Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1380
Van amit már segítség nélkül teljesen egyedül magamtól találok ki (pl. a fotó méret csökkentését)
És vannak helyek, ahonnan kész programrészeket lehet lemásolni. Ilyen volt a fotók nagyítása is, és a "vissza" kattintó,és felül az a színes sáv, amiben felirat megy :)

Mondjuk azért nem épp népművészet, de szerencsére engem sokminden tud érdekelni:
kézművesség, technika, zene:), sportok...csak ami fontos lenne azzal nem szeretek foglalkozni :))))) (ld. ArchiCAD)
Előzmény: PETYUS (1379)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1379
> tanulgatom a honlapszerkesztést ...

Ugye mondtam, hogy olyan mint a népművészet?
Előzmény: Foeniculum V (1377)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1378
"feljavítottam"
Előzmény: Foeniculum V (1377)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1377
És bár korábbi hozzászólásom is neked szól :) köszönöm az elismerést, tanulgatom a honlapszerkesztést. És már néhány dolgot értek is belőle :))))
Előzmény: eref (1374)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1376
Tegnap véget ért a snooker Mesterek Tornája.
Jó későig eltartott,(kb 1/2 2-ig) de nagyjából élénken tudtam figyelni :)
Az egész bajnokság színvonalas, telis-tele jobbnál jobb meccsekkel, erre épp a döntőre elfáradtak a játékosok, mert irtózatosan gyenge, változó színvonalú játékot produkáltak. Még ha kedvenc Ronniekámnak sikerült is megszereznie a kupát, a játéka lehangoló volt.Unta az egészet, bár a végére egészen felélénkült, jobb kedve lett,és a két utolsó frame-t hozta. Itt már egész szép, élvezhető játékkal (vagy már annyira fáradt voltam, hogy ezt is élvezhetőnek láttam:) )
Selby ált. jól kezdett, de vagy beparázott a lehetőségtől, vagy nem tudom az okát, mindenesetre belement olyan helyzetekbe, ami nem sikerült, és átadta a lehetőséget ellenfelének, aki szerencsére ezt ki tudta használni...

Mindenesetre az elődöntőkben produkált eszméletlen jó játék akkoris kárpótol a döntő keservéért. :))))
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1375
Huncutok vagytok ti Urak!
Itt küszködök magammal, hogy a teljes érdektelenség vesz körül, erre kiderül, hogy titokban azért érdeklődtök?! ;))))

Mindjárt jobb kedvem lett! Még a Nap is kisütött mára:), megjött a munkakedvem is :)

és gondolkodjatok a zenémen!!!!!
(ajándék 'igaziból' jár ;) )
eref Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1374
Úgy látom, megújult Foeni honlapja! :)) Nekem tetszik. Különösen az, ami lekerült róla. ;)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.15 0 0 1373
Bocs mindenkitől, de még tart nálam az őrület munkafronton, sőt igazándiból holnaptól fog csak felpörögni nagyon.

Most csak egy interjút linkelek be kedvenc adatbányász és hálózatkutatás témámból kifolyólag. Csermely Péter interjúról van szó, most van az index főoldalon, ő írta a második legfontosabb magyar nyelvű könyvet hálózatkutatás témában. (Az első: Alabert-Barabási: Behálózva). Persze a cikk elsősorban nem erről szól, evvel a hátteret igyekeztem pusztán csak jelezni.

Csaló diákokból lesznek a korrupt felnőttek
http://index.hu/tudomany/cspbt81215/
PETYUS Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1372
> ... rosszul asszociálok

Ezt hívják asszociális magatartásnak? ;O)
Előzmény: Foeniculum V (1370)
eref Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1371
Éveleji nyomi hangulat? Az nekem is van.
Előzmény: Foeniculum V (1370)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1370
Nem (függetlenül közben megírtam).

Csak rosszkedvemben rosszul asszociálok. És néha úgy hiszem valami baj van velem... (?!)...
Előzmény: eref (1368)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1369
Visszatértem Mozillába. Itt nincs szövegszerkesztési lehetőség.
Az 'ide katt' nem célzás volt :)itt is megpróbálom.
Előzmény: Foeniculum V (1367)
eref Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1368
Ugye ez nem azt jelenti, hogy itt hagysz minket?
Előzmény: Foeniculum V (1367)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1367

Kipróbáltam explorerben a szövegszerkesztést, és ezt tudtam, meg ezt is  produkálni.

A Mozillában ilyen nincs. Egy csomó színt lehet használni.

Megpróbálok URL linket is betenni.

ide katt
eref Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1366
mert te nem néztél a szemembe

Oh, dehogynem! :) Meg is akartam köszönni a szép karácsonyi ajándékot. ;)

Kösz a részletes leírást, sejtettem, hogy nem ilyen egyszerű a dolog.

