Nekem van kutyám,de ő már öreg így már kiskorában rá lett szokatva arra hogy napközben otthon van, a hisztit kb 1 hét után hagyta abba, de nem volt könnyű.. emlékeim szerint de ez csak nevelés kérdése. volt hogy egy órát álltam a bezárt ajtó előtt és azt imitáltam hogy elmentem majd vártam mi lesz, ha sírt visszamentem és zárt ajtón keresztül fegyelmeztem:))) de ez bevált, nekem. Mivel már 12 éves 80%-ban alszik így ránk nincs panasz:))) Az viszont biztos hogy senkinek sem egészséges ha órákon keresztül ezt hallgatja:((
Azért várom már a közgyűlést mert sok olyan lakó van akinek nem sok fogalma van az együttélésről:))
Nekem 1 hét alatt visszajöttek azok a nem is kicsi repedések, amik a garanciális festés előtt megvoltak. Ezekben a napokban láthatóan eléggé megindult nálam sajnos, sőt néha recsegést-ropogást is hallok.
én épp ezekben a percekben is a D/304-ben élő lények vonítását hallgatom. javaslom hogy a kutya költözzön ide és menjen az itteni brigád kossuth indulóstul, hamis ákosostul oda.
mi is nagyon szeretnénk kutyust, de nagyon félek h nem örülne szegény pára, ha a fürdőszobában kéne malmoznia amíg dolgozunk. valaki talált erre jó megoldást?
Ez már tényleg sok. Éjjel 1-ig hallgattuk a kutyájuk vonitását/sirását. Az állatvédő egyesület szerint ez állatkinzás. Őket fogom értesiteni, ha ez mégegyszer előfordul. Nem lehet egy egész ház nyugalmát tönkretenni, mert maguk nem gondoskodnak a kutyáról. Vigyék magukkal, ha elmennek, már mondtuk egyszer.
A D-ben található tárolónkat tegnap feltörték, tőlünk és egy másik lakótól elvittek egy-egy biciklit és egyéb apróságokat, amit még nem tudunk kibogozni.
Rohadtul gratulálok annak az idióta barom állatnak aki nyitva hagyta az ajtót, ezzel is segítve a kedves rablókat.
Úgy néz ki, hogy Mandarinó hivott. Ennek ellenére nehéz elképzelnem, hogy valaki itt áll az utca végén, napokon (heteken?) át és jegyzi, hogy melyik lakásban - a több száz lehetséges közül - ég, vagy nem a villany, mikor és milyen gyakran. Holmes vagy Poirot biztosan jobban tudná.
...megkérdeztem a nővéremtől: 3eFt/hó dijat kér a Multi-alarm a lakásriasztó rendszer üzemeltetéséért és itt vannak a IX.ker-ben, szerintem ez csak átmeneti, amig a szomszéd ingatlan nem kerül beépitésre,
...azt gondolom, hogy az még nem elég információ, hogy nem lakják a lakást, mert ha nincs mit elvinni, akkor feleslegesen dolgoztak az emberek...az nagyobb gond, ha cimre mentek és volt is miért!
Három cég tudta, hogy nem itt lakunk: Mandarino, Dijbeszedő és UPC.
Mandarino felhivott két héttel ezelőtt, hogy akar velünk beszélgetni, mivel minden lakóval tervezik ezt, mikor tudnánk találkozni. Mondtam, hogy nem leszünk itt, csak egy hét után. Puff- betörtek, mig nem voltunk itt, Mandarino azóta sem hivott a beszélgetésre.
Szeretném megkérni azt a kedves lakótársat a C vagy D lépcsőházban, aki mintegy negyed órája kezdett el fúrni, hogy ezt a tevékenységét munkaidőben (értsd hétköznap 8:00 és 17:00 között), vagy max este hétig legyen szíves végezni.
Hasonló eljárást kérnék a doboló lakótárstól is. Ez egy társasház, legyünk tekintettel egymásra.
de sajna a bontás után nem indult el az új beruházás a szomszédban, igy eléggé ki van szolgáltatva a ház a kert felől:
-talán 2 fényforrás a belső kertben, mert igy nem lenne koromsötét,
-keritést lehetne kicsit megerősiteni, de ehhez az önkormányzat nem tudom mit szól,
-távriasztás a fszt-i és 1.em-i lakásokba (az egyik ismerősöm a Multialarm-hoz van bekötve!)
Úgy vélem, hogy ez jelenleg átmeneti helyzet és a szomszéd ingatlan beépitésével megszünik a probléma, mert az ingatlanok a belső kerten keresztül kapcsolódnak majd egymáshoz és idővel zárt lesz ismét.
nekem írta. a kutyagumis problémámra. valószínüleg az A lh-ban van egy lakó egy beagle kutyával. az előzményeknél látszik, hogy ki kinek a kommentjére válaszol. ne sértődjön meg. mind nagyon sajnáljuk a betörést!
Nem vagyok sem kutya, sem macska. Nincs sem kutyám sem macskám. Ez most rossz idő arra, hogy rossz indulatú legyen, vagy viccelődjön. Ha jobb ötlete nincs, akkor a csend jobb lenne.
Sajnos még mindig nem figyelnek oda kellően a biztonságra, idegen ingyen parkoló autók a garázsban, stb..stb. Bárkit beengednek kérdés nélkül. Igaz ez az eset kívűlről történt, szerintem a redőny a legjobb megoldás. az zajos ha bántják viszont praktikus.
a rendőrség most ment el a betörési szemle után. Igen, betörtek hozzánk, a balkonon keresztül (első emelet). Az ágynemű huzatunkat használták a cuccok leadására, melyet a kertben hagytak.
Kérdés: látott-e valaki valamit - A épület-, van-e valakinek ötlete, arra vonatkozólag, hogy miként lehet az erkély ajtókat biztosabbá tenni? Nálunk csak egy csavarhúzó nyoma látszott.
Nagyon kérem a kutyatulajdonosokat, hogy ha már a kertbe hordják a kutyáikat sétáltatni, legalább az ürüléket szedjék össze maguk után !!! gyönyörű lesz, amikor elolvad a hó és sok-sok gumikupaccal játszhatnak a gyerekek!
Köszönjük. Most mondtam fel az IPTV-t és az ADSL netet is.
Kérjük, akkor is legyen szíves írni, ha lesz optikai net is a házban, amivel emberi sebességgel is lehet majd netezni. Akkor megyek is vissza, mert az IPTV-vel alapvetően elégedettek voltunk.