesett.Körbeállták,nézték,rájöttek,
hogy baj van,felkapták és útjára indították kifelé.Már majdnem kinnt volt,amikor magához tért,rájött,mi vár rá és vissza akart térni.De nem volt szerencséje,a rendező már elkapta,nem menekülhetett.Egyszer én is elestem,de abban a pillanatban 4-5 ember nyúlt utánam és segített fel.Ami szomorú,de sajnos megtörtént,az az,hogy el kellett hagynom a küzdőteret,másfél óra után.
Rettentő szomjas voltam,kiszáradtam,nem kaptam levegőt,úgy éreztem,ha nem jutok ki,baj lehet.
(Azért el lehet képzelni,hogy mi lehetett ott,ha elmegyek Rómáig,és arra az elhatározásra jutok,hogy ki kell mennem.Gondolhatjátok,hogy tápos vagyok,lehet,hogy igazatok van...)
Nagy nehezen kijutottunk,felmentünk inni,majd rövid kényszerpihenő után a második ráadástól újra a 4-5-ik sorban ugráltunk.
3 ráadás volt,10:15 Saturday night után jött az utolsó:Killing an arab.
Mégegyszer,fantasztikus volt,megpróbáltam írni róla,de ez nem biztos,hogy jól sikerült,ellentétben a kocerttel,ami fergetegesen!!!
Talán ennyi,Zsetitől is hallhattok a koncertről,talán Ő jobban vissza tudja adni,mint én.
Sziasztok
Hat lehet h en is lehettem volna egyertelmubb...
Egyebkent a "flatfield" egy Bauhaus lemez/szam cime, pontosan "In The Flat Field" es az egyik nagy kedvencem
Bocs a bénázásért megvan a megoldás...
Azt hittem, hogy flatfield azt jelenti, hagyjam azt a mezot üresen.
Nem szoktam ám ennyire hülye lenni. Mégegyszer elnézést mindenkitol. Mostmár lekopok.
Woodpaul:
Ja, en is most neztem,tenyleg baromi lassu :(
Reggel het korul meg nagyon gyorsan feltoltotte a cuccot
Raktam fel egy cure.xls-t is, nezd meg kell-e meg vmi, ugy tervezem h hetente felnyomok par szamot ha van ra legalabb vmi minimalis igeny
Hapcibeno:
Köszi az infókat, remélem, összejön a dolog.
Azt hiszem, a Cool Colours ugyanaz, mint a Cold Colours, ami egyébként letöltheto a honlapomról (bocsi, GÁBOR :) ) w3.swi.hu/wds
Ugy lehet letolteni, h a fenti oldalon beregisztralod magadat jobb oldalon, valasztassz egy screen nevet, jelszot
Az "Enter referrer code(if applicable)"-nal ird be a kovetkezot : U0011E2F9, ez az en kodom (mindenki utan kapok +5MB tarhelyet, minel tobben toltitek le, annal tobb cuccot tudok felrakni)
Ha ez megvan, akkor a bal oldalon megadod a neved, jelszod, a "Shared Folder Password" pedig flatfield
Hapcibeno:
Engem nagyon érdekelne a Split Milk! Könyörgöm, töltsd fel valahova! Ha nem haragszol, feltölteném a honlapomra is, egy 'thanx to Hapcibeno' felirat társaságában. Nos, mit szólsz hozzá?
Nyugalom, türelem!!
Kérek mindenkit, hogy legyen türelemmel (gallup), ugyanott tartok, mint egy hete, a szlovákok nem raknak fel ujabb számokat, pedig anélkül nem megy!! Remélem, nem szivattok meg, már több mint 25 ezer forintom áll a dologban,úgyhogy tartsatok ki!!
Szevasztok!
Róma, Róma??
most kedd van és Zseti és Escargot lassan hazaér a tegnap esti gyönyörü koncertröl...többet a chain of flowers-en..
remélem sikerült nekik fényképezni, mindenki azt hiheti hogy könnyü...a lo.aszt.
szóval nem semmi ha valakinek van Cure negativja...
Mi van a bécsi dupla CD-vel KiI???
Mi van a többivel, Szigi meg mindenki más???
Vagy csak én vagyok ennyire "gyors"???
Most még 1x arról, hogy SZOMBATHELYEN CURE PARTY LESZ/????MIKOR!!!-DE LESZ/....
És hogy mennyi embert érdekel az már nem érdekes...
Mi van még???
A Chicago-i koncert érdekel, ha a W.Gyuri nem szállitja le...
azt hiszem ez a kedvenc helyem most,
voltam 4 honapig a Chain of flowers-en is annak a chat-ján, csak egy árva magyar emberke nem volt...
Kii,
a fényképeket én is előállitási áron számolom, az e feletti összeget meg majd fizetem zsebböl.
Mindig is arra vágytam, hogy fényképeim legyenek, meg hogy olyan Cure koncert legyen meg Cd-n, amin én is ott voltam...Hát én azt tudom hogy az FM4-esről felvett koncert nem nagyon jo a kazetta oldalainak forditgatásai miatt...és ha letudod tölteni netröl szünetek nélkül az igen állat.
Amugy meg nem tom mutattam-e Bécsben, van csomó Cure ujságom is , ezeket 10 pldny körül szoktam rendelgteni, hogy majd cseréljek másokkal egyéb anyagot...
Sziget már elég biztosnak tünik, de most még valami:
KERESEK OLYAN EMBERKÉKET AKIVEL-HA JÖNNEK MÉG PESTEN KIVÜL A KÖZELBE FESZTIVÁLRA A FIUK-KIMENNÉK.....SOS.
Még 84 nap Pestig???
Zseti és Szcargot most indulnak el Rómába, gondoljatok rájuk majd hétfő este mert egy csodálatos utolsó koncertet adnak a fiuk...sajnos 8 napja van uj munkahelyem, és meg sem mertem kérdezni, elengednének e 3 napra szabira...amugy anyagilag sem kis összeg, de az utóbbi 8 éveben 700ezreet költöttem Cure-ra, /és ebbe a sok megivött sör a "depi" miatt nincs is benn...
Kii, köszönöm hogy a CD-ket átveszed, az Eszcargot és Zseti mondta hogy Veled is találkoztunk Bécsben, a Johannáékkal voltál, nos és egy Bochkorhoz hasonlitó sráccal, meg még 1 lánnyal...
Állitólag a fényképeim fent vannak a darksite-on, bár én rögtön ide rohantam irni nektek, mert a Cure-osok a legjobb emberek a világon, és Pesten iszonyú nagy patajt csapunk mert Bécsben is azok a qrva faszfej osztrákok nem is csináltak mást mint csak álltak, persze hogy a magyarok a virtusukkal hozták fel jó átlagosra a koncert hangulatát...
Még amit akartam irni hogy bocs a káromlásokért de ez van.