Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"Tervezett intézkedései 2023. január 1. üzemkezdettől:
A város villamosenergia megtakarítási törekvéseivel összhangban január 1-től a tervek szerint további változások lépnek életbe.
Valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.
Tanszünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca Kálvin tér Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás - Egyetem - Nagyállomás).
Tanítási időszakban munkanapokon a villamosok teljes körforgalomban közlekednek"
Szerintem óránként 8 indulásnál már olcsóbb, ha buszok mennek, mint ha a villamosok. A villamosok és a trolik fogyasztása nem csak annyi, amennyit a maguk a járművek fogyasztanak, az áramátalakítók működtetéése is komoly kiadás. Ezek a kötöttpályás járművek csak akkor olcsóbbak a busznál, ha sokat mennek. A troliknál viszont egyértelműen a kocsik vállalhatatlan műszaki állapota a fő ok (pont ma reggel történt, hogy az egyiken menet közben leszakadt a kontaktorszekrény burkolata:/ ).
Ezeket eléggé up-to-date tartják. Nekem nagyon gyanús.. mind a pótlás, mind a 49-es csoport hiánya. Lehet, hogy egyéb dolgok is el vannak rejtve már a január 1-től érvényes menetrendben..
Nem hiszem, hogy annak van jelentősége, máskor is tapasztaltan már hogy volt ilyen, illetve ha a villamosok nem közelekdnének annak biztos külön menetrendje lenne, hiszen az 1V és a 2V-nek nem azonosok a megállói, a villamosékkal
Nem tudom, hogy véletlen-e, informatikai hiba, vagy esetleg spoiler, de 2023. január 1-jén (hétvége+ünnepnap) minden viszonylatszám kékkel jelenik meg a menetrendi keresőben, trolik, villamosok egyaránt. Az "éjszakai" járatok ugyanúgy szürke színűek. Előtte lévő napokon rendesen, minden a saját színével jelenik meg (kivéve a 4-es troli, hétvégente/ünnepnapokon kékkel jelzi rendszer zöld helyett, de hát akkor már úgy se közlekedik)
Előkészületben a hétvégei teljes kötöttpályás buszos pótlás?
Bocs, de a debreceni GST-12D kocsik eléggé leharcolt állapotban vannak, főleg ami az önjárásukat illeti. Budapest éppen most kap 48 darab negyedik generációs ("ráncfelvarrott"), önjáró, vadiúj (=garanciális) SST-t, amivel végre le lehet állítani gyakorlatilag az összes magaspadlós trolit. Vagy cseréljük el a csuklós MAN-okat az ottani Solarisokkal? ;-)
Én azt nem értem, hogy most variálnak a józsai járatokon november 2-től, és látjuk a menetrendi keresőben, hogy november 14-től is. Akkor miért nem lehetett már most a november 14-i változtatás? Miért jobb az, hogy két hétre kinyomtatják az új menetrendeket a megállóba és aztán cserélhetik le?
Sőt, most már - egy jogszabály-változás következtében - lehetőség van arra is, hogy a C kategóriát kihagyva, tehát B-ről rögtön D-re végezzenek el tanfolyamot.
Busz lesz bőven, sofőr nem biztos. Ugye a TR jogsi mivel kötöttpályás teljesen különálló dolog a D-től, vele ellentétben csak sima B jogsi birtokában is megszerezhető. Ettől függetlenül relatíve alacsony kiadás lenne a nem közösügyes trolisofőröket elküldeni C+D jogsit szerezni, és ha megvan, onnantól lehet autóbuszvezetőként foglalkoztatni őket. De ez még biztosan nem most esedékes .
ilyen ritka menetrendnél tartalékbusz gondolom van rogyásig, úgyhogy nem kizárt, hogy ez lesz. A trolivezetők buszt is vezethetnek, vagy ez nem feltétlenül van így?
Végig kattintgattam, hát ez brutális lesz. És nem csak hétvégén, hanem tanítási időszakban is nagyon komoly ritkítások lesznek.
A viilamosok délelőtt 12 percenként járnak, és már 17 óra után is. Vasárnap este meg 15 perceznek, mikor jön vissza a sok diák, garantált utaslemaradás lesz.
Az 5-ös troli is szép lesz vasárnap délután félóránként a Nagyállomásnál, a sok diák ezt is értékelni fogja.
Tanítási időszakban néhol 2 órás!!! lyukak is lesznek? 14, 23, 23Y-osnál délelőtt és 17 óra után is van ilyen valamint a 34 és 35-ösnél is. Ez tényleg így lesz, hogy Felsőjózsára nem megy busz délelőtt 2 órán át? Ezt nem tudom elhinni!
Az 1-esen tanítási időszakban nem is fog járni CAF? Mindenhol ott a nem akadálymentesített jelzés.
Összegezve csúcsidőn kívül a buszok óránként, a trolik félóránként és a villamosok is alaposan kiritkítva fognak járni. Most kell autókereskedést nyitni, biztos lesz forgalma.