Előzmény: Foeniculum V (1363)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.14 0 0 1365
Tegnap voltam koncerten.

Nagyon jó, élvezetes kis koncert volt, a MűPában. Az Academy of St. Martin in the Fields zenekar koncertje, Sir Neville Marriner vezényletével.

Három szuper művet adtak elő:
Haydn-év kapcsán (Haydn halálának 200. évfordulója)
Először Haydn 'London' szimfóniáját, a 104.-et. Nem is tudtam, hogy Haydn ilyen sok szimfóniát írt, termékeny zeneszerző volt. Pontosabban lehet, hogy még többet, de ennyi bizonyosan köthető hozzá. Sőt ő volt, aki a "szimfóniát", mint olyat kitalálta. Állítólag van jópár gyengébb színvonalú is köztük (nem csoda, ekkora tömegben), és néhány kiemelkedő. Nagy mókamester lehetett az öreg, mert a korábbiakban már említett 'Búcsúszimfónia' (amivel jelezni kívánta, hogy szeretne a zenekar elmenni szabadságra) mellett ott van az 'Üstdob' szimfóniája is, amivel a sznob, koncerten alvó nézőket akarta megtréfálni/felébreszteni. :)

Ez a Londoni egész jó kis zene, pergős, élvezetes. Nekem az előadás is tetszett, bár én ilyen szempontból nem vagyok mérvadó, mert minden 'élőzenét' kiváltképp tudok élvezni.
(itt meg is jegyezném, hogy még mindig nagyon szégyellem Bogányi-Rahmanyinov koncert élménybeszámolómat. Gondolkodtam is, hogy korareggel merjek-e írni, vagy várjak, míg az érzelmeim felett az értelem válik uralkodóvá; de sikerült most legyőznöm önmagamat, és valamivel racionálisabb beszámolót írnom -remélem-)

Másodikként Mendelssohn e-moll hegedűversenye volt soron, szólót Janine Jansen játszott. Ezt a művet ismertem már, azok közé sorolható, mint Rahmanyinov II. zongoraversenye, vagy Dvorak VIII. szimfóniája...azaz érzelemgazdag, andalító szerelemzene...
A hölgy nagyon kitett magáért, még a haja is összekócolódott, és szépen is játszott, csak valahogy nekem a hegedűje nem úgy szólt, mint pl. Perlmané. Valahogy nem éreztem azt a lágyságot benne.
Megtaláltam Youtube-on is felrakom ide:

http://www.youtube.com/watch?v=hLKXD_Ar5CM
http://www.youtube.com/watch?v=mbVI0qmzXB4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3oL1jplPYNY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mzswC5tvY-I&feature=related

ugyanez Itzhak Perlmannal: (csak az eleje)
http://www.youtube.com/watch?v=kGVNpkM7YPE&feature=related

Végül Beethoven I. szimfóniája, amit még nem ismertem. Pontosabban minden darabot meghallgattam itt a Youtube-n még tegnap, de korábbról nem.
Nagyon Életteli, mondhatni vidám szimfónia ez az első. Könnyed, főként az utolsó tétel dallama ragadott meg. Érezhető, későbbi szimfóniáihoz képest, ennek mondhatni 'kezdetlegessége', de talán épp ettől annyira kedves, még nincs benne az a sok tragikum, ami a későbbiekben...(lehet, hogy borzasztó nagy butaságokat írok, de valahogy ezt éreztem ki rajta)

A zenekar adott még két ráadászenét, de sajnos fogalmam sincs, mik voltak azok...pedig idmerős volt.

A második az, ami anno még a régi korban (gyerekkoromban) a TV-ben volt műsoron "A zenés TV-színház bemutatja: ..." c. sorozat (nem tudom emlékeztek-e rá); ennek volt 'főcímzenéje'.

Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1364
Elírtam a méretett: 3560×1780mm
Előzmény: Foeniculum V (1363)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1363
Oh, örülök! :)
( mert te nem néztél a szemembe;) )

Biliárd felfogható gyűjtőnévként is az "asztali golyósportok" neve.
Ilyenek: snooker, pool, karambol, (rex)

