Keresés

Részletes keresés

Csali42 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3656
Nagyon szívesen válaszolok, ha tudok, de más is ám:))

Teljesen egyetértek Brigivel a vágórózsákat illetően, és azt gondolom, hogy abszolút megfelelő lehet egy nagyon hasonló, kerti tartásra alkalmas teahibrid is:)

Még nem rendeltem eddig Szőregről, de idén fogok; bizonyára ősszel van a nagy forgalom. A postaköltséget sem tudom, de gondolom összeállva olcsóbb, hisz eloszlik:)
De vannak nálam tapasztaltabbak ezügyben, hátha kapunk választ Tőlük!
Előzmény: kika28 (3652)
Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3655
Köszönöm, megnézem!!!:-)
Előzmény: zita2 (3654)
zita2 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3654
Szia!

Pierre de Ronsard alias Eden rózsa a budakalászi Br*cóban is volt, én is ott vettem még tavasszal. De kb. 1 hónapja is láttam még Meilland rózsákat. Gyönyörű, erős tövek voltak, az említett faiskolában elmaradt ettől a felhozatal, szvsz.

A St*rklnál is meg lehetett rendelni, de ott sem volt ilyen szép.
Előzmény: Piroska+Farkas (3644)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3653

Sziasztok!

Lassan nekem is lesz időm, hogy itt legyek és válaszolgassak... Bocsi! Persze ez nem azt jelenti, hogy hűtlen lettem volna.... :o))

Kika28!

Sajnos a vágott rózsákat nagyon nehéz beazonosítani, és ami nehezebb, az a mi klímánkon tartani, teleltetni őket. Ők nagyon hozzá vannak szokva az üvegházi klímához és ott tudják hozni a legszebb formájukat. Arról nem beszélve, hogy eladni is csak külön liszenszdíjjal adják. A legjobb megoldásnak azt ajánlanám, ha keresnél egy hasonló fehér tearózsát amit ki tudsz ültetni a kertbe. Tudom ez nagyon nehéz, ha már beleszerett az ember egy bizonyos tipusba. Azért, ha gondolod csatolok pár vágórózsa termesztő honlapját, hátha megtalálod.... :o))

http://www.deruiter.com/website/home.nsf/overview?openform&continent=Europe

http://www.rozen.com/eng.html

http://www.kordes-rosen.com/ - (Cutroses)

http://www.rosen-tantau.com/english/index.html (cutroses underglass- üvegházi / cutroses outdoor - kinti termesztéshez, habár a télállóságát nem feszegetik...)

Sok szerencsét a kereséshez...

kika28 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3652
Kedves Csali!
Köszönöm, hogy utánanéztél nekem nagyon rendes tőled már azt hittem nem kapok választ senkitől.
Az üzletben azt mondták rá, hogy holland rózsa, belül kicsit rózsaszínes. De amit küldtél ez is nagyon hasonlít rá. Szőregről ősszel érdemes rendelni ? és ha postai úton rendelek az mennyibe kerül?
Előzmény: Csali42 (3650)
Brigi0621 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 3651
Egy csokor rózsa Szőregről a rózsaünnepről... :o))
Csali42 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 3650

Szia!

Bár nem ismerem ezt a szép rózsát, találtam egy ilyet:

A Szőregi Áfész szaporítja, a honlapja: itt.

Úgy tűnik, igazából nem így hívják ezt a rózsát, hanem Mount Shasta-nak.

Forrás.

Remélem, ez az amit keresel, sok sikert a renedeléshez és az ültetéshez!

Előzmény: kika28 (3642)
Szemy tó Creative Commons License 2006.06.27 0 0 3649
Köszönöm, akkor ma irány a gazdabolt.
Előzmény: FAPATA (3648)
FAPATA Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3648

Szia Szemy to !

Én is régen írtam már a topicra, de folyamatosan olvastam a hozzászólásokat.

A rózsáidon az aknázómoly vagy az aknázólegyek egyik fajtájának a kártétele

jelentkezik. Nálam is előfordult már . Én akkor Bi-58-at használtam , de úgy tudom ,

hogy már nincs forgalomban ezért kérj bármilyen más felszívodó rovarölőt     a gazdaboltban. Arra azonban vigyázz , hogy augusztus táján újra meg   kell            ismételni  a  kezelést mert akkor fejlődik ki a második generációjuk.