Viszont:
Biliárdnak az un. 'pool't nevezik, amit a 'kocsmákban' játszanak. Ált. az amerikai filmekben is ezt mutatják.
Ennek két típusa van: a nyolc, és a kilenc golyós.
Ha már jártál biliárdszalonban, ott a nyolcgolyóst játszottad; azaz van az asztalon 15 golyó, melynek egy része sávosan festett, a többi tömör (7-7+fekete). Első lökés után választhatsz színt, és azokat belökve utolsónak a feketét kell. Az győz, aki a feketét belöki...
kilenc golyós: 1-től 9-ig számozott golyók, nagyság szerinti sorrendben kell belökni őket, az győz, aki a 9. számút belöki (van olyan, hogy a soron következő golyóval a 9. is lekerül, akkor az is nyert játszma, sőt, ha véletlen az első lökéskor beesik, az is)
Ennek van bajnoksága is világszinten, sőt egy magyar fiú is egész jó eredményeket ért már el benne: Földes Vilmos.
Asztal méret (nem tudom fejből, de) feleakkora, mint a snookerasztal, jóval nagyobb lyukak, szélesebb szájrésszel, nagyobb golyók, más vastagabb dákó.

Snooker:
Nem "kocsmasport". Ált angol 'úri klubok' sportja, az indiai gyarmatosítások idejéből származik...
Asztalméret: 3560mm×1750mm (szobaméret:) )
Kisebb, szűkebb lyukak, kisebb golyók, keskenyebb dákó, melynek hossza min. 91cm.
22 golyóval játsszák: 15 piros, 6 színes, és a fehér 'cue ball', azaz lökőgolyó.
Míg poolnál erőteljes a kezdés, cél, hogy minél több golyó essen egyből a lyukba, addig a snooker egy ún. "biztonsági" játékkal kezdődik, mindig piros golyót kell először érinteni. Minden golyónak van értéke. A pirosak, ha beesnek a lyukba, ott is maradnak, de a szines mindig visszakerül a helyére (amíg van fenn piros).
Ha nem érint a játékos piros golyót, az hibának minősül, az ellenfél kap érte pontot, és kérhet ismétlést. Ha érint, de nem esik be, akkor nincs hiba, viszont a másik játékos következik.

És innentől lehetne leírni a szabályokat, amiből van bőségesen ebben a játékban.
Mindenesetre jóval nehezebb játszani (nem a szabályok miatt), mint a poolt.
Gondold el az asztalméretből adódóan, van hogy majd 4m-ről kell tudni eltalálni a golyót, úgy, hogy az beessen a lyukba. Nagyon pontos célzást igényel.

Van, hogy snookerjátékosok néha poolt is játszanak, viszonylag jó eredménnyel, de pooljátékos képtelen jól snookert játszani.

Még nagyon érdekes és nehéz játék a karambol is (teljesen más mint az előző kettő).
Itt az asztalon nincs lyuk, és csak 3 golyóval játsszák. Lényege, hogy a lökőgolyóval mindkét másik golyót érintse, úgy hogy előbb X-szer a falról visszapattanjon.
Itt nagyon fontos a szögek (beesési-visszaverődési) ismerete. Falról visszapattanás szakkifejezése a 'buzera'.
(X ált. versenyeken 3 alkalom)

Az az igazság, hogy erről röviden nem lehet beszélni/írni, de remélem nagyjából érthető voltam.

Ha van konkrét kérdésed/kérdésetek szívesen válaszolok.

Előzmény: eref (1362)
eref Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1362
Én itt vagyok! :)

Elmagyaráznád, mi a különbség a sznúker és a biliárd között? Én még úgy tanultam, hogy a biliárd angolul snooker, aztán meg megjelent a magyarban a sznúker szó.
Előzmény: Foeniculum V (1361)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1361

. ...hiányoztok...

Ma is voltam usziban :). Kiszámoltam végre, hogy mennyit is úszom. Nem számoltam végig, mert úgyis belegabajodtam volna, csak 10 percet, majd úgy gondoltam felszorzom a teljes idővel. Ráadásul egy órai úszás után, így nem a kezdeti lendületesebbet vettem alapul. 10 perc alatt 350 métert sikerült leúsznom. Ez másfél órára vetítve több, mint 3 kilóméter!!!!!!!
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ilyen sokat tudok úszni!

Más:

Tegnap kezdődött a snooker Mesterek Bajnoksága.
a "Masters"
Ez egy meghívásos verseny, nem pontszerző, viszont nagy a presztizse. A ranglista első 16-ja vesz részt rajta; pontosabban az első14 egyenesen, a 15., 16.-nak meg kell küzdeni két ún. 'szabadkártyás' játékossal a bejutásért.
És már tegnap volt egy nagyon izgalmas, fergeteges színvonalas küzdelem: Ronnie O'Sullivan és Joe Perry között.
Végre mindketten nagyon jó formában voltak, kiegyenlített küzdelem zajlott kettejük között, és nagyon szép játékot produkáltak. És persze végre kedvenc Ronniemnak sikerült győzedelmeskednie Perry felett. Az utóbbi versenyeken valahogy mindig összekerülnek, és elég kétes a végkimenetele ezen küzdelmeknek... De tegnap látszott Ronnien a jókedv, és küzdeniakarás, így mindent beleadott, és élvezetes játékot mutatott a közönségének. Nagyon jót lehetett izgulni, és csodálni a szép játékot. Biztos kézzel lökött be hihetetlen nehéz helyzeteket. Perry is nagyon jól játszott, inkább csak szerencsétlen volt bizonyos helyzetekben...(pl. beesett a fehér; rosszul jött ki a bontásból stb...)