Előzmény: Szemy tó (3646)
Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3647
Törökszegfű! Sajnos nincs már meg a permetezőszer papirja, de moníliára adnak Neked szert. Ha mégsem boldogulsz, akkor hétvégén megyek a gazdaboltba, és megkérdezem, hogy nekünk mit adtak....
OFF az olajfa ilyen lett (most csak egy ilyen ága van, mert nagyon lenyírtuk a többit)
Előzmény: törökszegfű (3633)
Szemy tó Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3646

Sziasztok!

Nem vagyok ám hűtlen, de most szinte minden levirágzott nálunk, viszont van egy problémám, hátha tud valaki segíteni. A gyönyörű rózsafáim levelét megtámadta valami idén is. Semmi kártevőt nem látok rajta, és mindig szaporodnak az ilyen levelek:

Színe-fonákja. Mit javasoltok mit tegyek?
TTNora Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3645

moniliás lett az olajfa? elképesztő. Megmenthető azért?

Én megvárom már a rózsaültetéssel az őszt (bár türelmetlen vagyok én is).

Előzmény: Piroska+Farkas (3644)
Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3644

Lepke!

A Silvanus kertészetben jártam, és lehet rendelni Éden 85 rózsát, amit keresünk!!!!! Azt nem tudták megmondani, hogy mikorra szerzik meg, majd telefonálnak!

Előzmény: Lepke-Lepo (3625)
Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3643

Nóri, Törökszegfű!

Az olajfa moníliás lett (ha jól mondom, írom, mert ez is újdonság nekünk), otthon megnézem a szert, amivel lekezeltük, de sajnos jól meg kellett még így is kopaszítani.....

Hétvégén kis zacsikba csomagoltam a különböző növények beteg ágait, leveleit, és mentem a bevizsgálásra. Sajnos, a rózsára is kaptam új szert, mert a levéltetű eltűnt (decis permetezéssel), de sárga alapon barna foltos egy nagy rózsának a levele........

+kaptunk valami durva szert, amihez még fehér kezes-lábas és szemüveg is járt, ez meg pici, fehér, pálcika szerű károkozók ellen van, de a hölgy azt mondta, hogy nem hiszi, hogy megmenthető.......

Le vagyunk törve a folyamatos támadásoktól.:-(((

Előzmény: törökszegfű (3633)
kika28 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3642
És ennek a rózsának tudja valaki a nevét? Hatalmas fehér virágai vannak hosszú száron, ilyet szeretnék most szerezni csak a neve kellene hozzá :) Köszi a segítséget!
hugi28 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3641

Azt talajtakaróként vettem, aztán ez lett belőle.

Itt egy közeli kép a virágról

Előzmény: anblock_italia (3640)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3640
A negyedik képen lévő dobogtatta meg a szívem, bár mintha halványabb lett volna a régi színe, de az elsőnél biztos, hogy erősebb. Esetleg egy egész közelit egy virágocskáról, lehet, nem azt örökölted a nagyidtól, de nekem az nagyon ismerős. Az honnan van? Arra emlékszem, hogy nem volr annyira telt, mintha kicsi tearózsák lettek volna bizony százszámra!
Előzmény: hugi28 (3638)
kika28 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3639
Bocsi, az első 3 másféle ez bokor, de ennek is érdeke3lne a neve. A 4-diket keresem és találtam még egy képet róla, itt a narancssárgásat nézzétek. Őt keresem. És nem jól írtam nem cirkás, bimbó alakban narancsos-répa színátmenetű, kinyilva barackvirág színű. Nehéz elmondani is, hogy milyen.
Találtam itt a fórumon egy hasonlót, csak futóban.
hugi28 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3638

Nos, itt a megígért fotó az 5000 bimbós rózsámról, és még egy pár másik.... 

egyben

közelről a virágai

egy másik őrült, aki csak úgy ontja a virágokat

American Pillar

Rose des Cisterciens
xyzw Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3637

Sziasztok!

A tavaly májusban palack alá gyökereztetett rózsákon most a héten kezdett el az első vessző nőni. Egy hét alatt kb 20-25 cm-t. Persze levelet hozott tavaszon, de az első rózsavessző most indult el, gondolom, ezen már virág is lesz. Na persze már nem tudom, melyik rózsa melyik tőről való, kíváncsi vagyok, melyik fajta fogta meg.

A "palántázás% hatásfokát 50 %-ra sikerült kihoznom, kb minden második hajtott ki idén. Most pótolom a nem megeredt rózsákat, most újra hajtatok, jövőre hátha kihajtanak ezek is...