Mindenesetre az ilyen játékért érdemes szeretni a snookert!!!!
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1360
Sziasztok Urak!

Írogatok, írogatok, bár mostanában nem igazán olvasgatjátok... :)
Lehet, hogy mégiscsak boszorkány vagyok, és aki a szemembe néz az halálnak halálával hal...vagy legalábbis eltűnik a fórumról...(?) ;)))

Ma elmentem, és vettem jegyeket a Dvorak-maratonra.
Hát, ha egyáltalán érdekel valakit, elmondanám, hogy már alig lehetett kapni. Alig volt; azok sem épp a legjobb helyre szóltak...de azért tudtam venni az összes olyan kinézett koncertre, ami érdekel: a 15:00 ; 17:00 ;19:00 ;21:00 órakor kezdődőekre vettem jegyet, itt megnézhető a program:

http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_14727&year2=2009&year1=2009&subgenre=0&genre=0&y=13&day2=09&x=25&day1=28&location=0&changedDate=yes&month2=4&month1=2

Szerencsére a MűPa akusztikájáról ódákat zengenek, úgyhogy bárhonnan jól lehet majd hallani, sajnos nem tudom, mennyire fogunk bármit is látni; no, de majd csukott szemmel nézem ;)))

Üdv mindenkinek
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1359
Bekaptam egy trójait. Viszont a vírusölő szirénázott, és elvileg "karanténba" tette. Ilyenkor van valami teendő még? Hogyan lehet eltávolítani végleg?

Avast víruskeresőnk van feltelepítve, ami megtalálta őt.
És egyáltalán így a karanténban nem tud kárt okozni már?
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1358
Mellesleg belenéztem az este. Mert kíváncsi voltam (egyéb kérdések elkerülése végett).
Így mégiscsak más a hatása, mint a Youtube-on.
A zene még csak-csak tetszett, de az ének valahogy egyáltalán nem (és maga a szöveg sem az én világom).
Előzmény: eref (1355)
eref Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1357
:))))))
Előzmény: Foeniculum V (1356)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1356
Szia!
BUÉK neked is!

Te vagy az ügyeletes szóvivő? :)))

Előzmény: eref (1355)
eref Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1355
Köszönjük, nagyon figyelmes vagy! :) Persze az itteni potenciális érdeklődők tudtak róla, sőt, a koncerten is ott voltak, sőt van, akinek még a DVD is megvan. :)))
Előzmény: Foeniculum V (1352)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1354
http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_12931&
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1353
>>>23:20
After Crying Live
2. rész

Rendező: Sebők György

Operatőr: Balázs Attila, Krauth Balázs, Turbék Attila, Tóth Zoltán
A húszas éveibe lépett After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy. Klasszikusan képzett alkotóinak művészi célkitűzése, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyek a mai zenei köznyelv elemeit használják, tehát sokak számára érthetőek, és képesek komoly témákról mély tartalmat magas művészi igénnyel megfogalmazni. Egyfajta „korszerű komolyzene” ez, amely egyszerre kíván saját kora közönségének és az örökkévalóságnak szólni. A hangszerpark koncertváltozatban a klasszikus hangszerektől (cselló, trombita, zongora) a rockzene standard hangszerein keresztül a modern elektronikai eszközök használatáig terjed.
A zenekar tagjai: Bátky-Valentin Zoltán (ének), Egervári Gábor (szövegek, fuvola), Görgényi Tamás (dramaturgia, szövegek), Lengyel Zoltán (zongora, szintetizátor), Madai Zsolt (dobok, cintányérok), Pejtsik Péter (cselló, basszusgitár), Torma Ferenc (gitár, szintetizátor), Winkler Balázs (trombita, szintetizátor).>>>

kimásoltam a Duna tv honlapjáról.
És szerintem neten keresztül is nézhető (még én is tudok linket hozzá).
Előzmény: Foeniculum V (1352)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1352
Most vettem észre:

Duna tv-n ma este 23:20-kor
After Crying Live c. műsor (alcímként: zenei sorozat)
Azt nem tudom mit takar a cím, de gondoltam esetleg érdekel benneteket...
eref Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1351
B.Ú.É.K. mindenkinek! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!