Majd a most megeredtekről teszek fel fotókat, ha nyílnak. 

kika28 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3636
Na mégis találtam
kika28 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 3635
Sziasztok, én új vagyok itt és látom ti nagyon otthon vagytok a fajták között, így hát a segítségeteket kérném. Több mint 10 éve rendeltünk a Starkl-tól egy futó rózsát rózsaszínes-narancsos cirkás virágú, nagyon kellemes illatú, tearózsáéhoz hasonló, és rengeteg virágot hozott. Igazán bimbós formájában mutatott, de sajna idén elkezdett elszáradni, még elkezdtek rajta jönni a bimbók, de végül mind el is száradt. Most viszont szeretnénk újra megszerezni, csak nem tudjuk mi a neve. Még anyukám rendelte. Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Megpróbálok fotót keresni róla, de nem biztos hogy lesz. Köszi
Brigi0621 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3634

Ma is hoztam egy szépséget... :o) Szóljatok, ha nagyon untok! Iegyekszem ritkán és keveset hozni, de ezt nem tudtam megmutatni...:o))

A neve Rosemary Harkness - Tea rózsa, fantasztikus színekkel....

törökszegfű Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3633

Szia!

Tudnál segíteni, hohy az olajfára  mit kaptatok, mert anyukámék is jártak!

Köszi.

Előzmény: Piroska+Farkas (3630)
Csali42 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3632
Megértem, hogy nem tudtál ellenállni neki:))
Előzmény: Fülöpmami (3627)
TTNora Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3631

Én is friss, hétvégi kerttulajdonos vagyok, előre rettegek.

Most van vadiúj kis olajfám! :-(

Előzmény: Piroska+Farkas (3630)
Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3630

Igen. Mielőtt megláttuk a károkat, előtte pont virágzott az olajfa, gyönyörű volt! És pár napra rá egy csomó kis ága olyan volt, mintha elszáradt volna. Gyorsan megöntöztük, pedig van csöpögtető rendszer. Aztán bevittünk egy ágat bevizsgáltatni, és rögtön mondták a nevét a betegségnek, és azt, hogy nagyon fertőző, és virágzáskor támad leginkább......

Vettünk permetező szerkezetet, mert az sem volt:-))))

Most elkezdtük levágni a beteg ágakat, és mivel rengeteg volt, így pl. a csüngő kecskefűz teljesen kopasz lett. De így van remény, hogy majd új ágakat hoz.

A fű egy nagyobb részen kiégett. Ott kiderült, hogy olyan vékonyan terítették a termőföldet, alatta meg otthagyták a sódert, csupa nagy kaviccsal. Ettől éghetett ki, mivel megnézettük, és kiemeltek egy darabka füvet....

Van egy nagyon öreg és hatalmas 12-15 méteres fenyőnk, Titusz. Őt meg a pajzstetű támadta meg. Az alós ágakat lekezeltem, de magasabbra nem ér el a permet...

A rózsákat lekezeltük decissel, mert az meg tetves volt.

Ez egy örökös harc, úgy látom. Ti, mint gyakorló kertészek, már biztosan elfogadtátok, de nekünk, "városi gyerekeknek" ez most nagyon elkeserítő....

Előzmény: TTNora (3629)
TTNora Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3629

és mik voltak a tünetek? Egy hét alatt elvitte a növényeket?

Piroska+Farkas Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3628

Lepke!

Köszi, én is jelentem, ha Érden találok a Berkenyében!:-))) Nekem is egyszerűen KELLLLLLL!!!!

Képzeljétek, egy csomó növényt (már amennyire van nálunk) megtámadott egy baktérium, aminek a nevét elfelejtettem, de kaptunk rá permetezőszert. De az olajfát és a csűngő kecskefűz fácskát szinte teljesen elvitte. A csüngő fácskából csak a törzse maradt, úgy meg kellett metszeni. És még 1 hete gyönyörűek voltak, aztán kész........sajnos a mellettünk lévő telkek üresek, és benőtte őket az akácos, a gaz, és látom, hogy onnan jön a fertőzés, mert ott is lehalt egy csomó növény...

Teljesen le vagyunk törve, mint kezdő kertészkedők, hogy így tönkremehetnek egyik napról a másikra a növények.

A tetű ellen is kaptunk permetezőszert, kaptunk valami cuccot, mert a fű tele van lyukakkal, amiben pókok laknak, kaptunk hangya írtót, mert kialakult pár nagy család a kertben, aztán ez a baktérium.....mi jön még?????

Előzmény: Lepke-Lepo (3625)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3627
Előzmény: Fülöpmami (3623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!